Şimdi Ara

mazda 5' i nası bilirsiniz...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
10.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar 2011 başında satışa sunulacak olan mazda 5 ile ilgili düşüncelerinizi almak istiyorum ben gs3 - cmax ve 5008 in arasında gs3 ü almayı düşünüyodum yalnız gelecek olan mazda 5 i de merak etmiyor değilim sizce nası bi arabadır bi kaç ay beklemeye değer mi dersiniz...



  • Ben diğer modellerine kıyasla yorum yapabilirim.Mazdaların tüm modelleri (b-c-d veya sport) hepsi sahibinin kendini diğer markalardan,modellerden farklı hissetmelerini sağlar.
    Öncelikle tüm modelleri tasarım olarak tüm markalar arasına ilk sıralardadır,ki aldıkları ödüllerle ve birçok test sitesi ve dergisi yorumlarına göre sınıflarının en iyi tasarımlarına sahip modellerdendir.Bu yorumları tabiki sadece otohaber,v.s Türk (ve %90 Alman menşeili) yayınlara yapmıyorum,Fifth gear,Top gear,Car magazine,Edmunds v.s gibi yabancı sitelerdeki/programlardaki yorumlara göre de yapıyorum.
    Diğer bir karakterisik,Sınıf ortalamasının çok üzerinde sürüş zevki ve yol tutuş sunar,Mazdalar.Ki bu da tartıya koyarsak biraz konfordan fedakarlık gerektirir.
    Sorunsuzluk,Mazda kullanıcı yorumlarına bakarsanız görürsünüz.Şuana kadar bu forumda duyduğum en büyük sorum şuradan tıkırtı geliyor v.s. Ki bir ingiliz testine göre de Mazda en sorunsuz motorları üreten firmaydı ki 2. mercedes'in neredeyse yarısı kadar sorun açmıştı.
    Fiyat/performans;En büyük kozu olan Mazda 3 impressive'i koyalım.Bu araç da artık espyi tcsiyi,havayastıklarını,otomatik klimayı v.s geçtim (ki bunlar touring de dahi standart),Sunroof,kör nokta uyarı sistemi(volvoda bile opsiyonel S40),koltuk ısıtma,ısıtmalı öncam(bir çok markada opsiyonel bile değil,körnokta sistemi gibi),katlanır aynalar,lastik basıncı izleme v.s standart.Bu donanımlarla dahi liste fiyatı 43000küsür ama pazarlıkla 41000e alınabiliyor.
    Hehibir de motor yorumu yapalım.Muhtemelen Mazda5 ile gelecek motor 1.6 115 bglik geliştirilmiş Ford/Psa motoru,ki birçok markada kullanılan Bosch marka esp gibi bu da birçok markanın vazgeçilmezi oldu.Hem ekonomi,hem de performansı bir arada sunmasıyla gerçekten takdir gören bir motor.
    Diğer taraftan gelecek mi bilmiyorum ama benzinli motor için de yorumumu yapayım.Birçok konuda eski,miladını doldurmuş,güçsüz motor derler fakat veriler öyle olmadığını gösteriyor.
    Bu motor carmagazine testinde bile 5 üzerin 4 yıldızlık performans sunan bir motordur.(ki alttaki yorumlarda insanlar tartışmaya bile girmişti,benim 170lik 1.6 motorlu aracım varken 1.6 105 bglik bir araca nasıl olurda performanstan 4 yıldız verirler diye).
    Sorunsuzluğu dışında,test verilerinde gerçekten de çok başarılıdır(mükemmel şanzıman uyumu ile beraber).
    Devirlenme isteğinin getirisiyle bile 5. vites 80-120km hızlanması bir dizel gibi 10.20sn dir.0-100 ise fabrika verilerinin aksine 1 saniye daha hızlıdır.

    Neyse çok yazdım,genel olarak Mazda olarak yaptım yorumumu,Mazda5 olarak değil ama umarım yardımcı olmuşumdur.
    Spesifik Mazda5 yorumu yapmamı istersen de tasarımı çok güzel,ve yenilikçi.Kapı üzerindeki dalgalanmalar v.s aracın hem japon hem de tasarımında baya bir uğraşıldığını gösteriyor.
    Koltukların tamamen yatmasıyla çift kişilik yatak olarak kullanılmasıysa beim gibi içinde keşfedilmeyi bekleyen outdoor ruhu olan insanlar için harika birşey.(resmi şuan bulamadım,aramadığımda karşıma çıkar,arayınca bulamam) O yüzden bu koltuk yorumumu yapmamışım gibi düşün.Ben resmi bulursam sonra paylaşırım yine
  • müteferric kardeşim paylaşımın için teşekkür ederim... benim yaşadığım yerde mazda satıcısı yok oyüzden hiç aklımda yoktu ancak bu forumu takip ettiğimde mazda yı ciddi ciddi düşünmeye başladım aslında bearacımı ötv indiriminden almayı düşünüyorum babamın rahatsızlığından dolayı o yüzden de büyük araç olsun istemiştim (t.sandalye vs taşıyabilmek için) ama inşallah haftasonu ank ya gittiğimde mazda 3 ü de incelemek istiyorum çok methedilen bi araba mazda 5 için msj atmıştım 2011 in ilk çeyreğinde gelicek dendi ama fiyat vr donanım hakkında herhangibir bilgimde yok açıkcası
  • Öncelikle,Allah babanıza şifa versin..Araca dönecek olursak,internet sitesinde 1.6lık dizelden bahsediyor ki bu dizel motor,Mazda3te 47.000den başlayan (başlayan demeye ne gerek varsa,bir üst donanımlısı is 47 küsür zaten) fiyatlarla satılıyor,Mazda5in ise bu araçtan biraz daha pahalı olacağını da düşünerekten şimdiden bütçenizi yoklayabilirsiniz.Eğer büyük araç alma konusunda taviz verebilecekseniz,Mazda3 benzinli bütçeye çok daha uygun bir araç..
    Bu arada aman dikkat,Mazda 3 bile halk arasında pek talep görmeyen bir modelken,Mazda5 ,eğer 2 yıl sonra satma v.s gibi bir durum varsa,veya paraya sıkışma durumu,dezavantajlı bir tercih olur..
    Ama 2.el benim için birincil durum değil,ben keyfime ve daha çok ilk alırken ki fiyat uygunluğuna bakarım diyorsanız Mazdalar gerçekten de tercih edilesi araçlar.Heh 2.el için de şöyle bir yorum yaparım,mesela golf'ün satılması için 3 gün beklersin,Mazda3 için 5 gün,veya erken satmak için birkaç bin lira fiyat kırarsın.Ama illaki satarsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Müteferric

    Öncelikle,Allah babanıza şifa versin..Araca dönecek olursak,internet sitesinde 1.6lık dizelden bahsediyor ki bu dizel motor,Mazda3te 47.000den başlayan (başlayan demeye ne gerek varsa,bir üst donanımlısı is 47 küsür zaten) fiyatlarla satılıyor,Mazda5in ise bu araçtan biraz daha pahalı olacağını da düşünerekten şimdiden bütçenizi yoklayabilirsiniz.Eğer büyük araç alma konusunda taviz verebilecekseniz,Mazda3 benzinli bütçeye çok daha uygun bir araç..
    Bu arada aman dikkat,Mazda 3 bile halk arasında pek talep görmeyen bir modelken,Mazda5 ,eğer 2 yıl sonra satma v.s gibi bir durum varsa,veya paraya sıkışma durumu,dezavantajlı bir tercih olur..
    Ama 2.el benim için birincil durum değil,ben keyfime ve daha çok ilk alırken ki fiyat uygunluğuna bakarım diyorsanız Mazdalar gerçekten de tercih edilesi araçlar.Heh 2.el için de şöyle bir yorum yaparım,mesela golf'ün satılması için 3 gün beklersin,Mazda3 için 5 gün,veya erken satmak için birkaç bin lira fiyat kırarsın.Ama illaki satarsın.

    aracı ötv indiriminden alacağım için 5 yıl kullanmam gerek gerçi öyle olmasa bile 0 km bi arabayı aldığımda hemen satmayı düşünmem bu yüzden önceliğim rahatlık ve sorunsuzluk mazda ile ilgili tek handikapım dediğim gibi yaşadığım yerde servis olmaması ama araba gerçekten hoşuma giderse ankaraya 2 saat kadar mesafedeyim gitmek çokta sıkıntı olmaz açıkcası
  • ömürlük bir araç olabilir.fakat fiyat olarak pek artı sağlayacağını sanmam.donanım hastası değilseniz ki paketleri görmeden kötümser bir yorum yaptım,tam size göre bir araç.yakın çevremden aldığım bilgilere görede dünya premieri gayet başarılı bir araç.kullanım açısından,yol tutuşu,sağlamlık,sorunsuzluk açısından size sorun çıkaracağını hiç sanmam.eğer 2-3 fazla olsun sorunsuz olsun diyorsanız mazda güzel bir tercihtir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: éLégancé

    ömürlük bir araç olabilir.fakat fiyat olarak pek artı sağlayacağını sanmam.donanım hastası değilseniz ki paketleri görmeden kötümser bir yorum yaptım,tam size göre bir araç.yakın çevremden aldığım bilgilere görede dünya premieri gayet başarılı bir araç.kullanım açısından,yol tutuşu,sağlamlık,sorunsuzluk açısından size sorun çıkaracağını hiç sanmam.eğer 2-3 fazla olsun sorunsuz olsun diyorsanız mazda güzel bir tercihtir.

    hocam yorumun için tşkr ederim bide çıkacağı zaman ve fiyatları belli olsa çok iyi olucak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.