Şimdi Ara

Lastik Degisimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar tv8 de ki araba programinda lastikleri ne zaman degistirmeliyiz sorusunu ilgili kisiye sordular. Lastik degisimiyle ilgili bir zaman sinirlamasindan bahsetmedi. Onemli olan dis derinligi ve 1.6 mm altina dustugunde degistirilmesi gerekir dedi. Yasal olarak 3mm uygulaniyor dedi.

    Sehir efsanesimidir nedir dis derinligi disinda daha cok 4 yada 5 yil da degistirilmesi gerekir muhabbeti var forumlarda goruyorum. Daha once seyrettigim baska bir programda da yine bir lastik firma yetkilisi zamanida sorulmasina ragmen onla ilgili bir cevap vermedi oda dis derinliginden bahsetmisti degisimle ilgili olarak. Ayrica raf omru ile ilgili olarakta depolarda uygun nem ve isikta saklandiginda onemli olcude omurden eksilme olmuyor demisti.

    Tamam bende biliyorum 10 sene lastik kullanilmaz esnekligini kaybediyor yol tutusu farklilasiyor catlaklar olusuyor yan tarafta ama 4 yada 5 sene muhabbeti kulaktan dolma, dogru bildigimiz yanlislardan birimi acaba diyorum..

    Cunku kucuk sehirlerde zaten az km yapiliyor 4,5 senede dis derinligi cok degismiyor neredeyse alindigi gibi duruyor lastik.

    Tv de ikinci kez ilgili uzmandan duydugum budur. Bilgisi olan varsa aydinlatsin.







  • Yıldan kasıt dediğiniz gibi sertleşme ve özelliğini kaybetme.

    Kendi aracımda 6. yılın sonunda ilk lastik değişimi yaptırdım,yaklaşık 3.9 mm diş derinliği vardı 205-55-16 goodyear nct5 markaydı.(50 binde genelde uzun yol yapan ve agresif kullanılmayan araçta)

    Lastik esnekliğini kaybetmişti,ABS devreye giriyordu,hafif ıslak zeminde kayma eğilimi oluyordu(döner kavşaklarda).Zemin üzerindeki ufak tefek taşları hissettiriyordu.

    Yani diş olarak vardı fakat 6 senede lastikler özellik olarak yıpranmıştı(çatlak yoktu).

    Sürücüsü anlayabilir bu belirtilerden diye düşünüyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.