Şimdi Ara

Raid 0 Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar soyle bir problemim var,

    4 adet samsung 500 gb 16m cache spinpoint f3 ile raid 0 kurulu yaptım. ayrıca sürekli kullandıgım datalarımı yedekleme için elimde 1tb wd caviar black ve samsung 750 gb hdd bulunmakta.

    anakartım gigabyte 890gpa-ud3h. bildiğinişz gibi bu anakartda 6 adet sata3 2 adet sata 2 girişi bulunmakta ve bunların hepsi ayrı işelmci ile kontrol edilmekte.

    4 adet samsungu sata3_0, sata3_1, sata3_2, sata3_3 e bagladım, diğer hddleride sata2_6 ve sata2_7 ye bagladım.Optik okuyucumuda sata3_4 e taktım. Girişleri eklediğim fotoğraftan görebilirsiniz.

     Raid 0 Sorunu


    Biostanda Sata3_0 Sata3_3 girişlerini raid, sata3_4 ve Sata3_5 i ide, sata2_6 ve sata2_7 yi ide olarak ayarlardım. Sata 3 desteğini actım, raid 5 desteğini kapattım. Ayrıca boot hdd lerinde sırasında raid0 kurdugum logical disk i 1. yaptım.

    Bu durumda windows 7 kurmaya calısırken raid 0 la yaptıgım birinci diski gormuyor, sadece raid kurmadıgım 1tb wd ve 750gb samsungu goruyor. Fakat raid kurmadıgım 1tb ve 750 gb cıkarınca hiçbir sorun yok hersey mukemmel calısıyor.

    Bu sorunu ne yaptıysam cozemedim. Biostanda cesitli kombinasyonları denedim, baglantı olarak da denedim fakat nafile

    Benim istediğim raid0 kurdugum 4 diskin yanında 1 tb ve 750 gb hiçbir raid işelmi yapmadan kullanmak. Tabi bu istediğin sebebi datalarımı kaybetmemek. Boylece hem perf dan feragat etmiycem hemde dosyalarım gıvende olacak. Yani aynı anda hem raid0 la olusturdugum sanal diski hemde olusturmadan bagladıgım iki diski kullanmak istiyorum.

    Bana oneriniz nedir

    Reply olarak WDF gelmesinde



  • sata 4 ve 5 i ide yerine ahci tanimlarsan sorununu cozebilirsin kanimca... bende de 870A var. ben raid kullanmiyorum belki ama tum disklerim ahci olarak calisiyor. boylece hem daha hizli data aktarimi yapma sansim oluyor hemde disklerimi sata II yada sata III ayarinda calistirabiliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.