Şimdi Ara

Nikon D5000+18-55mm veya Sony A500+18-55mm+55-200mm ???

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu tarz konuları açmaktan pek hoşlanmam araştırırm kendi kararımı veririm ama bu sefer farklı görüşler almak istedim.

    1300 civarı bütçe ayırıcam, spot düşünmüyorum çünkü taksit yapmak istiyorum boşa vade farkı vermek istemiyorum. Makineler konusunda gerekli araştırmayı bayadır yapıyorum ve D5000 de karar kılmıştım(D3100 araya girdi gerçi ama o durum başka konuda tartışılıyor zaten ). Ancak bugün Sony A500 çift lens kit gördüm çok uygun fiyata ve sony eurasia garantili, bu durum aklımı karıştırdı biraz. A500 ve A550 üretimden yavaştan kalkacak sanrım ki böyle kampanyalar çıkıyor önümüze. Acaba D5000 kit yerine SAL 18-55mm ve 55-200mm lens kit ile A500 tercih etmek mantıklı bir davranış olurmu? Canon ve Nikonu çok araştırdım ve inceledim ancak Sony konusunda bayağı bir ilgisizim. Aynı fiyata aralığında +1 lens daha olması cazip geldi bir anda. Birkaç review okuduğumda ve sampleları incelediğimde de o kadar bariz bir fark göremedim. Sizlerden gelen birkaç görüş çok çok faydalı olur...



  • bütçe buysa ve garantili olması şartsa
    empati yaptığımda ben olsam canon 1000d alır.geri kalanıylada tripod ve 50mm lik bi lens alırdım.
    sony çok uzak bi marka bana,nikon d5000 ise tuttuğum bi model değil.
    ama illa ikisinden birini alcak olsam nikon d5000 ilk tercihim olurdu.
  • Teşekkür ettim cevap için. 1000d nin uygun fiyatını görünce tekrardan dslr araştırmalarına başlamıştım bende. İlk başta 1000d alırım upgrade ederim diyordum ancak zamanla biraz daha orta seviye giriş modellerine bakmaya başladım. Sonye zorlasamda pek ısınamayağım gibi görünüyor şimdilik.
  • Merhaba,
    Eğer uzun süre ekipman değişikliğine gitmeyecekseniz,a500+çift lens seçeneği de iyi bir tercih olabilir ama d5000 veya d3100'ü tercih etmek bence daha mantıklı görünüyor.
    İyi günler,hoşçakalın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 7 Kasım 2010; 12:26:31 >
  • Gerçekten zor bi seçim durumunda kalmışsınız.Sonuçta dslr almak fotoğraf sevdasına adım atmak demek,herşeyi ince ince düşünmeniz lazım.
    Açıkçası 55-200 çok güzel bi aralık.18-55 ve 55-200 işe yeni başlıyan birini çok uzun süre idare eder.
    Ama diğer yandan marka farkıda var.Lens aradığınızda çok daha rahat lens bulursunuz Nikona.İlerde satıp model yükseltmeniz gerektiğinde Nikonu satmak daha rahat olucak.Valla fotoğraf söz konusuysa pintilik yapmamaya özen gösteriyorum ben.Bu konuda acı tecrübelerim var.
  • c.james ve günay tan teşekkür ederim cevaplarınız için. Bugün yalçınlarda A500 ve D5000 inceledim. A500 resimlerde baya kaba görünüyordu ancak elime aldığımda hiç öyle olmadığını gördüm. D5000e göre büyük bir makine bu yönünü sevdim ellerim biraz büyük oldugundan daha iyi oturdu. Kısayol tuşlarının yerleşimi çok güzel sık kullanılan ayarlar elinin altında, nikonda bunun için menüye girmeniz gerekiyor. Üstelik AF motoru ve titreşim motoru bodyde bulunuyor. Bu durum lens seçiminde bayağı bir kolaylık sağlayacak gibi. Dükkandaki elemanda bayağı yardımcı oldu, beklemediğim bir şekilde oda A500 + 2lens seçimi yapmam gerektiğini söyledi üstelik başka yerden alacağımı söylemiştm. (Bu arada SAL 55-200mm 650liraydı orda). Lens konusunda sonyde daha çok seçenek var gibi (sony, minolta, tamron, sigma, carl zeis vs.) AF ve tireşim motorunun gövdede olmasıda seçimi kolaylaştırıyor. Sonuç olarak uzun vadede fazla değişiklik yapmayacaksam sonynin daha uygun seçenek olduğunu düşünüyorum şu an. Biraz daha incelemelerime devam edeceğim. D3100 inceleme fırsatı bulursam da güzel olacak...
  • sony lerde sizi sıkıntıya sokucak en büyük şey 2. elde lens bulmak biraz zor, bunun yanısıra sıfır alabileceğiniz çok güzel lensler var. genel olarak diğer markalara göre daha pahalı ama sanıyorum bu aralar indirime gitmişler, resmi sitesinde bir çok lensin fiyatı düşmüş.. üstüne carl-zeiss leri af olarak kullanma imkanına sahipsiniz bir kere, G serisi lensler de oldukça güzel. gövdede af motorunun olması, steadyshot inside lens açısından başınızı daha az ağrıtır. bunun yanısıra eye-start af çok hoş bir özellik bence.. canon ve nikon piyasayı domine etmiş durumda zaten, kendi fotoğraf klubümde 15-20 dslr kullanıcısından bir tek ben sony kullanıyorum mesela.. kit lens de oldukça kaliteli, üstüne bir de 55-200 olması zaten sizi uzun süre götürür.

    aşağıdaki sitede birkaç sony gövdenin videolu incelemesi var, izlemenizi tavsiye ederim mutlaka.

    sony a500 incelemesi:

    http://www.bascek.com/3136/bascek-ozel-sony-alpha-500-video-incelemesi/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OverD@Se

    c.james ve günay tan teşekkür ederim cevaplarınız için. Bugün yalçınlarda A500 ve D5000 inceledim. A500 resimlerde baya kaba görünüyordu ancak elime aldığımda hiç öyle olmadığını gördüm. D5000e göre büyük bir makine bu yönünü sevdim ellerim biraz büyük oldugundan daha iyi oturdu. Kısayol tuşlarının yerleşimi çok güzel sık kullanılan ayarlar elinin altında, nikonda bunun için menüye girmeniz gerekiyor. Üstelik AF motoru ve titreşim motoru bodyde bulunuyor. Bu durum lens seçiminde bayağı bir kolaylık sağlayacak gibi. Dükkandaki elemanda bayağı yardımcı oldu, beklemediğim bir şekilde oda A500 + 2lens seçimi yapmam gerektiğini söyledi üstelik başka yerden alacağımı söylemiştm. (Bu arada SAL 55-200mm 650liraydı orda). Lens konusunda sonyde daha çok seçenek var gibi (sony, minolta, tamron, sigma, carl zeis vs.) AF ve tireşim motorunun gövdede olmasıda seçimi kolaylaştırıyor. Sonuç olarak uzun vadede fazla değişiklik yapmayacaksam sonynin daha uygun seçenek olduğunu düşünüyorum şu an. Biraz daha incelemelerime devam edeceğim. D3100 inceleme fırsatı bulursam da güzel olacak...

    Merhaba,
    Rica ederim,yardımcı olabildiysem sevindim.Bu arada,beklentilerinizi A500+çift lens seti karşılayacaksa tabiki mantıklı olabilir.
    Nikon'un kısa yol tuşları için dediklerinizde haklısınız.Giriş seviyesi nikon'ların hepsinde bir çok ayar için menüye girmek gerekebiliyor ama zamanla alışılıyor.
    Sonuç olarak,eğer sony'e ısındıysanız elbette a500 de tercih edilebilir ama yine de yeterince inceleme yapmadan karar vermemenizi tavsiye ederim.
    İyi akşamlar,hoşçakalın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 7 Kasım 2010; 21:36:02 >
  • Video inceleme çok yararlı oldu gerçekten teşekkür ederim. Normalde böyle özellikleri extra lens ile beraber canon veya nikonda bulsam hiç düşünmezdim ama sonye karşı önyargıyı kırmak için biraz daha incelemem gerekiyor. Zaten önemli olan insanın elinde taşıdığı şeye ayrı bir sevgi duyması. Eğer ısınamazsam herkesde var demekki bu makine çok daha iyi diyerek tercihimi canon veya nikondan yana yapmam. Bugün birde golda gidip D3100 incelemyi düşünüyorum.
  • 20günlük bir extra araştırma sonucunda Eos 550D de karar kıldım ve dün doğubankdan aldım. Güzel oldu sanrım Konuda burda kapansın istedim
  • hayırlı olsun hocam, iyi günlerde kullanın
  • Teşekkür ederim. Güzel bir maceraya başladık bakalım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OverD@Se

    20günlük bir extra araştırma sonucunda Eos 550D de karar kıldım ve dün doğubankdan aldım. Güzel oldu sanrım Konuda burda kapansın istedim


    ayıptır sorması kaç liraya aldınız? ve garantili mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: e-x-treme
    ayıptır sorması kaç liraya aldınız? ve garantili mi?

    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=44844692
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.