Şimdi Ara

Vodafone 3g ve şarz problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 1999 yılından kalma telsim simkartım var.Bu 3g cıkınca bulundugum şehirde vodafone 3g gelince bende deneme amaçlı 3g actım.Simkart 99dan kalma olmasına rağmen hiçbir sıkıntı olnadan hem görüntülü görüşme hemde 3.5g internetten faydalanabiliyorum bir sıkıntı olmadan uzun süredir.

    Fakat son dönemde şunu fark ettim.Telefonum n79 ve telefonu yalnız 2g de kullanırsam şarzım ortalama 3-4 gün gidiyo.Fakat yalnız 3g de kullanırsam şarzım ortalama 1,5gün gidiyo.Birkaç kez bu şekilde denedim sonuç aynı.

    Şimdi merak ettiğim olay şu.Bu şarzın 3g de az gitmesi benim simkartın eski 99dan kalma olmasındanmı? yoksa vodafone 3g de gerçekten şarz azmı gidiyo?Gidip kartı yenilesem su son cıkan 128kb sim kartla aceba sarz süresi uzarmı?Sizlerde durum nasıl umarım sorun kartın eski olmasındandır yoksa vodafone 3g de şarzı somuruyo.....



  • simkartla alakalı değil, 3G modunda telefonun sarfettiği güçten kaynaklanıyor.

    böyle bir test vardı forumda:http://forum.donanimhaber.com/m_41691539/tm.htm
  • Hayır eski simkarttan kaynaklanmıyor, 3g olduğu için şarj çabuk bitiyor. 3gden kaynaklanıyor. Zaten vodafonenun da buna yönelik şarjın az gidecceği yönünde açıklaması var 3g bölümünde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fusem

    simkartla alakalı değil, 3G modunda telefonun sarfettiği güçten kaynaklanıyor.

    böyle bir test vardı forumda:http://forum.donanimhaber.com/m_41691539/tm.htm


    Buradaki yazılana bakılırsa 3gde şarzı en az giden operatör vodafone yani beneim simkartın eski olmasını etkisi yok.Peki bunun nedeni nedir aceba yada bunun için vodafonun bir calışması varmı aceba?
  • arkadaşım bende de n79 var ayrıca hem türkcell hemde vodafon hat var ben bunun denemesini yaptım vodafon hattı taktığımda ve 3g de internete girdiğimde n79 ısınıyor ve pil çabuk bitiyor hemen 3g den edge'ye alıyorum, edge'de ısınmıyor çözümü böyle buldum, ama türkcell'de 3g varken ısınma olayı yok bizzat denedim. n79.da ısınma vodafon 3g'den kaynaklanıyor diye düşünüyorum.
  • 3g de vodafon da şarjı çabuk bitiriyor.tarafımca defalarca denenmiştir.
  • Bu olayı bende çözemedim. Telefonumda 3g yok EDGE üzerinden söylüyorum. Vodafonun internetini pc üzerinden kullandığımda telefon acayip ısınıyor. Ama aynı şekilde Avea da kullanıyorum ısınma olmuyor çözemedim. Yani aynı durum 2G içinde geçerli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 06sebo76
    3g de vodafon da şarjı çabuk bitiriyor.tarafımca defalarca denenmiştir.

    telefonda ısınma oluyor 3g kullanınca internette bunu hissediyorum ve şarj hiç dayanmıyor
  • 500 mt yol gidin..

    Vodafone 2-3 kez baz değiştiriyor..

    Diğerleri sabit ..

    Konuşma kesilmeleri (saniyelik) hep vodafone'da oluyor..

    SEBEPLERİ BU BAZLAR.. GEREKSZİ BİR SÜRÜ BAZ İÇ İÇE..Buda çok şarj götürüyor bizden
  • @s.volkan
    Bende aynısını düşünüyorum bunula ilgili şikayet yazsak bir sonuç çıkarmı acaba. Gerçi uğraşınca elbet bıkıp istediğimizi yepıyorlar ama :D Hücre adı sürekli değişiyor yerimden kıpırdamasamda hadi şehir neyse köylerde bile böyle oluyor :D. 3G de fazla baz istasyonu yoktur gerçi buda ayrı sorun. Baz sıklığından çok MSC sistemi sanki hatalı sürekli telefonun baz değiştirmesini sağlıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 22 Eylül 2010; 18:32:10 >
  • şarz değil -> ŞARJ
  • bende bu ısınma sorununu yaşıyorum. malum 3gnin 2 yılı şerefine ücretsiz internet dağıttı vodafone. ama 3g den girince şarj çabuk bitiyo. 2den denicem bakalım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.