Şimdi Ara

SHURE SE 315 İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
5.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    17 Aralık 2010 Tarihi itibari ile AccessoryJack sitesinden bir Shure SE 315 satınaldım ve elime ulaştı.Çok profesyonel olmamakla beraber farklı yabancı sitelerdende alıntı yaparak değerli forum üyeleri ile deneyimlerimi paylaşmaya çalışacağım.

    Kullanılan Ekipmanlar:

    Creative ZEN Mp3 Player
    iPod Shuffle
    İphone4
    Samsung Galaxy S

    Teknik Detaylar:

    Speaker Type
    Single High-Definition MicroDriver + Tuned BassPort

    Sensitivity (1kHz)
    116 dB SPL/mW

    Impedance (1kHz)
    27 Ω

    Noise Attenuation
    Up to 37 dB

    Frequency Range
    22Hz – 18.5kHz

    Input Connector
    Gold-plated 3.5 mm (1/8”)

    Cable
    64” Detachable (at ear) with wireform fit

    Color
    Available in Clear or Black


    Kulaklığı 3 ayrı bölüm olarak yorumlayacağım;

    1.Sağlamlık ve Genel yapı

    2.Ses kalitesi

    3.Kutu içeriği ve Kullanılabilirlik


    1.Sağlamlık ve Genel yapı:

    Kulaklığı kutudan ilk çıkardığımda kulaklığın gerçekten çok sağlam olduğunu gördüm. Gerek armatür kasası gerekse kabloları insana güven veriyor. Kolay kolay kablo kısmından problem yaşamayacağımı düşünüyorum. Daha önceki kulaklıklarımda kablo problemi çok yaşamıştım. Ancak kablolar biraz sert geldi bana belkide sağlan olması için kullandıkları malzemeden kaynaklanıyor olabilir.Kablolar çıkarılıp takılabiliyor güzel bir özellik taşıma kılıfında taşırken çok büyük kolaylık sağlıyor ve istediğiniz gibi uzun kısa farklı kablolarla kullanma imkanı sağlıyor. Kulaklığın 2 rengi mevcut siyah ve şeffaf olarak.Şeffaf benim daha çok dikkatimi çekti ve onu aldım. Kulaklığın kulakiçi pedleri çok rahat ve iyi izolasyon sağlıyorlar.Üzerinde gelen pedler kulağıma tam uydu ve dış sesleri ciddi oranda kesiyor. Ancak pedlerin süngerimsi olanlarını çok uzun süre kullanabileceğimi düşünmüyorum. Kulaklık genel olarak gövde ve kabloları çok sağlam bir kulaklık. Kulaklığın yapısı itibari ile bazen sağ ve sol kulaklıkları karıştırıyorum sanırım ilerde alışacağım. Gerçi kulaklığın üzerinde R ve L harfleri mevcut ama kulaklığınız şeffaf olunca bu bilgileri ayırt etmek zor oluyor. Ayrıca kabloların üzerinde kırmızı ve mavi renklerde noktalar mevcut karıştırmamanız açısından.



    2.Ses Kalitesi:

    Kulaklık 1 adet Yükses hassasiyetli micro sürücü + Tuned Bass portu ile sesi sunuyor. Öncelikle Basslardan bahsedeceğim. Kulaklığın çok çok güçlü bir bass kapasitesi yok. Ancak basslar kesinlikle çok kaliteli ve diğer öğeleri bastırmıyor. Denge açısından çok başarılı geldi bana. Yinede bass ağırlıklı kulaklıklar kullanmış yada kullanmak isteyen arkadaşlarıma önermiyorum. Derin bassları çok hoşuma gitti.Tizlere gelince tizler kesinlikle sizi rahatsız etmiyor.Keskin ancak çok net. Midlerde aynı şekilde orantılı. AKG K324 P de tizlerden çok şikayetçiydim yüksek seste ciddi anlamda rahatsız edici oluyordu. Samsung Galaxy S cihazında son ses açmama rağmen ses çok yüksek çıkmadı. Ancak ses kalitesi fena değildi. Kulaklığı Creative Zen Mp3 playerda ses biraz daha net gibi geldi ve daha yüksek çıkıyordu basslar hissedilebilir tiz ve midler ayrıntılıydı.iPod Shuffle ve iPhone da işler biraz değişti ses inanılmaz yüksek çıkıyordu ve ayrıntıları çok daha iyi duyabiliyordum.En yükses seste (gerçi müziğe göre değişiyor) çok fazla dinleyemedim ama ses kalitesinden kaybedilen birşey yoktu.EQ dan Rock seçimi yaptığımda basslar biraz daha hissedilir hale geldi.Kulaklıkta doğru ped seçimi yapmakta önemli sanırım diğer pedleride denedim ama en rahat ettiğim ve en çok verim aldığımı kullanıyorum.Kulaklıklar ses kalitesi olarak gerçekten beklentimi karşıladı ama ücretine göre çok çok muhteşem ses kalitesi aldığımı söyleyemem.Yani bir F/P ürünü değil.Ancak sanırım bir burn-in süresi vardır.

    3.Kutu İçeriği ve Kullanılabilirlik:

    Kutu içeriğinde;

    Üç çift "Soft Flex" lastik ped (küçük orta büyük)
    Üç çift Köpük ped (küçük orta, büyük)
    1 çift sarı silindirik köpük ped
    1 çift 3 kademeli ped
    1 adet Fermuar kese
    1 adet Filtle temizleme aparatı

    Kutu içeriği zengin diyebiliriz. Mutlaka kulağınıza uyabilecek bir ped vardır. Garanti belgeleri ve kullanım kitapçıklarıda mevcut. Kutu dış görünümü çok çekici değil standart. Ben bu ücrete daha jan janlı bir kutu yapılabilir diye düşünüyorum.

    Kullanıma gelince kulağımda kulaklıkla ilgili bir rahatsızlık hissetmedim.Ancak takıp çıkarmada biraz zaman harcıyorum o kadar.Karanlık ortamlarda bu süre uzuyor. Sanırım ilerde bu süreyi kısaltırım.Kulaklığın kabloları kulak kepçenizin üst kısmından geçiyor. Bende daha rahat bir kullanım sağlıyor.Kablolar sanki gereğinden fazla uzun gibi geldi.Gerçi kısa olsa kısa diye hayıflanırdım sanırım. Kablolarda kırılma olmuyor bu rahatlatıcı.Kulaklık jack kısmı biraz büyük gibi geldi bana ama MP3 çalarlarda ve iPhone'umda sıkıntı yaratmadı.Ancak cep telefonunu kasa yada kılıfla kullandığınızda kulaklığı telefona takamıyorsunuz.

    Genel olarak beklentilerimi karşılayan bir kulaklık oldu Sadece fiyatı biraz yüksek diye düşünüyorum. 200$ civarında satılıyor.Shure fiyat konusunda bir iyileştirme yapmalı bence.Belkide yeni çıkan bir model olduğunda fiyatı yüksek olabilir.Ancak bu fiyatların altına tercih edilebilecek aynı ses kalitesinde kulaklık temin edilebilir diye düşünüyorum.

    Benim izlenimlerim bunlar.Umarım birilerinin ihtiyacını karşılar ve işine yarar.

    Tüm forum üyelerine saygılar...







  • İnceleme için teşekkürler, eline sağlık.

    Sesi de doğru tarif etmişsin, tam anlamıyla klasik Shure ses karakteri. Kablosu sandığın gibi uzun 64" kablo mu olur yahu, standardı 48" veya 50" 'tir.

    Takıp çıkarma ve ayırt etme konusunda ileride daha alışkanlık kazanırsın fakat gene de K324P kadar kolay değil takması, hele saçların da biraz uzunsa. Fazladan verdiğin para da çıkarılabilir kablosuna gidiyor biraz, kafana takma, kullan. Sesinden sıkılmadıkça, kablosu bozulsa bile yenisini alır devam edersin.

    Hayırlı olsun, güle güle kullan
  • Shure'un sesinden memnun birileri çıktı nihayet diyordum ki, son cümlede f/p'den bahsedince yine bir parça hüzünlendim.

    Yok yok, sesinden memnunsan hiç sorun yok. Kulağında eskisin... H.'nın dediği gibi bir müddet sonra sıkılırsan eğer, ki o zaman daha da tecrübeli olacaksın, yeni kulaklıklara yelken açarsın.

    Güle güle kullan...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: freedom36

    Shure'un sesinden memnun birileri çıktı nihayet diyordum ki, son cümlede f/p'den bahsedince yine bir parça hüzünlendim.

    Yok yok, sesinden memnunsan hiç sorun yok. Kulağında eskisin... H.'nın dediği gibi bir müddet sonra sıkılırsan eğer, ki o zaman daha da tecrübeli olacaksın, yeni kulaklıklara yelken açarsın.

    Güle güle kullan...

    Shure f/p olarak çok iyi değildi ve hala öyle galiba. Bu arada H.'nın dediği şey "yeni bir kablo alıp devam edersin" anlamında herhalde Bu arada kablolar ne kadar acaba?




  • arakdaş inceleme yaparken biraz abartmış
  • quote:

    Orijinalden alıntı: soon

    arakdaş inceleme yaparken biraz abartmış

    Ne konuda?
  • Evet demek istediğim sesinden sıkılmadıkça, kablo koparsa, yeni kablo alınıp devam edilebilir. Diğer kısımları uzun süreli kullanıma dayanır çünkü

    Ayrıca ne konuda abarttığını ben de merak ettim..

    quote:

    Orijinalden alıntı: _ AWESOME _


    quote:

    Orijinalden alıntı: freedom36

    Shure'un sesinden memnun birileri çıktı nihayet diyordum ki, son cümlede f/p'den bahsedince yine bir parça hüzünlendim.

    Yok yok, sesinden memnunsan hiç sorun yok. Kulağında eskisin... H.'nın dediği gibi bir müddet sonra sıkılırsan eğer, ki o zaman daha da tecrübeli olacaksın, yeni kulaklıklara yelken açarsın.

    Güle güle kullan...

    Shure f/p olarak çok iyi değildi ve hala öyle galiba. Bu arada H.'nın dediği şey "yeni bir kablo alıp devam edersin" anlamında herhalde Bu arada kablolar ne kadar acaba?




  • Bi teşekkür ediceğimize ilginç yorumlar yapılıyo. Hani gayet mütevazı, elinden geldiğinde karşılaştırmalı yapmış, neresi abartılı yahu ?

    Teşekkürler incelemen için ayrıca, gayet güzel olmuş. Shure çok cesaret edip alan yok f/p den dolayı. Bu cesaretinden dolayıda kutluyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Hundred -- 18 Aralık 2010; 15:00:16 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Paranormal.Activity

    Bi teşekkür ediceğimize ilginç yorumlar yapılıyo. Hani gayet mütevazı, elinden geldiğinde karşılaştırmalı yapmış, neresi abartılı yahu ?

    Teşekkürler incelemen için ayrıca, gayet güzel olmuş. Shure çok cesaret edip alan yok f/p den dolayı. Bu cesaretinden dolayıda kutluyorum.


    +1 katılıyorum arkadaşa
  • İzlenimlerini paylaştığın için teşekkürler.
  • güzel inceleme...
    kısa ve öz
  • resimlerine baktımda biraz,tam fetiş bir kulaklık.shure un bu yeni serilerin görünümleri çok hoş.
  • Gayet objektif ve samimi bir inceleme olmuş.. Güle güle kullanın...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Master-Fİ

    resimlerine baktımda biraz,tam fetiş bir kulaklık

    />


  • kablosu çıkabilen iem'ler çok korkutuyo beni ya sanki kablo bi yere takılsa kablo çıkacak , "earpiece"(bunun türkçesi nedir) yere düşüp kaybolacak gibime geliyo
  • Teşekkür ederim herkese. Kabloların çıkarılıp takılmasına bende biraz takılmıştım aslında hatta cesaret edemedim belirli bir zaman çıkartmaya ama gerçekten bunuda kaliteli yapmışlar.Yerinden çıkartılıp takılması çok kolay.Sadece kablosunun biraz uzun olması dağınıklık yaratıyor o kadar.
  • Selamlar;
    Şu anda Creative Ep630i kullanıyorum ama ömrünü doldurdu artık kulaklığım.. Yeni bir kulak içi kulaklık alma niyetindeyim.. Genelde telefondan müzik dinliyorum o nedenle Brainwavz M4 düşündüm bir de aklımda Plantronics Blackbeat Go modeli vardı. Kablosuz oluşu cazip geldi bana.. Ama yinede kaliteli müzik dinleyebileceğim geniş sahneli ve iyi baslara sahip bir kulaklık arıyorum.. Genelde Metal türevleri dinlerim.. Symphonic,Trash, Melodic Death vs.. Tavsiyeleriniz ne olur acaba bana? SE215 yeterli olur mu yoksa zorlayıp 315 alınmalı mı? Creative ep630i yada dengi bir kulaklığa göre SE315'in basları nasıl? SE215-$108(Single Dynamic driver) SE315-$188 (Single Hi-Def. Armature driver) Belki de kablosu çıkabilen farklı bir marka/model tavsiye edersiniz..?
    Not: Müzik dinlediğim cihaz Samsung Galaxy Note ( Beats audio yazılımı yapıldı. player olarak PowerAmp )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaBoTeUr -- 24 Temmuz 2012; 16:43:48 >
  • SE215 denedim ve metal performansı gayet iyi yani cks90 dan iyi olduğunu söyleyebilirim. Mİd ve tizler metalde yüksek uyum içindeler. Ben trash metal core türünde test etmiştim. Fakat ben aynı zamanda tekno da dinlediğimden bas beklentimi karşılamıyor. EP630 dan sonra bas şiddeti az gelecektir ama kulağı okşayan baslara sahip güm güm amacı gütmüyor. Metal için ideal diyebilirim. SE315 EP630 dan sonra abartı olur bence ama dinlemedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnceleme için sağol.
  • shure se 215 e göre nasıl bir üründür bu . arada nerdeyse yarı yarıya fiyat farkı var . birisi armatürlü birisi normal sürücü . bu aralar almak istiyorum 560 tl verilirmi yoksa 215 yeterlimi sadece evde kullanıcam .

    ve yurtiçi hiç biryerde iyi fiyata bulamadım bunları .
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.