Şimdi Ara

Kablo tavsiye( Acil)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar iki ayrı odada aynı santralden gelen uyduları kullanıyorum yalnız bir tarafta bir çok kanal yok .bir tarafta 15m diğer tarafya 30m kablo kullnılmış.aklıma gelen tek şey kablonun yetersiz kalması bana satıcı santral kablosu önerdi siz ne dersiniz metresi 1 tl imiş ...



  • Arkadşlar ustalar yokmu cevap uyduya vereceğim 30 tl fark mı kablo değişimimi ?
  • arkadaşım kanal eksikliginin tek bir nedeni yok...baktırman gerek ve arzayı tespit ettirmen gerek...kanal eksikligin 4 5 şeyden yapar..ya santral çıkışın arızalıdır ya çanak ayarsızdır veya lnb arızalıdır( eger problem çanak ayarından veya lnb dense diger kullanıcılarda aynı problemi yaşar) ya kablonda problem vardır yada cihazında sorun vardır..sana tavsiyem yeni kablo almadan önce arızayı tespit ettirmen...şu şekilde bi kaç yok göstereyim sana..öncelikle cihazdan yola çık cihazını aldıgın yere götür veya herhangi bi uyducuya götür yazılımını güncellettir.güncel kanalları yüklettir daha sonra cihazını uyduya tekrar bagla eger sorun dewam ediyorsa cihazda bir problem yoktur o zaman yapacagın ikinci şey santrale çıkıp kablonun çıkışını degiştirmek..tabi hangi kablonun sana geldigini biliyosan eger..bilmiyosanda televizyonunda gösteren bir kanalı aç daha sonra tv nin başına birini koy sonra santrale çık kabloları tek tek söküp yayının gidip gitmedigini tespit et tabi bu arada cep telefonuyla tv nin başındakini arayıp onla irtibat halinde olman gerekiyo :) kablonu buldukdan sonra dedigim gibi santralde başka boş çıkış var ise kablonu oraya tak..sorun eger hala dewam ediyorsa çanak ayarından veya lnb den yada kablodan yapar ama senin diger odanda bi problem olmadıgına göre tek bir sorun kalır oda kablo..o zaman kablonu degiştirtirsin..eger ki sorun kablonda çıkarsa ve degiştirirsen klas kablo almanı tavsiye ederim..

    not : kablonun kısa olması veya uzun olması kanal eksikligiyle alakalı biproblem yaratmaz..eger kablonda ek varsa problem ordanda kaynaklı olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digital34 -- 2 Kasım 2010; 11:50:13 >




  • Teşekkür ederim bu klas kablo santral kablosu mu ?
  • Dikkat etmeniz gereken, santralin iki çıkışındada sinyal seviyeleri aynımı, mesela bir odadaki receiver'da 2-3 farklı kanalı açın, seviyelerine bakın, hatta cetvelle ölçün , aynı receiver'ı diğer odaya taşıyın yine aynı kanalları açıp seviyelerine bakın aynı miktarları görüyorsanız eşit güçte sinyal geliyor demektir. Kanalı eksik receiver'da arattırma yapın olmayan kanalların eklenmesi lazım. Eğer kablo alacaksanızda RG6 kodlu kablo alın, kalınlığındanda anlarsınız zaten.

    Yukarıda arkadaşın bahsettiği gibi kablonuzda ek falan olmasın, F konnektörlerin bağlantısınıda yenileyin, şaseyi güzel alsın.
  • Aynı dertten muzdaripken tesadüfen bir yerde bir kablo buldum...Siyah ve üzerinde yeşil bir çizgi var...Ortasında giden yalıtımlı tek kablo kalın bakır...Dışındaki folyo bakır ve dışındaki örgü bakır.. Hemen 10 mt aldım.. Mt si 150 kuruş... Bu akşam iki saat önce eve getirip uçlarını güzelce takıp receivere bağladım... Sinyal seviyesinde azalma var.....Yazan tv cam gibi gösteriyor çok şükür.......SANKA KABLO RG 6 / U-6 -- 75 ohm MATV COAXİEL CABLES 030909 yazıyor.. En dıştaki siyah plastik hariç.. Tamamı bakır.. ....Bilginize... Özel not...Uydu tesisatı kuranlar asla tamamı bakır bu muhteşem kabloyu kullanmıyorlar...Bunuda gördüm...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 7 Kasım 2010; 18:10:18 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.