Şimdi Ara

4 port modem ==>kablo 45m Cat6 ==>uydu cihazında ip yok ve pc bağlanmıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • çözüldü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genckaptan -- 13 Aralık 2010; 13:26:06 >



  • Merhaba,
    Bahsettiğiniz problemin bir kaç nedeni olabilir.
    Kablo: kalitesiz kablolar önemli bir sorundur. Bazen 20-30 m gibi kısa mesafelerde bile sıkıntı çıkabilir.
    Konnektörde renk sıralaması: Bu son derece önemlidir. Kullandığınız kablo ucundaki RJ45 konnektörünün renk sıralaması nedir? Renk sırasını yazarmısınız.
    Konnektörün porta tam oturmaması: Bu az rastlanan bir durum ama çok can sıkıcıdır. Nadirde olsa konnektör ile port tam uyumlu olmayabiliyor ve porta tam oturmuyor ve temassızlığa neden oluyor. Konnektör port tam oturduğunda o bilindiç ÇIT sesinin duyulması lazım.
    Sorunun kaynağı bu şekilde uzatılabilir. Bunlar içinde en önemli sorun kablodaki renk sıralamasıdır. Renk sıralamasını kontrol edin.
  • çözüldü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genckaptan -- 13 Aralık 2010; 13:27:17 >
  • Ben renk sıralamasında bir hata olabileceğini düşünüyorum. Test cihazının verdiği sonuç yeterli değildir. Konnektördeki renk sıralamasını bi kontrol edip 1...8 şeklinde yazabilirmisiniz.
  • Arkadaşın dediği gibi renk sıralamasnı kontrol edin.



  • çözüldü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genckaptan -- 13 Aralık 2010; 13:26:57 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: genckaptan
    ukalalık yapmak gibi olmasın ama şuan yaptığım meslek elektrik teknik ressamlığı ve bulunduğum konuma elektrik teknisyenliğinden geldim. haliyle kablonun nasıl çakılacağı renk sıralaması gibi basit konuları uzun uzadıya anlatmak istemedim. ilk mesajımda da gördüğünüz üzere kablolar tamam dedim. kafama göre her iki jackta da aynı renk denk gelecek şekilde
    1. kahve
    2. kahve beyaz
    3. mavi
    4. mavi beyaz
    5. yeşil
    6. yeşil beyaz
    7. turuncu
    8. turuncu beyaz olarak bağlıdır. Zaten renk sıralamasının bir önemi yoktur yeterki her iki ucta da aynı renk denk gelsin.


    Kardeş,
    Biz de ukalalık yapmak istemiyoruz ama eğer yukarıda vermiş olduğunuz sıralamadaki gibi renk kodlaması kullanıyorsanız bu renk kodlaması yanlış. Bu renk kodlaması ile genelde 15-20 m'den daha uzakta iletişim kurmanız zorlaşır.
    Konnektör uçlarındaki renklerin aynı olması bu kablonun network için uygun bir kablo olduğu anlamına gelmez. Bir önceki mesajda arkadaşın eklemiş olduğu resimde de görüldüğü gibi network için kabul edilmiş 2 renk sralaması vardır: Bunlar 568A ve 568B renk sıralamasıdır. Bunlardan en çok kullananı 568B'dir.
    Kablonuuz bu renk kodlamasına göre yaparsanız sorununuzun kalmayacağı kanaatindeyim.
    100 mbps hız için söylersek: önemli olan 1,2,3,6 nolu uçlardır. Bu uçlardan 1,2 kendi arasında, 3,6 ise kendi arasında sarmal yapıda olmalıdır ki zaten 568B stadardındaki sıralamada buna uygundur.




  • İlave olarak: Gördüğünüz gibi renk sıralaması basit bir konu olmayıp bu konuda ezber olarak iş yapanların en fazla yanıldıkları konudur. Renk sıralamasını öyle kafanıza göre yapamazsınız, yaparsanızda gördüğünüz gibi çalışmaz.

    @genckaptan
    Demişsinki :"Zaten renk sıralamasının bir önemi yoktur yeterki her iki ucta da aynı renk denk gelsin." İnternette birazcık araştırma yapsaydın bu cümlenin ne kadar yanlış olduğunu anlardın.
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.