Şimdi Ara

arabanın içinde gaz kokusu!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
2
Favori
51.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • yeni taktırmış olduğum landirenzo marka sıralı sistem kit ile birlikte, aracın içerisinde aşırı derecede gaz kokusu olmaya basladı... taktırdğım bayiye götürdüm hiç bir gaz kaçağı veya eksozdan gaz cıkısı olmadığını söylediler... ama sorun devam etti ve tekrar götürdüm... kışlık katkı maddeli Opet Aygaz lpg den kaynaklanabileceğini henüz havanın sıcak olduğunu baska bir sorun olmadığını söylediler...

    akşam baktığımda arka koltukta koku vardı (araba çalışmazken), ancak bagajda hiçbir koku yok... koku sadece kabine doluyor...

    sizce sorun ne olabilir? neden kaynaklanabilir? cevaplarınıza şimdiden teşekkürlerr



  • egzozda bir yerlerde çürük olmasın ..
  • öneriniz için teşekkür ederim..vakit bulabilirsem bu hafta içinde de onun için gideceğim... ancak yeni taktırdığım için muayeneden önce kendi eksozcuma göstermiştim ve hiçbir sorun olmadığını söylemişti... bakalım bu sefer ne olacak?

    birde özellikle sıcak olan bu havalarda katkılı lpg olayının doğruluğunu merak ettim... çünkü son 3-4 gündür bayaa arttı koku

    önerilerinizi ve cevaplarınızı bekliyorum... özellikle bu ii yapan ustalarımızın cevapları daha yararlı olacaktır...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memo2001 -- 1 Aralık 2010; 9:52:28 >
  • Wala bizim arabadada aynı şikayet vardi hele gaz alimindan sonra arka koltukta asiri koku vardi babam ne yaptıysa o kokuyu geciremedi en sonunda butun gaz tehsisatini sokturup 0 atiker taktirdi anca o zaman gecti
  • bende de olmuştu ama sadece dolumdan sonra oluyordu.depoyu tamamen boşalttıp servise gittim.depodan çıkıp motora giden boruların bağlantı yerinden kaçak vardı.macun lanıp tekar sıkıldı.4 senedir bir sıkıntı yok.

    dolum esnasında eğilip arabanın altına bakarak bulmuştum sıkıntıyı...
  • Arkadaşım ihmale gelmeyecek bir konunuz bulunmaktadır.Gaz kokusu varsa mutlaka biyerlerden kaçak var ve kontrol esnasında sizi oyalama cihetine gidiyorlar.Allah korusun koku varsa zehirlenme konusu mevcut.Kışın camlarınız kapalı uzun süre kullanmayın derim.
  • Kaçak var. Başka açıklaması olamaz.
  • kokunun olduğunu kabul ettiler ise , sende boş depoya başka marka bir gaz alıp tekrar git " hani aygaz euro lpg den di?" de, ve arabanın anahtarı uzat " bu arabadaki bu sorunu çözün bana haber verin gelip aracı test edip teslim alayım, yoksa ben yapacağımı biliyorum" de, ciddiyim kesinlikle oyalamalarına müsaade etme, tavrını koy ve kesin kararlılığını belli et .... KASAP MONTAJCILARA PAPUÇ BIRAKMAYIN....
  • Gerekirse aracın altından geçen boruları değiştirsinler ve bağlantıları kontrol etsinler.Borularda olan ve farkedilmeyen küçük çatlaklarda sızıntı yapar.
  • sayın arkadaşlar lpg kokusu ile artık çok mucadele ettigim için bu bilgilerimi sizinle paylasmak istiyorum
    sabah kalktıgınızda aracınız lpg kokuyorsa
    bır kac yere gostermenıze ragmen hiç bir servis gaz kaçagı olmadıgını söylüyorsa bu tamamen baştan sallamadır çünkü 2,5 yıl ben bu hıkayeleri dinlemekten çok yoruldum ve kendi aracımla ugraşmaktan usta oldum
    sıkmadıgım kelepçe degiştirmedigim boru beyın enjektör kalmadı en sonunda depoda delik oldugunu saptadım ve depoyu söktüm ve deligi buldum butun makınalar kaçak yok dedi söktügümde deligi tesbit ettigimde lpg ustası arkadaslarada gösterdim onlarda çok sasırdı uzun lafın kısası kaçagı bulmanın bir çok yolu oldugunuda böylelikle ögrenmiş oldum bu sekılde basına iş gelen arkadaşlar altunf86@gmail.com adresime isim ve telefon numaralarını yazsınlar ben o arkadaşların sorunları hakkında çok buyuk yardımlarım olacaktır herkese sorunsuz gunler dilerim.




  • fatih al F kullanıcısına yanıt
    slmlar.
    benim aracımda KIŞ aylarında ilk çalıştırma sonrası(yaklaşık 10dak.) kalorifer peteklerini açınca araç içinde gaz kokusu oluyor. ben çok farketmesemde şofor yanı koltukta oturan hemen kokuyu alıyor, petekleri kokluyorum ama koku alamıyorum. koku nerden veya neden geliyo olabilir? Not:yaz aylarında klima açıkken olmuyor.
  • Aynısını yaşadım,kaputu açıp gaz borularını kontrol edin,mutlaka çatlak vardır,3-5 liraya çözersiniz.ben çözünceye kadar bir çok tüpcüye öpüldüm de...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lpg de ilk çalıştırmada kaloriferi açtığımda gaz kokusu geliyor,yokuş çıkarken stop ediyordu.Defalarca gaz kaçağı kontrolü ve ayar yaptırdım.Gaz kaçağı yok ve motor arızalıdır cevabı aldım.Çözümü uzun bir süre bulamadım.Bir lpg ustası sabah çalıştırmadan önce hortumların üzerine,bulaşık süngeri ile köpüğü sürüp gaza geçmesini bekleyip izlememi önerdi.İçerden bir kişi gaza basarak denedim ve enjektöre giden geniş hortumda balon oluştu ve kaçağı tespit ettim.Hortum kelepçesi gevşemiş.Motor ısındığında gaz kaçağı olmuyor ve gaz kaçak kontrolünü makine ile yaparlarken rolantide yaptıkları için (basınç az olduğundan)gaz kaçağını tespit edemediklerini anladım.Tamirciye gidip kaçağın olduğu yeri gösterdim.tamirci hortum kelepçesini tornavida ile sıkılan türden kelepçeyle değiştirdi ve sorunların hepsi bitti.Arıza benimki ile aynıysa ilk önce ustaya hortum kelepçelerini (tornavida ile sıkıştırılan tip olmasına dikkat edin)değiştirmekle başlayın. Şunu unutmayın gaz kokusu geliyorsa kesinlikle kaçak vardır.Sorunu bulana kadar USTA DEĞİŞTİRİN.




  • Horozz-20 H kullanıcısına yanıt
    Slm

    konunun ilk mesajını okuduğumda sesli güldüm valla. kış katkılı aygazdan demiş ;) başkasıda yorum yazmış gazı bitir başka yerden gaz al git demiş:) aynen sizinde dediğiniz gibi LPG kokuyorsa tek bir açıklaması vardır: Gaz Kaçağı. LPG kokusuz ve renksiz bir gazdır. zehirli değildir, fakat havadan ağır olmasından mütevellit boğucudur. solunması halinde ciğerlere dolarak havanın girmesini engeller ve öldürür. bu sebebten lpg'nin farkedilebilmesi için içine ETİL MERKAPTAN eklerler ve lpg'ye kokuyu bu verir. ve eğer bu koku alınıyorsa kesinlikle ve kesinlikle kaçak var demektir.

    lpg'li araçlara rölantide gaz kaçak kontrolünün yanı sıra araç benzine geçirilipte gaz kaçak kontrolü yapmakta fayda vardır aynen sizin dediğiniz gibi. çünkü aracı benzin moduna aldığınızda basınç rölanti basıncından fazla olacağından gaz kaçak riski daha fazladır.




  • Allah yardımcın olsun hocam. Aracın içinde sigara içmeyin .. Ne olur ne olmaz.
  • Beyler benim de benzer bir sorunum var, LPG kokusu araç içinde Sadece şoför koltuğu civarından geliyor, başka kısımda, tüpte motorda koku yok.

    A) En son 1 ay önce ilk defa aygazdan aldım, gerçekten markanın katkı maddesinden mi kaynaklıdır?
    B) Şoför mahalli civarında tesisata dair bir şey mi var ki sadece orası kokuyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracımdaki otogaz benzeri koku nedeniyle bir iki ay bu konuda usta usta gezip araştırdım. Faydalanılsın diye kişisel deneyim ve araştırmalarımın sonucunu paylaşıyorum.


    • Araçtan gelen koku LPG kokusu olabilir ya da siz bu kokuyu LPG kokusuna benzetebilirsiniz. Egzoz kokusu olabilir, egzozdan gelen tam yanmamış LPG kokusu olabilir, araç içindeki bir malzemenin örneğin koltuklar, bebek koltuğu, kılıf, halı paspas, paspasın altındaki keçede zaman içinde bakteri üremesi sonucu gelebilir, polen filtresi ve hava filtresinden (genellikle nem kokusu) gelebilir, araç içine son zamanlarda taktığınız bir aksesuardan koku gelebilir. Ekzoza yapışmış bir plastiğin ısınması sonrasında verdiği yanık kokusu olabilir. Yanık kokusu daha kolay ayırt edilebilir ama diğer kokuları benim gibi LPG’ye yormanız olağandır. LPG kaçak ihtimalini mutlaka ciddiye alın, gaz kaçağından şüplenediğinizde aracınızı benzinde kullanın.


    • Araçtan ara ara LPG kokusu geliyorsa bu regülatör (“LPG beyni” olarak da tabir edilen mekanik bir parça) arızalarına bağlanmaktadır. Neye benzediğini görmek için internetten bakabilirsiniz. Regülatörün diyaframı arıza yaptığında motor suyuna gaz karıştır. Tavsiye: Aracınızda gaz kokusu problemi olmasa dahi bakım, LPG filtre değişimi vb. herhangi bir sebep için servise-ustaya gittiğinizde (mümkünse senede bir) dedektörle motor suyuna gaz karışıp karışmadığını kontrol ettirin (su haznesine kapağını açıp ağız kısmına ya da biraz içeriyi dedetörle kontrol edecek). Bu sorun farkedilmezse ve uzun süre araç bu şekilde kullanılırsa conta yakması gibi daha büyük sorunlara yol açabiliyormuş. Bu arada regülatör arızalarında araç su eksiltmesi de yapabilir ara ara kontrol edin. NOT: Uyarmakta fayda var araç yeterince soğumadan motor suyu kapağı açılırsa kaynar su, yüzünüzü yakabilir!


    • Bir ustalardan edindiğim bilgiye göre regülatör normalde çok sıcak çalışırmış 80-100 derece gibi. Gaz kokusu geldiği anda aracı kenara çekip regülatörün üst kısmına elle dokunacak olursanız çok sıcak olması lazımmış eğer soğuksa regülatör arızalı demekmiş, ben denemedim.


    • Benim aracımdan son bir iki aydır ara ara otogaz benzeri sentetik bir koku gelip duruyordu (2017 model Civic). Aracı bir 20 dakika falan sürdükten sonra koku geliyor, içeriyi bir havalandırıyorum geçiyor, 5-10 dakika sonra tekrar geliyordu. Bazen aracı park ettikten sonra özellikle arka koltuk tarafında gaz kokusu birikiyordu. Bagajda ise hiçbir zaman bu kokuyu almadım. Birçok ustaya servise götürdüm… Sorunun bebek koltuğunun alt bölgesinden geldiğini fark ettim. Koltuklar, kılıflar, bebek koltuğu, halı paspas, paspas altındaki keçe benzeri bölge vb. şüpheleniyorsanız o nesnenin her tarafını koklayın. Ben daha önce bebek koltuğunun sadece üst bölümünü kokladığım için bir süre daha sorunu fark edemedim. Burnunuzu iyice gezdirin. Bir de Lexus araç markasının web sayfasında araçtaki kötü kokular ve bakteri üremesi ile ilgili faydalı bilgiler var. Link vermek uygun mu bilmiyorum ama arama motoruna “Lexus Araç İçi Koku Giderme” diye aratırsanız bulabilirsiniz.


    • Lpg kokusu yakıt dolum ağzından sızarak geliyor olabilir. Bu konuda bir yakınımın deneyimi şöyle: 2006 model Civic aracı vardı. Araç 5-6 yaşındayken gaz kokusu gelmeye başlamış. Koku sürekli geliyormuş ancak özellikte yakıt aldıktan sonra daha çok geliyormuş, sonraki günlerde azalarak gelmeye devam ediyormuş, arka taraftaki yolcu camı açınca daha çok koku alıyormuş. Anlattığına göre yakıt dolum kapağının orada ve daha içeride depoya giriş yerinde birer bilyeli bir kaçak önleme sistemi varmış ve ikisinin arasında bir boru. Dış taraftaki bilye sistemi zamanla deforme olduğu için iki bilye sistemi arasındaki gaz yavaş yavaş dışarıya sızıyormuş. Doğal olarak bu araçta bilgisayarla gaz basınç testi yaptıklarında kaçak çıkmamış. Gaz dolum ağzındaki arızalı parça değiştirildikten sonra sorun tamamen çözülmüş.


    • Ekzoz kaynaklı LPG benzeri kokular: “LPG kokusu alıyorum” şeklinde şikayetlerin birçoğu aslında ekzoz kaynaklı kokularmış. Ekzoz manifolt contası ya da Ekzoz contasının sızdırmasından, nadiren de ekzozun delik olmasından, ekzoz çıkış bölgesinin yuvasından çıkması nedenlerden kaynaklanabilirmiş. Ayrıca aracın bagaj kapağı contasında bir problem var ise, araç içindeki basınç değişimlerinin etkisiyle ekzoz kokusu bagaja oradan da kabine sızabiliyormuş. İnternette bazı kullanıcılar bagaj contasını değiştirerek bu sorunu çözdüğünü bildirmiş. Peki eksoz kokusu bagaja nasıl girmiş onu bilemiyorum.


    • Katkılı otogaz kaynaklı koku: Tam detayını bilmiyorum ama geçmişte (sanırım 2016 öncesi) Katkılı LPG satılması yasalmış. Katkı maddesi denilince akla iyi bir şeymiş gibi geliyor ama aslında katkı denilen şey birim fiyatı LPG’den daha ucuz olan ve görevi LPG’ye karıştırılarak ürünün maliyetini düşürmekten ibaret olan bir malzemeymiş. İnternette “bilmediğiniz bir LPG bayisinden gaz aldıktan sonra koku gelirse depoyu bitirip başka yerden tüp alın” önerileri var. Yine “katkılı otogazı sürekli kullanırsanız regülatör veya başka parçaların yağlanmasına yol açabilir bu da ısındıkça ara ara koku yapabilir, sabunlu suyla yıkayıp temizleyin gibi yazılar var. Bir ustaya bunları söylediğimde, “öyle olsa herkesin arabası kokardı” gibi bir şeyler dedi, bilmiyorum.


    Son tavsiye ucuz otogaz asla almayın, iyi firmaların yoğun iş yapan bayilerden alın. Uzun yolda tüpünüz bitecek gibi olursa gidip önünüze çıkan rastgele bir bayiden gaz almak yerine benzin varsa benzinle devam edin. Teşekkürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linux_tux -- 6 Ekim 2021; 20:45:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.