Şimdi Ara

uydu sinyal yok sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
33.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar. Goldmaster sat-66000 bir uydu alıcısı var elimde. Merkezi sisteme bağladım. Uydu işinden hiç anlamıyorum. Hazır kanal listesi ile gelmişti uydu alıcı. ancak bu listedeki çoğu yerli ve yabancı kanalda sinyal yok diyordu. Ben de bayağı makinayı kurcaladım tekrar tarattım ancak kanalları bulmasına rağmen çoğu açılmıyordu. Fabrika ayarlarına çekip tekrar arama yaptım ama acemiliğimden Uydu/tp kurulumunu yanlış yapmışım yerli kanallar tamamen gitti sadece yabancı kanalları buldum. Uzun uğraşılar sonucunda ilk aldığım güne gelebildim.

    Şu anda:

    TRT paketi olduğu gibi yok
    Kanal-D, Star, Ntv, Carton Network ve bunlarla aynı paketlerde yer alan kanalların bir kısmı veya tamamı yok.

    Star ve Kanal-d için şöyle bir çözüm bulmuştum:


    quote:

    Star TV Kanalını bulamama sorunu

    Kumanda üzerinden Menü tuşuna basınız.
    Kurulum seçeneğine üzerinde kumanda üzerindeki ok tuşuna basınız.
    Kanal Arama Seçeneği üzerinde kumanda üzerindeki ok tuşuna basınız.

    Uydu ismi : Türksat
    Arama Modu : Advanced
    Frekans : 11862
    Sembol Oranı : 27500
    Polarizasyon : Yatay

    PID seçeneği üzerinde kumanda üzerindeki OK tuşuna basınız.

    Video PID : 102
    Audio PID : 202
    PCR PID ..: 8102


    Ancak burada yazanları harfiyen uyguladım bul dediğimde hiçbir kanal bulamadı. Kanal-D ve Carton Network için sunulan benzer çözümlerde yine sorunu çözmedi.

    Uydu/TP kurulumunda; dicq ayarları 1-kapalı şeklinde, 9750-10600 oranını seçtim. Motor ayarları kapalı herhangi birşey girmedim. Uydu yazılım kanal listesi ve key güncellemesini yaptım. Frekansı hatırlamıyorum ama kullanım klavuzunda mevcut olan frakens üzerinden arattım.

    Uydunun bulduğu kanallarda kalite %70-80 aralığında ve gayet güzel gösteriyor. Hata bende gibi geliyor Sorunu nasıl çözebilirim Yardımcı olursanız sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tigin_ -- 11 Kasım 2010; 15:02:23 >







  • Arkadaşlar yardımcı olacak kimse yok mu? Dün dicq ayarları ile oynarken 1-2 yapınca sinyal seviyesi 100 kalite %80 lere ulaştı çoğu kanalda ama hala bahsettiğim kanallar yok. Türksat uydusunun network arama kanalından da arama yaptım kanalları buluyor ama sinyal yok yazıyor.
  • Sizdeki sorun bende de var.Ben de merkezi sisteme Goldmaster marka bir uydu alıcısıyla bağlıyım.TRT paketi olduğu gibi yok.Ama merkezi sisteminizi söylerseniz belki yardımcı olabilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tigin_

    Sizdeki sorun bende de var.Ben de merkezi sisteme Goldmaster marka bir uydu alıcısıyla bağlıyım.TRT paketi olduğu gibi yok.Ama merkezi sisteminizi söylerseniz belki yardımcı olabilirim.


    Ntv ve TRT paketi gelmeye başladı kanalları açınca önce sinyal yok diyor ama biraz bekleyince (3-4sn) kanalar açılıyor. ama Kanal-d ve aynı paketteki yani 11862 frekansındaki kanallar yoktur. TP ayarlarında o frekansa geldiğimde sinyal kalitesi sıfır. diğer kanallarda sinyal kalitesi belirli değerlerde görünüyor TRT paketinde kalite %50 lerde NTV paketinde %40 diğerlerinde %80 lerde. Nasıl iş anlamadım gitti. Bir sinyal güçlendirici falan alsam işe yarar mı acaba?.

    Merkezi sistemin markası vb. özelliklerini falan bilmiyorum. Yalnız iki oturma odası, mutfak ve salonda merkezi sistemin çıkışları mevcut. Birde duvardaki uçtan uyduya giden kablo çok dandik bir kablo 2 metrelik birşey ama acaba sıkıntı ondan olabilir mi onu da bilmiyorum.




  • bendede bazı kanllar çekmiyor
  • merkezi sistemlerde bazı kanallrda proplem olur otelde durum ayni çoklu lnb ler bazı kanlların sinyalını alamıyor çanaktan değil lnb den kaynaklanan bir olay bizzat denedim çoklu lnb yi söküp tekli lnb taktım tüm kanallar geldi
  • Aynı sorun bende de mevcut, sorunu çözebildiniz mi?
  • bende de ekran yavaşça küçüldü ve gitti ve şimdi bütün kanallarda sinyal yok yazıyor nedeni ne olabilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gøød chãrlotté

    bende de ekran yavaşça küçüldü ve gitti ve şimdi bütün kanallarda sinyal yok yazıyor nedeni ne olabilir

    up... Aynı sorun bende de var arkadaşlar merkezi sistem kullanıyorum şu an ve hiç bir kanalda sinyal yok.
  • arkadaşlar bizde lg 42ln575s led tv var uydu alıcısı tvnin içinde onu iptal ettirip yerine dahili uydu alıcısı taktırablirmiyim acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 26_esk

    arkadaşlar bizde lg 42ln575s led tv var uydu alıcısı tvnin içinde onu iptal ettirip yerine dahili uydu alıcısı taktırablirmiyim acaba?

    İçine müdehale etmeyin, Harici istediğiniz receiveri alıp hdmi/scart/rca bağlantısıyla av girişinden görüntü alablirsiniz.
  • teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.