Şimdi Ara

Twingo düşünüyorum ama...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,
    8-9 bin lira civarında ikinci el bir araç arıyorum.Aşağıdaki linkini verdiğim araç gözüme çarptı.Karar veremediğim için sizlere danışmak istedim.Özellikle Twingo kullananlar veya kullanmış olanların yorumlarını bekliyorum.

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-renault-twingo-67000-km-de-1999-model-twingo-29974890/detay

    Linkteki araç hakkında ilk izlenimiz nedir, araç çok temiz görünüyor, gerek kaporta boya gerek iç döşemesi, bu kadar temiz olması normal mi yoksa komple boyalı mıdır sizce.
    Kilometresi 66.000 imiş, 11 yaşında araba için çok az bir rakam orjinal midir acaba, anlaşılabilir mi ki.
    Fiyatı için ne dersiniz, en fazla ne kadar verilebilir bu araca.
    Satıcı ile anlaşırsak yetkili serviste ekspertiz yaptırmamı mı tavsiye edersiniz yoksa özel servis mi?
    Birde, iki yaşında bir oğlum var, bizim için ideal bir araba olur mu twingo, bu konuda biraz çekincem var.İç mekanının geniş olduğunu biliyorum ama çocuğu arkaya indir bindir, zor olur mu ki acaba?
    Biraz çok soru sordum ama kusura bakmayın, cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler.







  • araç bayağı temiz duruyor, yakından incelemekte fayda var.. renault boya+motor-mekanik expertizi için 100 lira alıyor sanırsam, almaya niyetlenirsen kesinlikle yaptır expertiz.

    yakıtı ve vergisi çok uygun, kullanması, özellikle şehir trafiğinde, zevkli bir araba. daha fazla bilgi için twingofanclub.com adresine bakabilirsin
  • İlk başta km orjinal değildir diye düşünmüştüm ama,aracın içine bakınca gayet temiz görünüyor.Benim ilk baktığım yer direksiyon olur 2. el araç alırken.Direksiyon fazla yıpranmamış,pürüzsüz değil yani parlamıyor.1.2 Motor da gayet ekonomik olur LPG ile.Alınır bence o fiyata
  • ben olsam daha farklı araçlar düşünürdüm.
  • kardeş o kadar paran varsa polo-albea-clio-hundayı-vs bissürü daha güvenlikli-dayanıklı kolay satabileceğin araçlar alabilirsin ,parana yazık.
  • BİDE GÖĞSÜNE KURBAĞA YAPIŞTIR SÜPER OLUR
  • @smbdy

    sen hiç twingo kullandınmı? bu araç hakkında güvenlik olarak ne kadarını biliyorsun? alıp sattın mı hiç? sadece araba değil herhangi bir ürünü kullanıp etmeden bu yorumları nasıl yapabiliyorsunuz?

    twingoların cigerini bilirim resmen. araç temiz duruyor. alınabilir ama fiyatı biraz yüksek sayılır. eğer sunrrof da olsaydı full modeli olurdu ama sunroofu yok. sadece kliması var. 99 ve üstünde sadece sunroof yada sadece kliması olan modelleri 8000den başlar. genelde 8500-9000e alıcı bulurlar. bu aracın kmsi düşük diye fiyat biraz yukarı çekilmiş diye düşünüyorum sahibi tarafından.

    bu aracı 9800 değilde gerçek değeri olan 9000 a çekse bu araç anında satılır. çünkü ederi o. 2 senedir twingoların ve tiwingo alacak olanların içindeyim. arkadaşlara twingo ararken 2 ay aradığımı bilirim. o da ilana konan bir aracın daha biz bakmaya gidemeden anında satılması. piyasası çok hızlı. 2-3 adet twingo kaçırdık hatta birine ararken.

    bi kere kimse parçası pahalı demesin. o bu araç ilk çıktı yıl olan 97-98 senesinde idi. 2009-2010-2011 model araçların hangisinin parçası ucuz bana söylermisiniz?

    artık bu aracın yan sanayi parçaları bile var ve tipik renault fiyatları. siz parça alacağınız yeri bildikten sonra parçalara pahalı demeyeceğinize garanti veririm. parçası ucuz araba arayanlar şahin doğan gibi tenekeden bozma kuş serilerini alıp yollarda kaza yapıp yaralanmayalım diye dua etsin.

    vergisi yıllık 120-160 liradır (model yılına göre değişiyor). 35 lt benzin ile istanbul anadolu yakasında 480-500km gidiyor. şehir dışında 700 km yapar bu benzin ile. şehir içinde oldukça atiktir. yeri geldiğinde kalkışlarda çoğu arabayı geride bırakabilir. küçük olduğu için heryere girer. içi tam tersine birçok A-B-C sekmentindeki araçtan geniştir. 3.02m^2 toplam can alanı olduğu için trafikte en geniş görüş açısına sahipsiniz ve sorunsuzca akan trafikte aralıklara kolayca girip çıkarsınız.

    direksiyonu elektrik desteklidir. bir çok arabadan daha yumuşak bir direksiyonu vardır.

    eksi yönleri de yok değil tabiki.

    orjinal lastikleri ile yüksek hızda size güven vermeyebilir.benim gibi geniş taban ince yanak lastik alırsanız yola yapışır. direksiyonun açısı biraz farklıdır. dolayısı ile kullanuş tarzınıza göre kolunuz yorulabilir belli bir zaman sonra ( tek elinizi direksiyonun üstüne atıp kullanıyorsanız)

    twingo ile ilgili her sorunuza ister bana pm atarak isterseniz twingofanclub.com sitesine üye olarak yanıt bulabilirsiniz




  • Net ilan fiyatları her daim 1000 tl fazladan yazılır genelde , En büyük avantajı cok cok az yakması sunroflu modellerini kullamak zevkli olur yazlık mekanlar icin ideal bir araç
  • Cevaplarını esirgemeyen tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
    Bu araç benim çok hoşuma gitti ama hanımı ikna edemedim henüz, iki kapılı araç olduğu için soğuk bakıyor,ama ikna turlarım devam ediyor, bakalım olursa yarın görmeye giderim aracı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sefilmemur

    Cevaplarını esirgemeyen tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
    Bu araç benim çok hoşuma gitti ama hanımı ikna edemedim henüz, iki kapılı araç olduğu için soğuk bakıyor,ama ikna turlarım devam ediyor, bakalım olursa yarın görmeye giderim aracı.



    İlk arabamdı....

    İki kapılı olabilir ancak ileri geri hareketli arka koltuklar, çok geniş diz mesafesi ( İç Hacmi çok geniştir, şöyleki, ön koltukları ve arka koltuk sırtlıklarını yatırarak [evet onlarda yatıyor] 2 kişilik yatak haline dönüşebilir[1,85im, ben rahat yattım] ) inip binme kesinlikle sıkıntı yaratmaz, ön kapı çok uzun ve binerken ön koltuyuk öne yapışıp sırtlığı kalkıyor, çoğu binekten daha rahat inilip binilir, eşinizle gidip yakından gösterin ön yargıları yıkılır.




  • bende gecen sene bir ara bakmistim twingolara..bikac tanesine de gidip incelem firsatim olmustu..sehirici kullanim icin gercekten pratik araclar..resimlerden gorundugu kadari ile de arac duzgun kullanilmis..ilandaki yazilara binaen de sahibi ilgili ve bakimli kullanmis..bence fiyatta saglam bi pazarlik yapilip alinir bu arac..gerekirse 3 kurus fazla olsun iciniz ve kafaniz rahat olsun

    bu arada kilometre konusunda da tum eski model dusuk kmli araclar oynanmis olacak diye bir kaide yoktur..ornek verecek olursam babamin 93yilinda sifir aldigi Kartal slx araci 2005 yilinda sattigimizda 56bin km deydi..Gene babamin 2005 yilinda sifir aldigi Clio symbol araci da suanda 16bin kmde..evet insan duyunca kuskulaniyor gayet normal ama arac goruldugunde ve sahibi ile mulaki olundugunda kilometrenin orjinalligi anlasilir bence
  • geçen servise gelen 2003 model bir golf 4 'üb km si sadece 595KM idi. araba hala sıfır gibi kokuyordu
  • parana yazık..
  • bende bir ara cok arastırdım twingo almayı ancak vazgectim 10000 lira ona verene kadar 2005 model palio van koltuklu alabilirsin bence daha iyi olur ayrıca internette araştırırsan bazen palio coupe olarak bulabilirsin yani fabrika çıkışlı camlı koltuklu bence daha iyi olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FelixCrail

    @smbdy

    sen hiç twingo kullandınmı? bu araç hakkında güvenlik olarak ne kadarını biliyorsun? alıp sattın mı hiç? sadece araba değil herhangi bir ürünü kullanıp etmeden bu yorumları nasıl yapabiliyorsunuz?...................




    arkadaşım ben araba kötü demedim.parana yazık o parayı etmez demeye getirdim.benim görüşüme göre en temizi en fulü 7000tl den fazla etmez.twingo 1997de ehliyet alırkenki kurs aracıydı.sürüşü müthiş zevkli idi.pedalları tatlı kaşığı kadardı.basit bi kadranı vardı.eminim az da yakıyordu. ancak ülkemiz trafiği-yol şartları-kaza oranları vs göz önünde bulundurulduğunda o parayı etmez.ha 5000 tl ye bulmuşun orta halli kazasız alınır o başka...
  • 5000e sağlam bulamazsın.o paraya anca döküntü şahinler var.97 de kullandığın eski kasalardan olabilir. 99 ve üstü daha farklıdır.
  • Ben de Twingo düşünüyorum ve bir kaç aydır araştırıyorum. Bence de twingo alınabilecek bir araç ancak fiyatlar o kadar yukarılara çekilmişki artık o fiyat aralığından yola çıkmaya başlıyorsunuz ve twingo hedef dışında kalmaya başlıyor. 10000 rakamları bile abartı geliyor ki 14000 bile diyen var. 10000 e neden polo olmasın, geçenlerde 2001 clio 108binde RXT sattım 12000 e, tertemiz cillop gibi. 2001 clio nerde 98 - 99 twingo nerde... Araç km si düşük olabilir ama her arabanın da bir ederi var. Aslında o çizgiler aşılmasa seç beğen al yani... tek kapı olması dezavantaj değil bence.
  • evet bu aralar fiyatları biraz yukarda. bende 14 diye ilan verdim ama satmak için değil.(satılmasın diye 14 dedim zaten. telimide bilerek yazmadım) reklam olsun diye. yoksa satmak istemiyorum aracımı. son derece memnunum. 99 lar 8000den başlar. hem klimalı hem sunrooflu olanı max 10.000-10.500 eder. gerisi biraz ederinin üstünde kalır.eğer aceleniz yoksa mutlaka uygun fiyatlı bişey düşer.

    düşünürseniz 9000e 99 model sunrooflu turuncu renk var arkadaşımda. onu satıp 2002 easytronik olanı almak için satıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FelixCrail -- 3 Eylül 2010; 20:33:59 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.