Şimdi Ara

Frenleme yapınca direksiyon titriyor !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar...

    bizim 2004 octavia'nın diresiyonunda birşeyler oldu.
    normal 100-120-140 civarı gittiğimde sıkıntı yok gayet stabil fakat, bu süratlerde frene bastığım zaman direksiyonda titreme meydana gelmekte.
    balans problemi desem seyir halinde sürekli olur.bu titreme sadece frene bastığım zaman oluyor.

    bir yol gösterinde servise gittiğimde direksiyon frenleme anında titriyor şikayetinden başka birşeyler diyebileyim.



  • fren diskleri eğilmiş.
    kısa vadeli ve ucuz çözüm eğilme hafifse disk tornası artı balatalar değişecek. bazı yerler balataları değiştirmeden balatalarıda tornalıyor.
    uzun vadeli güvenli çözüm fren disklerini balatalarla birlikte değiştirmek.
  • 2 yıl kadar idare edecek çözüm hangisidir?
  • bencede disklerde. imkanınız varsa değiştirin. yoksa tornalatmak gerekir. eski aracımda aynı sorun olmuştu tornalatmış ve sorun çözülmüştü. ama yapan usta bir daha tornalatma yaptırırsam güvenli olmayacağını söylemişti.

    kullanıma göre değişir. araç kullanılıyorsa 2 yıl dayanmayabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pegai17 -- 1 Aralık 2010; 16:33:51 >
  • kullanılma durumu yılda 20-25bin km civarı...
    birkaç kişi daha bu şekilde demişti disklerden olabilir diye fiyat sordum sadece ön disk ve balata+işçilik için 240-250 TL civarı dediler.
    açıkçası bana yani kendi durumuma göre pahalı geldi.zaten 350TL'ye zar zor kısarak baskı-balata setini değiştirttim.bide bu çıkınca sıkıntılı oldu
    tornalatma ne kadar tutar tahminen
  • balata değişecektir muhtemelen ama fiyatı nedir senin araç için bilmiyorum. tornalatma ustadan usta değişir ama bursa küçük sanayide ön diskleri balata dahil 80 liraya yaptırmıştım. yanlış hatırlamıyorsam balatalar 40 lira tutmuştu.
  • disklerin ömrü dolmuş.Tornaya verilebilir ama pek kar etmez tekrarlar
  • Diskler sicakken (uzun sure dur kalk trafik sonrasi mesela) yerdeki su birikintilerine hizli girmeyin, ozellikle de kisin.
    Sicak disk soguk suyla bulusunca, aniden buzusuyor ve yuzeyi dalgali bir hale geliyor.

    Genelde disk kalinligi bir kez tornaya musade etmekte. yaptirabilirsiniz ancak tekrari halinde disklerin iyice incelecegini de gozardi etmeyin.
  • Bijonları tork anahtarıyla sıkmak bu sorundan kurtarır. Bijonları yanlış sırayla ve farklı kuvvetlerde sıkmak önemli bir servis hatasıdır; maalesef çok da yaygın. Eğriliğin ana sebebi farklı sıkılıktaki bijonlarda en kritik durumlarda sadece en sıkı olanının çalışması. Ani bir fren sonrasında veya SilverBlue arkadaşın anlattığı gibi bir durum gerçekleşirse disk eşit genleşemediği için yamuluyor.

    Yine ani duruşlardan sonra çok az da olsa aracı hareket ettirmeye devam edin (otobüs şoförlerini örnek alın). Böylece diskin aynı bölgesi balataya bakmamış ve eşit şekilded soğumuş olur. Bu da disklerdeki çalışmanın bir diğer sebebidir.

    Zayıf bir ihtimal fren sırasındaki titremenin sebebi kordları bozulmuş lastikler de olabilir. Dışardan hatta balans sırasında iyi görünür yük altında kendini belli eder. Ön arka değişimiyle durum anlaşılabilir.
  • rot-balans ayarı yaptırıp tekrar test ediniz.
  • diskleriniz eğilmiş, rot-balansla düzeltemezsiniz, boşuna para vermeyin rot-balans için. ayrıca sakın tornalatmayın diskleri. çok kısa sürede eski haline geri döner, siz de elinizde boşuna inceltilmiş diskler ve torna için verdiğiniz parayla kalakalırsınız.

    kaldı ki, 2 diski tornalatmak için neresinden bakarsanız 50-60 lira para vereceksiniz. oysa 100-150 liraya disklerinizi alır, 30-40 lira da işçilikle değiştirebilirsiniz. (tabii birinci sınıf ve iyi marka yan sanayi ürünlerle ve sanayideki özel servislerde. yoksa yetkili servise giderseniz çıkacak faturayı konuşmayalım bile)...
  • frenle ilgili şeyler direk hayati önem taşır. o yüzden paraya kıyıp disk ve balata almanızı öneririm.
  • Diskler yamulmuş, torna ile kurtulabiliyor tornalatın. Ancak olmadı yeni disk almanız gerekiyor. Ayrıca balatalar da ne halde bakılması lazım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.