Şimdi Ara

Mage And You! =)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet beyler ve tabiki varsa bayanlar;

    uzun süren guildsiz pug raidler ve wotlk nın kolaylığı sayesinde baya bi paslanmışım mage oynamakta.Birde bazı mekanikler değişmiş haliyle.Şimdi sorum şu : fire mage dps ini nasıl artırabilir.Şu an hc dungeon farm yapmayı planlıyorum.Hc dng larda bosslar level 87 bu sebeple cap lemeye çalıştığım hit ratingimi düşürücem ve yerine int crit alıcam.Bunun yanında mastery haste e göre biraz daha avantajlı sanırım.Ama criti önemli ölçüde artırmak gerek diye düşünüyorum hot streak için.Birde elitistde okuduğum kadarıyla blizzard crit ratingin artması ile ilgili bir gizli mekanik oluşturmuş ancak tam anlayamadım konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.

    Mage in aoe gücü yüksek ancak bunu belirli bi sırada gerçekleştirmesi gerekiyor önceden aoe yapacaksam LB üstüne flamestrike atar arkasından blizzard basardım baya bi dps oluyordu ama şimdi mesela living bombun impact ile diğer moblara sıçratılabileceğini öğrendim.Şu an bu yöntem üzerine taktik geliştirmeye çalışıyorum misal toplu bi grup çekilecekse skull targeta LB atıp arkasından moblara BW atıyorum.BW genelde impact proclatıyor.İmpact proclarsa skull targete impacti atarak LB nin 3 moba geçmesini sağlıyorum.sonrasında ne yapmam lazım ? flamestrike mı spamlıyım yoksa blizzard kullanılabilirmi?

    Birde combustion ı ne zaman kullanmak daha doğru olur yani en etkili olması için mob yada boss ta neleri beklemeliyiz?

    Bu topicde fire mageimizi nasıl boostlarız tartışalım lütfen.Yardımlarınızı bekliyorum.



  • Bir Raid mage'inin dps inin artması her zaman raid in ortalama dps iyle dogru orantılıdır.Her contentin başında oldugu gibi mage'in 70 lvl'dan beri süre gelen sıkıntısı mana'dır.Şu anda normal dps cycle'nı icra ederken mage dısında herhangi bir classın böyle bir sorunla karşılaşması pek olası değildir.Öngirişten sonra elimden geldiğince sorularını cevaplayayım...

    Fire mage:Hit capten sonra... İntellect/Crit/haste veya mastery sırasıyla gider mastery cok az daha iyi gözüküyordu elitejerkes'te...

    Ben sadece ve sadece 5 man yapacağım diyorsan hiti pek takma tabi her şeye intellect takabilirsin...Heroiclerin pek bir esprisi yok kısaca trashlerde cc'nin yapılması gerektiği hadi yapmadın diyelim bu da wipe sebebi değil mobların abilitylernin interrupt edilmesi gerektiği bir gerçek.Boss fightlarda 3-4 wipe da en kötü anlaşılır.Seriye bağlayıp saatlerce wipe yenecek bir durum yok...(Deadmines biraz zul gurub tatında ilk girecekleri uyarayım en zor heroiclerden biri)

    %50 scorch manasını düşüren talente ve üzerinde molten armor warken scorch atma talentleri uzun ve hareketli fightlarda en buyuk dostun.Kosarken mutlaka scorch at.
    Mage oynamanın anahtarı su anda mana kontrolu manan 40k dolaylarına dustugunde scorch spamına başlayıp mana sarfiyatını dusurebılırsın yanlıs hatırlamıyorsam fireball'dan %20 oranında dusuk dps oluyor ama manası bitmiş bir mage den daha efektif.Yani blizzard oyunun içine aktif olarak scorch u da soktu.Yani kısacası olay scorchu+fireball main dmg skilli olarak kullanırken maximum fireballu atmak mananı bitirmeden tabii...

    Aoe de olay seninde anlattıgın gibi.. blizzard kullanabılırsın mobları yawaslatarak dıer classların aoe sine katkıda bulunabılırsın.Magmaw fightta hunter trabiyle 2 si çok kullanıslı oluyor.Flamestrik'ın dot etkisi bittiğinde yenilemen faydalı olur;flamestrike hareketlı atılabılıyor ama spamına girersen 35-40 snde mananı komple bitirirsin.Raid icin konusyorum aoe encounterlarda mage armor kullanılabılır bu da benim bir tespitim.
    Heroic instanslerda cok fazla aoe ye ıhtıyac duyulmuyor LB lerini atarsın 3 targeta bir kere flamestrike atarsın fireblastla refresh LB gelırse onu atarsın daha sonra da single target gidersin...

    Combustiona gelince de hala cok tartısılan bir konu.En sade haliyle targetin üzerinde max. dotun warken aç.
    Bu dotlar:pyroblast dotu+critten gelen ignite+living bomb+fireball dotu+trinket procu bunların hepsinin aynı anda denk gelmesı gerekmıyor ama ne kadar cogunu denk getirirsen o kadar efektif çalışıyor....
  • evet mana en büyük sorun mage için, bu yüzden molten armor yerine mage armor kullanıyorum ben ama toplamda %5 lik bir crit kaybı oluyor :( mana bitmiyor hiçbir şekilde ama %5 crit de nelere bedel! bunu aşmanın yolu sprit den mi geçiyor yoksa intellect den mi?
  • crit demek mana'nı sana geri dönüşü ve dps artışı demek yazımı tam okusan cevabıda içinde..
    4. paragrafta
  • Mana azalmaya başlayınca Scorch spam tavsiye edilir.
  • colo öncelikle yazın ve cevabın için ayrı ayrı teşekkürler... senin kombinasyonun nedir fightlarda?
  • Fireball ile başlıyorum;hareket edeceksem mutlaka scorch atarak gidiyorum;manam azalıyor gibi olunca fireball spamından scorcha geçip manayı regenledıkten sonra fireball a devam edıyorum evocation ve mana gem den sonra gene atabılecegım max. fireball'u ayarlamaya calısıyorum;özellikle mananızı boss fightın son %35 in de fireball atacak sekılde ayarlayın inanılmaz damageler cıkabılıyor...Her patladıktan sonra LB yi refreshlıyorsun ilk 2 dakika içindede targetın üstünde max dotumu gordugum zaman combusion atıyorum...

    En basit haliyle mage şu anda bu şekilde oynanıyor....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Colo -- 27 Aralık 2010; 13:52:27 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Colo

    Fireball ile başlıyorum;hareket edeceksem mutlaka scorch atarak gidiyorum;manam azalıyor gibi olunca fireball spamından scorcha geçip manayı regenledıkten sonra fireball a devam edıyorum evocation ve mana gem den sonra gene atabılecegım max. fireball'u ayarlamaya calısıyorum;özellikle mananızı boss fightın son %35 in de fireball atacak sekılde ayarlayın inanılmaz damageler cıkabılıyor...Her patladıktan sonra LB yi refreshlıyorsun ilk 2 dakika içindede targetın üstünde max dotumu gordugum zaman combusion atıyorum...

    En basit haliyle mage şu anda bu şekilde oynanıyor....




    çok teşekkür ederim...
  • Hocam güzel özetlemişsin de LB patlamadan yenilemekte dah çok fayda var bence. Patlaması DOT tan az vuruyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: siberarmi

    Hocam güzel özetlemişsin de LB patlamadan yenilemekte dah çok fayda var bence. Patlaması DOT tan az vuruyor


    Negatif :)
  • Spam Scorch çok saçma ve çok az dps sağlıyor.Şayet çok çok mana sıkıntısı çekiyorsanız.Mage armor ve glype takın mananız yerinden oynamaz.Şuan Al'Akir combatinda manam düzenli olarak çok rahat yetiyor.Tamamen sizin combat içerisindeki yapacaklarınız ile alakalı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: melart

    Spam Scorch çok saçma ve çok az dps sağlıyor.Şayet çok çok mana sıkıntısı çekiyorsanız.Mage armor ve glype takın mananız yerinden oynamaz.Şuan Al'Akir combatinda manam düzenli olarak çok rahat yetiyor.Tamamen sizin combat içerisindeki yapacaklarınız ile alakalı.

    scorch spam benim çok hoşuma gidio
    hem 2snlik fireball castında uyumuyorum hem de hareket edebiliorum

    fireball ı ise genelde %35 altı için kullanıom ya da ilk başlarda
  • Maksimum dps için LB'nin misslememesi gerekiyor, bu yüzden öncelik her zaman hit ratingde. Onda sonra crit&int gidilmesi gerekli.
    Single target için: LB,Scorch(crit debuff'î için),fireball-frostfire bolt spam(çok abartmadan), ignite+LB+explode damage dotunu bir arada görünce Combustion, sonra tekrar LB yenileme ve rotasyona devam.
    AoE için: Targetların tamamına ya da büyük çoğunluğuna LB( mana cost yüzünden) sonra blast wave(düşük mana cost'lu flamestrike gibi),flamestrike, impact proc'u gelirse LB'u devam eden target'a fire blast, sonra tekrar en başa.
    Ayrıca ne zaman proc'larsa instant Pyroblast.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.