Şimdi Ara

CRUSE CONTROL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba 2010 megane sedan aracıma cruse control taktırmak istiyorum.
    bunun için renaulta mail attım ancak bunu yapmadıklarını söylediler.bende istanbulda 1-2 servise gösterdim yapabileceklerini söyledildiler.
    direksiyon altı tesisatının soketlerine kadar hazır oldugunu söylediler.direksiyonun CC İçin uygun oldugunu dügmelerin montaj yapılabilecegini,
    direksiyonun CC oldugunu söylediler.sadece 60 tl direksiyon üstü dügmeler ve sol tarafta far yükseklik ayarının yanına bir dügme ilavesi ve air bag degişecegini yazılım atılacağını söylediler.ama tam fiyat veremediler.benim sorunum servislerin egitimsiz olmaları.adamlar yaptıkları işlerin ne oldugunu dahi bilmiyorlar.aranızda daha önce cruse control yaptıran varsa tecrübelerini buradan paylaşırsa sevinirim arkadaşlar.bu arda CC LÜ air bag atatürk oto sanayide çıkma 400 tl civarında.

    evet yorumlarımızı yazalım.







  • Bende çok araştırmıştım ama buralarda yaptırma şansım yok maalesef. Anlayan yok, direksiyon değişir falan diyorlar. O da 1000 lirayı geçer falan diyorlar özel servislerde. Hoş 1000 lira versekte yapabilirlermi bilmiyorum? Kapıdan giren suyu çözemeyenler onu nasıl yapsınlar.
  • daha önce forumda bahsi geçti manisa ordu a.ş.de taktıranlar oldu.benimde manisalı bir arkadaşıma sordurduğyumda taktıklarını öğrendim.direksiyonu değiştirmeden kol dayamanın olduğu bölüme butonları takıyorlar.dahasonra bilgisayardan yazılım yüklüyorlar 300-400 tl gibi fiyat vermişlerdi.
  • Bende 2008 'de Opel Astra vardı o zaman 130 tl' ye sinyal kolunu değiştirdiler
    araç Hız sabitlemeli oldu. Bence Yaparlar isterlerse.
  • orjinal olması için direksiyon simidinin sol tarafında direksiyonun direk üstünde gömülü butonları yapamayacaklarını söylemişlerdi, ha ayrı bir sistem varsa bilemem, ayrı bir yere buton koyarak yapabilirler belki. Hoş zaten aracın sistemi direk uyumlu sadece butonlar falan eksit. Devresi var yani. Bilmiyorum ben vazgeçtim valla. Olsaydı güzel olurdu ama otomatik vites olsaydı kesin taktırırdım, arkadaşın borada var ayarlıyor 90'a araba kendi kendine gerekli vites geçişlerini falan yapıyor hiç bir şeye karışmadan güzel güzel götürüyor.
  • araştırdıgım kadarıyla air bag değişmesi gerekiyormuş.çünki araç üzerindeki air bag uyumlu degil.dügmelerin takılmasına imkan vermiyor.ayrıca direksiyon altındaki döner kontaktör,sol alt panelde far yükseklik ayarının yanındaki panel degişerek bir dügme ilavesi.bunun dışında araçta tesisat hazır.sadece yazılım atıyorlar.burada airbag en pahalı parça serviste 1200 civarı ama çıkmasını 400 tl alınabiliyor.döner kontaktör 500 civarı çıkmasına güven olmaz bunun. tamamını sıfır servisten bile alsak inanın bu egitimsiz servisler bu işi zor becerirler.
  • daha önce arkadaşlarımız taktırdı. megane forumda resimli anlatımlarıda var. işin maliyet kısmına gelince. iyi bir elektronikçide döner konnectör sökülüp cc için boş yerlere 2 adet kablo leğimliyorlar. daha sonra cc tuşlarının kabloları bunlara bağlanıyor. airbag e gelince yaklaşık 60-70 tl gibi rakamlara cc ye uygun airbag kapağı satılıyor . kapak zaten tırnaklı sökülüp takılabiliyor. airbag tamiri yapan bildiğiniz bir yer varsa orada da monte ettirebilirsiniz. 2006 sonrasında tüm tesisat var zaten. cc açma tuşu alınıp yerine monte ediliyor. son olarak ecu dan cc özelliğini aktif ettiriyorsunuz. ondan sonra çalışmaya başlar.
    biz zamanında çok araştırdık. üç beş arkadaşımızda yaptırdı ama ben ev alma işi çıkınca aracı satmak zorunda kaldım. megane forumdan araştırın resimli olarak uygulama bulursunuz.
  • çoğu araca uygulanabiliyor, parça va yazılım yeterli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 2 Kasım 2010; 0:44:25 >
  • Evet arkadaşlar forumdaki uygulamaları buldum.kafama yattı.ben kamuda elektronik teknikeri olarak görev yapıyorum.elim bu işlere yatkın.araç elektronik sistemlerin fazlalıgından dolayı sıkıntı çıkmasından endişe ettim.meganelardaki cruse control inanın voskwagenlerden daha kullanışlı.iki aracıda kullanan birisi olarak cruse meganlarda daha işlevsel.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.