Şimdi Ara

RESİMLİ SUŞİ TARİFİ. HERKES YAPABİLİR!!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
13.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu tarifi yaptım ve gerçekten kendimi aştım. Sizle paylaşmak istedim. Suşi yapmak o kadarda zor değil arkadaşlar. Dışarıda onlarca lira vererek lokantaları zengin etmeyin. Ülkemizde yapılışını çok nadir insanların bildiği bir yemeği yapmasını bilmekte ayrı bir marifettir.

    İlk defa bir türk sitesinde bu kadar detaylı suşi tarifi yayınlanıyor. Buda Donanımhabere nasip oluyor



    Sushi Meshi - Sushi Pilavı


    Gerekli Malzemeler

    300 gr Japon Pirinci
    330 ml Su
    1 adet kartpostal büyüklüğünde Kombu

    Sirke şurubu için:
    4 yemek kaşığı Pirinç Sirkesi
    2 yemek kaşığı şeker
    1/2 çay kaşığı tuz
    Bir buçuk saat zaman almaktadır.


    Hazırlanışı

     RESİMLİ SUŞİ TARİFİ. HERKES YAPABİLİR!!!


    Pirinci eleğin içine alıp su dolu bir leğenin içinde yıkayın. Leğenin içindeki su bulandıkça değiştirin.
    Leğendeki su bulanmayana kadar pirinci yıkayın. Sonra leğenden suyu boşaltın ve pirinci elekte yarım saat kadar bekletin.


     RESİMLİ SUŞİ TARİFİ. HERKES YAPABİLİR!!!


    Kombu`yu makasla birkaç yerinden yarısına kadar parallel kesin.
    Bunun sebebi aromasını pirince daha etkili bırakması için.


     RESİMLİ SUŞİ TARİFİ. HERKES YAPABİLİR!!!


    Yıkadığımız pirinci kalın tabanlı bir tencerenin içine 330 ml suyla beraber katın.
    Üstüne makasla kestiğimiz Kombu`yu koyun. Tencerenin kapağını kenarı hafif açık şekilde kapatın tam kapatmayın.
    Orta ayar ateşte kaynayana kadar bu şekil kalsın. Bu arada kaynayıp kaynamadığını anlamak için sakın kapağı açmayın.
    Kulağınızla sesini dinleyin. Su kaynamaya başlar başlamaz yüksek ateşe alın ve bu şekil 5 dakika devam kaynatın.


     RESİMLİ SUŞİ TARİFİ. HERKES YAPABİLİR!!!


    Sonra ateşi düşük ayara alın ve bu şekil 10 dakika düşük ateşte bırakın. Sonra altını tamamen kapatın ve kapağı
    açmadan bir 10 dakika daha bekletin. Kapağı açın ve Kombu`yu alın. Kombu`nun işi bitmiştir atabilirsiniz.


     RESİMLİ SUŞİ TARİFİ. HERKES YAPABİLİR!!!


    Sirke şurubunu hazırlamak için sirke, tuz ve şekeri bir kabın içine alın ve karıştırarak çok düşük ateşte
    ısıtın (aluminyum kap olmasın!). Kesinlikle kaynamıyacak. Şeker ve tuzun sirkede erimemesinden dolayı
    burada ısıyla eritme işlemi yapılmaktadır. Erime ve karışma işlemi tamamlanınca şurubu ılıyana kadar bekletin.
    Pişirdiğimiz pirinci önceden ıslatılmış ahşap bir kabın içine alın. Sirke şurubundan bir miktarını tahta kaşığın
    üzerinden akıtarak ılık pilavın üzerinde gezdirin.


     RESİMLİ SUŞİ TARİFİ. HERKES YAPABİLİR!!!


    Pilavı hafif karıştırarak eşit yayın ve biraz daha şurup verin. Hepsini birden vermeyin.


     RESİMLİ SUŞİ TARİFİ. HERKES YAPABİLİR!!!


    Pilava şurubu verip hafif karıştırdıkça arada bir yelpazeleyin. Kalan şurubu pilavı soğutarak ağır ağır verin.
    Bu işlem çok önemli. Pilavın taneleri karıştırırken zedelenmemeli fakat sirke şurubu pirinç tanelerinin etrafını kaplamalı.
    Bu işlemi pilavımız parlayana ve oda ısısına düşene kadar devam edin.

    Sushi`nin yapımında gerekli en mühim madde olan sushi pilavının yapılışı budur.



    Hoso Maki Sushi – İnce Sushi Dolması

    Gerekli Malzemeler

    Sirkeli su için:
    1-2 yemek kaşığı pirinç sirkesi
    250 ml Su

    Sushi dolması için:
    4-5 adet Nori yaprağı (kurutulmuş yosun)
    Sushi Pilavı
    Wasabi macunu
    125 gr kılçıksız Somon balığı (kalem kalınlığı kadar uzunlamasına kesilmiş)
    1 adet avokado (kalem kalınlığı kadar uzunlamasına kesilmiş)
    45 dakika zaman almaktadır.


    Hazırlanışı

     RESİMLİ SUŞİ TARİFİ. HERKES YAPABİLİR!!!


    Sirkeyi suyla birlikte bir leğenin içine katın. Bambu hasır üzerine ortadan böldüğünüz nori yaprağını koyun.
    Yaprağın parlak tarafı altta kalacak.


     RESİMLİ SUŞİ TARİFİ. HERKES YAPABİLİR!!!


    Ellerinizi sirkeli suya daldırın ve pilavdan bir avuç elinize alın. Bu pilavı uzunlamasına elinizde bir blok formuna getirin.


     RESİMLİ SUŞİ TARİFİ. HERKES YAPABİLİR!!!


    Pilavı nori yaprağının ortasına koyun ve parmak uçlarınızla yaprağın yüzeyine eşit şekilde dağıtın.
    Yaprağın üst tarafında 1 cm kadar bir kesiti pilavsız bırakın çünki bu kısmı dolmayı sararken yapışma yapı olarak kullanacaksınız.


     RESİMLİ SUŞİ TARİFİ. HERKES YAPABİLİR!!!


    Balığı koymadan önce balığın geleceği orta kısma parmak ucunuzla aldığınız bir parça wasabi macununu bulaştırın.
    Dikkat edin wasabi çok acıdır. Az birşey yeterli olacaktır.


     RESİMLİ SUŞİ TARİFİ. HERKES YAPABİLİR!!!


    Wasabiyi sürdüğünüz orta kısma kalem şeklinde kesilmiş somon balığı etini çiğ olarak koyuyorsunuz.
    2-3 parçayı ekliyerekte koyabilirsiniz.


     RESİMLİ SUŞİ TARİFİ. HERKES YAPABİLİR!!!


    Bambu hasırın size bakan tarafını hafif kaldırarak hazırlanan tertibi dolamaya başlayabiliriz.


     RESİMLİ SUŞİ TARİFİ. HERKES YAPABİLİR!!!


    Nori yaprağını, yaprağın size bakan alt kısmı yukarıda bıraktığımız 1 cm lik boş kısma kadar üstündeki malzemeleri
    dağıtmadan hafif bastırarak dolayalım.


     RESİMLİ SUŞİ TARİFİ. HERKES YAPABİLİR!!!


    Şimdi nori yaprağının 1 cm lik kısmı dışarıda kalmış olmalı. Bambu hasır yardımıyla dolmayı silindir şekline getirelim.


     RESİMLİ SUŞİ TARİFİ. HERKES YAPABİLİR!!!


    Şimdi bambu hasırın size bakan ucunu, yani dolamaya başlarken hafif kaldırdığınız ucu tekrar kaldırarak o 1 cm lik
    kısmın yaprağın dışına yapışmasına müsade edin. Pilavın nemi o kısmın yapışması için yeterlidir. Su sürmenize gerek yok.


     RESİMLİ SUŞİ TARİFİ. HERKES YAPABİLİR!!!


    Kenarlardan taşan pilavı dolmanın içine iteleyin. İkinci dolamyı aynı işlemlerle aynı şekilde yapın.


     RESİMLİ SUŞİ TARİFİ. HERKES YAPABİLİR!!!


    Bir parça bezi sirkeli suya daldırın ve dolmaları keseceğiniz keskin bıçağı bu bezle silerek nemlendirin.
    Hazırladığınız dolmaları ortadan kesin.


     RESİMLİ SUŞİ TARİFİ. HERKES YAPABİLİR!!!


    Her kesme işleminden sonra bıçağı bezle tekrar silin. Ortadan kestiğiniz dolmadan oluşan iki parçayı yan yana koyun ve
    bu sefer iki yerinden eşit üç çift parça olacak şekilde kesin. Böylelikle bir dolmadan altı parça lokum büyüklüğünde sushi olacaktır.
    Tek bir dolmadan altı parça sushi olacak şekilde tek tekte kesebiirsiniz fakat estetik görünüm bakımından eşit yükseklikte olmaları için
    bu şekilde kesilmesi uygundur. Sushileri altışar parça olmak üzere tabaklara koyup servis edin.

    Bir parça zencefil turşusu sushinin üstüne kapak gibi kapatılıp bu lokmanın soya sosuna batırılarak yenmesi tavsiye edilir.
    Wasabiyi damak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

     RESİMLİ SUŞİ TARİFİ. HERKES YAPABİLİR!!!



    Malzemeleri tedearik edebileceğiniz bir yer buldum. Linkleri veriyorum.

    Pirinç Sirkesi
    Japon Pirinci
    Nori (yosun yapragi)
    Wasabi
    Zencefil Turşusu
    Somon Balığı
    Bambu hasır
    Soya sosu

    Türkiye sitelerinde Kombu-Tang bulamadım. Pirinç için yazdığım kombu-tang kullanmasanızda olur. O kadar önemli bir katkı malzemesi değildir. Zaten bıraktığı aroma çok zor seçiliyor.

    Reklam gibi oluyor fakat malesef türkiyede bir tane site var bu malzemeleri bulunduran. Başkasına rastlayamadım. Malzemelerin toplamı pahalı gelsede bunların cüzzi bir miktarı sushi yapımında kullanılılyor. Somon balığı hariç diğer bütün malzemeler kurudur ve uzun süre dayanır.

    NOT: YAPTIĞINIZ SUŞİ Yİ 24 SAAT İÇİNDE TÜKETMENİZ LAZIM. İÇİNDEKİ MALZEME ÇİĞ OLDUĞU İÇİN BEKLETMEK UYGUN DEĞİLDİR!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.respect -- 25 Ağustos 2010; 2:06:18 >







  • dh nin çevrecileri balıkları çiğ olarak mı yiyolar..
  • Denemek lazım Bulgur pilavıylada olur sanırım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ouroboros -- 24 Ağustos 2010; 11:18:17 >
  • balık değil de arasına kavurma koysak daha güzel olur sanki
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muulk

    balık değil de arasına kavurma koysak daha güzel olur sanki







    quote:

    Orijinalden alıntı: Alphanumeric

    Denemek lazım Bulgur pilavıylada olur sanırım?






  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muulk

    balık değil de arasına kavurma koysak daha güzel olur sanki

  • En kısa sürede deneyeceğim teşekkürler!
  • Japon pirinci demiş ama Gönen Baldo Pirinciyle yapsak nasıl olur hocam??
  • Alıntı mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Brain Wave


    quote:

    Orijinalden alıntı: Muulk

    balık değil de arasına kavurma koysak daha güzel olur sanki







    quote:

    Orijinalden alıntı: Alphanumeric

    Denemek lazım Bulgur pilavıylada olur sanırım?





    Turkish usül




  • ben kangal sucukla yapıyorum daha güzel oluyor
  • içini yine hazırlayın ama balığa değil yaprağa sarın. Sarma gibi oluyo acayip lezzetli
  • bence araya etli kuru fasülye dehşet gider hacılar .Hep pilav üstü mü yicez biraz da pilav içi yiyek.Bu arada küçükken yediğim pilavların tadı şimdiki Baldo pirinçlerde yok ona yanıyorum ben yaaaa.
  • balığı oyle yemek balığa hakaret olur .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 360°

    Alıntı mı ?

    Yurt dışından aldığım ingilizce bir suşi tarifleri kitabından resimleri scanlayıp anlatımları çevirdim. Çeviride hata yok emin olabilirsiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muulk

    balık değil de arasına kavurma koysak daha güzel olur sanki





  • emeğine sağlıkta bi sorum olacak
    bu malzemeleri nereden bulacaz ysun yaprağı pirinç sirkesi ve wasabi macunu nu ?
  • Bu malzemeleri bul gerisi kolay zaten.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

    emeğine sağlıkta bi sorum olacak
    bu malzemeleri nereden bulacaz ysun yaprağı pirinç sirkesi ve wasabi macunu nu ?

    Wasabi macunu yerine acı biber. Yosun yaprağı yerine bildiğin sarma. Pirinç sirkesi yerine mis gibi üzüm sirkesi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.