Şimdi Ara

Windows 7 kurulan Laptopta kablosuz bağlantı sorunu (çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
45.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Önceden XP ve Vista ile wireless bağlantsında hiçbir sorun yaşamadığım "Dell inspiron 1520" dizüstü bilgisayarımda Windows 7 ile wireless bağlantı sorunu yaşıyorum.Modemi görüyor ancak bağlantı kuramıyor. Daha doğrusu bağlantıyı çok geç kurabiliyor.En az 10 dakika sürüyor.Bu safhada hiçbir sorun giderici işe yaramadığı gibi sadece süreci daha da uzatıyor.Bağlantı kurulduktan sonra sorun yok.Bilgisayarı kapatıp birkaç saat sonra açtığımda her şey başa dönüyor.

    Modem Airties RT-204,Laptop wireless kartı intel 3945ABG olup Win 7 bunu otomatik olarak tanıyor.Ayrıca Dell in kendi sitesindeki bu model için orijinal ama daha eski versiyon sürücü denendi,intelin sitesinden en son sürüm sürücü yüklendi gene olmadı.Win 7 aygıtı sorunsuz tanıyor.Sürücü sorunu olduğunu sanmıyorum.Kablusuz modem normal çalışıyor.Kablo ile bağlantıda ise zaten hiç sorun yok.

    Windows güç yönetiminde değişik kablosuz bağdaştırıcı performans ayarları denendi
    DHCP,TCP/IP vs kontrol edildi.Hepsi olması gerektiği gibi.Windows servislerinde bu işlemler varsayılan ayarlarında ve açık.
    Virus yok.

    Sorunun çözümü Win7 nin derinliklerinde bir yerde ama öyle deneme yanılmayla bulunacak bir şey değil.

    İşte böyle garip bir sorunla uğraşmaktayım win 7 kurduğum iki haftadır ve araştırmadığım yer de kalmadı.

    Önerileriniz???
    İstediğinizi yazabilirsiniz arkadaşlar çekinmeyin her türlü öneriye açığım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 10 Kasım 2010; 9:55:38 >







  • wireless bağlantıyı windowsta profil olarak ekleyip oradan bağlanmayı deneyebilirsin. vista ve windows7 bağzen kablolu ağlarda da ağ tanımlanıyor diye fıtık edebiliyor. sorun modemin dhcp sinde derdim ama kontrol ettim diyorsun. firewall internet security yazılımlarını da denetle bağlantı sürecini takip et ip almaktamı zorlanıyor yoksa internet bağlantısını kurmaktamı ? başka bir wireless ağa bağlanmayı denediniz mi ?
  • Evet teşekkür ederim.Henüz başka bir wireless modeme bağlanma imkanım olmadı.Ben de onu denemeyi düşünüyorum.Profil olarak ekleyip bağlantı kurulumu ilk seferinde başarılı oluyor ama sonraki açılışta yani aynı problem.

    İşi biraz kendi akışına bırakıyorum.İlk açılışta malum,yine bağlanmıyor.Bu aşamada sabırsızlık etmeyip,bağlan,tanıla falan demeden sabrederek 2-3 dakika bekliyorum sonra zaten kendiliğinden bağlantı kuruluyor.Yani masaüstü 1 dakikada açılsa bile ağ kanfigurasyonu ancak 3-4 dakikada kendine gelebiliyor demek ki.Eğer bu safhada acele edip bağlan,tanıla,sorun gider vs.. çalıştırırsam 2-3 dakika yerine 10-15 dakika beklemek gerekiyor.Hatta hiç bağlanmayabiliyor da.Bilgisayarı yeniden başlatmak gerekiyor.Çok ilginç ve bir o kadar da gıcık bir durum.XP den bu yana 5 yıldır wireless bağlantı kullanırım hiç böyle bir durumla karşılaşmamıştım.
  • Windows 7 ile gelen driverı mı kullanıyorsunuz?
  • Evet.Windows 3945ABG aygıtını kendi tanıyor.Bundan başka Dell'in kendi modeli için olan vista sürücüsünü de denedim.(kurulum ve tanınmasında sorun yok)Win7deki sürücüden daha eski idi.Daha sonra intel'in sitesinden güncel versiyonu (intel proset wireless driver win 7 için olanı) denedim ama sonuç değişmedi.Problem büyük ihtimalle windows kaynaklı ama işte ne olduğunu bulamadım.Görünüşe göre bilgisayarı açtıktan sonra 3-4 dakika wirelesin keyfini beklemekten başka çarem kalmadı gibi görünüyor.Artık bu şekilde kullanmaya devam ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 2 Kasım 2010; 19:27:52 >
  • Aynı kart bende de var. Yakın zamanda windows7 64 bit kurdum. Hiç sorun çıkmadı. Başka bir wireless cihaz ile deneyin.
  • Uzuun zamandır çözümü için uğraştığım,taramadık yerli-yabancı forum,site bırakmadığım microsoft yardımlarını didik didik ettiğim ama yine de cevabını bulamadığım problemi yine kendim çözdüm.Meğer gözümün önünde bana sırıtıp duruyormuş.

    Windows 7, donanımı otomatik olarak tanıdığı ve sürücüler görünüşte düzgün çalıştığı için sorun buradan kaynaklanmıyor sanmıştım.Yine de her ihtimale karşı bu modele uygun daha eski versiyon olan ama üreticinin orijinal sürcücüsünü yüklemiş sorun çözülmeyince bir de intel'in sitesinden indirdiğim en son sürücüyü denemiştim.Her seferinde sevincim ilk bağlantıda başlayıp bir kaç saat sürebilmişti.Tekrar başlatmalarda bu sorun yoktu.Bilgisayar tamamen kapatılıp bir süre sonra açıldığında yine aynı sorunu veriyordu.Denediğim hiç bir ayar,hiç bir sürücü,hiçbir uygulama işe yaramıyordu.

    Defalarca yeni baştan windows kurdum.Acaba nerede hata yapıyorum diye aradım.Her programı tek tek deneyerek yükledim.Acaba içlerinden biri mi yapıyor diye?

    Windows güvenlik duvarı,TCP/IP ayarları,DNS ler,Kaspersky baş şüphelimdi önceleleri.Onu kurmadan denedim.Falan falan...

    Sonra aklıma daha önceden,taa.. vista yüklü iken yaptıklarımı unutmayayım diye bir kanera not aldığım sürücü ve programların listesine bakmak geldi.Orada Dell Quick Set adındaki küçük bir yardımcı uygulamayı ve dell wireless utility adındaki 170kb lık minik dosyayı kullanmadığımı farkettim.Nasılsa win 7 herşeyi tanıyordu ya..

    En son kurulumda yine her zamanki gibi windows 7 aygıtı sorunsuz tanıdı.Bu kez eski ya da yeni versiyon başka hiç bir proset wireless sürücü yüklemedim.Win7 nin kendi sürücüsü ile bıraktım.Zaten sorun sürücü değilmiş.

    Öncelikle, Dell Quick set programını kurdum.Aslında bu küçük bir ayarlama arabirimi ve kendini windows mobilty centere enterge ediyor.Dell'deki wi-fi catchcerin çalışmasını da sağlıyor.(kullanmadığım bir özellik idi önemsememiştim... işte hata!)

    Diğeri ise kurulumunda bir anlık dos penceresi görünen ve sistemi yeniden başlatan 170 kb lık bir şey.Öyle program falan bile değil.Sadece exe dosyası.Bunlar Dell in orijinal vista sürücüleri arasında bulunuyor ve win 7 ile yönetici olarak sorunsuzca uygulanabiiyorlar.

    İşte bu iki küçük utility aracı ile haftalardır süren wireless bağlantı kabusum sona erdi.Belki benzeri sorunla ileride karşılaşanlar olur diye burada uzun uzun anlattım.

    Arkadaşlar Windows 7 herşeyi tanıyor görünse bile sistemin bazı orijinal sürücülerini ya da yardımcı araçlarını(utility) kurmak gerekebiliyor.
    Neyse ki vista için olan nerdeyse bütün uygulamalar win 7 için de sorunsuz çalışyor.Sisteminizde daha önceden olmayan win 7 ile başlayan sorunlarda mutlaka bu durumu göz önünde tutun derim.Bilginize



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 10 Kasım 2010; 11:47:40 >




  • Dostum açık açık anlatığın için çok sağol, aynı sorunu bende masaüstü bilgisayarımda yaşıyorum.TP-LINK 422g model wireless adaptör aldım yaklaşık 3 aydır sorunsuzca kullanıyordum, birden durum değişti.Anlattığına benzer bir problem yaşıyorum bende.Bazen çalışıyor bazen çalışmıyor.Komşumun bilgisayarında da denedim, modemlerimiz ortak orda sorunsuz çalıştı.
    Sorunumu burda anlattım; http://forum.donanimhaber.com/m_47224356/tm.htm
  • arkadaşlar yeni konu açmayayım dedim bilgisayarım bugün wireless modemimi görmemeye başladı bu neden olmuş olabilir internetteki çözümlere baktım ama hiç biri işe yaramadı kabloyu takınca baglanıyor ama pc görmüyor wifi de
  • aynı sorundan bende'de var notebook bayağı ağırlaştı bende bayadır formatlamadığım için bastım formatı kapatana kadar normal bir şekilde olan bağlantı bilgisayara her res atışımda yada kapatıp geri açtığımda 3 ile 5 dakika kablosuza bağlanmaya çalışıyor 2 senedir sorunsuz bir şekilde olan bağlantı bu son formatta kafayı yedi bütün driver'ları gene aynı sırası ile kurmama rağmen nerede hata yaptım bende bilmiyorum ama bu sorun insanı gıcık edebiliyor.
  • Öncelikle bu anlamsız sorun için aynı şekilde benimde denemediğim şey kalmadı, forumlarda bu konu içinde çok çaba sarf etmiştim. konu detayı olarak direk dell pc de olan aynı durum bende de olması üzerine tam olarak aradığım çözüm bu olduğunu gördüm.

    bu mesajı yazmadan önce 15 dakika wireless ile bağlanmaya çalıştığımda doğrudur.

    teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.