Şimdi Ara

Iphone'um çalındı. Bir kaç sorum olacak !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
8.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar. Yaklaşık bir senedir kullandığım iphone 3GS cep telefonum geçen hafta çalındı.

    1. Konuyla ilgili olarak hemen 0 312 2322323 Telekomünikasyon Kurumu’nu arayarak IMEI numarasından telefonu kullanıma kapattırdım. İnternetten kontrol ettiğimde telefon çalıntı olarak gözükmektedir. Burda sorum şu; bu cihazın çalıntı listesine alınıp iletişime kapatılması ne demek? Cihaz tamamen kilitlenip menülerine girilemiyecek mi yoksa sadece arama özelliği mi iptal olucak? (Telefonun hafızasında bazı ulaşılmasını istemediğim özel resim, mesaj vs. vardı)

    2. Cihazı kullanıma kapatmakla bir şekilde bulunma ihtimalini düşürmüş mü oldum? (Sinyal giriş-çıkışı olmayacağından dolayı)

    3. Şu anda yeni bir iphone 4 siparişi verdim ve beklemedeyim ancak yenisi geldiğinde telefondaki rehberim, resimlerim, mesajlarım ve uygulamalarıma tekrar ulaşabilecek miyim? Yoksa uygulamaları baştan mı para verip almam gerekecek? Uygulamalardan öte mesaj ve resimlerim çok önemli, eğer bunları kurtarmak mümkünse nasıl yapabileceğimiz yazarsanız çok memnun olurum. (Telefonu aldığımdan beri elimle hiç backup almadım fakat bir arkadaşım, bilgisayarla her senkronize edişte otomatik backup yaptığını iddia etti.)

    Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler.



  • 1. Sadece telefon özelliğini kullanamayacak.
    2. Cihazı kapattırarak ulaşılmasını imkansız hale getirmişsiniz.(Ancak bende olsam kapattırırdım)
    3. Backup almadıysan daha önce bence yoktur. Program kendi aldıysa bile sadece programları almıştır resim vb... ulaşman çok zor
  • 1-Arama özelliği iptal edilecek çalan muhtemelen fake imei ile kullanmaya devam eder veya ipod olarak kullanır
    2-Bazı telefonlar bataryaları çıkarılmadıkça bulunabiliyor fazla bilgim yok
    3-Backup yapmadıysan mesajları ve rehberi unut fakat app store hesabına giriş yaptığın anda para verdiğin appleri ücretsiz indirebilirsin tekrar.
    Geçmiş olsun
  • Öncelikle çok geçmiş olsun.
    -Evet iTunes yedek alır, yeni telefonu taktığında sana bunu direk soracaktır, ama mesajların gelir mi bilmiyorum, rehber falan geliyordu.
    -Telefona birisi hattını taktığı zaman hemen ona mesaj gidiyor diye biliyorum
    "Kullanmaya çalıştığınız telefon çalıntıdır, lütfen telefonu en yakın kolluk birimine teslim ediniz"
    Şeklinde bir mesaj gidiyordu bildiğim kadarı ile, aynı zamanda savcılığa başvuruda bulundun mu?
  • başta geçmiş olsun arkadaşım.. umarım kısa sürede telefonun bulunur.. fakat Telekomünikasyon Kurumu bildiğim kadarıyla telefonu bulmak için uğraşmıyor.. telefonun bulunması için ayrıca savcılığa başvuru yapman lazım IMEI numarası varsa fatura vs.. tam ayrıntısını bilmiyorum.. Cihaz sadece hat kullanımına kapanıyor şebeke kullanımına kapatılıyor yani.. Telefon görüşmesi vs yapamıyorlar.. Ayrıca savcılığa başvuru yaptığında telefonu bulduklarında ayrı bir ücret talep ediyorlar senden telefonu bulunca almak istediğinde, ve bu bazen yıllar sürebiliyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sam0

    Öncelikle çok geçmiş olsun.
    -Evet iTunes yedek alır, yeni telefonu taktığında sana bunu direk soracaktır, ama mesajların gelir mi bilmiyorum, rehber falan geliyordu.
    -Telefona birisi hattını taktığı zaman hemen ona mesaj gidiyor diye biliyorum
    "Kullanmaya çalıştığınız telefon çalıntıdır, lütfen telefonu en yakın kolluk birimine teslim ediniz"
    Şeklinde bir mesaj gidiyordu bildiğim kadarı ile, aynı zamanda savcılığa başvuruda bulundun mu?

    Yapmadım dostum. Cihazı kilitlettirdiğim için artık bulunması gibi bir ümidim yok, o yüzden de gerek duymadım. Bir de başka sorum olacak. Telefonun kendi kilidini kırmak kolay mıdır? Şu 4 haneli olan, kendi menüsünden koyabildiğimiz. O kilidi aktif tutsaydım yine de resimlerime filan ulaşılabilmesi kolay olacak mıydı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuT_To -- 15 Aralık 2010; 0:23:31 >
  • SAVCILIĞA DİLEKÇE VERECEKSİN BULUNMASI İÇİN
  • KARDESİM BUNU CALAN ADAM IÇİNİ SİLMİŞ VE SATMIŞTIR BUYUK IHTIMAL YADA SILMIS FORMATLAMIS KULLANMAYA CALISIYORDUR

    CEP TELEFONU ÇALINDIĞINDA YAPILMASI

    GEREKENLER.

    Ankara Cumhuriyet Savcılığı, ikinci el cep telefonu alan vatandaşları, fatura almaları konusunda uyardı. Savcılık, “IMEI” numarasıyla çalıntı telefonu mutlaka tespit ettiklerini, telefonun kendisine ait olduğuna ilişkin belge ibraz edemeyenler hakkında 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldığını belirtti.

    Ankara Suçüstü Savcısı Ahmet Mutlu’dan alınan bilgiye göre, son dönemlerde cep telefonu hırsızlığı dolayısıyla yapılan başvurularda büyük artış oldu. Müracaat savcılığına, telefon hırsızlığı konusunda günlük ortalama 40-50 başvuru yapıldığını belirten Savcı Mutlu, GSM operatörleri ile yaptıkları yazışmalar sonucunda, “imei” numarasından kısa sürede telefonun kim tarafından kullanıldığını tespit ettiklerini kaydetti.

    Telefonun 15 rakamlı “imei” numarasının önemine işaret eden Savcı Ahmet Mutlu, vatandaşların fatura, abonelik sözleşmesi ya da garanti belgesine mutlaka bu numarayı yazdırmasını veya bir yere not etmelerini önerdi. Her gün başvuru sayısı kadar telefonu emanete aldıklarını ve gerçek sahiplerine teslim ettiklerini anlatan Savcı Mutlu, telefonu bulduktan sonra “hırsızlık” ya da “cürüm eşyasını satın alma” suçlarından işlem yaptıklarını bildirdi. Çalıntı telefonların genellikle ikinci el pazarlarda satıldığına işaret eden Ahmet Mutlu, vatandaşları, ikinci el telefon alırken mutlaka fatura ya da makbuz istemeleri konusunda uyardı. Savcı Mutlu, “Vatandaşlarımız hiç istemedikleri halde mağdur oluyor. Nereden aldıklarını bilmediklerini, ellerinde fatura olmadığını söylüyorlar. Paraları boşa gittiği gibi, hırsızlık veya hırsızlık malını kullanma suçlamasıyla karşılaşıyorlar” dedi.

    Telefonu nereden aldığına ilişkin belge ibraz edemeyenler hakkında, “cürüm eşyasını satın almak” suçundan 7 günden 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldığını bildiren Savcı Mutlu, telefonu bulanların da en kısa sürede kolluk güçlerine başvurması gerektiğini söyledi. Savcı Mutlu, Medeni Kanunun 769. maddesinin “kaybedilmiş bir şeyi bulanın kolluk kuvvetine bildirme” hükmünü içerdiğini anımsatarak, “buldum” demenin sanık olmamak için yeterli bir savunma olmayacağına dikkati çekti. Aynı kanunun 771. maddesine göre “bulunan şeyin maliki 5 yıl içinde ortaya çıkmazsa, bulan kişinin mülkiyetine geçeceğini” ifade eden Savcı Mutlu, 989. maddenin de “taşınırı kaybolan kişiye 5 yıl içinde o şeyi elinde bulundurana dava açma hakkı tanıdığını” kaydetti.

    Cumhuriyet Savcısı Ahmet Mutlu, telefonu çalınan kişilerin ne yapacakları konusunda da bilgi verdi. Savcı Mutlu, vatandaşların, olayı anlatan bir dilekçe, nüfus cüzdanının fotokopisi, cep telefonuna ait 'IMEI' numarasının yer aldığı fatura veya abonelik sözleşmesiyle müracaat savclığına başvurabileceklerini bildirdi.

    Ayrıca 2. El Cep Telefonu alırken Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının daha önce başlatmış olduğu bir uygulamaya değinmekte yarar görüyorum. Başsavcı Fahri Kasırga'nın cep telefonu şirketleriyle temasa geçerek başlattığı uygulamaya
    göre, cep telefonu hırsızlığına ilişkin ihbarlar acil bir şekilde GSM
    operatörlerinin hepsine iletilecek. GSM firmaları da çalınan cep
    telefonuna "çalıntı maldır" yazılı mesajlar gönderecek. Bu mesaj çalınan cep
    telefonunun ekranında sürekli olarak yer alacağı ve silinemeyeceği için hırsızlar çaldıkları telefonları satmakta zorlanacak.

    Başlatılan uygulamaya göre cep telefonunu çaldıran kişi Ankara Cumhuriyet
    Savcılığı'na suç duyurusunda bulunur bulunmaz, çalınan cep telefonunun "IMEI" numarası Turkcell, Telsim, Aria ve Aycell GSM operatörlerine iletilecek ve bu numara kanalıyla telefona "Çalıntı maldır" şeklinde uyarı mesajı göndermeleri sağlanacak. Cep telefonunu çalan veya çalıntı telefonu alan kişi, hangi şirketin hattını kullanırsa kullansın telefonunu açtığı anda ilk olarak bu uyarı yazısını görecek. Kasırga, ayrıca ikinci el cep telefonu alanların da alışveriş sırasında mutlaka cep telefonunu açarak böyle bir uyarı yazısı olup olmadığını kontrol etmeleri gerektiğini belirtti. Bu uygulamanın diğer illerin savcılıklarını da harekete geçireceğini ifade eden Kasırga, bunun kısa zamanda yurt geneline yayılacağına inandığını dile getirdi.

    Bunun için ikinci el telefon alanlara tavsiyem, satıcı ve alıcı taraf karşılıklı olarak aralarında birer örneği kalmak üzere 2 Nüshadan oluşan satış belgesi düzenlemelidir. Bu belgede, daha önceki sahibine ait fatura bilgileri ve telefonun IME Numarası, satışın yapıldığı tarih, satıcının ve alıcının adresleri açık olarak belirtilmelidir. Alıcı tarafta kalacak olan satış belgesine satıcının nüfus cüzdan örneği, telefonla ilgili fatura yada diğer belgeler eklenerek saklanmalıdır. Kısaca, telefonu elinde bulunduran kişi telefon kendisine ait olduğunu belirten yazılı bir belge bulundurmalıdır.

    IMEI numarası numarasını öğrenmek için Cep Telefonunuzda *#06# tuşlayın. Çıkan rakam sizin telefonunuza ait IMEI, yani Uluslararası Mobil Cihazlar Kimliği numarasıdır. Bu numarada cihazı üreten ülke kodu, marka ve seri no gibi bilgiler bulunmaktadır. Telefon sahipleri IMEI numarasını mutlaka not almalı. Telefonunuz çalındığında bu numara ile başvurmanız gerekiyor.



    KAYNAK
  • Cep telefonu çalınanlar ne yapmalı ?

    Cep telefonu çalınanların, polise gitmesine gerek kalmadan Telekomünikasyon Kurumu'na bağlı ücretsiz ihbar hatlarını aramaları yetiyor.

    Hırsızlık malı cep telefonu satın alanlar, cihazı açtıklarında, ekrana gelen SMS ile ikâz edilecek
    Cep telefonu çalınanların, polise gitmesine gerek kalmadan Telekomünikasyon Kurumu'na bağlı ücretsiz ihbar hatlarını aramaları yetiyor. Farkında olmadan hırsızlık malı cep telefonu satın alanlar, cihazı açtıklarında, ekrana gelen SMS ile ikâz edilecek.
    Hevesleri kursaklarında kalacak
    Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, hırsızların, kapkaççıların, dolandırıcıların ve gaspçıların hevesini kursağında bırakacak olan bir mekanizma var. Ancak birçok vatandaşın bundan haberi yok. Emniyet de, kendi birimlerini uyararak bu mekanizmadan haberdar olunmasını istedi.
    Mekanizmanın işleyiş şekli şöyle:Herhangi bir sebeple telefonunu çaldıran bir kişinin, daha karakola gidip şikayette bulunmadan önce, Telekomünikasyon Kurumu'na bağlı Bilgi ve İhbar Merkezi'ni hemen araması gerekiyor. Kısa adı BİM olan Bilgi ve İhbar Merkezi'ne ücretsiz olan 444 9 777'yi veya 0 (312) 232 23 23 numaralı normal telefonu arayarak ulaşabilirsiniz. Merkez, 7 gün 24 saat esasına göre çalışıyor.
    Şu bilgileri yanınızda bulundurun
    Telefonunuz çalındığında söz konusu ihbar hattını aradığınızda, ihbar ettiğiniz numaranın size ait olup olmadığını teyit etmek için bazı sorular soruluyor. Bu sorulara doğru cevap vermeniz halinde, telefonunun size ait olduğu kesinlik kazanıyor ve onay vermeniz halinde telefon, haberleşmeye kapatılıyor. Bunun için TC Kimlik Numarası, Cep telefonunun İMEİ numarası, ad ve soyadı, diğer kimlik bilgileri ve annenizin kızlık soyadını bilmeniz ve ilgiliye iletmeniz gerekiyor.
    Eğer henüz hiç kullanılmamış telefonlarınız, satış mağazasında iken çalındı ise, çalan kişilerin, söz konusu telefonları satmasını ya da kullanmasını engellemek için, evrakla birlikte BİM'e doğrudan müracaat etmeniz gerekiyor. İhbarda bulunabilmek için firma yetkilisinin kimlik bilgileri, firmanın vergi numarası, çalınan cihazlara ait fatura nüshaları, kolluk kuvveti tutanağı belgelerinin bir dilekçe ekinde sunulması gerekiyor.
    'Çalıntı cihaz' mesajı
    Her iki durumda da, ihbar işleme konulur konulmaz söz konusu telefon cihazları bloke edilecek ve IMEI numarası sorgulamalarında 'çalıntı cihaz' mesajı gönderilecek. Böylece çalınan telefon hırsızın elinde kalacak!

    KAYNAK

    UMARIM IŞİNE YARAR
  • Dostum bilgiler için çok teşekkürler. Fakat şu anda asıl öğrenmek istediğim şey farklı yukarıda da yazmıştım.

    Cihazı kilitlettirdiğim için artık bulunması gibi bir ümidim yok, o yüzden de gerek duymadım savcılığa bildirmeye. Bir de başka sorum olacak. Telefonun kendi kilidini kırmak kolay mıdır? Şu 4 haneli olan, kendi menüsünden koyabildiğimiz. O kilidi aktif tutsaydım yine de resimlerime filan ulaşılabilmesi kolay olacak mıydı?
  • Cep telefonu çalınanlar ne yapmalı ?

    Cep telefonu çalınanların, polise gitmesine gerek kalmadan Telekomünikasyon Kurumu'na bağlı ücretsiz ihbar hatlarını aramaları yetiyor.

    Hırsızlık malı cep telefonu satın alanlar, cihazı açtıklarında, ekrana gelen SMS ile ikâz edilecek
    Cep telefonu çalınanların, polise gitmesine gerek kalmadan Telekomünikasyon Kurumu'na bağlı ücretsiz ihbar hatlarını aramaları yetiyor. Farkında olmadan hırsızlık malı cep telefonu satın alanlar, cihazı açtıklarında, ekrana gelen SMS ile ikâz edilecek.
    Hevesleri kursaklarında kalacak
    Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, hırsızların, kapkaççıların, dolandırıcıların ve gaspçıların hevesini kursağında bırakacak olan bir mekanizma var. Ancak birçok vatandaşın bundan haberi yok. Emniyet de, kendi birimlerini uyararak bu mekanizmadan haberdar olunmasını istedi.
    Mekanizmanın işleyiş şekli şöyle:Herhangi bir sebeple telefonunu çaldıran bir kişinin, daha karakola gidip şikayette bulunmadan önce, Telekomünikasyon Kurumu'na bağlı Bilgi ve İhbar Merkezi'ni hemen araması gerekiyor. Kısa adı BİM olan Bilgi ve İhbar Merkezi'ne ücretsiz olan 444 9 777'yi veya 0 (312) 232 23 23 numaralı normal telefonu arayarak ulaşabilirsiniz. Merkez, 7 gün 24 saat esasına göre çalışıyor.
    Şu bilgileri yanınızda bulundurun
    Telefonunuz çalındığında söz konusu ihbar hattını aradığınızda, ihbar ettiğiniz numaranın size ait olup olmadığını teyit etmek için bazı sorular soruluyor. Bu sorulara doğru cevap vermeniz halinde, telefonunun size ait olduğu kesinlik kazanıyor ve onay vermeniz halinde telefon, haberleşmeye kapatılıyor. Bunun için TC Kimlik Numarası, Cep telefonunun İMEİ numarası, ad ve soyadı, diğer kimlik bilgileri ve annenizin kızlık soyadını bilmeniz ve ilgiliye iletmeniz gerekiyor.
    Eğer henüz hiç kullanılmamış telefonlarınız, satış mağazasında iken çalındı ise, çalan kişilerin, söz konusu telefonları satmasını ya da kullanmasını engellemek için, evrakla birlikte BİM'e doğrudan müracaat etmeniz gerekiyor. İhbarda bulunabilmek için firma yetkilisinin kimlik bilgileri, firmanın vergi numarası, çalınan cihazlara ait fatura nüshaları, kolluk kuvveti tutanağı belgelerinin bir dilekçe ekinde sunulması gerekiyor.
    'Çalıntı cihaz' mesajı
    Her iki durumda da, ihbar işleme konulur konulmaz söz konusu telefon cihazları bloke edilecek ve IMEI numarası sorgulamalarında 'çalıntı cihaz' mesajı gönderilecek. Böylece çalınan telefon hırsızın elinde kalacak!

    KAYNAK

    UMARIM IŞİNE YARAR
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MuT_To

    Dostum bilgiler için çok teşekkürler. Fakat şu anda asıl öğrenmek istediğim şey farklı yukarıda da yazmıştım.

    Cihazı kilitlettirdiğim için artık bulunması gibi bir ümidim yok, o yüzden de gerek duymadım savcılığa bildirmeye. Bir de başka sorum olacak. Telefonun kendi kilidini kırmak kolay mıdır? Şu 4 haneli olan, kendi menüsünden koyabildiğimiz. O kilidi aktif tutsaydım yine de resimlerime filan ulaşılabilmesi kolay olacak mıydı?

    Bu işten anlayan biri çalmışşa kırma ihtimali var diye düşünüyorum ben internetten kilid kırmak için sayısız program var
  • Şifreyi on kere yanlış girdiğinizde icinde ne varsa tamamen silme özelliğini aktif hale getirseydiniz keske. Cok gecmis olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MuT_To

    Dostum bilgiler için çok teşekkürler. Fakat şu anda asıl öğrenmek istediğim şey farklı yukarıda da yazmıştım.

    Cihazı kilitlettirdiğim için artık bulunması gibi bir ümidim yok, o yüzden de gerek duymadım savcılığa bildirmeye. Bir de başka sorum olacak. Telefonun kendi kilidini kırmak kolay mıdır? Şu 4 haneli olan, kendi menüsünden koyabildiğimiz. O kilidi aktif tutsaydım yine de resimlerime filan ulaşılabilmesi kolay olacak mıydı?


    IMEI klonlanmadığı sürece cep telefonun bulunur.. İletişime kapattırmış olmanın önemi yok.. Telefon açık olduğu sürece operatöre IMEI bilgisini göndermeye devam eder.. Dolayısıyla hangi baz istasyonundan gönderildiği de belli.. Yani bulunma ihtimali çok yüksek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.