Şimdi Ara

Asus M10 Nuvifone Garmin Hakkında Bilgiler ve Kullanıcı Yorumları..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Asus garmin N10i 1 ay önce Teknosa dan 960 TL Ye Satın aldım Almadan önce biraz araştırdım çok fazla incelemeye denk gelmesem de biraz bakındıktan sonra karar verdim ve satıl aldım.Ürünün incelemesinin çok olmadığından hemde gerek telefonun karızmatik duruşu ve özelliklerinden dolayı sizlerle de bu bilgileri paylaşmak istedim..

    Telefon pardon telefon demiyelim bu pda Windows mobile 6,5 Türkçe kullanmakta olup Qualcomm 7227 adlı 600MHz işlemci hızına sahip.Ram ise 512mb kendi hafızası ve Rom için 512mb ve harici olarak 4gb micro sd kart ile beraber gelmesinin yanı sıra SHDC desteklemektedir ben denemesemde.Diğer özelliklerine gelince standart bluetooth edge gprs ve mp3 çalar bulunmakta fakat bir eksiği ise FM radyonun olmaması.

     Asus M10 Nuvifone Garmin Hakkında Bilgiler ve Kullanıcı Yorumları..


     Asus M10 Nuvifone Garmin Hakkında Bilgiler ve Kullanıcı Yorumları..


     Asus M10 Nuvifone Garmin Hakkında Bilgiler ve Kullanıcı Yorumları..



    Bunların dışında telefonun ismini oluşturan Garmin adlı navigasyon yazılım firmasının fevkalade yazılımına da ücretsiz sahip oluyormuşum Bu yazılımı biraz kurcaladığımda bir tane bile kontor(TL diyelim) gitmeden istediğin noktadan istediğin noktaya seni götürebiliyor tabi götürürken her sokak her cadde hatta kavsakları bie göstererek tam detaylı nerede olduğunu söylüyor.Onun dışında en çok hoşuma giden özellik ise bulunduğun ortamdaki oteller restronlar sinema salonları buz pateni camiler ve bunun gibi her noktanın sana ne kadar uzaklıkta örneğin 350m veya 1 km şeklinde isimlerine kadar hatta bazı yerlerin telefon numaralarına kadar gösteriyor hatta git e bastığınızda bulunduğunuz o yerden seçtiğiniz noktaya nasıl gideceğinizi sesli olarak ta tarif ediyor.
    Video oynatmasına gelince MPEG4 / H.264 / H.263 / WMV formatlarını 30fsp ye kadar oynatıp yine MPEG4 / H.264 / H.263 formatlarında da 24 fspde kaydediyo

     Asus M10 Nuvifone Garmin Hakkında Bilgiler ve Kullanıcı Yorumları..
     Asus M10 Nuvifone Garmin Hakkında Bilgiler ve Kullanıcı Yorumları..


    Batarya durumuna gelince ben hergün ortalama 40 mesaj 30 dk görüşme ve 1-2 saat mp3 dinlememe rağmen ortalama 2 gün bir pil omrüne sahip ve pili boş işareti yandıktan sonra ortalama 5 saat daha çalışıyor.Özellikle test ettim de Bunun dışında işte firmaların da standart yazdığı süreler şöyle 8 saat konuşma süresi 25 gün ise bekleme süresi.

    Kamerasına gelirsek 5 mp gibi yüksek çözünürlük gibi yüksek bir çözünürlüğe sahip olmakla beraber gündüz yaptığı net çekimler ile gayet başarılı.Fakat Gece ise flashı olmadığından durum tam tersiAşağıdaki Resimler bu cihazla çekildi.

     Asus M10 Nuvifone Garmin Hakkında Bilgiler ve Kullanıcı Yorumları..


     Asus M10 Nuvifone Garmin Hakkında Bilgiler ve Kullanıcı Yorumları..


    İçerisinde Office mobil yazılımı ücretsiz gelmekte ve 3.5” gibi büyük bir ekranda istediğiniz gibi kullanabiliyorsun.
    He unutmadan tabi ki üstünde Wifi de koymayı unutmamışlar wireless g alıcısı bulunan bu cihaz çekim alanı açısından da gayet başarılı Onun dışında menüsünde direk Messenger ve facebook gibi kısayollarda mevcut.



    Mesaj yazma işine gelince aynı seyler internet içinde geçerli dikey ve yatay olarak nasıl isterseniz kullanabileceğiniz Q düzeni ile düzenlenmiş bir klavye sayesinde rahatlıkla yazışabilrsiniz.Unutmadan dokunmatiği ise gayet başarılı bundan önce kullandığım samsung stara çöp demeye başladım

     Asus M10 Nuvifone Garmin Hakkında Bilgiler ve Kullanıcı Yorumları..
     Asus M10 Nuvifone Garmin Hakkında Bilgiler ve Kullanıcı Yorumları..

    Galiba biraz uzun oldu ama telefonu verdiğim parayı hakediyomu diye bir gün sırf bunu kurcaladım ve son birkaç işinize yarayabilecek özellik daha.Benzin istasyonu bulucu sayesinde arabası olan kişiler için en yakınında bulunan benzin istasyonlarının adreslerini gösteriyor ve bunla da yetinmeyip Benzin çeşitine göre en ucuz benzin nerede onları da gösteriyor.bunun dışında İstanbul trafiğini çekenler için bir yazılım sayesinde yolunuzun üzerinde bulunan trafik sıkışıklığını yol inşaatlarını o anki güncel veriler ile size ulaştırırak gidiceğiniz yere kısa sürede gitmenizi sağlıyor.Diğer bir özellik Uçuş Durumu yani yakın havalimanlarındaki uçakların kalkış ve iniş saatlerini hangi yöne gideceğini hızlı bir şekilde bildiriyor..

    Usb ile senkronizasyon ederken herhangi bir sürücü de istemeden pc den veri aktabilir .Activesync sayesinde de maillerinizi bilgisayara yedekleyebilirsiniz..

    Yani uzun lafın kısası bir pda de bulabileceğiniz her şey ve daha fazlası bence bu telefonda e bi de keşke Fm radyo olsaymışKutu içeriğinin fotograflarını yayınlıyorum onun dışında buraya da yazayım
    Bir adet usb veri kablosu ve onu elektriğe bağlamak için adaptör.
    Bir adet 3,5 mm lk kulaklık ve yedek süngerler
    Kullanma kılavuzu ve cdsi
    Kemere takmak için taşıma kılıfı

     Asus M10 Nuvifone Garmin Hakkında Bilgiler ve Kullanıcı Yorumları..


     Asus M10 Nuvifone Garmin Hakkında Bilgiler ve Kullanıcı Yorumları..





    Not olarak:Elimde fotograf makinası olmadığından resimler biraz kötü oldu affeyleyin..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_tick -- 29 Ekim 2010; 0:46:47 >







  • Super yapmissın ustat.Bende almayi dusunyordum.Cok acıklayıcı olmus.
  • Teşekkürler Ben dediğim gibi alırken pek inceleme bulamadım aldım ve memnun olduğumdan sizlerle de paylaşmak istedim.
  • Güzel bir inceleme olmuş eline sağlık bende kullanıyorum dediğin gibi radyo bir de flash olsaydı mükemmel olurdu. Ama yinede kategorisinde en başarılı diyebilirim. özellikle navigasyonuna bayıldım. Telefona bakıyorum etrafıma bakıyorum yuhh artık diyorum, bukadar az hata payı ile nasıl yapabiliyor bu işlemi hala anlamış değilim. Fiyatına göre özellikleri gayet iyi Asus donanım devi Garmin navigasyon devi daha ne oldun tadından yenmez :)
  • bende bu telefondan aldım ama ya windows 7 ye yükliyemedim yada bulamadım müzikleri telefonun belgelerim>müzikler e at diyor ama ben oraya ulaşamadım hiç bi türlü bilgisayarla
    ayrıca telefonu almadan önce windows sonuçta çok ağır (2 yıldır N serisi nokia kullanıyorum bence symbian dan hızlı) bide dokunmatiğinden birşey beklemeyin iphone gibi olmaz gibi yorumlar aldıktan sonra denedim samsung star ve nokia 5800 dan daha hassas (iphone da kullandım tabi onun kadar hassas olamaz bana göre iphone dokunmatik diğer telefondan basmatik)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pearlb -- 15 Kasım 2010; 20:56:57 >
  • yaklaşık bır aydır kullanıyorum urun super bır urun harıka arkadaslar
  • incelemelerini izlediğimde sırf kalemle kullanmışlar elle rahat oluyormu?bide çok mesajlaşıyorum ben nasıl klavyesi rahatmı?
  • Eylül'de Bimeks'ten almıştım ben telefonu. Şimdiye kadar olan tecrübelerimi şöyle sıralayayım size. Birincisi piyasadaki pek çok telefonla aslında kafa tutabilecek türden bir cihaz ancak bunu geride kılan Windows Mobile kullanıyor olması. Cihazı yok yere yavaşlatıyor. Eğer Windows'tan sıkılmıyorsanız bu telefonu alabilirsiniz. Bir de bu telefon eğlence telefonu değil, daha çok bir PDA olarak tasarlanmış. Örneğin iphone uygulamaları tarzı günlük hayata yönelik uygulamalar hiç yok. Ancak iphone'un "App Store" una karşılık bunda Market Place var, sadece genel uygulamalar bulabiliyorsunuz.

    Ipod Touch ile karşılaştırma fırsatım oldu ve dokunmatikleri arasında tabiiki de çok fark var ancak Asus'un(bu arada resimlerde gördüğünüz nuvifone yazısı yerine Asus yazıyor artık) da bundan geri kaldığını söyleyemem. Evet daha çok kalemle çalışabilecek türden tasarlanmış, klavyesi iphone'lara göre nispeten ufak ama n72 kullanan arkadaşlarım bu telefonun dokunmatiğini çok beğendiler, rahat buldular. Benim de alışmam 2-3 günü buldu ama şu an oldukça rahatım.

    Şarjı telefonu sıradan kullandığınızda yaklaşık 2-3 gün gidiyor. GPS'i çalıştırmak istiyorsanız cihazı mutlaka şarja bağlamanız lazım. GPS demişken, ben bu özelliğini çok beğendim. Uygulamaya fazla aşina olmadığımdan başta zorluk çektim ancak geçtiğimiz aylarda kitap fuarına giderken Kozyatağı'ndan çalıştırdığımda hesaba Harem-Sirkeci feribotunu da dahil ederek bir rota çıkardı bana. Haritaları oldukça hoşuma gitti, Bakırköy ara sokaklarında dolanırken hiç şaşmadı örneğin. Eğer GPS'ine güvenip bu telefonu alırım diyorsanız şaşmayın ama yok günlük hayatta hem eğlence hem sıradan şekilde kullanacaksanız bu telefon yerine iphone ya da Samsung'u tercih edin derim.

    Şunu da eklemeliyim ki cihazın üzerinde windows mobile olması her ne kadar arada cihazın saçma sapan davranmasına yol açsa da aslında kullandığınız bilgisayarla (windows kullanıyorsanız) da hemen uyum sağlaması demek oluyor. Benim bilgisayarımda Vista yüklü ve takar takmaz herhangi bir şeye ihtiyaç duymadan usb bellek gibi tanıdı. Her şeyi kopyala-yapıştır ikilisiyle halledebiliyorsunuz. Cihaz içerisinde de ayrıca office uygulamaları geldiğinden eğer bu tip dosyalara gün içerisinde ulaşmanız gerekiyorsa hemen hemen tüm işlevleriyle kullanabiliyorsunuz.

    Son olarak tavsiyem alacaksanız ne istediğinize göre alış yapmanız. Dediğim gibi bu telefon daha çok sıradan bir PDA olarak tasarlanmış, sahip olduğu uygulamalar en azından Türkiye'ye pek de adapte olacak türden değil ve ilk başta güzel de gelse windows mobile kullandığımdan pek de memnun değilim.




  • İyi günler öncelikle telefonu bi arkadaşım aracılığıyla tanıdım. Kendisinin çözemediği bi kaç problemi çözebilmek için yardım istedi bende yardımcı olamadım.Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
    Öncelikli olarak mesaj uyarı tonunu değiştirme konusunda problem yaşadık nerden nasıl değiştirilebilir, arayan kişi resmi, tonu ekleme konusu nasıl ayarlanabilir.
  • Merhaba,

    Bu konuda Windows'a geçtikten sonra 'settings' e gireceksiniz. Ses menüsünü seçtikten sonra 'gelişmişe' girip üst menüden uyarılara gireceksiniz. Uyarıların altındaki bölümden "olay: yeni metin mesajı" olarak seçtikten sonra altında beliren zil tonlarından herhangi birisini zevkinize göre seçebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.