Şimdi Ara

linksys wag54g kablosuz modem bağlantı kopuyor yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
12.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • linksys wag54g kablosuz modem var bağlantı çok sık kopuyor firware yi değiştirdim olmadı ne yapabilirim



  • aynı sooruun bende de var tıpatıım aynıı bende degıstırdıım ama ıı yook
  • öncelikle desktop pc de kullanıyorsanız wireless ethernet kartı ıle gelen programı calıstırınız laptoptada buna dahıl windos xp cogu zaman wireless baglantıda sapıtıp kendını atabiliyor
  • Arkadaslar ozellikle cevrenizde baska wireless ağlar varsa bağlanamama durumu olabiliyor.

    Ayrıca modemin firmware'inin en son sürümünü yüklediğinizden emin olun şu anda en son sürüm 1.01.27Beta

    Ayrıca netstumbler benzeri bir programla cevrenizdeki diğer ağların sinyal gücünü ve aktivitelerini ölçün.

    Eğer sizin modmeinizden daha güçlü bir sinyal varsa sorun yaratabilir

    Ayrıca modemin web arabiriminde wireless>basic wireless settings sayfası altındaki Wireless Channel parametresini değiştirin
    en iyi verimi aldığınız frekansta bırakın.

    Tabi bu söylediklerim bile her zaman soruna care olmuyor.

    Bende zaman zaman aynı sorunu yasamaya devam ediyorum
  • ben bu sorunu yabancı forum sitelerinde de arattırdım. Herkes aynı şeyden şikayetçi ama anladığım kadarıyla tek çözüm modemi değiştirmek. Ben 4 defa falan firmware yükselttim ve bugünlerde kopma yaşamıyorum ama yaşamayacağımdan da emin değilim. Ben de 1.02.9 var.
  • Bende de 1.02.9 var. Alet kesinlikle problemli. Eger Servise gonderirseniz geri gelmeyecek onun yerine WAG354G diye baska bi urun gelicek. Onunda IPSec-Thru, VPN gibi ozellikleri olmayan external anten olmayan daha fakir bi urun ama Adsl2/2+ destekliyor.

    Ama 354G icinde 10 metre sonra almaz diyorlar. Kafam karismis durumda. WAG54G zaten dogru duzgun almiyor internal anten kullanan varis WAG354G modeli ne kadar alir bilemem.

    Linksys berbat. Alcak varsa sakin almasin. Ben Cisco ya guvendim mahvoldum. USR tavsiyemdir.
  • arkadaşlar yazmamışsınız ama okuduklarımdan insternet bağlantısı değil wireless bağlantısının koptuğundan şikayetçisiniz sanırım!
    öncelikle modem WPA şifreleme kullanıyorsa emin olun kopmaların %90 ı driverdan dolayıdır. Windows WPA şifrelemede kendi driver ve programında sorunlar oluşturuyor tavsiyem linksys nin kendi wireless programı ile bağlanın ve son driverını indirin. arkadaşımda da aynısı oluyordu aşşağı yukarı 30 dk da bir kopuyordu yeni driver ile sorun özüldü.
    arkadaşım WPA ile bağlanmıyordu buarada herhangi bir şifreleme tekniği kullanmıyordu! hepsinde yapıyor ama en çok WPA da tabiki!
  • wag54g de tamamen üretimden kaynaklanan bir hata var. Linksys yi Cisco satın almış da olsa Cisco ile hiçbir alakası yok. Elinizdeki Linksys WAG54G leri bir an önce garanti ye gönderin. Geç de olsa yenisi gönderilecektir.
  • Dear Valued Linksys Customer,

    Thank you for contacting Linksys Customer Support.

    If the problem only occurs with the wireless connection you may try to adjust the advance wireless settings of the router. Access the set up page of the router and under the "Wireless Tab" click on "Advance wireless settings". Set the value of the RTS Threshold and Fragmentation Threshold to 2304. Lower down the "Control Tx rate" to 36mbps and save the settings. When you encounter the wireless interruption on your router while doing the file transfer, have you check if the wireless light on the router is still lit up? Kindly verify the hardware version of the router at the bottom of the router on the white sticker.

    Hope this helps.
    Thank you and have a nice day!



    yukarıdaki cevap linksys'den geldi, biraz etki ediyor ama yine de en güzeli wireless ayarlarınından tx rate'i 54'ten 36'ya indirmek, iki rotuer'da çözdüm.




  • bu arada soruun tam açıklaması: iki wireless arasında transfer yaparken 300-500mb'ı geçince kopuyor, router'ın wireless'ı devre dışı kalıyor, diğer tüm hizmetlerini kablo üzerinden sağlıyor. çok tuhaftır, biri kablolu kablolu diğeri kablosuz iki bilgisayar arasındaki iletişimde yaptıramadım)
  • wireless kartın denetimini windows dan alip internetten indirebileceginiz intel tarafindan yazilmis olan 'Intel PROSET Wireless' isimli programa verin. Ama sitesinden sizin karti destekleyip desteklemedigine bakin. Notebook larda problem olacagini zannetmem.
    Bende kopmalar yasiyordum ama artik baglantimi bu program sagliyor ve hic kopmuyorum. Hem de hic.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Hicorotti

    bu arada soruun tam açıklaması: iki wireless arasında transfer yaparken 300-500mb'ı geçince kopuyor, router'ın wireless'ı devre dışı kalıyor, diğer tüm hizmetlerini kablo üzerinden sağlıyor. çok tuhaftır, biri kablolu kablolu diğeri kablosuz iki bilgisayar arasındaki iletişimde yaptıramadım)

    aynı sorunu zoom x6 modem ve notebookta intel wireless kartı ile yaşıyordum wirelessın son driverlerını indirdim sorun çözüldü
  • Bende de aynı modemden var ve eternet bağlantısı çok iyi olduğu halde herhalde ısınma yüzünden laptop bağlantısı gidiyor. Modemi açıp kapadıktan sonra bağlantı tekrar düzeliyor. Modemi şirkete, daha evvel çalışan biri satın almış ve faturası nerede nereden alınmış bilen yok. Acaba Linksys'in ithalatçısı veya distribütörü kim, bilen var mı? Elde fatura olmadan seri no.sundan garanti işlemine tabi tutulup değişim yapılabilinir mi?
  • distribütörü armada ama onlar da pek gubuz, aldığın firmadan gönderecen, şahsi gönderimleri kabul etmiyoz diye kargoyu aynen iade ettilerdi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: acosan

    Bende de aynı modemden var ve eternet bağlantısı çok iyi olduğu halde herhalde ısınma yüzünden laptop bağlantısı gidiyor. Modemi açıp kapadıktan sonra bağlantı tekrar düzeliyor. Modemi şirkete, daha evvel çalışan biri satın almış ve faturası nerede nereden alınmış bilen yok. Acaba Linksys'in ithalatçısı veya distribütörü kim, bilen var mı? Elde fatura olmadan seri no.sundan garanti işlemine tabi tutulup değişim yapılabilinir mi?

    Isınma değil sadece. Modem DHPC server hatası veriyor. IP vermesi çok geç. verince de borç veriyor birkaç dakikada borcu tahsil edip geri alıyor :P
  • Arkadaşlar, bende de WAG54G var, şimdilerde bir sorun yaşamıyorum kablosuzundan da memnunum, notebookumda iyi sonuç veriyor ama şifreleyince int.giremiyorum, ben de sadece MAC filtreleme ile iyi sonuç alıyorum, ileride adsl2/adsl+ destekleyemeyecekse değiştirsem mi acaba diyorum, yani bu yazılımla olmayacaksa değiştiriyim mi? alalı bir yılı geçti garantisi bitmiş midir acaba? bilgisi olan var mı, şimdiden teşekkürler.
  • bence o ayar hatasıdır, ben de aynı sebepten kullanamadıydım ama şimdi çok rahat kullanıyorum.
    cihazın garantisi 2 yıl olmak zorunda ayrıca adsl2+ destekleyen linksyslerin donanım farkı da var, firmware yüklemesi denedim kabul etmedi, zaten adsl2+ların firmwareleri de çok büyük :(
  • Yanlız benim modem açıldıktan 2-3 saat sonra zayıflamaya başlıyor. p2p programları 1-2 kbps ile alırken ie sayfa da açmıyor. Modemi ve PC yi açıp kapayınca düzeliyor. Ben de bunu anlamadım bir türlü.
    Yani niye PC ve modemi aç kapa yapınca düzeliyor? Hata varsa hep bozuk olması lazım. Sonra ne oluyor da 1-2 saat düzgün gidip sonra gebermeye başlıyor.

    Benzini falan mı bitiyor Allah Allah ya?
  • Arkadaşlar bu wag54g modemde wireless ile firmware güncelleyebilirmiyiz benim modemde kabloyu görmüyo veya bi görüyo bi görmüyo sıyırmış durumda gördüğü zamanlarda nete ile girmiyo zaten modemede girmiyo. wireless ile bağlanabiliyorum buna rağmen...
  • Bendede aynı sorun var. Modem ısınınca direk iptal oluyor. Tekrar açıp kapatmak yada soğumasını beklemek gerekiyor. Ayrıca bağlantıda sık sık kopuyor. Geçen aradım faturasını bulamadım. Garanti için ne yapmam gerekiyor. Bende bir kaç gündür kara kara düşünüyordum ne yapayım diye. Yardımcı olabilecek kimse varmı ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.