Şimdi Ara

Netbook Portable DVD ile Ubuntu kurulur mu?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Arkadaşlar netbookuma ubuntu kurmak istiyorum.Bunun için birkaç sorum var.

    1- Netbookun kendi cd/dvd sürücüsü yok ama bende Usb kablo ile bağlanan bir dvd sürücüsü var.Acaba bununla format atılılabilir mi veya başka bir işletim sistemi yüklenebilir mi?

    2- Ubuntu netbook editionun netbooklar için bayağı güzel bir işletim sistemi olduğunu duydum acaba ubuntu için Google chrome var mı ve hızı nasıl.

    3- Ubuntu ile ilgili bir sorunum olduğunda nereden destek alabilirim.

    Şimdiden değerli cevaplarınız için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektronikotin -- 2 Eylül 2010; 3:17:41 >



  • USB'den optik okuyucu ile Ubuntu kurmak biraz uzun sürer ve kurulumun yarım kalma olasılığı daha yüksektir. CD'yi yakarken dikkat etmek gerekir.

    Ubuntu 10.04 kullanıcısı olarak, flaş bellek ile kurulum yapılmasından yanayım. En son çıkan USB Universal Installer programı ile, indirdiğin Ubuntu sürümünü birkaç dakikada flaş belleğe atarak, boot özellikle bir Ubuntu CD'si elde etmiş olursun. Bundan sonra tek yapacağın şey, cihazı USB'den boot edecek şekilde başlatmak. Bu da BIOS'tan kolayca yapılabilir. Sonrasında yönergeleri izleyerek, kurulumu kısa sürede tamamlarsın.

    Ubuntu Netbook Remix gibi dağıtımları biraz gereksiz buluyorum. Asus N10Jc'de Ubuntu 10.04'ü rahatlıkla kullanabiliyorum. 2 GB bellek fazlasıyla yetiyor. Zaten işletim sistemine gereksiz hiçbir şey yüklenmemiş. Bizzat bazı şeyleri sonradan yüklemek gerekiyor (codec gibi). Nefis efektleri olduğunu da belirteyim. İnternetten Compiz ve Aero efektlerini kıyaslayanlar bilirler. Bu haliyle bile netbooku fazla yormayan bir işletim sisteminin daha sade versiyonlarını denemek sadece değişiklik olur. Yine de denemek istersen, yukarıda belirttiği şekilde Netbook Remix sürümünü de kurabilirsin.

    Google Chrome var. Kendi sitesinden .deb uzantılı sürümü indirip kurabilirsin. Debian temelli olduğu için, Pardus'a oranla çok daha geniş bir depoya sahip Ubuntu. Hızı da donanıma göre değişiyor ama netbooklar için en hızlısı diyebilirim diğerlerine göre kıyaslarsak. Tabi büyük farklar yok Opera ile arasında. Ayrıca Firefox 4'ün 4. betası da kullanıma sunuldu. Pek yakında Ubuntu'da tam sürümle birlikte kullanılır hale gelecektir. Çok büyük gelişmeler var Firefox 4'te.

    www.ubuntu-tr.net adresinden teknik destek alabilirsin. İngilizce biliyorsan,www.ubuntu.com sitesi de resmî site olarak hizmet vermekte.
  • cevabınız için teşekkür ederim.
    bir de bir ara pardus kurmuştum ve çok uğraştırdı.yok şu komutu ver yok pisiyi aç yok şunu kapat filan diye.ben kurulduktan sonra hemen kullanıma geçebileceğim bir işletim sistemi istiyorum.açıkçası pardustan biraz gözüm korktu.peki ubuntu da böyle mi?
  • Pardus da 2009.2'den sonra epeyce yol katetti fakat kesinlikle Ubuntu kadar kullanıcı dostu değil. Çok daha küçük bir proje olmasının yanısıra, teknik destek olarak da biraz sıkıntılı olabiliyor. Komutlarla çalışma konusunda haklısın. Ubuntu'da bu kadar komut-tepki durumu söz konusu değil. Herkes için aynı olmayabilir tabi ama KDE'den sonra GNOME'a geçmek, gerçekten rahatlattı beni. Kurulumu yaptım, gerekli kurulumları da zaten birkaç tıklamayla yaptıktan sonra, internette sörf yapmak kaldı bana. Pardus'ta da çok farklı değildi ama bir sorun olduğunda uğraşıyordun o komut senin, bu pisi paketi benim diye :)

    Stabilite hususunda ise kesinlikle kıyas kabul etmez Pardus ile. Çok daha stabil ve sorunsuz bir işletim sistemi. Bunda, Pardus'un test süreçleriyle, Ubuntu'nun test süreçleri arasındaki orantısızlık büyük rol oynuyor. Ayrıca 64 bit desteği de var Ubuntu'da ve kusursuz çalışıyor diğer bilgisayarda. Keşke Atom platformu da 64 bit destekleseydi diyorum. Ne yazık ki mümkün olmuyor. N330 işlemcili modeller dışında 64 bit destekleyen ilk nesil Atom versiyonu yok.

    Ubuntu için söylenebilecek şeylerden ilki de zaten Windows 7 ile kıyaslanabilecek, tek Linux dağıtımı olduğudur. Windows bağımlısı (kötü anlamda söylemiyorum) bir kullanıcı için, kullanım kolaylığı açısından en çekici ve sade işletim sistemi Ubuntu'dur. Elbette ki bir Windows değil. Fakat son kullanıcıya sundukları açısından, birçok temel işlevi (internet, müzik, film) Windows'tan daha az gereksinimle yerine getiriyor. Biraz sabır, biraz araştırma isteği, Ubuntu'dan vazgeçmemek için yetiyor.

    Herkes 10.10 sürümünü dört gözle beklese de, ben 10.04'ün de rahatlıkla kullanılabildiğini düşünüyorum. Birçok kişi için de çok kullanışlı ve gelişmiş bir sürüm Lucid Lynx sürümü. Netbooklar içinse, halihazırdaki en iyi işletim sistemi Daha hafif versiyonların başında ise Xubuntu geliyor benim için. Dileyen bu tür sürümleri de deneyebilir.

    Günde 5-6 saat Ubuntu'daysam, en fazla 1-2 saat Windows 7'de oluyorum. O da çoğu kez oyunlar için oluyor. Optimizasyon sorunları nedeniyle, her ne kadar Wine gibi uygulamalarla Ubuntu'da da oyun keyfi yaşanabilse de, Windows'u tercih ediyorum.

    Son olarak; Ubuntu'yu kurar kurmaz, ilk yüklenmesi gereken programın Ubuntu Tweak olduğunun altını çiziyorum. Pardus'tan ayrılan en büyük özelliği de bu oldu benim için. Depolarda gezinmeye gerek kalmadan, birkaç tıkla, bütün işleri kısa sürede hallediyorsunuz. Anlatmakla olmaz, bu programı kullanmak lazım. Ubuntu'yu keyifli hale getiren birkaç yazılımdan biridir şüphesiz.
  • Kurabilirsinde daha pratik bir yol usb bellekle kur hem daha hızlı ve daha kolay olur.Ne yapman gerektiğini ve neleri indirmen gerektiğini ubuntunun resmi sitesinde bulabilirsin.
  • cevaplarınız için teşekkür ederim.
    jolicloud işletim sistemi kurdum program kurarmış gibi kuruluyor istediğin zaman da windows a geçerek program ekle veya kaldırdan kaldırabiliyorsun. Oldukça memnunum.
    Tekrar teşekkürler, iyi çalışmalar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.