Şimdi Ara

BU KARTLARI NEREDEN BULUYORLAR?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar sahibinden.com gibi sitelerde adamlar sıfır HD 5770 alıp 230 lira civarına satışa koyuyorlar. Adamla görüştüm, gitmiş kendi adına faturalı olarak almış ve satıyor. Doğal olarak nereden aldığını soramıyorsun fakat mutlaka bir firmadan ya da bir siteden alıyorlar ki bu fiyata satıyorlar. bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

    Genellikle HIS marka 5770'ler ucuza gidiyor. Birkaç link :

    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-masaustu-donanim-his-5770-1gb-128-bit-gddr5-directx-11-eyefinity-dirt-2-game-30706507/detay?

    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-masaustu-donanim-his-5770-5-adet-var-mevcut-internet-cafeler-kacirmasin/detay?

    birkaç satış daha vardı fakat onlar satılmış galiba. nereden buluyor bu adamlar, bir bilgisi olan var mı?



  • İlginç gerçekten. Ben de bu His 5770 kartın fiyatına hergün bakıyorum, fiyatı ne zaman düşecek diye ...
    Şimdilerde bilgisayar mağazalarında 280 TL nakitle bu kartı alabiliyorken, sahibindeki vatandaş 230'dan satıyor.
    Arada 50 TL fark var. İlk ben açacam tamam ama kart garantili ve teknik servis desteği olacak mı?
    Adam kendini tanıtsa, sistemin nasıl işlediğinden, bu işi nasıl yaptığından bahsetse bir güven unsuru oluşabilir
    ama ben şu anda 50 TL ucuza alacam diye riske girmem. Hani haberlerde görüyoruz, gazetelerde okuyoruz.
    Vatandaş nakit ihtiyacını karşılamak için kredi kartıyla altın alıyor, sonra altını hemen bozdurup nakite çeviriyor, borcunu ödüyor.
    Kartı satan vatandaş da nakit ihtiyacını karşılamak için kredi kartıyla kartı alıp sonra sahibinden.com'da nakit satarak borçlarını ödüyor olmasın ...
  • borç karşılığı olarak da alınmış olabilir, ticarette sık sık rastlanan bir durum.
    yine de dikkatli olmakta fayda var...
  • çin malı onlar
  • bu vatandaşlar 5970 de satıyorlar mı acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: electronica


    İlginç gerçekten. Ben de bu His 5770 kartın fiyatına hergün bakıyorum, fiyatı ne zaman düşecek diye ...
    Şimdilerde bilgisayar mağazalarında 280 TL nakitle bu kartı alabiliyorken, sahibindeki vatandaş 230'dan satıyor.
    Arada 50 TL fark var. İlk ben açacam tamam ama kart garantili ve teknik servis desteği olacak mı?
    Adam kendini tanıtsa, sistemin nasıl işlediğinden, bu işi nasıl yaptığından bahsetse bir güven unsuru oluşabilir
    ama ben şu anda 50 TL ucuza alacam diye riske girmem. Hani haberlerde görüyoruz, gazetelerde okuyoruz.
    Vatandaş nakit ihtiyacını karşılamak için kredi kartıyla altın alıyor, sonra altını hemen bozdurup nakite çeviriyor, borcunu ödüyor.
    Kartı satan vatandaş da nakit ihtiyacını karşılamak için kredi kartıyla kartı alıp sonra sahibinden.com'da nakit satarak borçlarını ödüyor olmasın ...



    İyi de adamın borcundan kime ne? Sıfır, kutulu, garantili ürünü aldıktan sonra ne zarar verebilir ki?
  • Risk almaya gerek yok,adam toz olursa garantiyi kime sorariz,dukkandan almak daha iyi,satis sonrasi ugrasmamak icin.
  • mascom'u arayıp soracaksın. seri numarası çıkarsa mascom'da süper. satan adam seri numara vermek istemezse bir bit yeniği vardır zaten.
  • yurtdisinda fiyat 125$ inmeye basladi, bu fiyat yakinda trye de yansir.
  • arkadaşlar dolandırma işleri o kadar kolay değil. sıfır kutusunda dediğine göre dışında ya ambalajı var ya da koruma bandı var. ayrıca dışında seri numarası olur kutunun. aynı şekilde fatura da seri numarasını koyarlar. ikisi uyuşmazsa almazsınız. adama verirsin parasını yanında açarsın kutuyu. sahte fatura düzenleyebilirler de fakat bu direkt evrakta sahtecilik suçuna girer.
    Faturası var, faturadaki ve kutudaki seri no'lar tutuyor farzedelim. borç karşılığı olabilir fakat sürekli satıyorlar. bir de kredi kartı borcu için alındığını zannetmiyorum çünkü çok daha az riskli yöntemler var. genellikle internetten altın alıp satıyorlar. bu biraz enayiliğe girer bence. geriye tek mantıklı neden kalıyor, bir firmadan alındığı. 1 kişi olsa birçok nedeni olabilir fakat birçok kişi var. dediğim gibi altın çok daha kârlı, ekran kartında kafadan 50 lira zarar eder ki enayilik olur. bence bir firmadan alıyorlar
  • yalnız sorunlu alışverişler forumunda okudum arkadaşın birine, eski kartın üzerine yeni seri nosu yapıştırıp 10 günlük diye satmışlar kart arızalanıp çizgiye gidince foyası meydana çıkmış. dikkat etmek gerek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: El Mukteda

    yalnız sorunlu alışverişler forumunda okudum arkadaşın birine, eski kartın üzerine yeni seri nosu yapıştırıp 10 günlük diye satmışlar kart arızalanıp çizgiye gidince foyası meydana çıkmış. dikkat etmek gerek.

    kart eski olsa olabilir fakat 5770'ler kaç ay önce çıktı ki. bir de o durum biraz farklı. ben de okudum o konuyu, böyle bir iş için hem teknik servisten birisinin olması gerekiyor hem de garantisi olmayan bir 5770 bulmak gerekiyor. yani değmez. bir de dediğim gibi adam kart sıfır diyor. sıfır kartın dışında koruma bandı ya da jelatini olur. adamın yanında açarsın kutuyu, iyice seri numarasına bakarsın. hatta telefonunla internete girip seri numarasını kontrol etsen ne diyecek adam. sonuçta parasını saymışsın eline. ben 600 liraya konsol satmıştım, adam sıfır konsolu yanımda açarak her şeyini incelemişti, normal olanı da bu zaten.

    yani ben dolandırıcılık olma ihtimalini zayıf görüyorum. çalıntı olsa fatura olmaz. KK borcu için olsa daha kârlı yollar var. borca karşılık alınıyor olsa sürekli birileri satmaz. geriye bir tek ucuza satan bir firmanın olması kalıyor ki ben zamanında 200 liraya creative megaworks almıştım piyasada 400 liraya satılıyorken.
  • yani garanti dışı kalmış kartlara yeni kartların seri numarasını yapıştırarak yapılabilir. ama benim bildiği sadece his'de bandrol var. vallahi ben de çok merak ettim şimdi bir katakulle yoksa biz de sebeplenelim değil mi
  • adamlardan birine telefon açtım. faturası var mı dedim yok dedi fakat garantisi varmış. ısrarla hangi firmanın garanti verdiğini sordum, en sonunda firmayı değil de ithalatcıyı, yani mascom'u söyledi. ben de fazla üstelemedim. adamların gunahını almayayım fakat bunlar bi firmanın deposunu patlatmış olmasınlar. bir ürün garantiliyse faturası olmalı. fatura dediğin kağıt parçası sonuçta.
  • Garanti var ama fatura yoksa sıkıntı var demektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kontendoo

    adamlardan birine telefon açtım. faturası var mı dedim yok dedi fakat garantisi varmış. ısrarla hangi firmanın garanti verdiğini sordum, en sonunda firmayı değil de ithalatcıyı, yani mascom'u söyledi. ben de fazla üstelemedim. adamların gunahını almayayım fakat bunlar bi firmanın deposunu patlatmış olmasınlar. bir ürün garantiliyse faturası olmalı. fatura dediğin kağıt parçası sonuçta.

    olabilir ben de 5970 sordum, elimizde olanlardan başka kart bulamayız dediler. Allah çalıntı mal almayı nasip etmesin. ağlayanın malı gülene yar olmaz. en iyisi gidip bilindik yerlerden almak.
  • en iyisi 0 almak
  • şüpheniz varsa elden alın hem görmüş olursunuz seriali mascomdan arayıp doğrulatırsınız varsa +2yıldır

    mascom teli 0212 - 3125000

    bayi fiyatının altında yani zararına veriyor bunu diyebilirim ya kartla aldı adetli nakite çeviriyor parayı kullancak yada sadece il dışı satış yapıyorsa kargo ile ürünün parasını verirsiniz
    sonra soğuk su içersiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.