Şimdi Ara

C Sınıfının en iyileri? -Audi,bmw,mercedes dışında-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
2.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkardaşlar slm

    C sınfının en iyilerini sizden duymak istedim,genelde bu konular acılıgında kitlenıyor çünkü herkes tutturmuş bir marka ölümüne savunuyor,benım istedıgım
    - yok efendım golf o para etmez
    -honda fıyatları uçurmuş
    -tabii ki alman
    -japonlar da araba mı teneke teneke kalıpların dısıan cıkmak
    hatta türkiye dısında oldgunuz düşünün,bır dergı için test yapıcaksanız,fiyatı hic katmadan-fiyat işin içine gırınce onu alacagına ben bunu alırım oluyor konu yıne kıtlenıyor ,sadece kendı kriterlerinize göre-fiyat dısında- bir sıralama yaparsnız 5 araba olursa ii olur,yanına da kısa bir cümleyle nedeni acıklarsanız,birbirimize sataşmadan,listemizi yapalım,ve görelim ;
    (hyundai avant 2011 ve jetta 2011 daha piyasaya cıkmadıgı için listeye eklemedım ama ilerde ekleyebilirm)
    1-honda civic sedan(geniş iç hacim,spor iç mekan,sorunsuz motor ve otomatık sanzıman,radıkal olmayan ama trafıkte kaybolmayan tasarım)
    2-skoda octavia (oturaklı ,geniş bir arka diz mesafesi,buyuk bagaj,kaliteli iç mekan,ufak dokunuslarla spor aile arabası)
    3-vw golf (kaliteli iç mekan,arka park kamera,bir hatchbacke göre aydınlık iç mekan,ufak dokusnularla yakısıklı oluyor)


    dipnot:lütfen konu yine kitlenmesın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi watkseburt -- 6 Ekim 2010; 17:49:59 >







  • Bana göre C sınıfının en iyi araçları

    Volvo S40

    Volkswagen Golf / Jetta - Skoda Octavia

    Opel Astra

    Ford Focus

    Honda Civic

    Toyota Corolla

    vs.vs diye gider.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer Yiğit -- 6 Ekim 2010; 17:29:34 >
  • s40,jetta v.s
  • atışmak amacıyla yazmadım dusunecemı yazdım neyse sıze ıyı forumlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: A Hero

    civic , astra , golf , jetta ve diğerleri . Bu sınıfta kötü olan araç bence çok az .


    bunun
    1-
    2-
    3
    ..
    olark yaparsan daha aydınlatıcı olur,ve herkse söylüyorum ben burda kendı arabamı yüceltmek veya sıızın arabanızı asagılamak için yapmıyorum
    honda civicin listenızın sonuna da yazabılırısnız farketmez,sonucta 1 .cıkmıycak burdan,sadece forum ahalisinin en cok hangı arabaları begendıgını görmek istedım bu konuda
    sadece liste yapalım ,baskalarının listelerıne de bulaşmadan ltf...
  • Dipnot: Türkiye'deki otomobillerin %90'ı, B ve C sınıfıymış. Bunların kendi içlerindeki dağılımlarını bilmiyorum ama %60 B %40 C sınıfıdır diye düşünüyorum.

    Fiyat olarak yorumum: B sınıfı kesinlikle 30.000'i geçmemeli. 28.000 Tl seviyeleri makul. ( Mini Cooper gibi kült arabaları bunun dışında tutuyorum )

    C sınıfıda : Maksimum 40.000. Hadi taş çatlasın 42-43.000. ( Ki bu bile sinir bozucu ). Premium olmayan bir C sınıfı için tabi, mesela 1 serisi olsun A3 olsun bence bunlarında ederi 55.000 TL felan. Ama üstü fazla, Scirocco için 105.000 Tl diyenler var, aşırı yüksek bir fiyat mesela o, asla vermezdim. Dış dizaynı oldukça hoş, ama iç mekandada insan 105.000 TL'lik bir şey arıyor, ancak böyle bir şey bulamıyor. Kesinlikle 3 serisi yada C serisi yada A4 olurdu tercihim o parayı ödeseydim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fleetwood1991 -- 6 Ekim 2010; 17:40:53 >
  • fiyatı hic katmadan değerlendirirsek işin içine mercedes Bmw de girer.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: superhead

    fiyatı hic katmadan değerlendirirsek işin içine mercedes Bmw de girer.


    dedıgın dogru, baslıgı degıstırdım,saolsın
  • s40, astra
  • quote:



    Bana göre C sınıfının en iyi araçları

    Volvo S40

    Volkswagen Golf / Jetta

    Opel Astra

    Ford Focus


    vs.vs diye gider.

  • Ne iyi araç var nede kötü, artık ihtiyaca göre kriterler belirleniyor.

    Yanlız yeni Astra çok hoşuma gitti tasarım ve iç mekan konusunda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lazarotti

    Ne iyi araç var nede kötü, artık ihtiyaca göre kriterler belirleniyor.

    Yanlız yeni Astra çok hoşuma gitti tasarım ve iç mekan konusunda.


    Kesinlikle katılıyorum. Artık C sınıfında kötü araba oldugunu düşünmüyorum. Beklentilere göre değişir mesela dizel olarak astra almazdım ama müthiş bir araba.
  • Kendi arabam diye demiyorum Octavia gerçekten parasını hak eden bir araba.Ben C segment diye kabul ediyorum bizim tomofili.
  • 1- Ford Focus (Bu aracı ailemize iki defa aldığımıza göre mutlaka iyi bir sebebi vardır ,Focus ;Sınıfında öncü olan bir yol tutuşuna sahip,İnanılmaz bir direksiyon hissi ve sürüş keyfi olarak gerek vitesi gerek aracın duruşu olsun bu tür sürüş zevki konularında C segmentinin premium araçları hariç en iyisi olduğunu düşünüyorum,Bunun yanında sağlamlığı sorunsuzluğu ve performansı tabikide alınması için ayrı bir sebep.. Benzinli 115 HP Ti-Vct ve Dizel 109 HP TDCİ olmak üzere 2 farklı güç bazlı motora sahip Türkiyede,Ti-vct denilen motor diğer 115 ve civarı 1.6 motorlu araçlardan çalışma prensibi olarak çok daha başarılı bir performans sunuyor.. Özellikle üst devirlerde Vtec motor ile çalışma sistemi tamamen benzer.. TDCİ ise Psa olarak bilinen kendini kanıtlamış Overboast denilen + Tork artışına sahip bir motor.. İki motorda sorunsuz ve kaliteli kısaca Focus bu yüzden alınası ve parasını hak eden bir araç.. Daha öncede A3 Sportback veya 3.20 Ci olmak üzere bir çok spor araç kullandım.. Focusun Spor sürüş zevki olarak bunlardan geri kalır bir yanının olmadığını söyleyebilirim.. Özellikle meşhur olan Yol tutuşunu WRC alt yapısı ve Sert süspansiyonlarından kazanıyor.. Focusun bu iyi yol tutuşu yüzünden defalarca hayatı kurtulmuş birçok kişi örneği gösterebilirim... Kısaca Focus benim için Sürüş keyfi ve Sağlamlığıyla ön plana çıkan bir araç.)

    2.Opel Astra (Aslında bu sınıfta en çok beğendiğim araç Yeni Astraydı Ancak kısıtlı boyutları,yüksek fiyatları ve Dizel motor seçeneğinin kısıtlı olması yüzünden 2. sıraya yerleştirdim,Focus gibi spor sürüşe dayalı bir araç olmasının yanında yeni amortisor sistemi ve Led takviyeli iç dizayn çok çok hoş.. Bana kalırsa bu araç alınıcaksa sadece 1.4 140 hp ve 1.6 180 hp lik Turbo benzinli modelleri alınmalı,Bu aracın tadı ancak böyle çıkar aksi taktirde aracın ağırlığı nedeniyle 1.3 dizel 95 bg lik ve 1.6 benzinli 115 bg lik motor çekiş ve ara hızlanma konusunda çok çok üzer diyebilirim.


    Benim için şu anda şu fiyatlara alınabilinecek fiyatını hak eden sadece bu iki araç var bunlar dışındaki Golf,Civic,Corollada gayet kaliteli araçlar ancak Kimisi ederinden fazla fiyata sahip,Kimisinin dizel seçeneği yok varsa bile çok düşük performans sunuyor,Kimisi ise Eski kasasını yeni kasa diye makyajlayıp yutturuyor..

    Ayriyetten geçen hafta yaptığım ufak bayi gezintisi sonucu şu araçlarıda ekleyeyim.

    Fiat Bravo;

    kesinlikle forumda övüldüğü kadar kaliteli bir araç değil,Daha öncede incelemiştim ancak aklımda fazla kalmamış,Son incelemelerim sonucu şunu söyleyebilirimki Fiat Punto Evo fiyatını çok daha fazla hak ediyor Bravoya göre.

    i30 Ve Ceed ;

    30-40 Bin Tl Aralığında hem dizel hem otomatik bir araç arayanlar için ise 4 ileri otm. şanzıman kullanan i30 ve Ceed i öneriyorum,Çünkü Diğer Otomatikleştirilmiş şanzımanlar mutlaka bir süre sonra sorun çıkarmaya başlıyor Dizel Otomatik ikilisinde alınıcaksa bunlar alınmalı,Bu aracı alıcak olanlarında şunu göze alması gerek ''Otomatik ve dizel bir araç alıcam ama Kalitesi diğer C sınıfı araçlara göre biraz daha düşük olucak''

    Kia Cerato;

    daha çok Era tarzında ''Birtane alayım tüp takıp gezeyim'' Mantığında olanlar için düşük fiyatlı bir araç.. Aynı fiyata b sınıfı 1.4 araçlar olduğu düşünülürse iyi seçenek,C sınıfı boyutlarında fakat Bazı bölgelerinde B sınıfı araç kalitesinde malzeme kullanılmış Örn. Kapı kolları Eranınkiler gibiydi.


    Renault Megane 3 ;

    C sınıfı renault alınıcaksa bu alınmalı diye düşünüyorum,Malzeme kalitesine biraz önem verilmiş ancak klasik bir reno olduğunu çabuk eskiyiceğini ve Fransız kalite anlayışının ilerisine geçemeyeceği unutulmaması gerek.. Alınıcaksa Coupe 1.4 TCE iyi seçim olabillir,Dci yi motor bakımından önermiyorum..1.6 atmosferik motoru ise eski bir motor olduğundan dolayı hiç gerek yok bunu seçmeye.

    Renault Fluence ; Bayilere ilk geldiğindede incelemiştim birkere daha inceledim,Şunu Söyleyeiblirimki araç 0 olduğu halde 2. el bir araç gibi sanki,Kapıları ve Genel kalitesi kesinlikle Özenilmeden yapıldığını belli ediyor.. Bu araç devlet dairelerinde makam aracı kullanılmaktan öteye geçemez.

    Peugeot 308 ; Daha önceki aracım 206ydı,Kuzenlerimdede 207 ve Eniştemdede 307 var..Kısaca peugeot markasını aile olarak iyi biliriz,Pejo için tek söyleyebileceğim şey Türkiye Yollarına KESİNLİKLE uygun bir araç olmadığı.. Bu konuda isteyen gelsin tartışırım,Tamam çok estetik bir araç motoruda gayet iyi,Malzeme kalitesine ve iç dizaynınada söz yok ancak Türkiyede bu araçlar çabuk yıpranıyor.. Bayiden BEBEK gibi aldığınız pejolar bir süre dışarının tozunu yuttuktan sonra Adeta Hurdaya dönüyor.. Tecrübeyle sabittir.


    C sınıfı araçlar ile ilgili bunları yazmak istedim Premium markalardan bahsetmedim,umarım faydalı olabilmişimdir.. C sınıfında Gelmesini beklediğim Ve ALINASI olucağını düşündüğüm araçlar ise Focus 3 ve Yeni Jetta.. Eğer yeni jetta şuanki Güncel Vw motorları ile gelicekse güçlü motor tercih etmek istediğinizde fiyatı oldukça yükselir.. Ancak Focus için 1.6 150 HP TURBO ve 1.6 182 HP TURBO olmak üzere çift kavramalı şanzımana sahip 2 Motor seçeneği daha gelicek.

    Herkese İyi Akşamlar.




  • Benzer bir topic vardı orda da yazmıştım burda da yazıyorum. Özellikle C sınıfında iyi araç yok, kişiye en uygun araç vardır. Sert sürüş seven focus alır civic hb alır, biraz daha konfor odaklı olsun isterse jetta bakar, klasik bir tasarım isteyen corolla alır, genişlik isteyen octavia alır, güzel görünen bir sedan isteyen civic alır, mazda 3 alır, vs vs örnekleri çoğaltmak mümkündür. Kimisinin ön plana çıkan özellikleri vardır, ama zaafları da. Ben sert sürüş, sıradışı tasarım, garip bir iç mekan, iyi bir motor ve yakıtı makul bir araba istedim A aracını aldım. Ama rahatsız süspansiyon, biraz yol sesi, kısıtlı görüş gibi özelliklere katlanmak benim için çok önemli değildi, zaten onun için bu tercihi yaptım. Ama başkası bu zaafların bulunduğu bir aracı almak istemez, yumuşak sürüşlü bir araç ister B aracını alır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Duratec

    1- Ford Focus (Bu aracı ailemize iki defa aldığımıza göre mutlaka iyi bir sebebi vardır ,Focus ;Sınıfında öncü olan bir yol tutuşuna sahip,İnanılmaz bir direksiyon hissi ve sürüş keyfi olarak gerek vitesi gerek aracın duruşu olsun bu tür sürüş zevki konularında C segmentinin premium araçları hariç en iyisi olduğunu düşünüyorum,Bunun yanında sağlamlığı sorunsuzluğu ve performansı tabikide alınması için ayrı bir sebep.. Benzinli 115 HP Ti-Vct ve Dizel 109 HP TDCİ olmak üzere 2 farklı güç bazlı motora sahip Türkiyede,Ti-vct denilen motor diğer 115 ve civarı 1.6 motorlu araçlardan çalışma prensibi olarak çok daha başarılı bir performans sunuyor.. Özellikle üst devirlerde Vtec motor ile çalışma sistemi tamamen benzer.. TDCİ ise Psa olarak bilinen kendini kanıtlamış Overboast denilen + Tork artışına sahip bir motor.. İki motorda sorunsuz ve kaliteli kısaca Focus bu yüzden alınası ve parasını hak eden bir araç.. Daha öncede A3 Sportback veya 3.20 Ci olmak üzere bir çok spor araç kullandım.. Focusun Spor sürüş zevki olarak bunlardan geri kalır bir yanının olmadığını söyleyebilirim.. Özellikle meşhur olan Yol tutuşunu WRC alt yapısı ve Sert süspansiyonlarından kazanıyor.. Focusun bu iyi yol tutuşu yüzünden defalarca hayatı kurtulmuş birçok kişi örneği gösterebilirim... Kısaca Focus benim için Sürüş keyfi ve Sağlamlığıyla ön plana çıkan bir araç.)

    2.Opel Astra (Aslında bu sınıfta en çok beğendiğim araç Yeni Astraydı Ancak kısıtlı boyutları,yüksek fiyatları ve Dizel motor seçeneğinin kısıtlı olması yüzünden 2. sıraya yerleştirdim,Focus gibi spor sürüşe dayalı bir araç olmasının yanında yeni amortisor sistemi ve Led takviyeli iç dizayn çok çok hoş.. Bana kalırsa bu araç alınıcaksa sadece 1.4 140 hp ve 1.6 180 hp lik Turbo benzinli modelleri alınmalı,Bu aracın tadı ancak böyle çıkar aksi taktirde aracın ağırlığı nedeniyle 1.3 dizel 95 bg lik ve 1.6 benzinli 115 bg lik motor çekiş ve ara hızlanma konusunda çok çok üzer diyebilirim.


    Benim için şu anda şu fiyatlara alınabilinecek fiyatını hak eden sadece bu iki araç var bunlar dışındaki Golf,Civic,Corollada gayet kaliteli araçlar ancak Kimisi ederinden fazla fiyata sahip,Kimisinin dizel seçeneği yok varsa bile çok düşük performans sunuyor,Kimisi ise Eski kasasını yeni kasa diye makyajlayıp yutturuyor..

    Ayriyetten geçen hafta yaptığım ufak bayi gezintisi sonucu şu araçlarıda ekleyeyim.

    Fiat Bravo;

    kesinlikle forumda övüldüğü kadar kaliteli bir araç değil,Daha öncede incelemiştim ancak aklımda fazla kalmamış,Son incelemelerim sonucu şunu söyleyebilirimki Fiat Punto Evo fiyatını çok daha fazla hak ediyor Bravoya göre.

    i30 Ve Ceed ;

    30-40 Bin Tl Aralığında hem dizel hem otomatik bir araç arayanlar için ise 4 ileri otm. şanzıman kullanan i30 ve Ceed i öneriyorum,Çünkü Diğer Otomatikleştirilmiş şanzımanlar mutlaka bir süre sonra sorun çıkarmaya başlıyor Dizel Otomatik ikilisinde alınıcaksa bunlar alınmalı,Bu aracı alıcak olanlarında şunu göze alması gerek ''Otomatik ve dizel bir araç alıcam ama Kalitesi diğer C sınıfı araçlara göre biraz daha düşük olucak''

    Kia Cerato;

    daha çok Era tarzında ''Birtane alayım tüp takıp gezeyim'' Mantığında olanlar için düşük fiyatlı bir araç.. Aynı fiyata b sınıfı 1.4 araçlar olduğu düşünülürse iyi seçenek,C sınıfı boyutlarında fakat Bazı bölgelerinde B sınıfı araç kalitesinde malzeme kullanılmış Örn. Kapı kolları Eranınkiler gibiydi.


    Renault Megane 3 ;

    C sınıfı renault alınıcaksa bu alınmalı diye düşünüyorum,Malzeme kalitesine biraz önem verilmiş ancak klasik bir reno olduğunu çabuk eskiyiceğini ve Fransız kalite anlayışının ilerisine geçemeyeceği unutulmaması gerek.. Alınıcaksa Coupe 1.4 TCE iyi seçim olabillir,Dci yi motor bakımından önermiyorum..1.6 atmosferik motoru ise eski bir motor olduğundan dolayı hiç gerek yok bunu seçmeye.

    Renault Fluence ; Bayilere ilk geldiğindede incelemiştim birkere daha inceledim,Şunu Söyleyeiblirimki araç 0 olduğu halde 2. el bir araç gibi sanki,Kapıları ve Genel kalitesi kesinlikle Özenilmeden yapıldığını belli ediyor.. Bu araç devlet dairelerinde makam aracı kullanılmaktan öteye geçemez.

    Peugeot 308 ; Daha önceki aracım 206ydı,Kuzenlerimdede 207 ve Eniştemdede 307 var..Kısaca peugeot markasını aile olarak iyi biliriz,Pejo için tek söyleyebileceğim şey Türkiye Yollarına KESİNLİKLE uygun bir araç olmadığı.. Bu konuda isteyen gelsin tartışırım,Tamam çok estetik bir araç motoruda gayet iyi,Malzeme kalitesine ve iç dizaynınada söz yok ancak Türkiyede bu araçlar çabuk yıpranıyor.. Bayiden BEBEK gibi aldığınız pejolar bir süre dışarının tozunu yuttuktan sonra Adeta Hurdaya dönüyor.. Tecrübeyle sabittir.


    C sınıfı araçlar ile ilgili bunları yazmak istedim Premium markalardan bahsetmedim,umarım faydalı olabilmişimdir.. C sınıfında Gelmesini beklediğim Ve ALINASI olucağını düşündüğüm araçlar ise Focus 3 ve Yeni Jetta.. Eğer yeni jetta şuanki Güncel Vw motorları ile gelicekse güçlü motor tercih etmek istediğinizde fiyatı oldukça yükselir.. Ancak Focus için 1.6 150 HP TURBO ve 1.6 182 HP TURBO olmak üzere çift kavramalı şanzımana sahip 2 Motor seçeneği daha gelicek.

    Herkese İyi Akşamlar.








    teşekürler istedıgım böyle cvplardı;nedenlerını de cok güzel anlatmıssınız
    benım amacım buydu ztn -acıklama yazılınca- bu sınıfın dıger aracları ile ilgili bılmedıgmız yönler de ortaya cıkıyor,saolsın
    araba düsünenelere dogrudan bilgi geliyor




  • yol tutuşta ford focus liderliği oynar c sınıfında görüntü bakımındanda leon ve yeni astra sınıfının en iyilerinden
  • Para bolsa Astra 1.6 180 hp

    Biraz daha ekonomi düşünülüyorsa Skoda Octavia 1.6 tdı dsg
  • Tabi ki Fıat Bravo tasarım kalite sağlamlık sorunsuzluk ve fazladan para ödemek istemiyorsanız en iyi seçim
  • Skoda Octavia
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.