Şimdi Ara

DVB-T & DVB-T2 Ana Konu (89. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.270
Cevap
31
Favori
156.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yahu daha ortada dvb-t2 yayın yok ki, yapılacak yayının hevc codec'li olup - olmadığını tartışalım.


    Ayrıca rtük'ün aldığı kararlara göz atılacak olursa; rtük x265 kodeğinin kullanılabileceğini karar altına aldı.


    Ne demektir, yayında x265 kodeğinin kullanılabileceği ? Yani rtük yayıncıya diyor ki; yayınlarını istersen, h265 kodekli olarak yapabilirsin diyor. Yani yayıncı, yayınını h264 ile mi yapar, h265 ile mi yapar, yayıncının bileceği bir iş.


    Yayıncıya bırakılmayan şey nedir ? Frekans tahsisidir. Frekans tahsisi için ise; sıralama ihalesi açılması gerekiyor. İşte rtük bunu yapmıyor. Sürekli geciktiriyor.


    Neden geciktiriyor. Reklam pastası var. Reklam pastasında çok büyük rakamlar dönüyor. Yani toplamda 35 civarında ulusal kanal olacak. Bu ulusal kanalların reklam pastasından aldığı pay, bir anda tavan yapacak. Yani karasalda yer almayan kanalların reklam pastası küçülecek.


    Şimdilerde reklam pastası dağıtımı uydu yayınları üzerinden şekillendiği için, bu pasta üzerinde yapılan savaş fazla belirgin değil. Çünkü uyduda yüzlerce kanal var. Oysa sayısal karasal yayını başlattığında, bu reklam pastası 35 kanal arasında paylaşılacak. İşte sayısal karasal yayınların geciktirilmesindeki en önemli sebep bu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 3 Aralık 2021; 15:16:11 >




  • bu iş bitti,bu tamamen bir hükümet politikası,mümkün olursa bütün tv kanalllarını ücretli yapalımın peşindeler,hatta radyolarında öyle olmasını istiyorlar,hangi kanalı izledin vergisi.




    saygılar.......................................

  • İkinci bir tv var onun için uydu yok karasaldan izleyim dedim hiçbir kanal çekmiyor bu sistem devreye girseydi çok faydası olacaktı. Ama bu ülkede hiçbir şey gelişmiyor gelişmez yazıklar olsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Limonen kullanıcısına yanıt

    Uydu sistemleri üretenlerin ve satanların lobisi baskın geliyor yıllardır Reklam pastası işin başka bir boyutu olabildiğince fazla mecra ve alternatif ile TV ler internet ve sosyal mecralar ile rekabet edeceğine geride kalıyor.


    Ulusal yayın yapacak kanal sayısı azalcak olabilir ama reklam verenler ya da medya planlama şirketleri tek mecra üzerinden karar vermiyorlar medya planlamalarına karasalda kimsenin bir iddiası yok durumunda ülkede Karasal analog yayın yapan sadece sayılı ulusal kanal kaldı ilgili mecra canlandırılacağına on yıllardır ihmal ediliyor sistem.


    ek olarak 50-60 km yi aşmayan hızlarda hareket halinde tv yayınını izlemek mümkün AB ülkelerinde tecrübelerimde şahit oldum.

  • Çamlıca Verici Kulesi ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Makamı twit atmış mevcut durum ile ilgili dilek ve önerilerinizi paylaşmanızda fayda var RTÜK'ü etiketleyerek ben en azından dile getireceğim.


    Recep Tayyip Erdoğantwitter
    “100 radyonun aynı anda yayın yapabildiği Çamlıca TV ve Radyo Kulesi’ni tamamladık, İstanbul’un silüetini bozan görüntü kirliliğini ortadan kaldırdık.”
    https://twitter.com/RTErdogan/status/1477009161309229059?s=20
  • maxi909 M kullanıcısına yanıt

    bence boşuna uğraşma,çünkü hala 100fm radyo tek kuleden kartını öne sürüyorlar,arz belli.



    saygılar...............................

  • multisongohan M kullanıcısına yanıt

    Bu arada verici altyapısını hazırlayan Kathrein şirketi ile 70-75 kanal için mi hazırlandı altyapı onun bilgisini paylaşsınlar E5 Kartal Metro durağından sonra Pendiğe doğru yokuş inilmeye başlandığı an araç ile yine sorun yaşanıyor radyo istasyonları dinlenirken düşük çıkış gücü ile temiz yayın yapılacağı iddiası vardı o konu da gerçekleşmedi.

  • TV yayın kuruluşları, kendi arasında, reklam pastasında anlaşmadan dijital karasal tv yayınları başlamaz.


    Ayrıca çok önceki mesajlarımda belirttiğim gibi; Çamlıca radyo/tv kulesinin hizmete girmesiyle, dijital karasal tv yayınlarının başlaması arasında bir ilişki yoktur.


    Bir ara rtük üyelerinden biri açıklama yapmıştı. Analog lisansı olan kuruluşlar, dijital karasal tv yayınların başlatılmasından önce, 3 ay süre ile test yayını yapacaklar, demişti. Ancak rtük dvb-t2 sıralama ihalesi açmadığı için, o iş 'te yattı.


    Kamu yayıncısı olarak; test yayını şeklinde TRT'nin dijital karasal tv yayını yapması görüşü dile getirilmişti. Bu reklam pastası çekişmelerinin içine girmek istemediği için TRT'nin de bu işe soğuk baktığı kulis bilgileri var.


    Ne oldu? Sayıştay bile rapor yazdı. Ama o rapor havada kaldı. Öyle yetkili olmadığın alanla ilgili rapor yazarsan, yazdığın rapor elinde patlar. Herkes yerini, haddini hududunu bilecek.


    Rtük'ü hizaya getirecek tek organ TBMM'dir. Millet adına hesap sorabilecek tek makam da TBMM'dir.


    Hani sözde muhalefetimiz var ya ... Muhalefet partileri, sosyal medyadan haber verip, ben oraya geliyorum. Millet adına konuşacağız diyebiliyorlar mı ? Yani bu reklam pastasının içinde muhalefet partileri de var. Onlar da mevcut reklam pastasına dokunulmasını istemiyorlar.


    Bu reklam pastası işi, uydu yayıncılığı üzerinden bir dengeye oturmuş. Bu dengeye de alışılmış. Sınırlı sayıda dvb-t2 tv yayıncılığı ile reklam pastasındaki dengelerin bozulmasını istemiyorlar yani... Çünkü kolay ulaşılabilir dvb-t2 yayıncılığının, reklam pastasındaki payları değiştirceği kesin.


    Hasılı kelam; rtük sıralama ihalesi sürecini başlatmadan, dijital karasal tv yayın işine dokunanın eli yanar.





  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    üstadım,hala en ufak bir hareket dahi yok dimi............


    saygılar..................

  • multisongohan M kullanıcısına yanıt

    Durum hala aynı...

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    yani işin kötüsü,analog karasal yayında artık yok.ne olacak şimdi,yani ya internet ya çanak anten bumu yani,üstadım hadi dvb-t2 yide bıraktık artık olmayacak belli oldu.peki alternatif olarak ne olur ne olacak,ben konu başlığıda açmıştım çanak anten alternatif fikirler diye,ya hocam bu kadar teknoloji var,yok mu piyasada çanaksız uydu izlemek için birşey,ya bunun çözümünün olmaması bana o kadar saçma geliyorki anlatamam.



    saygılar.........................

  • multisongohan M kullanıcısına yanıt

    Valla çok haklısınız. İşte reklam pastasından pay kapma rekabeti nedeniyle, dvb-t2 işi sürüncemede bırakılıyor. Her ne olursa olsun, sayısal karasal yayınların başlaması lazımdı bugüne kadar.


    Çanak her yere takılamıyor. Merkezi uydu sisteminden yayın alınınca, zayıf sinyal nedeniyle, uydu cihazları çekmeyebiliyor.


    Kablo tv her yerde yok. Olsa da paralı.


    İnternet üzerinden yayın izlemek için, platformlardan birine abone olmak gerekmektedir. İnternete ayrı para, platforma ayrı para... Evinde hiç internet kullanmayan yaşlı insanlarımız var.


    Özetle; şu an ki duruma göre, yayın izlemek için, çanak anten tek seçenek. Artık insanlar öyle ya da böyle, uygun bir yer bulup, oraya çanak antenlerini kuracaklar. Aklıma başka çözüm gelmiyor.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    saygılar..................

  • Dr. ÖMER FATİH SAYANtwitter
    “Radyolarımızın yeni evi Çamlıca Kulesi ile ilk defa bir haberleşme kulesinden aynı anda 100 FM radyo yayını gerçekleşiyor. Bu güzel evden ve ülkemizin dört bir tarafından hayatın seslerini duyuran tüm radyo çalışanlarının 13 Şubat Dünya Radyo Günü kutlu olsun.”
    https://twitter.com/ofatihsayan/status/1492876048475770889?s=20&t=LDQn52e129X44KXTF4hoPQ

    Sn. Bakan yardımcısı Dr. ÖMER FATİH SAYAN'a konu ile ilgili düşüncelerinizi paylaşabilir siniz en azından ben dile getirdim.




    Sayısal karasal TV yayını konusunda gelişmelerin ne aşamada olduğu hakkında bilgi verilmesini rica ettim kendlerinden twit altında


    Ayrıca mevcut radyo vericileri Kathrein firması tarafından 70-75 radyo istasyonu için planlandı ve teslim edildiği bilgisi var sayın bakan yardımcısına bu konu ile ilgili de fikirlerimi dile getirdim şu anda işlevini tam olarak yerine getirmemekte kule hatta Analog TV kesinlikle yok Istanbul içinde diğer vericilerinden zayıf yayınlar alınmakta Allah göstermesin bir deprem ya da doğal afet olsa nasıl kamu yayıncılığı ve acil durum bilgileri verilecek GSM ve Mobil şebeke kısa sürede devre dışı kalacaktır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxi909 -- 14 Şubat 2022; 14:56:36 >




  • 2022 bütçesinde bu konu yer almamaktadır.yani 2022 yılındada sayısal yayın olmayacak.


    saygılar.............

  • Arşivden biraz fotoğraf paylaşayım. 2020 Temmuzundan. @XpressMusic34 @sis651 @maxi909



    Validebağ Korusu'ndan





    Küçük Çamlıca Tepesi'nden Eski Antenler






    Küçük Çamlıca'dan






  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Eski kulelerin olduğu görüntü daha çok hoşuma gidiyor... :)

  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Selam hocam. Günümüzde Çamlıca nın çehresi çok değişti ama o bölgenin evvelini bilenlerden birisi olarak (2000lerin en başları), o eski kulelerin dibinde insanların piknik yaptığını veya Çamlıca İbb tesisinden alınan şeylerin oturup yendiği, tamamen orjinal bir şekilde yeşillik bir alan olarak hatırlıyorum. Hatta günümüzdeki formatında olmadığı için kendi getirdiğimiz minderleri, bezleri sererdik yere. O yıllarda Çamlıca tepesinde piknik serbestti ama ateş yakmak vs yasaktı. Günümüzde ise piknik yapmak tamamen yasaklandı bir süre evvel. Yani yanınızda getirdiğiniz şeyleri tabiki oturup yiyebiliyorsunuz ama her yerde piknik yapmak yasaktır şeklinde tabelalar mevcut.


    Tabi hocam benim burası ile ilgili çok anım var. Dolaylı olarak, zamanında anten ile tv izlediğimiz dönemlerden de Çamlıca ya çok hakimdik zaten. O kulelerin en tepesinde kanalların adı yazardı, mesela STAR gibi. Benim burası ile ilgili unutamadığım sayısız anı vardır, sanırım İstanbul da doğup büyüyenlerin burası ile ilgili anıları zaten sayısızdır. Çocukluğumdaki birçok piknik anısı da burası ile ilgili. Tabiki yetişkinlik anılarımız da burası ile ilgili haliyle.


    Tabiki günümüzde artık çehresi çok değişti ama bizim gibi ilk çağları buralarda geçmiş olanlar diyelim, buraların eski hallerini unutmaz, aklından da çıkmaz. Çünkü daha natural bir ortam vardı. Tabiki şimdi İbb Çamlıca ve çevresini park anlamında kurumsal bir kimlikle düzenliyor ve geçmişte de düzenlendi ama benim hatırladığım o natural ortam ile şu ankinin bir alakası yok diyebilirim. Şu an büyük bir kısmında konut inşaatları var örneğin.


    Fotoğraflar çok güzel hocam, bende de Çamlıca nın çok fotoğrafı var, benim var aile ile var ve kuleler vs de görünüyor hep. Orada Trt kulesi vardı asıl, en eskisi de o zaten ama o da yıkıldı.


    Çok sağol hocam mesajın için. Harika fotoğraflar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 6 Mart 2022; 16:5:53 >




  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim değerli yorumların için.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Estağfurullah hocam ben teşekkür ederim.

  • 
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.