Şimdi Ara

OCZ Solid2 SSD + Zotac ION performans sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Geçen hafta bütçe meselelerinden dolayı, vertex vs dururken çok içime sinmese de OCZ Solid2 32 GB SSD aldım. Bu SSD'yi alma sebebim, HTPC olarak kullandığım sistemdeki diske bağlı olduğunu düşündüğüm yavaşlamaları gidermekti. Ancak kurulu W7'imi migrate yolu ile HDD'den SSD'ye geçirdiğim halde performansta herhangi ciddi bir iyileşme olmadı. Size sistem bilgilerimi ve işlediğim prosedürü anlatayım, yardımcı olabilirseniz sevinirim - çünkü bu hali ile boşa para harcamış gibi görünüyorum.

    Sistem (Aslında Dark Mini C9 adıyla satılan bir sistem)
    Zotac_IONITX-A-E anakart
    Intel Atom D330 işlemci
    2 gb ram,
    30 gb OCZ Solid2 SSD (işletim sistemi kurulu W7 Ultimate)
    1 tb WD caviar green HDD (depolama)
    optic drive

    uygulama:
    1 TB hdd'em üçe bölünmüş şekilde idi, OS yüklü olan kısmını 30 GB'a shrink ettikten sonra drivesnapshot programı ile imajını alıp, windows 7 recovery ekranında yeni SSD'ye transfer ettim. sistem önce açılmadı ancak 1-2 reboottan sonra düzgün açıldı.

    transfer sonunda sistem skoru (en düşük 3.0, dahili ekran kartı nedeniyle) ekranında disk için verilen not 5.9'dan 7.2'ye çıktı.

    AHCI başta olmak üzere SSD için önerilen tüm ayarları yaptım: prefetch kapat, pagefile kapat, index kapat, hibernation kapat vs vs.. hatta alignment sorunu falan var mı diye de kontrol ettim yok.

    Ancak şu anda sistem sanki hiç bir update yapmamışım gibi, açılma süresi 40 saniyeden kabaca 30-35 saniyeye indi (ancak Windows başlatılıyordan sonra 5 saniye kadar siyah ekran kalıyor). daha kötüsü ise programlarda herhangi bir hızlanma yok. firefox'u açınca gene kağnı gibi 30 saniye bekliyorum. aynı anda 2-3 program açınca sistem gene kasılmaya başlıyor.

    Önerilerinizi alabilir miyim?
    Yalnız şunu belirtmem gerekiyor, sistemi komple değiştirecek, veya 100 TL üzeri masrafa neden olacak eklemeleri yapamam, zaten SSD'ye 200 kağıdı bayıldık..

    İşletim sistemini değiştirmek (optimize edilmiş W7 veya ubuntu) tavsiye eder misiniz?







  • atom işlemciye ssd takmak? bence senin darbogazın hdd değil işlemci olması gerekir diye düşünüyorum.
  • sorun buyuk ihtimalle işlemciden kaynaklı. firefox kullanıyosan flash blocker diye bir eklenti var onu kurarsan daha kolay gezersin internette. flash ları engelleiyor uzerine basdığın zaman çalıştırıyor. kullanımı oldukça kolay. işlemci kullanım yuzdesine bak görev yöneticisinden.
  • Teşekkürler arkadaşlar, atom'un performansı düşük, ancak benim takıldığım nokta bu ssd'nin hiç mi faydası olmayacak? internette baya atom+ssd kullanıp memnun olan insanlar var. bence ya win7'de ya da bir driver'da vs sorun var..
  • Faydası olacak elbette ama hersey orantılı olursa. Senin ssd nin hızı atomu yakalayamdiktan sonra bı anlamı olmaz. Sen maximum 100 yapan arabaya 200 yap diyosun ama sadece tekerleklerini degistirmissin.
    Bende netbookuma ssd taktım ama benimki pentium core duo işlemcili su4100. Oldukcada memnunum.
    Sen istersen temiz bı formattan sonra direkt win7 ultimate yüklemeyi dene biraz olsun farkedecektir
  • bence de üşenmeden sistemini yeniden kur, windowsu bilirsin yeniden kurulmadı mı arıza çıkartabilir :), temiz bir sistemle kurup denemek faydalı olabilir.
  • bir de pagefile ı açarak dener misin. ram in yeteli gozukuyor ama windows un bellek yonetimi iyi değil. ssd diskine yer varsa yaklaşık 2 gb kadar değer ata ona da.
  • Teşekkürler, dayanamayıp ben de bastım formatı.. yalnız win7 kurmadan önce ubuntu deneyeceğim, çok tavsiye ediyorlar..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.