Şimdi Ara

FORD FOCUS ZETEC-S ile ilgili bilgi ve deneyimlerinizi baylaşalım.(eski kasa) (109. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.683
Cevap
8
Favori
434.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 107108109110111
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • karenin


    Durum motor soğukken ilk çalıştırılmalarda olmakta ve rölede de ses cıkmakta giderkende. FAkat dediğim gibi sadece motor soğukken.. Cok ama cooook cansıkıcı bi ses ((: fakat ne hikmetse motor ısınınca ses fln kalmıyor...
  • arkadaşalr merhaba tekrardan bizim focusta frene sert basınca abs devreye girdiği anda çok acayip bir çatırtı yapıyor araba neden olabilir acaba... aynı sorun bir arkdaşta da olmuştu daha önce acana nasıl çözdü bu işi? bilgisi olanlardan yanıt bekliyorum
  • Necowayt

    Arkaşım arabanın sorunu büyük ihtimalle kayıştan. Kayış ısındıktan sonra sesi kesiyor. Şunu deneyebilirsin: Sabah arabayı çalıştırdığında kaputu aç kayışa biraz su dök ses kesiliyorsa kayıştan olduğunu görürsün. Kesilmiyorsa ordaki bilyadandır. Kayış ve bilyanın fiyatı 20 YTL. Yada sen 120 bini bekleme trigeri değiştirirsin trigerle beraber zaten o kayışların hepsini değiştiriyorlar.

    İyi günler dilerim.
  • karaaagac


    Evt o sesi kesmek için daha once ilk calıştırmadan su döküp marşa bastığımda ses kesiliyor yani senindediğin sorun...


    İlgin için sağolasın.
  • herkese merhaba;

    bende bir focus sahibi olarak bu forumu 4 gündür okuyorum ve çok şey öğrendim bu forumu yeni keşfetmiş olmakta bir kabahatim ama bundan sonra bende rahatça herşeyi sorup danışabileceğim (okyaypay ve yeknet hayranıyım)
    araç bilgileri
    2002 ford focus comfort 1.6 GP
    75000 km de ve metropolis mavi

    3 yıldır bende benden önce de 1 kişi kullanmış. ben aldığımda 37bindeydi.

    75000 bakımını geçen hafta yaptırdım. 305 ytl tuttu. (ford yetkili servis)
    burada yapılan bakım kabaca şöyle:
    - polen filtresi
    - yağ filtresi
    - benzin filtresi
    - yağ değişti
    - fren balataları ve aynaları da değişti
    aklıma geln şimdilik bunlar bunlar için 305 ytl fiyat verdiler ve işçilik + parçada eski müşteri olmamdan dolayı %25 indimle 260 verdim

    sizce bu nasıl bir fiyat?
    yakıt tüketimi konusunda 25 ykr civrında yakıyor ki buna antalya da yaşayan biri olarak klima mutlaka açık ve şehir içi dur kalk trafikte.
    birde ön tamponun altındaki plastik bir rüzgarlık var o bende park yerinde değmesi ve havanında sıcak olmasından dolayı sağ köşesi eğrilmiş yamuk duruyor servise sorduğundabu olayı geçen sene 100 ytl dediler ve bana pahalı geldiği için yaptırmamıştım ama görüntü kötü bunu başka bir yerden bulabilirmiyim?




  • fiyat çok iyi , yanlız aman yağ değiştirirken kontrol ediniz , 5-30 olmasına dikkat ediniz. castrol performance a1 5-30 kullanabilirsiniz.


    o siyah şeridi , iyi bir kaportacı (daha önce yapmış biri ) çekiçleyerek düzeltebilir , bayaaa işe yarar ama hiçbirzaman yenisi gibi olmaz.
  • teşekkür ederim okyay bey

    birde şu kumandayla camların kendi kendisine kapanması ve açılması olayı benim arabada olmuyor comfort olduğu için mi acaba?

    bugün tekrar deniycem bakalım kısmet

    ayrıca şehir içi 1 depo = 540

    az mı ne acaba?

    normal kullanıyorum halbuki...
  • açmak - kapatmak için 3-4 sn basılı tut anahtarın düğmesini
  • arkdaşlar bizde 2004 focus var aracın ön tekerlerin olduğu taraftan su damlıyor bunun sebebi ne olabilir daha yeni farkettik
  • quote:

    Orjinalden alıntı: acr

    arkdaşlar bizde 2004 focus var aracın ön tekerlerin olduğu taraftan su damlıyor bunun sebebi ne olabilir daha yeni farkettik


    Sol ön tekerleğin üstünde yani sol çamurluğun içinde cam suyunun bidonu var belki o delinmiş ordan su akıyordur.

    Yeni katılan arkadaşlara hoş geldiniz diyorum.

    İyi geceler dilerim...
  • arkadaşlar merhaba;

    focus'un döşemeleri kirlenmiş su damlacıkları var üzerlerinde özellikle arka koltukta onları kendim tmizlemek istiyorum ama sıradan temizleyiciler kullanmamda (hani bir kutusuyla çıkartamayacağı leke yok denilen kimyasallarla) herhangi bir sakınca olur mu yada siz başka birşey tavsiye edermisiniz?
  • su sağ taraftan damlıyorsa araç durduktan sonra klimanın yaptığı nemdir. telaşlanacak bir durum yok. sağ tarftan geliyorsa cam suyu deposundan olabilir. yok eğer su tam ortadan damlıyorsa radyatöre bakmak lazım.
    quote:

    Orjinalden alıntı: acr

    arkdaşlar bizde 2004 focus var aracın ön tekerlerin olduğu taraftan su damlıyor bunun sebebi ne olabilir daha yeni farkettik
  • ben eski cliomun döşemelerini halı yıkama makinesiyle yıkamıştım. tertemiz olmuştu. yalnız iyi havalandırarak kurutmak gerekiyor.
    quote:

    Orjinalden alıntı: onur-ayt

    arkadaşlar merhaba;

    focus'un döşemeleri kirlenmiş su damlacıkları var üzerlerinde özellikle arka koltukta onları kendim tmizlemek istiyorum ama sıradan temizleyiciler kullanmamda (hani bir kutusuyla çıkartamayacağı leke yok denilen kimyasallarla) herhangi bir sakınca olur mu yada siz başka birşey tavsiye edermisiniz?
  • teşekkür ederim karen
  • Bir soru daha bu sıcak yaz günlerinde aracımızı yormadan nasıl bir sürüş tavisye edersiniz???
    Bol güneşli günler..
  • cumartesi diye kimse yok sanırım tüh yaaa
  • Arkadaşlar bende 98 polo var fakat aracın problemleri bitmiyor masrafı ağır 2000 2003 focus düşünüyorum nedersiniz. alırken neye dikat edeyim .! hiç kullanmadım içi rahatmıdır.poloda bagaj diye bişey yok bagajı nasıl.(sedan)
  • bu arada eski kasa astra da kafamı çeliyor nedersiniz kıyaslıyabilirmisiniz!!!!!!!!!!!
  • arkdaşlar yorumlar için sağol un kontrol edicem araba şimdi babamda bakalım bidaha yapıcakmı

    quote:

    Orjinalden alıntı: chaka32
    Arkadaşlar bende 98 polo var fakat aracın problemleri bitmiyor masrafı ağır 2000 2003 focus düşünüyorum nedersiniz. alırken neye dikat edeyim .! hiç kullanmadım içi rahatmıdır.poloda bagaj diye bişey yok bagajı nasıl.(sedan)


    Focus iyidir, temiz birtane bul, bakımlarını zamnında yap tek tük sorun çıkartır veya çıkartmaz .Performanstada bir çok arabayı astra dahil olmak üzere rahat tokatlarsın.Opel astarada güzel ama focus daha iyi bence
  • arkadaşlar
    başka bir topicte ford focusun da aralarında bulunduğu 20 araç var ki bunlar dünyada en tehlikeli araçlar en çok kaza sonucu ölümlü vakkanın ortaya çıktığı araçlarmış çok şaşırdım ford focus ve toyota yaris sınıfının en güvenilir araçları olarak bilinirdi halbuki, gerçi eski bir yayın ama olsun insan aracını güvenip sevip de binerken böyle yerlerde görmesi üzücü birde tabi tarafsız yayıncılık ilkesi buralarda da var mı acaba???
    bilginiz olsun isedim hayırlı haftalar ve bol kazançlı sağlıklı günler tabi birde focus'lu
  • 
Sayfa: önceki 107108109110111
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.