Şimdi Ara

Yalın DSL'ye yüzde 5 özel iletişim vergisi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, Türk Telekom A.Ş’nin sabit telefon aboneliği olmadan DSL internet erişimi sunumuna yönelik hizmeti olan "Yalın DSL"de uygulanacak Özel İletişim Vergisi (ÖİV) oranını yüzde 5 olarak belirledi.

    AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Türk Telekom A.Ş, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığına başvurarak, sadece data (internet) sunumuna yönelik sabit hat hizmetinde ne oranda ÖİV alınacağı konusunda mukteza (görüş) istedi.

    Türk Telekom, başvurusunda, ÖİV’nin sabit telefon hizmetlerinde yüzde 15, mobil telefonda yüzde 25, internet sunumunda ise yüzde 5 olduğuna dikkati çekerek, yalın DSL’nin bu oranlardan hangisine tabi olduğunun açıklığa kavuşturulmasını talep etti.

    -YALIN DSL’YE ÖİV MUKTEZASI-

    Gelir İdaresi Başkanlığının konuya ilişkin mukteza yazısı da komisyonda ele alındıktan sonra Türk Telekom’a gönderildi.

    Muktezada, yalın DSL hizmetinin, internet servis sağlayıcılarına verilen hizmetler kapsamında değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı ve bu çerçevede Türk Telekom A.Ş’nin yalın DSL hizmeti için uygulayacağı ÖİV oranı yüzde 5 olarak belirlendi.

    Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu, Temmuz ayında aldığı kararda, işletmecilerin Türk Telekom’un sahip olduğu xDSL şebekesi üzerinden abonelerine IP Seviyesinde Veri Akış Erişimi modeli ile hizmet sunabilmesi için gerekli olan usul, esas ve ücretleri içeren Türk Telekom Referans IP Seviyesinde Veri Akış Erişimi Teklifi’nin, en önemli yeniliklerinden birisi olan sabit telefon aboneliği olmadan DSL (Digital Subscriber Line-Sayısal Abone Hattı) internet erişimi hizmeti alınmasına imkan sağlayan Yalın DSL uygulamasının hayata geçirilmesini onaylamıştı.

    Yalın DSL hizmetinde aylık erişim ücretini vergiler hariç 8,13 TL olarak onaylayan Kurul, sabit telefon hizmeti alınmadan DSL internet hizmeti alınması durumu olan Yalın DSL uygulamasında bakır kabloların kullanılmaya devam edildiğini, bu nedenle Yalın DSL uygulamasında da söz konusu olan bakır kablolara ilişkin maliyetlerin (yatırım, bakım, onarım, işletme vb.), Yalın DSL hizmetinin sunulduğu diğer ülkelerde de olduğu gibi DSL aylık ücretlerine ilave edilerek karşılandığını kaydetmişti.

    Yalın ADSL hizmeti için belirlenen, vergiler eklendiğinde 10-11 liraya yükselen ve tüketiciye 13-14 lira olarak yansıyan bu rakamın çok yüksek olduğunu belirten bazı tüketici dernekleri de durumu mahkemeye taşımıştı.

    ALINTIDIR.
    Kaynak :http://www.milliyet.com.tr/Default.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1321817



  • umarım bu fiber optik internet hepsini geride bırakır gelsin hemen alacam.Arkadaşlarım kullanıyor baya memnunlar...
  • peki bu hizmette kdv oranı nedir
  • demin türk telekomu aradım öiv de belirlendi yalın DSL'e geçmek istiyorum dedim , müş hizmetlerinde ki bayan altyapı çalışmalarının devam ettiğini söyledi, ben de buna karşılık ne gibi bir altyapı çalışması, bakır kablodan başka birşeymi döşeyeceksiniz, eğer döşemeyecekseniz zaten bu hat üzerinden telefon hizmetini şu an bile kapatabileceklerini ilettiğimde bizede bu kadar bilgi verildi başka birşey bilmiyorum dedi, bende beddua ederek kapatım. ne yapayım verdiğim eksta her kuruş bunlara HARAM olsun eğer hakları değilse o para burunlarından gelsin.
  • Paylaşımlı kullanıma devam.
  • Yılbaşından önce yürürlüğe girmez bu yinede hayırlısı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: semender86

    Yılbaşından önce yürürlüğe girmez bu yinede hayırlısı.



    girse bile bence yürümez,
    çünkü ben zaten avantaj 100 kullanıyorum ve 20 tl sabit ücret ödüyorum akşam 7 den sabah 7 ye bedava konuşuyorum bunun yanısıra adsl ye 49 tl ödüyorum.
    yalın adsl gelince 49+14=63 ödeyecem ama telefonsuz kalacam öyle olduğunda telefonsuz kalmamak için avantaj 100 ile adsl ye devam derim
  • Yalın Adsl'de yeni hat mı çekilecek? yoksa mevcut telefon hattını mı kullanacağız?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: X kare

    Yalın Adsl'de yeni hat mı çekilecek? yoksa mevcut telefon hattını mı kullanacağız?


    Aynısı dostum sadece kablona ADSL sinyali gelecek.
  • hiç telefon hattı olmayan ne yapacak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: semender86


    quote:

    Orijinalden alıntı: X kare

    Yalın Adsl'de yeni hat mı çekilecek? yoksa mevcut telefon hattını mı kullanacağız?


    Aynısı dostum sadece kablona ADSL sinyali gelecek.


    Digital sinyal olduğu için çevir sesi olmayacak, ses yok ama sinyal var gibi düşün elektrik gibi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fast-man

    hiç telefon hattı olmayan ne yapacak

    evet napacak_?_?_?

    benim hattım yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.