Şimdi Ara

İki Bilgisayarla aynı ada internet bağlantısı sorunu... Lütfen Yardım !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, evde iki masaüstü bilgisayar var fakat internet bağlantısı yapamıyoruz, normalde gezz marka 4 portlu bir adsl modem ile internete bağlanmayı denedik fakat internette sürekli kesilmeler oldu. Pikatel in tek portlu wireless modemi ile denedik her iki bilgisayarda AYRI AYRI DENEDİK ve herikiside internete bağlana bildi bu durum üzerine swich alarak pikatel modemden çoğaltmayı denedik fakat yine aynı anda bağlanamadık swich den de sadece bir eternet takılıyken internet bağlantısı yapabiliyoruz, her ikisini birden taktığımızda ya internet hiç gelmiyor yada saniyelik kesilmeler yaşanıyor. Durum böyle IP çakışması falanmı oluyor bilmiyorum ama şuanda iki bilgisayar aynı anda giremiyoruz. Acaba DNS değiştirme pencresinden ayrı ayrı IP numarasımı belirlenmeli diye düşünüyorum fakat nasıl bir numara yazmam gerektiğinide bilmiyorum. Yardım ederseniz çok memnun olurum. Şimdiden Teşekkürler...



  • yardım edebilecek biri yokmu arkadaşlar? cinnetin eşiğindeyim çünkü
  • Uydunet'te tek portlu yada 2 portlu modemlerde şöyle bir durum var. Uydunet her bağlantıya 2 farklı ip veriyor ve bu nedenle de modemlerin içinde routere gerek kalmıyor buda interneti switch ile dağıtmaya engel oluyor. Ben ADSL ethernet modemde hiç karşılaşmadım ama sizinde modeminizde router yok ise aynı anda birden fazla bilgisayara interneti switch aracılığıyla dağıtmanızı engeller. Router olmadan o modemden sadece 1 bilgisayar internet bağlantısı sağlayabilir demek yani. Bunu anlamak için aşağıdakileri yapın.

    Başlat->Çalıştır->cmd yazıp entere basınız

    açılan siyah ekrana ipconfig yazıp entere basın ve çıktısını buraya koyun. Ekrana dökülen listede ip adresi olarak 192.168.x.x şeklinde birşey var ise modeminizde router var demektir. Yok ip adresi olarak aşağıdaki linkteki ip adresini görüyorsanız modeminizde router yok demektir ki buda router almadan 1'den fazla bilgisayara internet veremessiniz demektir.

    http://www.ip-numaram.com/




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.