Şimdi Ara

Nvidia TurboCache Özelliğini Nasıl Kapatırız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba herkese internette çok aradım ama bununla ilgili bir bilgi bulamadım.

    Riva Tuner programıyle kapatılabiliyor gibi yorumlar vardı ama olmadı. Sistem Kayıt Defteri Regedit'ten denedim yine olmadı?

    Bununla ilgili bir çözüm bilen var mı acaba?

    Notebook kullanıyorum ekran kartı 8400m Gs 256mb, oyun oynamıyorum ondan dolayı işime yaramıyor efektif olarak ama 1gb ram'i direk çalıyor?

    Şu an Wmware kullanıyorum yani 4-5 tane ayrı sistem açıyorum üzerinde ondan dolayı RAM'e ihtiyacım var... Şu an 4GB Ram var.



  • Turbocache bildiğim kadarıyla ekran kartı belleği dolmadığı sürece sistem belleğinden kullanmaz. Yani sistem belleğinden 1 gb alıyım bir kenarda dursun, gün gelir lazım olur demez. Ekran kartının Bahsettiğiniz 256mb belleği kullandığınız uygulama (wmware) doldururmu bilmiyorum. O konuda bilen arkadaşlar fikir verebilir.

    Sonuç itibariylede turbocache özelliğini kapatamazsınız bildiğim kadarıyla. Belki bir ihtimal kartın biosuyla oynayarak olabilir.
  • Sistem özelliklerinden baktığımda 4gb (3gb usable) kullanılabilir olarak yazıyor... Wmware'in ekran kartıyla işi yok zaten yani bana RAM lazım fazlasıyla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Carmelo_Anthony

    Sistem özelliklerinden baktığımda 4gb (3gb usable) kullanılabilir olarak yazıyor...


    İşletim sisteminiz 32-Bit olabilir mi?
  • Evet 32bit ve sorun ondan kaynaklanıyor aklıma geldi şimdi, iyi bi noktaya değindiniz ama bunu boot.ini dosyasını değiştirerek düzeltebiliyorduk Server 2003'te Exchange server ile ben biraz uğraşayım sonucu tekrar yazarım buraya...

    NOT:: buradaki userva=3030 ram'İ dengeli kullanmak için ekleniyor....

    /3GB /PAE / USERVA=3030
  • Evet PAE (Physical Address Extension) Fiziksel Adres Uzantısı komutunu sunucu sistemlerinde kullanırdık, masaüstü sistemlerde (o zamanlar Windows XP'de, Vista ve 7'de denemedim) çalıştığına hiç şahit olmadım. Kesin çözüm olarak 64-Bit işletim sistemi kurmalısınız, diğer yöntemler ile sonuç elde edemeyebilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahrasa

    Evet PAE (Physical Address Extension) Fiziksel Adres Uzantısı komutunu sunucu sistemlerinde kullanırdık, masaüstü sistemlerde (o zamanlar Windows XP'de, Vista ve 7'de denemedim) çalıştığına hiç şahit olmadım. Kesin çözüm olarak 64-Bit işletim sistemi kurmalısınız, diğer yöntemler ile sonuç elde edemeyebilirsiniz.



    64 BİT kursam istediğim programları bulabilir miyim bilmiyorum Photoshop CS 4, Office, Wmware gibi programlar yeterli ama çok sıkıntı yaratacak bana ben biraz daha kullanayım bakalım sorun çıkarsa değiştiririm artık
  • 64-Bit işletim sistemi ile bütün yazılımları sorunsuz kullanmaya devam edebilirsiniz. 64-Bit işletim sisteminde iki farklı 'Program Files' klasörü bulunur, biri 'Program Files' diğeri de 'Program Files (x86)' olarak. Kurduğunuz/kuracağınız yazılımlar 64-Bit ise 'Program Files', 32-Bit ise 'Program Files (x86)' klasörüne otomatik olarak kurulacaktır, Windows 7 64-Bit sürümünde bugüne kadar çalıştıramadığım bir yazılım olmadı, rahatlıkla kullanabilirsiniz, böylece 4 GB belleğinizi de eksiksiz olarak kullanmış olursunuz, bahsettiğiniz yazılımlar da sorunsuz olarak çalışır, hatta Photoshop'un 64-Bit desteği de var, Photoshop'tan daha çok performans almanız da mümkün.

    Düzenleme: Yazım hatası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahrasa -- 27 Eylül 2010; 17:22:41 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.