Şimdi Ara

## DH Ahalisi Gelin Bakin Buna Ne Diyeceksiniz ?? ##

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Erdoğan ve Patrik gizli anlaşma yaptı’
    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Rum Patriği Bartholomeos arasında “karşılıklı fayda sağlayacak” 4 maddelik gizli bir anlaşma yapıldığı öne sürüldü.

    Yunanistan’ın saygın ToVima gazetesi, 6 Nisan 2009’da Türkiye’ye gelen ABD Başkanı Barack Obama’nın anlaşmaya ön ayak olduğunu yazdı.

    Milliyet'in haberinde, iddiaya göre, Ankara, Avrupa Birliği (AB) perspektifi açısından önemli olan din hürriyeti konusunda imajını düzeltmek için, Patrikhane de yıllardır askıda olan konuların çözülmesi için anlaşmaya yanaştı. İddiaya göre, iki lider 15 Ağustos 2009’da Büyükada’daki “dinler buluşması” etkinliği çerçevesinde görüştüklerinde detayları belirleyerek şu dört madde üzerinde anlaştı:

    * Patrikhanenin “ekümenik” (evrensel) sıfatının kabul edilmesi. Tayyip Erdoğan’ın mayıs ayındaki Atina ziyaretinde yaptığı basın toplantısında, “Ekümenik sıfatı beni rahatsız etmez, atalarımızı da rahatsız etmiyordu” şeklindeki açıklaması bu şartın yerine getirilmesi olarak görüldü.

    * Patrikhanenin yasal statüsünün tanınması. Gazeteye göre, Ankara, AİHM’nin Büyükada’daki Rum yetimhanesi binasının patrikhaneye iadesi kararını kabul etmesi bu maddenin yerine getirildiğini gösteriyor.

    * Erdoğan hükümetinin patrik seçimine müdahalesi. Yasalara göre, Patrik’in Türk vatandaşı olması mecburi. ToVima bu konuda, Ankara’nın yeni patrik seçimini kolaylaştırmak için Türk vatandaşı olmayan Fener patrikhanesi üyelerine Türk vatandaşlığının verilmesi kararına dikkati çekiyor.

    * Heybeliada Ruhban Okulu’nun yeniden öğretime açılması. ToVima’nın yorumuna göre, bu madde Ankara’nın “büyük kozu” ve “pahalıya satacak.” Gazete, Türk yetkililerin okulun açılması yolunda zemini hazırlayan açıklamalar yaptığı üzerinde durdu.


    http://haber.mynet.com/detay/dunya/erdogan-ve-patrik-gizli-anlasma-yapti/530844?utm_source=mynet&utm_medium=www&utm_campaign=home_haber_thumbnail_2



  • Benim bu duruma yorumum, Bize SEVR'i yeniden imzalatiyorlar hemde kendi elimizle hemde kendi sectigimizle ... Tarihini bilmeyen milletlerin batmasi sarttir !!! Iste bizim kaybettigimiz nokta budur !!!
  • UP !!!
  • Ulan bir allahin kuluda birsey yazmamis !!!

    Yoksa ikinci bir vatikanin izmirde kurulmasi iyimi olur diye dusunuyorsunuz ???
  • Gazî Mustafa Kemâl Paşa'nın, 20 Ocak 1923 tarihli Hakimîyet-i Millîye Gazetesi'nde yayınlanan, Fener Patrikhanesi ile ilgili beyanatıda aşağıdaki gibidir:

    'Bir fesat ve hıyanet ocağı olan ve memleketimize nifak tohumları eken, uyuşmazlık çıkaran, Hıristiyan hemşerilerimizin huzur ve refahı için uğursuzluğa ve felakete sebep olan, Rum Patrikhanesi’ni artık topraklarımızın üzerinde bırakamayız. Bu tehlikeli teşkilatı memleketimizde muhafazaya bizi mecbur etmek için ne gibi vesile ve sebepler gösterilebilir?

    Türkiye'nin Rum Patrikhanesi için arazi üzerinde bir sığınılacak yer göstermeye ne mecburiyeti var? Bu fesat ocağının hakiki yeri Yunanistan değil midir?!.'
  • Uppp !!! UUpppppp ......
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SiLVeR_FoX

    http://en.wikipedia.org/wiki/Alliance_of_Civilizations


    Milleti birde bu medeniyetler ittifaki ile uyutuyorlar iste !!
  • Nereye gidiyoruz böyle?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isviçresiz bilim adamı

    Nereye gidiyoruz böyle?



    Ama isvicresiz bilim adami olan sensin sen soyle nereye gidiyoh lan biz ???
  • UPPPPPP !!!
  • UP!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.