Şimdi Ara

Router ne demek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
34.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • herkese selamlar adsl modem almak icin linksysnin internet sitesine girdim ve products(ürünler) bölümünde modems var router var. hangisini almaliyim router nedir? bakiyim dedim routerin bir farkı yok gibi özellikleri nedir.



  • Merhaba,
    ADSL modem ve Router farklı özelliklere sahip cihazlardır. ADSL modem içinde router mevcuttur ama normal routerlardan yapısal olarak farklıdırlar. Normal routerlarda adsl modem özelliği yoktur. Bu nedenle router ile adsl internet bağlantısı yapamazsınız.
    ADSL modemlerde telefon hattının bağlanacağı adsl portu vardır ama routerlarda onun yerine RJ45 soketi şeklinde WAN portu vardır vs. vs.
    Dolayısı ile her iki cihazın fonksiyonu farklı olup bir biri yerine kullanılamazlar.
  • teşekkür ederim. Yani router seri almayacağız. router ne için kullanılır?
  • quote:

    Şimdi router nedir mesela iki farkı ağınız var. birisi ankara birisi istanbul. yada birisi network birisi internet (internet te büyük bir ağdır). bu iki network arasında köprü görevi gören cihazlara router deriz. bu artık ADSL yada KABLOYU paylaştırabilir yada uzak ağları (WAN) ları kullanıma sokabilir. yani ağa bir bilgisayar gibi takılan yada gerçekten bilgisayar olan iki farklı ağı bir kapıdan birbire gateway olarak bağlar. yani router in ip si gateway olarak yazılır ve mesela ankara daki muhasebe makinasına bağlanmak istenildi mesela istanbuldaki depo bilgisayarında ip paketleri direk gateway e gider oradaki router a yani. sonrada ben buraya gitmek istiyorum. router de peki gidelim der. karşı tarafın ip mesela 10.0.0.143 ise 192.168.0.25 olan depo dan yollanan paket 192.168.0.1 deki routere uğrar (bu arada router 192.168.0.1 adresi olduğunu varsaydık) router de onu ankara ya giden hat üzerinden (modem vasıtası ile) karşı tarafa bağlar. tabi karşıdada bir router (ve modem) var. bunu karşı router gelen paketlere bakacak muhasebe makinasını ip sine yönlendirecek yani 10.0.0.143 e. tabi ters iletişimde aynı şekilde oluyor. yani bir kablo ve bir router (ve modem yada iki bir cihaz) çifti ile uzak mesafeler hiç fark etmeden siz bişey anlamadan sanki yan odaya bağlanır gibi olur. yani bir hat ile iki ağı tek ağ gibi kullanabilirsiniz


    http://www.hardwaremania.com/forum/a...p/t-10125.html




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Miroglu_

    teşekkür ederim. Yani router seri almayacağız. router ne için kullanılır?


    Router de switch gibi interneti paylaştırmak için kullanılır. Switch anahtarlama yaparken router yönlendirme yapar. Eğer internete tek bir IP ile birden fazla cihaz bağlamak istiyorsanız ihtiyacınız olan cihaz router.

    Ek bilgi:
    ADSL'de modeme internet sağlayıcısı tarafından tek bir IP adresi verilir bu nedenle ADSL modemlerin çoğunun içerisinde router özelliği mevcuttur. Bu sayede ADSL'yi paylaştırmak için switch kullanılabilir. Uydunet'te ise direk olarak bir modeme 2 IP verilir. Bu nedenle modemde router'e ihtiyaç olmaz. Ama modeme 2'den fazla bilgisayar bağlanmak istenirse o zaman da ucuz çözüm olan switch kullanılamaz ve router almak zorunda kalırsınız. Bu nedenle Uydunet modem alırken nasıl bir modeme ihtiyacınızın olduğuna dikkat etmeniz gerekir.




  • merhaba arkadaşlar ben asus DSL N14U aldım içinde router çıktı modemle beraber onu nasıl monte ederim ve ne işime yarıyacak :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.