Şimdi Ara

## ZyXEL modem ayarları,sorunları & istekleri genel başlık ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
167
Cevap
2
Favori
60.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,


    ZyXEL modemler hakkında yaşadığınız sorunları, soruları & yapmak istediğiniz ayarları bu ana başlık altında belirtirseniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.Gördüğüm kadarıyla birçok dağınık ve çözümlenmemiş sorunlar mevcuttu, her birine tek tek cevap vermek yerine bu ana başlık altında toplarsak bir çözüme kavuşturabiliriz diye düşünüyorum.




    Foruma elimden geldiğince bakmaya çalışacağım fakat mesai saatleri içinde çok fazla vaktimi ayıramayabilirim. P.M atabilirsiniz.



    Not : Burada yapılan işlemler, tamamiyle size kişisel yardımımdır, firma bunlardan sorumlu değildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdarkekik -- 9 Nisan 2011; 17:17:32 >



  • ilk soruyu ben sorayım. zyxel' in forumu var, forum.zyxel.com
    şimdi bu forumda da sorular cevap buluyor. ama soruların cevap bulması kadar cevap bulamayan soruların da cevap bulmak üzere değerlendirilmeye alınması gerekirken, şöyle bir cevap verilmiş durumda: forum.zyxel.com > official forum with unofficial support. yani çözümsüzlük de var diyor adeta.

    sorum ise şu: destek@zyxel.com.tr email adresi, offical mı yoksa unoffical support olarak mı hizmet sunacak bu forumda?
  • Mesai saatim bayram dolayısıyla gece 03.00AM çıkışım Sorunuzun cevabına gelirsek ,www.zyxel.com.tr offical hizmet vermekte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdarkekik -- 9 Nisan 2011; 17:17:59 >
  • Zyxel bir modem almak istiyorum, özellik olarak ise tek istediğim çabuk ip değiştirmesi ve bunu yazılımsal olarak yapması restart atarak değil..

    Yani basit bir .bat dosyası ile reconnect edebileceğim bir model önerebilirmisiniz.. Bildiğim kadarıyla usb bağlantı imkanı sunan modemler bu tarz control için daha elverişli oluyorlar ..

    Modemin diğer özellikleri önemli değil wireless ta olabilir, pahalı-ucuz kompleks-basit fark etmez tek ölçü çabuk reconnect olması ve yazılım olarak basit kontrol olanağı sunması reconnect konusunda...
  • şimdi iki modem ile upnp özelliğini karşılaştırma yapınca birşey dikkatimi çekti. modemlerden birini kullanırken windows xp üzerinde upnp simgesine çift klik atınca, tekrar bağlanıyor simgesi çıkıyor ve pc'ye atanmış olan wan ip değişiyor. yani trh'nin istediği çok güzel oluyor. ama bu dediğim zyxel modem'de olmuyor. disable enable yapıyorum yine olmuyor. upnp çalışıyor görünüyor. yani aktif haldeki yazılım kendisine uygun port açma işlemini yapıyor gördüğüm kadarıyla. şimdi trh'nin de dediği gibi zyxel modem kullanırken wan gateway ip düşürmeden yani adsl linkini düşürmeden wan ip değiştirmek istediğimizde telnet üzerinden wan adsl close, wan adsl open komutlarını veriyoruz ama wan ip alana kadar epey bir vakit geçiyor. fakat farklı bir marka üzerinde de upnp aktif iken veya değilken çok seri bir şekilde wan ip değiştirmek mümkün oluyor. mesela10 saniye içerisinde yalan olmasın sürekli klik atsam, en az beş kere wan ip değiştirebileceğim bir modem ile tek bir klik atıp hiç wan ip değiştirememek veya hadi değiştirdik diyelim, 30 saniyeden önce wan ip alamamak var. şimdi bu upnp özelliğindeki bu farklılık neden kaynaklanıyor acaba? upnp simgesine tıklayarak wan ip değiştirmek lisans gerektiren bir özellik mi? ..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: speakerphone2010

    şimdi iki modem ile upnp özelliğini karşılaştırma yapınca birşey dikkatimi çekti. modemlerden birini kullanırken windows xp üzerinde upnp simgesine çift klik atınca, tekrar bağlanıyor simgesi çıkıyor ve pc'ye atanmış olan wan ip değişiyor. yani trh'nin istediği çok güzel oluyor. ama bu dediğim zyxel modem'de olmuyor. disable enable yapıyorum yine olmuyor. upnp çalışıyor görünüyor. yani aktif haldeki yazılım kendisine uygun port açma işlemini yapıyor gördüğüm kadarıyla. şimdi trh'nin de dediği gibi zyxel modem kullanırken wan gateway ip düşürmeden yani adsl linkini düşürmeden wan ip değiştirmek istediğimizde telnet üzerinden wan adsl close, wan adsl open komutlarını veriyoruz ama wan ip alana kadar epey bir vakit geçiyor. fakat farklı bir marka üzerinde de upnp aktif iken veya değilken çok seri bir şekilde wan ip değiştirmek mümkün oluyor. mesela10 saniye içerisinde yalan olmasın sürekli klik atsam, en az beş kere wan ip değiştirebileceğim bir modem ile tek bir klik atıp hiç wan ip değiştirememek veya hadi değiştirdik diyelim, 30 saniyeden önce wan ip alamamak var. şimdi bu upnp özelliğindeki bu farklılık neden kaynaklanıyor acaba? upnp simgesine tıklayarak wan ip değiştirmek lisans gerektiren bir özellik mi? ..


    Sizin dediğiniz mesele bana xp de çalışıp ta win7 de çalışmayan bir sürü ip değiştirme tekniğini hatırlattı büyük ihtimalle dediğiniz Upnp aktif etme ile ip değiştiren modem win7 de ip değiştirmeyecek fakat çözümü firewall ayarları ile ilgili olabilir özellikle norton gibi yazılımlarda daha da zor komple kapatmak lazım firewall u ..
    Win 7 kullandığımdan bendeki iki farklı model modemin reconnect.bat dosyalarını oluşturamadım bir türlü..Nette tartışılın bütün konularda eski yani xp için..




  • şimdi upnp' de şöyle bir not var:
    "For UPnP to function normally, the HTTP service must be available for LAN computers using UPnP."
    http üzerine klik atınca, remote management bölümüne sayfa geçiyor. orada da şu not var:
    1: For UPnP to function normally, the HTTP service must be available for LAN computers using UPnP.
    2: You may also need to create a Firewall rule

    şimdi remote management bölümünde lan için all seçili. 192.168.1.1 yani router ip'si bir lan ip. yani bu sayfada ayar yapmak gerekmezken, pc'ye ait lan ip'yi mesela 192.168.1.33 ü seçince, upnp aktif oluyor. ama mesela vistada paylaşımı da aktif hale getirmek gerekiyor network and sharing center üzerinden. doğrusu not kısmında belirtilen 2. madde üzerinde de firewall yazısına klik atınca firewall ayarlarına yönlendiriyor. orda da şu not var :
    When Bypass Triangle Route is checked, all LAN to LAN and WAN to WAN packets will bypass the Firewall check. şimdi lan to lan neyse de wan to wan demesini pek anlamadım. wandan wana paketker güvenlik duvarına uğramaz diyor galiba? bunu işaretlersek belki upnp çalışır mı sence?




  • Bahsettiğiniz WAN ip adresinin değişim sürecini kısaltmak için, modemin arayüzünden Network (AĞ ) > WAN ( Geniş Alan Ağı ) bölümünden Multimodunu " Adsl Gdmt " olarak ayarlarsanız, dsl hattınız oturma süresi kısalır ve daha çabuk ip alabilirsiniz. Bu ayar santralden gelen hattınızın hangi hız türlerini destekleyeceğini hat değerlerine göre kendisi ayarlayıp uygular. Dikkat ettiyseniz multimode kısmında bu değerler adsl2, adsl2+ adsl+ şeklinde sürekli değişiklik göstermektedir. Bu modu algılama sürecinde ise tahmin edebileceğiniz üzere dsl hattınızın oturma süresi uzar.


    Sizlere tavsiyem bunu modem arayüzünden değil de, telnet kullanarak yapmanız olacaktır. İşlemleri sırasıyla aşağıda belirtiyorum,


    1 - çalıştır (RUN) kısmına " telnet 192.168.1.1 " yazılıp , gelen ekranda router arayüz şifrenizi girilir. Bu ekrandan sonra başarılı bir şekilde giriş yaptıysanız şayet, dos ekranında " >ras " komut satırına düşeceksiniz. Buradan ise
    " wan adsl opencmd gdmt " yazıp uyguladıktan sonra " sys save " işlemi uygulanır ve ayarlarınız kaydedilir. En son aşamada ise " sys reboot " yazılıp router'a reboot işlemi uygulanır.


    Bu ayarlardan sonra dsl hattınız çok daha kısa sürede sabitlenecektir. UPnP için ise firewall'dan kural oluşturmanız ya da firewall'u kapatmanız gerekecektir. LAN'dan WAN'daki ayarları değiştirebilmeniz öncelikle firewall üzerinden geçmeniz gerekeceğinden dolayı engellenebilmektedir 3rd programlar sebebiyle. Firewall'u kapatmak istemeyipte kural oluşturarak çözmek isteyen var ise şayet aşağıdaki adresden ilgili dökümana ulaşabilirler.


    Link :ftp://ftp.zyxel.com.tr/Teknik_Dokumanlar/ADSL_Modem/Yeni Menü Fw.Kural&Port Yönlendirme.doc




  • Maalesef Zyxel P66HN F1Z model modemi aldım ve hiç memnun değilim. Download hızım düşük internet hızım yavaşladı. Kablosuz modeme geçelim iyisini alalım dedik ama maalesef benim şansımamı bilmiyorum ama çok hızımı kesiyor.

    Eski Surecom modemimde hiçbir sorun yoktu hızımda şimdi sayfalar geç yükleniyor download hızım iyi değil..

    Son firmware dosyasını indirip güncelledim modemi ama sorun aynı ..

    Ne yapmamı önerirsiniz, lütfen yardımcı olun..
  • ayni modem bende vardi gerci hos hala var
    1 gunluk kullanimdan sonra yavasliyordu benimki
    sayfalar duzgun acilmiyordu
    modemle ugrasmaktan sıkıldıgım icim gittim baska bir modem aldim...
    simdi son guncellemesi cikmis yukledim ama denemedim
  • Sayın burockı,

    Firmware güncellemesinden sonra mutlaka RESET işlemi uygulanıp modemi fabrikasyon ayarlarına getirdikten sonra tekrar kurulum yapmanız gerekmektedir. Ürününüze ait yaptığınız firmware güncellemesi aşağıdaki linkte bulunan değil ise tekrar firmware'i güncelleyip reset işlemini uyguladıktan sonra tekrar kurulum yaparak sonucu bildirirseniz sevinirim.


    Firmware :ftp://ftp.zyxel.com.tr/ZyXEL_URUNLERI/P-660HN-F1Z/Firmware/370BJI4F0.bin



    Reset işlemi ise ;

    Modemin arkasında bulunan reset deliğine bir kalem veya sivri bir cisim yardımı ile modem açık konumda iken basılı tutup, modemin üzerindeki ışıkların sönmesini bekleyip ışıkların hepsi söndükten sonra elinizi reset tuşundan çekiyorsunuz.Bu işlemden sonra power ışığının sabitlenmesini bekliyorsunuz. Power ışığı sabitlenip, ethernet ışığı yandıktan sonra modem arayüzüne girip ( 192.168.1.1 ) tekrar kurulum yapabilirsiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Serdarkekik

    Bahsettiğiniz WAN ip adresinin değişim sürecini kısaltmak için, modemin arayüzünden Network (AĞ ) > WAN ( Geniş Alan Ağı ) bölümünden Multimodunu " Adsl Gdmt " olarak ayarlarsanız, dsl hattınız oturma süresi kısalır ve daha çabuk ip alabilirsiniz. Bu ayar santralden gelen hattınızın hangi hız türlerini destekleyeceğini hat değerlerine göre kendisi ayarlayıp uygular. Dikkat ettiyseniz multimode kısmında bu değerler adsl2, adsl2+ adsl+ şeklinde sürekli değişiklik göstermektedir. Bu modu algılama sürecinde ise tahmin edebileceğiniz üzere dsl hattınızın oturma süresi uzar.


    Sizlere tavsiyem bunu modem arayüzünden değil de, telnet kullanarak yapmanız olacaktır. İşlemleri sırasıyla aşağıda belirtiyorum,


    1 - çalıştır (RUN) kısmına " telnet 192.168.1.1 " yazılıp , gelen ekranda router arayüz şifrenizi girilir. Bu ekrandan sonra başarılı bir şekilde giriş yaptıysanız şayet, dos ekranında " >ras " komut satırına düşeceksiniz. Buradan ise
    " wan adsl opencmd gdmt " yazıp uyguladıktan sonra " sys save " işlemi uygulanır ve ayarlarınız kaydedilir. En son aşamada ise " sys reboot " yazılıp router'a reboot işlemi uygulanır.


    Bu ayarlardan sonra dsl hattınız çok daha kısa sürede sabitlenecektir. UPnP için ise firewall'dan kural oluşturmanız ya da firewall'u kapatmanız gerekecektir. LAN'dan WAN'daki ayarları değiştirebilmeniz öncelikle firewall üzerinden geçmeniz gerekeceğinden dolayı engellenebilmektedir 3rd programlar sebebiyle. Firewall'u kapatmak istemeyipte kural oluşturarak çözmek isteyen var ise şayet aşağıdaki adresden ilgili dökümana ulaşabilirler.


    Link :ftp://ftp.zyxel.com.tr/Teknik_Dokumanlar/ADSL_Modem/Yeni Menü Fw.Kural&Port Yönlendirme.doc







    yani şimdi bu cevap olmadı. güvenlik kuralı oluşturma menusunde hazır servis ayarları var. bu bölüme upnp ayarı ilave edilebilir derim o zaman. upnp için remote management sayfasında lan seçili olması yeterli olmuyor mu şimdi? illaki güvenlik kuralı oluşturulması gerekiyorsa çıkış ve varış adresleri ve hangi portu hangi bölümde kullanacağız? lan to lan yönünde mi?
    bir de zaten gdmt modu seçili. ayrıca upnp zaten aktif durumda ama ip değişimi upnp üzerinden yapılabiliyor mu yapılamıyor mu bu konuda net bir cevap alabilir miyiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speakerphone2010 -- 19 Kasım 2010; 22:39:12 >




  • WAN ip adresini bu şekilde değiştiremezsiniz,yaklaşık 25-30sn kadar bekleme süresi olacaktır bunu belirteyim öncelikle LAN ip adresini değiştirebilirsiniz, ki sanırsam yapmak istediğiniz rap.... gibi sitelerdeki ip olayının önüne geçmek.LAN adreside değiştirmeniz bir işinize yaramayacak malesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdarkekik -- 19 Kasım 2010; 23:00:15 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Serdarkekik

    WAN ip adresini bu şekilde değiştiremezsiniz,yaklaşık 25-30sn kadar bekleme süresi olacaktır bunu belirteyim öncelikle LAN ip adresini değiştirebilirsiniz, ki sanırsam yapmak istediğiniz rap.... gibi sitelerdeki ip olayının önüne geçmek.LAN adreside değiştirmeniz bir işinize yaramayacak malesef.


    Hocam o zaman millet nasıl 5-6 s de ip değiştiriyo anlamış değilim.. USB Modemlerle mi yapıyorlar onlarda güvenlik duvarı engeli de yok sanırım..
    İp değiştirmeyi bahsettiğiniz siteler için değil de mybrute için inadlaştım ondan istiyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trh -- 19 Kasım 2010; 23:58:26 >
  • Dediğim gibi wan ip adresini değiştirmek ancak şu şekilde olabilir, "pppoe" den "pppoa" ya çevirirseniz 5-6 snyelik kayıp ile ipniz değişebilir fakat her seferinde bunu arayüzden yapmak zorunda kalırsınız.Ya da usb modem ile işi çözebilirsiniz Başka türlü ZyXEL modemlerde bir işlem uygulayamıyorsunuz malesef.


    Birde şöyle birşey olabilir, kısa bir süre içinde değiştirmese bile belirlediğiniz süre zarfı içinde ( örneğin 15dakika da bir yeniden bağlantıyı kopartıp bağlanacak ) yeniden bağlanmasını otomatik olarak sağlayabilirsiniz. Bunun için ise WAN ( Geniş alan ağı ) menüsünden alt tarafta bulunan " bağlantı ( connection ) " kısmındaki " talep üzerine bağlantı " seçeneğini seçip, timeout değerine ne kadar sürede bağlantıyı kopartıp yeniden bağlanmasını istiyorsanız o değeri girip uygula diyorsunuz. O kısımdaki belirttiğiniz değer doğrultusunda router bağlantınızı kopartıp yeniden bağlanıyor.




  • Anlaşıldı.. Teşekkür ederim.
  • upnp için güvenlik kuralı oluşturmaya cevap alamadım. upnp aktif durumda ama şöyle bir durum var. mesela başka bir modemde upnp aktif durumdayken ekranın sağ alt köşesine yerleşen ikon sürekli data alışveriş yapıldığını gösteriyor. yani gelen ve giden data olduğu için ikon sürekli aktif. zyxel modemde ise durum bu şekilde değil. arada bir göz kırpıyor ve tek yönde sayaç çalışıyor. halbuki çift yönde ve sürekli sayacın çalışması gerekir. bunun nedeni nedir?
  • Upnp için 80web portunun açık olması gerekir firewall'dan. Aşağıdaki resimde görülen *uzak* yazan yerden 80 web portuna kural atamanız gerekmekte.Tek taraflı gözükmesinin sebebi modeme kadar gitmesi fakat modemden kural oluşturmadığınız için cevap alamamasıdır
  • Dediklerinizi yaptım ama sonuç aynı, sayfalarda acayip bir yavaşlık var, mesela çoğunlukla resimler ve videolar geç yükleniyor sitelerin..

    Yazık ettik bu kadar para verdik modeme...
    Eski modemimi bağlayınca hiç bir sorun yok.

    Aldığım bir şeyden memnun kalmamak çıldırtıyor beni
    quote:

    Orijinalden alıntı: Serdarkekik

    Sayın burockı,

    Firmware güncellemesinden sonra mutlaka RESET işlemi uygulanıp modemi fabrikasyon ayarlarına getirdikten sonra tekrar kurulum yapmanız gerekmektedir. Ürününüze ait yaptığınız firmware güncellemesi aşağıdaki linkte bulunan değil ise tekrar firmware'i güncelleyip reset işlemini uyguladıktan sonra tekrar kurulum yaparak sonucu bildirirseniz sevinirim.


    Firmware :ftp://ftp.zyxel.com.tr/ZyXEL_URUNLERI/P-660HN-F1Z/Firmware/370BJI4F0.bin



    Reset işlemi ise ;

    Modemin arkasında bulunan reset deliğine bir kalem veya sivri bir cisim yardımı ile modem açık konumda iken basılı tutup, modemin üzerindeki ışıkların sönmesini bekleyip ışıkların hepsi söndükten sonra elinizi reset tuşundan çekiyorsunuz.Bu işlemden sonra power ışığının sabitlenmesini bekliyorsunuz. Power ışığı sabitlenip, ethernet ışığı yandıktan sonra modem arayüzüne girip ( 192.168.1.1 ) tekrar kurulum yapabilirsiniz.








  • Ya bir de sitelerde sayfaların kenarlarında üzerinden altında [AD] şöyle bir şey var..

    Bu nedir ya?

    [AD]
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.