Şimdi Ara

AÇILIŞ SAYFASI - BAŞLANGIÇ SAYFASI - TOOLBARLAR - VİRÜS - SPY ÇÖZÜM YOLLARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
37.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • spy yada virüsmü bulaştı açılış sayfanızmı değişti

    şu sıralarda tekrardan açılan bu konular için yazdım topic kirliliği yaşanmasın diye umarım aramayı kullanırlar. ve ekleme yapacak arkadaşlar olursa yazmayı unuttuğum konularda sevinirim. link olarak sorun yaşayanlara uzun uzadıya anlatmak yerine bu linki kullanabiliriz.

    açılış sayfası değişikliği indirilen programların kendilerinden yada nette gezinirken popuplardan dolayı değişebilir internet seçenekleri kısmından başlangıç sayfası değişmiyorsa legal olmayan birşeyler browserda sorun yaratıyor demektir. legal olanlarsa zaten program ekle kaldırdan kendilerini kaldırabilirler.

    öncelikle explorer gibi açıkları olan browser yerine firefox ve opera gibi browserlarla bu risk en alt düzeye indirilmeye çalışılabilir. sistemde aktif koruma sağlayan antispy ve antivirüs guvenlikduvarı programları bulunmalıdır bunun yanındada explorer kullananlar sp2 yide kullanmalıdırlarki popuplar bi nebze olsun engellensin ve açılış sayfası değişikleri engellemeye çalışılsın bazı programlar açılış sayfası değişikliğini engeller. startpage guardda bunlardan biridir.
    bir başka yol ise bir arkadaşın açıklmasıydı. bu linkteki yöntemde spy silinmez b sayarda kalır elbette ama sorunu halledene kadar denemekte yarar var. linki veriyorum denemedim ama işe yarıyormuş.http://forum.donanimhaber.com/m_4144936/tm.htm

    açılış sayfasında mesela yahoo yazıyorsunuz karşılığında şöyle bir siteye gidiyor.http://www.mp3sex.info/?www.yahoo.com yani başına ek geliyor. o halde başlat çalıştır regedit ten HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\URL\Prefixes kısmından ön ek olarak gorunen adres yerine http:// yapılır ama unutmayınki sadece açılışı duzeltir yinede antispy programlarıyla taratılmalıdır.

    peki sorun nasıl halledilir bazan çok inatçı spy ve virüslerle karşılaşırız bazan silemeyiz bile ama silmek için elimizden gelen nelerdir. aşağıda anlatılacak olan açılış sayfasının değişmesi yanında spy ve virüsler içinde geçerli yöntemlerdir.

    1- ilk olarak exploerer üzerinde sagtıkla özelliklere gir geçmişi sil,dosya sil,tanımlama bilgisi silin. sonrada varsayılan ayarlara getirin (son durum browser sorunu için)
    2- sistem geri yukleme özelliğini kapatmalıyız.
    3- ctrl + alt +delete ile işlemler sekmesinde tanımadığımız tümprogramların görevlerini sonlandırmalıyız.
    4-bağlantıyı kesmeden önce antivirüsleri guncelleştirmeliyiz. kulanacağınız programları önceden belirleyip yukleyin forumda yeni konu açmadan arama bolumunden bu programlara ulaşabilir ve karar verebilirsiniz herkes farklı birşeyler söyler karar sizindir. fakat antivirüs ve antispy programları farklı şeylerdir her ikisindende yukleme yapmalısınız.
    ancak açılış sayfası yada search barların kaldırılması hususlarında üstlerine başka bir program tanımadığım iki program linki vereceğim.
    hijack this bu program b sayardaki korsanları bulur spyları yani. browser temizlemede ustadır. kulanımında bilene danışılmalıdır çunku size sunduğu listedeki herşey zararlı değildir siz karar vereceksiniz o yuzden sormanızda fayda vardır. aksi taktirde formatla karşılaşabilirsiniz.http://www.inndir.com/program.php?id=22615
    CWShredder bu programda browserlar içindir açılış sayfası search barları için.http://www.inndir.com/program.php?id=26951
    5- internet bağlantımızı kapalı tutmalıyız. özellikle browser temizliğinde.
    6- başlat> çalıştır >msconfig> başlangıç sekmesinden tanımadığımız tüm işlemlerin açılışta çalışmaması için kaldırmalıyız. unutmayınki çalışan bir uygulamayı silemezsiniz.
    7- b sayarı guvenli kipte açmalıyız açılışta bios sayımından sonra sürekli F8 tuşuna basın ve yonergeleri izleyin.
    8- bu adımda b sayarı taratın ve bulduklarınızı silin unutmayalım en iyi diye birşey yoktur antispy ve antivirüslerin en iisi yok birnin bulamadığını bşkası bulabilir o yuzden en iyiyle sonuca ulaşamazsınız en iyi olabileceklerle ulaşabilirsiniz.
    9- sorun hallolmadı mı o halde yapacak çok fazla şey kalmıyor başlat çalıştır regeditten aradığımız virüs yada spyın adını biliyor ama silemiyorsak guvenli modda elle silmeye çalışıyoruz. ancak regeditte yapılacak hatalar sistemin bir daha çalışmamasına neden olabilir regeditte o yuzden hiçbirşeyi bilmeden ve yedeklemeden silmemeliyiz.
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
    HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunServices
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\Explorer\Run
    HKEY_CURRENT_USER\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
    HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\Explorer\Run
    regeditten bu anahtarlara bakıp sevgili silinemeyen virüsü onların içinde bulabiliriz. “serpe”, “avnort”, “ltwob” gibi değerler varsa onlarıda silin.
    10- sistem geri yukleme yapmak formattan önceki son çare olmalıdır

    AÇILIŞ SAYFASI VE SEARCHBAR SORUNLARINDA HİJACKTHİS KULLANIMI

    rarlı şekilde gelen hjthis programını açıp çalıştırıyorsunuz scan seçeneğini seçip b sayarı taratıyorsunuz karşınıza bir sürü sonuç çıkacak sakın ha sakın söylediğim şey dışında birşey silmeye kalkmayın hijack format attırır yksa bulduklarının tamamı virüs değildir. şimdi geldi bulduklarından hangilerini sileceğimize. buldukları kayıtların her bir satır başında rakam yada harfler yazar.
    sizin yapmanız gereken şey R0, R1, R2, R3 haneleri satırlarının hepsine işaret koyun yani kutucukları doldurun R hanlerinin hepsi işaretli olmalıdır işaretledikten sonra altta fix checked yazan butona tıklayın işlem tamamdır. search barı silmek içinse 03 numaralı kayıtlara bakıcaz ve okayıtlarda silmek istediğimiz search barın yanına tik koyup fix checked a tıklıcaz. ve son olarak b sayarınızı normal olarak açın bu esnadada dua edin tabiki düzelmiş olsun diye.:)) bu yolu deneyin browsera yerleşenler butun spy programları tarafından tespit edilemez hijack browserlar için tasarlanmıştır. ancak mesela aradığınız spy yada virüsün adını biliyorsunuz
    o halde hijack thisin bulduğu loglar içinde o spyın adını arayın tek tek bakın
    sadece browserları değil tüm spyları bulduğunuz ve işaretlediğiniz taktirde siler. elbette bu işlemide güvenli modda yapıyoruz. yukarıda maddeler halinde sayılan tüm işlemler hijackin kullanımı içinde geçerlidir. 1 den 8 e kadar. eğer searchbar sorunu varsa hijakthis den 03 numaralı logların içinde silmek istediğimiz searchbarı buluyoruz ve tik koyup fix checked diyoruz.

    umarım sorununuz hallolur.

    bunlarda virüsler hakkında bazı bilgiler.

    http://forum.donanimhaber.com/m_3657952/mpage_1/key_vir%25FCs//tm.htm#3657952

    http://forum.donanimhaber.com/m_3657952/mpage_1/key_vir%25FCs//tm.htm#3657952

    http://forum.donanimhaber.com/m_3309220/mpage_1/key_vir%25FCs//tm.htm#3309220

    http://forum.donanimhaber.com/m_3675229/mpage_1/key_vir%25FCs//tm.htm#3675229

    son olarak şunu söylemek gerekir bazı virüs ve spylar için özel virüs ve spy programları ve özel çözüm yöntemleri vardır buradakiler genel çözüm yollarıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selenvirus -- 6 Ekim 2005, 0:40:28 >







  • Paylaşım için Teşekkürler Umarım topic kirliliğini önler
  • sağol
  • paylaşım icin saol arkadaşım:)
  • hepsini okuyamdım ama şu HİJACKTHİS fena bir program değilmiş
  • hijackthis çok iyi programdır size tum çalışan programları vs listeler siz seçip işaretleyip silersiniz. kullanmayı bilirseniz mukememldir..
    yazıyı okumamışsınız umarım okumak zorundada kalmazsınız.
    teşekkürler arkadaşlar.
  • sağol
  • quote:

    Orjinalden alıntı: welly

    sağol


    sen saol arkadaşım.
  • çok iyi oldu bu çok sinir oluyordum gerçekten çok saol
  • gereksiz bilgi
  • ya topıc kırlıgını azaltmak ıstıyosanız 0tekı topıclerıde sılın. bu sefer hepten karısıo. bide bu helenvirus adlı modun gorevı forumları kılıtleyıp yonlendırmekmı ?
  • biz zamanında çok çabaladık kardeşim bilenler beni bilir
    mod. görevi kendine verilmiş olan yetkileri en iyi şekilde kullanmaktır laf sölüyon ama adamın ne yetkileri var bilmiyon
    forum sadece bir kıstastır adamım
    gereksiz konuları yazıları silmek değiştirmek forumda ki görevi
    bide gereksiz kişiler var onları da adminlere aktarır
    sen ne görevi olmasını bekliyorsun ki merak ettim
  • konuyu yeni gordum arkadşlar kurallar her forumda üstkonuda yeralır bu kurallara uyulması gerekir ençok yapılan hata konu başlıkları ve yanlış yerde konu açmalardır. bu durumda düzeltme yada doğru yere taşımak gerekir yazılıma ait konuyu internet bölümünde açarsak bu konu yazılıma taşınır bu şkilde olmak zorundadır.
    ama yeni kullanıcı arkadaşlar bu ayrımı malesef yapmıyorlar. silsek kimse dikkat etmez o yuzden kilitliyoruzki tüm uyeler bunları gorup dikkatli olsun diye silersek kimsenin haberi olamaz.
    bu arada mesela bu yazılan konuda buraya ait değil modların görevleri hakkındaki konu şikayet butonu kullanılarak yada kurallar bölümü okunarak anlaşılabilir zaten.
    terabaytın dediği gibi geçmişte çok konuşulan sorunları en alt düzeye indirmeye çalışıyoruz.
    teşekkürler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gergene

    gereksiz bilgi


    Bu sözün gereksiz bence...
    çünkü bu konuları bilmeyen biri olabilir...
  • bana super yardımı oldu bu konunun. su anda arkadasımın pc sınde buna bnzer bı olay var. gereklı taramaları yaptırdım ama duselmedı. registry den den slmeyı denedk ama olmadı. sımdı yukarda ısmı gecen programları ona ındırtecem ve onla taramasını solıcem. inş.. duselır....
  • tşk ederim.. çok rastladığım bir duırumdu ve format atmak zorunda kalıyorduk... ama artık bu şekilde hallederiz..
  • selenvirüs kardeş sana katılıyorum bende yeni girdigimde neyi nereye yazacağımı bilmiyodum buda hem soru soranlar hemde cevaplayanlar için buyuk zaman kaybı oluyor.bu forma verdiğin emek buyuk sen gorevine devam et teşekkurler

    ayreten şikayet butonu var arkadaşlar bu konuları orada tartışırlarsa iyi olur bu konunun buraya taşınması yine zaman kaybına neden oldu.bilmediklerimizi ogrenmeye girmişken tartışmanın bulduk kendimizi
  • bendede son günlerde internette gezinirken kumar siteleri otomatikman açılıyor ne spybot nede adaware nede norton antivir hepsi buluyor siliyor ama sanırım register'a bulaşmış olmalıki yıne açılıyor bu siteler... bunları registerdan nasıl silebilirim ve hangileri....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heliosaga -- 21 Haziran 2006; 1:21:57 >
  • teşekkürler...
  • guzel bilgiler gercekten . ust konu olsa
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.