Şimdi Ara

işlemci kullanımı %100

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • öncelikle pratik bilgiden ziyade teorik bilginin önem kazanacağı bir başlık olacak.

    işlemcim amd 4800+ x2 2.5ghz. ekran kartı O/B GF8200. güncel oyunları aklımdam dahi geçirmiyorum ve şimdilik işlerimi görüyor ve sistemde bir güncelleme yapmayı düşünmüyorum. ama el insaf be arkadaş (güncel oyunları takip dahi etmediğimden örnek bile veremeyeceğim.) geçtik crysis i filan kıytırık facebook oyunlarından flash player gerektiren farmville frontierville vs benzeri oyunlarda crysis açılmış p3 makina gibi işlemci kullanımı % 100e vurup makina 10 saniyelik kasmalarla hareket eder oluyor.

    özellikle sistem sıcaklığının 70 derecelere vurduğunu tespit ettikten sonra makinanın yan kapaklarını açıp yanına vantilatörü yatırdım ve 3. kademede çalıştırmaya başladım. bir nebze olsun hareketlendi. fakat havaların serinlemeye başladığı şu günlerde vantilatör çalıştırmadan max sıcaklık 61e ancak gelir oldu. yine de istediğim performans yok.

    şimdi sorum şu. ekran kartınının O/B oluşu işlemci kullanımına etki eder mi? OB ekran kartlarının çalışma prensibini bilmiyorumaçıkçası. ekran kartlarındaki gpu hizmetini anakart üzerine monte edilmiş chipset üzerindeki bir gpu mu yapıyor? yoksa graphic işlemlemesini cpu mu yapıyor?. özetle bir pci xpress ekran kartı takarsam cpu kullanımım düşer mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teyology -- 25 Eylül 2010; 22:36:56 >



  • işletim sistemi odaklı olabilir virüs vs vede açık kalmış program temiz bir format atın
    ob ye gelince anakart üzerinde olan entegre yonga cpu ile alakalı değil yani
  • evet bu da aklıma gelmedi değil. işletim sistemimi yazmayı unuttum. windows7 64 bit ultimate kullanıyorum ve sadece 2 gb ram var. ama rami 4e yükseltmemin işlemci kullanımını etkileyecek bir etken olmadığını zannediyorum.

    format atmanın çözüm olacağını zannetmiyorum çünkü 1 ay olmadı format atalı ve güvenlik konusunda da hassas davranıyorum. sistemde kaspersky antivirüs 8 win7 beta sürümü var ve antivirüsü açmamın ya da kapatmamın bir etkisi olmuyor. arka plan programları olarak çalıştırdığım çok fazla program yok. sürekli bekleme konumunda duran ts, teamviewer ve jdownloader var. bunları kapatmamın da hıza bir etkisi olmuyor. ha 1 ay önce format atmamın endeni de aynı sorundu.

    sizin yorumunuz üzerine aklıma gelen bir alternatif kullandığım w7 sürümü ile ilgili bir problem olup olmayacağı başka bir w7 ile mi denesem diyorum. bir diğeri de sorunun flash player da ortaya çıkıyor olması. sorun onunla alakalı olabilir mi? veya en azından adobe'un intel işlemcilerde daha rahat çalışan sürümler çıkartması gibi bir paranoya da gelmiyor değil aklıma.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teyology -- 9 Eylül 2010; 4:03:30 >
  • w7 veya facebook flash oyunları ile benzer sorun yaşayanlar var mı? sizce sorunum neyden kaynaklı olabilir? ya da format sonrası dahi çözülmeyen işlemci kullanımını arttıran virüsler var mı bildiğiniz?
  • bence sorununuz flash player ile . ya düzgün yüklenmemiş yada başka bir program yüzünden bazı çakışmalar yaşıyor olabilir. en güzeli temiz bir sistem ile baştan başlamak gibi geliyor çünkü flash ı tekrar yüklemeyi denediğini düşünüyorum ama genede sorun düzelmemiştir herhalde.


    farklı bir browser kullanmayı denedinizmi acaba. benim önceki bilgisayarımda ne hikmetse firefox felaket derecesinde ram ve işlemci harcardı 500mb civarlarına falan çıkardı 2 - 3 tab açınca . ama chrome ile süper hızlı çalışırdı. buda aklıma gelen bir fikir .

    birdehttp://forum.donanimhaber.com/m_34965498/tm.htm burada farmville çok işlemci gücü kullandığını yazıyor hiç oynamadım ama sanırım herkesin işlemcisine abanıyor olaabilir . birde ram iniz nedir?
  • ctrl+alt+delete yapıp oradan hangi programın işlemciden nekadar yedigini görebilirsiniz gördükten sonrada onu kapatıp rahatlarsınız en basit çözüm şuan için bu görünüyor sizin için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Will

    bence sorununuz flash player ile . ya düzgün yüklenmemiş yada başka bir program yüzünden bazı çakışmalar yaşıyor olabilir. en güzeli temiz bir sistem ile baştan başlamak gibi geliyor çünkü flash ı tekrar yüklemeyi denediğini düşünüyorum ama genede sorun düzelmemiştir herhalde.


    farklı bir browser kullanmayı denedinizmi acaba. benim önceki bilgisayarımda ne hikmetse firefox felaket derecesinde ram ve işlemci harcardı 500mb civarlarına falan çıkardı 2 - 3 tab açınca . ama chrome ile süper hızlı çalışırdı. buda aklıma gelen bir fikir .

    birdehttp://forum.donanimhaber.com/m_34965498/tm.htm burada farmville çok işlemci gücü kullandığını yazıyor hiç oynamadım ama sanırım herkesin işlemcisine abanıyor olaabilir . birde ram iniz nedir?



    öncelikle cevap veren herkese teşekkürler. sanırım cevabımı yukarıdaki satırlarda buldum. üzerine biraz arama yapınca bu kıytırık flash oyunların piyasadaki en baba pc oyunlarından daha fazla işlemci gücü gerektirdiğini öğrendim. sanırım facebook minimum sistem gereksinimi koymayı poliçe haline getirmeli bu oyunlar için. :)

    cevap veren herkese tekrar teşekkürler. herkesin bayramı kutlu olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.