Şimdi Ara

auris şanzıman

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • aracım auris 1.6 6 ileri düz şanzıman arkadaşlar, şanzımandan uğultu gibi bir ses geliyordu, daha önce farklı şehirlerde 2 toyota servisine götürdüm ses normal dediler, şimdiki götürdüğüm servis sesi cd'ye çekip toyota genel merkeze iletti bugün de aradılar şanzıman bilyalarından geliyormuş araç 3 4 gün bizde kalacak dediler. şanzımanı indireceklermiş, araba daha 2010 model, bu işlerden de pek anlamam ama anladığını söyleyen arkadaşlar şanzıman bir daha düzen tutmayabilir diyorlar , komple motoru falan da indireceklermiş, toyota servisine güvensem mi bilemedim. vites değişimlerinde sorun yok sadece düşük devirlerde hafif bir ses duyuyorum.



  • Onu diyen arkadaşlarına bir sorup yazarmısın ? Bilya değişimi ile şanzuman neden düzen tutmazmış ?...Neresinden uydurmuşlar ?..Bu araba .üç yıl garantili beş kuruş ücret ödemeyeceksen bu sesten kurtulmak için bilyanın değişmesi iyi değilmi ?....Araba sizin, Karar sizin...Arkadaşlarınız sizin....Biz hariçten gazel okuyoruz...Saygılarımla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 22 Aralık 2010; 20:50:48 >
  • 2010 model 1.6 MPI 102 HP model 5 ileri manüel vitesli PASSAT'ımızın da 1,5 ay önce şanzımanından bir ıslık sesi geldi, servis sadece tecrübe etti ve sesi CD'ye çekip yurtdışındaki merkeze göndermeden 4 günde işlemi tamamladı. Şanzıman indi, bilyası değiştirildi (üretim hatası), şu anda halis ve saf Şanlıurfa tereyağına sıcak Bursa bıçağı batırıp karıştırır gibi (BMW etkisi) bir his veriyor.

    Hayret bir şey ama kullandığım 5 vitesli ŞAHİN / KARTAL araçların vites kolunun motora/şanzımana HEMEN HÜKMETMESİ (doğrudan bağlı olması) bende çok analog, çok mekanik, gayri-elektronik ve gayri-digital bir SPARTAN duygusu yarattı! Sadece eskiler iyi bilir, araç ve insan arasındaki ARAYÜZ o zaman SOĞUK BUZ TENEKESİ gibiydi, daha ORTODOKS ve daha YALIN bir vites atma mekanizması mevcuttu. Şimdi evet TÜY, KIL, PAMUK, YAĞ, MARGARİN gibi benzetmeler olabilir ama işte o betondaki demir, ayakkabıdaki ökçe gibi o SERT YAPIŞMA his yok.

    Herhalde buna artık alışacağız, elektrikli otomobiller çıkınca şanzıman, debriyaj, tork konvertörü, 3. pedal vb. hepsi güneş görmüş buz gibi kaybolup gidecek.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.