Şimdi Ara

SiLENT HiLL DOWNPOUR (PS3 ANA KONU) EFSANE GERi DONDU OYUN CIKTI (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
752
Cevap
1
Favori
27.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sh4 ün sh ile ne ilgisi var yahu, oyunu sevmeniz onun bi sh oyunu olmadığı gerçeğini değiştirmez. o kendince geliştirdiğin savunma lafları dediğiniz yerleride ben geliştirmedim, sizin gibi istisnaların haricinde benimsenen ortak kanı o bütün dünya oyuna "üvey evlat" muamelesi yapıyor gelmiş siz burda bu oyunun silent hill olduğunu savunuyorunuz. bide bana sh ne biliyor musun diyorsunuz şaka gibi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 355GTS -- 21 Kasım 2010; 18:10:36 >




  • Hak veriyorum seninki de zor iş. Sağdan soldan laflara bakıp savunma yapmak falan :D Geçmiş olsun güzel argümanlar bulursan mesaj atarsın tartışırız yine :D O zamana kadar SH8 çıkmış olur gerçi onu oynayacağımızdan vakti geçer tartışmanın. "Herkes ööleee diyooo" dışında bir sebep sunmayanlara cevap yazmayacağım artık. Başlığın seviyesi düşüyor.
  • @Solufain hatırlattığın iyi oldu sahi Silent hill 4 de hayaletlerde vardı dimi o kadar aklımdan çıkmış ki oyun sen söyleyince hatırladım :) Ya hayatletin ne işi var Silent hill de hemde tahta ile öldürmeye çalıştığımız :) Silent hill nedir biliyomusun hastane koridorlarında gezerken kontrol ettiğin kapıların açılmasını istememendir sokakta siste ilerlerken o radyodan çıkan cızırtıları duymak karşına neyin çıkacağını bilememektir bir odaya girip aynada görüntün donduktan sonra hızla kapıya koşup kapının açılmasını ummak ama açılmayınca da umutsuzca sonunun ne olacağını beklemektir.Kısaca Silent hill ne grafiktir ne başka bişeydir Silent hill psikolojik gerilimdir, bunalımdır,hikayedir oynayanı germeyi başaran efsanedir ve efsane benim için ilk üç oyundur.

    Şu da ayrı bir konu eğer Silent hill The room sadece The room adı ile çıksaydı o zaman daha başarılı bir oyun olabilirdi en azından az da olsa kendi hayran kitlesini oluşturabilirdi ama oyunun başına Silent hill koyarsan ilk üç oyunu oynamış hayranları bu oyunu yerden yere vurur ve bana göre sonuna kadarda haklıdırlar...

    Bu arada sakın yanlış anlaşılma olmasın.Senin bu oyun hakkında ki görüşlerine de saygım sonsuz sonuçta herkesin kendi zevk ve eğlence meselesi ;)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Solufain

    quote:

    örnek verdiğin oyun ps1 de olsa eyw. derdim ama ben yeni nesilde Alone in the Dark mark göremedim .. zaten iyi olsaydı ps3 e daha iyi garfik yapıp piyasaya çıkarmazlardı !!! oynanış desen felaket !!!


    PS1? Alone in the Dark PS1 öncesinde çıkmış bir oyundur :D Yaşın yetmiyordur belki bilemiyorum ama çok sağlam bir korku oyunuydu. Eğer yeni oyundan bahsediyor olsaydım belirtirdim zaten :D

    Mesajları bi taraflarıyla okuyup yarım yamalak anlayanların gelip "4. oyunu efsane yaptınız" diye atar yapması ise bambaşka bir olay. Gidin o sıralamayı neye göre yaptığımı anlamak için mesajı bir daha okuyun. "Bu nasıl Silent Hill oyunu, sisler bile yok" türü lafları bizde söyledik. Ama hikaye olarak orjinal ve sürükleyiciydi. Ayrıca Resident Evil serileri gibi aksiyon oyununa dönmemişti. Sırf oynanışı kötü diye oyunu yerin dibine sokamam. Homecoming'i övüp 4. oyun kötüydü diyen adam bana gelip bık bık etmesin SH oyuncusuyum diye. Silent Hill'in özür sırf oynanışında değil, altında yatan güzel kurgulanmış hikayesinde de yatıyordu. Armut gibi sağa sola koşmakla olmuyor. Silent Hill 1 hala oturup oynanabiliyorsa bunu mükemmel oynanışına değil, içindeki hikayeye borçlu.

    Verdiğin Dark Void örneğine değinmiyorum. Verebilecek tek örneğin bu olduğuna göre elinde pek bir şey yok demektir :D


    Arkadaşım o zaman sen ne konuştuğunu kendin de bilmiyorsun ki !!! alone in the dark diyorsun ben yeni demedim diyorsun . madem ne yeni ne de eski demedin neyi diyorsan onu belirt ondan sonra konuşşş.

    ben 80 liyim ve hayatımda en iyi korku oyunlarını ps1 ve 2 de oynadım belki senin oynamadığın oyunlarıda oynadım bilip bilmeden yorum yapma.

    yeni nesilde (xbox360 ve ps3) bitirdiğim çok ama zevk aldığım oyun yok ilerde nolur bilemem zaten arasıra konu başlığı açıyorlar forumda ps1 ve 2 deki efsane oyunlar diye !


    Mesajları bi taraflarıyla okuyup yarım yamalak anlayanların gelip "4. oyunu efsane yaptınız" diye atar yapması ise bambaşka bir olay
    4. oyunu bu kadar konuşarak sen efsane yaptın bütün dünya unuttu (editorlerden tut oyun inceleyen sitelere kadar ) ama sen unatamamışssın...


    Silent Hill 1 hala oturup oynanabiliyorsa bunu mükemmel oynanışına değil, içindeki hikayeye borçlu.
    silet hill 1 hala oynanıcak hatta oynanmaya devam edicek herşeyin 1 ilki vardır sen oyunu 4. denmı oynamaya başladın ?

    Aslında sen haklısın sana ben örnek vermekle hata ettim çünkü sen hala dünyanın kötü dediği oyuna İYİ diyorsun

    neyse sen kendi bildiğin yolda ilerlemeye devam et




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mariano

    @Solufain hatırlattığın iyi oldu sahi Silent hill 4 de hayaletlerde vardı dimi o kadar aklımdan çıkmış ki oyun sen söyleyince hatırladım :) Ya hayatletin ne işi var Silent hill de hemde tahta ile öldürmeye çalıştığımız :)


    tahta çubukla hayalet dövmek




  • Oh be sonunda ne demek istedigimi anlayan birileri çıktı ben oynanışı,hikayeyi,atmosferi kastetmiyorum(gerçi oda yoktu ya neyse) siz burda gelmişsiniz tuvaletlerde,AVM lerde hayalet kovaladıgımız kapı deliginden kız kestigimiz oyuna sh diyorsunuz silent hill 3 gibi bi efsaneden sonra o oyuna yine iyi dayandım oyunda sh namına olan tek şey ismi.Siz begenmiş hatta oyunun fanı olmuş bütün posterlerini evinize asmış bile olabilirsiniz ama bu oyun sh degildir ve tek sh diyen ve begenen kişi siz ve tayfanızdır.
  • quote:

    Ya hayatletin ne işi var Silent hill de hemde tahta ile öldürmeye çalıştığımız


    Tabancayla God indiriyoruz, sopayla hayalet mi dövemeyecez :D Zaten tahtayla gireni affetmiyordu hayaletler ya neyse :P Şaka bi yana hayalet işi biraz ters kaçsa bile en azından düşmanlarımızın bir anlamı oluyor. Silent Hill saydığınız beşinci oyundaki gibi sağdan soldan arak değiller :D

    quote:

    Silent hill nedir biliyomusun hastane koridorlarında gezerken kontrol ettiğin kapıların açılmasını istememendir sokakta siste ilerlerken o radyodan çıkan cızırtıları duymak karşına neyin çıkacağını bilememektir bir odaya girip aynada görüntün donduktan sonra hızla kapıya koşup kapının açılmasını ummak ama açılmayınca da umutsuzca sonunun ne olacağını beklemektir.Kısaca Silent hill ne grafiktir ne başka bişeydir Silent hill psikolojik gerilimdir, bunalımdır,hikayedir oynayanı germeyi başaran efsanedir ve efsane benim için ilk üç oyundur.


    Eyvallah. Bak bu lafa bişey demem. Psikolojik gerilim olarak ilk üçü üstüne tanınmaz. Kalan özellikler ise The Room'da mevcuttur. Daha sonra ise Shattered Memories'e kadar bir daha görülmemiştir.

    quote:

    Arkadaşım o zaman sen ne konuştuğunu kendin de bilmiyorsun ki !!! alone in the dark diyorsun ben yeni demedim diyorsun . madem ne yeni ne de eski demedin neyi diyorsan onu belirt ondan sonra konuşşş.

    ben 80 liyim ve hayatımda en iyi korku oyunlarını ps1 ve 2 de oynadım belki senin oynamadığın oyunlarıda oynadım bilip bilmeden yorum yapma


    Alone in the Dark denince aklına yeni nesil dandik oyun geliyorsa ben ne yapayım. Yaşın da tutuyor orjinal oyunu oynamaya ama.

    quote:

    Mesajları bi taraflarıyla okuyup yarım yamalak anlayanların gelip "4. oyunu efsane yaptınız" diye atar yapması ise bambaşka bir olay
    4. oyunu bu kadar konuşarak sen efsane yaptın bütün dünya unuttu (editorlerden tut oyun inceleyen sitelere kadar ) ama sen unatamamışssın...


    Bu kadar söylenildiğine göre kimse unutmamış Benim tek yazdığım hikaye olarak en sevdiğim oyun sıralamasıydı. Gerisinde millet kendi coştu.


    quote:

    Silent Hill 1 hala oturup oynanabiliyorsa bunu mükemmel oynanışına değil, içindeki hikayeye borçlu.
    silet hill 1 hala oynanıcak hatta oynanmaya devam edicek herşeyin 1 ilki vardır sen oyunu 4. denmı oynamaya başladın ?


    Ha?Niye benim dediğimi tekrarlayıp arkasından bana laf sokma girişimindesin anlamadım. Ayrıca senin dediğin hesapta hepimiz NFS 1, Street Fighter 1, Final Fantasy 1 oynamalıyız. (Gerçi FF örneği kötü oldu. Hala oynanabilirliği var. Yine hikaye avantajı)

    quote:

    Aslında sen haklısın sana ben örnek vermekle hata ettim çünkü sen hala dünyanın kötü dediği oyuna İYİ diyorsun


    Dünya ööleee diyooo! Peki canım o zaman ben hemen gidip PES 2011 ve Fifa 2011 alayım. Sonuçta Dünya bunlara PS3'ün en iyi oyunları da diyor. Kendi fikirlerin yoksa boşa uğraşıyorsun.

    quote:

    ,hikayeyi,atmosferi kastetmiyorum(gerçi oda yoktu ya neyse)


    Şuna gelip laf anlatmaya çalışıyorum ya o bambaşka bir durum.




  • Öncelikle donanımhabere yeni üye olan birisi olarak herkese günaydın

    Solufain

    Dostum SH4 sadece room adı altında çıksaydı oyuna yapılan eleştiriler yapılmaz ve çok iyi bir oyun olarak kabul edilirdi
    fakat sh olarak çıkınca beklentiler farklı oluyor ve room da bu beklentileri karşılayacak potansiyel yoktu maalesef

    Sana katıldığım nokta the room; sh ruhunu homecoming adlı 5. sınıf amerikan teenage-korku filmi(oyunu)ndan daha fazla taşıyor
    Ama sh 1-2-3'ün arasına girecek kadar da değil
  • arkadaş takmış "dünya öyle diyor" lafına evet dünya öyle diyor çünkü millet silent hill in nasıl bi yer olması gerektiğini gayet iyi biliyor karşısına silent hill ismiyle çıkan bi oyunu oynayıp "silent hill" in ruhunu arayıp bulamayınca ne olacaktı ki? suç "dünya öyle dediği" için insanların değil sh4 ün. zaten silent hill 4 ün bi silent hill oyunu olduğunu savunan biri silent hill i ingilizcesi olmasına rağmen(!) boşa oynamıştır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 355GTS -- 22 Kasım 2010; 10:14:43 >
  • PSN: SolufainDespana ..;

    SH1 ve 2'yi yeniden oynamayı denemelisin...Özellikle SH1'i ses sisteminde stereo 2.0 yada 5+1 prologic...İsterseniz SH4 içinde fazla ısrarcı olmayın, sevilmedi işte.
  • En başındaki sırada "2-4-1-Shattered Memories-3-Origins-5" şeklinde bir sıralama yapmış shattered memories oyununu 3. oyundan 4. oyunu ikisindende güzel saymış.

    Şimdi ise "Eyvallah. Bak bu lafa bişey demem. Psikolojik gerilim olarak ilk üçü üstüne tanınmaz" yazmış.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Solufain
    Hikaye bazında gidersek (ki bence Silent Hill için en öneli kriter) 2-4-1-Shattered Memories-3-Origins-5 şeklinde bir sıralama oluyor.



    Bu saatten sonra türkçe okumayı size öğretmek gerekiyorsa yapacak bir şey yok. Homecoming'e Silent Hill diyip The Room değildir diye ısrar eden adama bir şey denmez. "Bu beklediğimiz Silent Hill değil" lafını bende ettim The Room oynarken ama beklentiler ile gerçek farklı şeyler.

    Sevilmemiş olması benim umrumda değil. Herkes herşeyi sevse zaten ortada farklı pazarlar diye bir kavram kalmazdı. Ama varolanı görmezden gelip, göreni aşağılamak pek akıl karı değil. Ben serideki en iyi oyun 2. oyundur derken başka biri kalkıp hayır 3. oyundur diyebilir. Ama 4. oyunun hikaye kurgusu bana göre 3. oyundan daha ilginçtir dediğimde "4. oyunda hikaye yok lol" cevabı geliyorsa sorun büyük.

    Ayrıca Silent Hill denilince akla gelen ilk isim olan Akira Yamaoka artık yok. Mary Elizabeth'in yeni oyunda bir şarkı söyleyeceğini sanmıyorum. Benim için o ikilinin müzikleri en heyecan verici şeylerden biriydi. Atmosferin bütünlüğünü tamamlayan şeyin müzikler olduğu bir gerçek. Şimdi başkası müziklerini yaptıüğına göre 8. oyun da gerçek Silent Hill olmayacak sizin hesaba göre? (Ki şüphelerim var. Yeni müzikleri biraz daha duymak lazım) Bu da ses sitemi önerisine uygun bir cevaptır.

    1. oyundan beri Sh oynuyorum ve hepsini bütün sonlarıyla bitirmişimdir rahat olunuz. Sıkıldığımda sadece SH1 ve Parasit Eve serisini oynamak için evde bulundurduğum bir PS1'im var hatta. Ben hiçbir şekilde THe Room en iyi Sh oyunudur demedim. Hala bunu kafaya takan varsa açık açık görsün :D Ayrıca bana sebep olarak "Herkes böle diyor" dışında bir şey söyleyemiyorsanız sevgili 355, o zaman konuşmaya hakkınız yoktur :D Kendi fikirlerinizi savunmayı öğrenince beklerim. Ya da başka bir seçenek olarak The Room'un başındaki Silent Hill adının kaldırılmasını sağlayın. O zaman "Silent Hill değildir." der ve Homecoming'in başındaki Silent Hill 5 isminin kaldırılması için çalışmalara başlarım. Daha kolay olsa gerek :D




  • Sh 5 iyi olmayabilir tek bir mesajımda bile iyi demedim en başında yazdıgımı tekrar yazıcam anlamak istemiyorsun yada anlamıyorsun umrumdada degil ama sen gelip buraya sh 4 sh 2 hariç bütün sh lerden güzel diye yazarsan bırak tepkiyi linç edilirsin.O efsanelere hakarettir bu.
  • hocam sen shh yi de anlamamışsın ki bak üstteki mesajda ne yazmışım sh; yapmış olduğun ve bunu kendine bile kabul ettiremediğin bi kötülükle yüzleşme yeridir. alex yaptığıyla yeterince yüzleşmedi mi sence? shh buz gibi bi sh oyunudur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 355GTS -- 22 Kasım 2010; 12:10:34 >
  • sh5'i tek bozan şey bana kalırsa dövüş sistemiydi bir oyuna yenilik getirmek istiyorsanız on kez düşünmelisiniz double helix böyle bir riske girdi ve kaybetti ayrıca bir etkende sh5teki konunun kopuk olmasıydı... illa bir seri eleştirilecekse bu sh4 değil sh5 olmalıdır..arkasından shattered memories gelir.. origins ayrılabilir ufak tefek bazı bugları,silah sistemi ve platform kıtlığı yüzünden eleştirilebilir sadece...
    sh4'ün sh olmadığı savunanlara en iyi cevabı solufain adlı arkadaşımız söylemiş kronolojiye bakarsanız sh4'ün daha ayrıntılı bir alanda olduğunu görürsünüz bütün soruların cevabını (the order tarikatının geçmişi,bkz joseph'in bıraktığı notlar) ancak sh4de bulabilirsiniz bu yüzden sh4 bana göre iyi bir yeri hakediyor ha diğer serilerden dahamı iyi? (sadece konusunu ayrı tutarak yazıyorum) kesinlikle hayır..
    sh4'ü tekrar tekrar oynamanız içinde sadece iki neden var biri konunun bütünlüğü diğeride müziklerin mükemmel olması...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heliosaga -- 22 Kasım 2010; 17:35:04 >




  • Serseri Gezgin teşekkür ederim. Sürekli aynı şeyi tekrar edenlerle tartışmaya girememeye karar vermiştim ben artık :D Oyunun yapısını değiştirmek ilk 3 Silent Hill'den sonra başladı. Ana sebeplerinden biri artık yapımcının Team Silent olmamasıdır. Herkes farklı bir şey denedi. Origins eskiye dönmeyi denedi falan. Birileri inatla yazımı okumayıp (veya okuyamıyorlar o konuda suçu onlarda değil onlara okumayı öğreten ilkokul öğretmenlerinde buluyorum) "OHA EN İYİ SH İÇİN THE ROOM DEDİ!" kafasında devam ediyorlar :D

    Sırf şu iki şarkı bile yeter oyuna bee



    Belki kaçıran vardır diye DDR Remix olanı koyuyorum gerçi :D





  • Bence Silent hill 4 kötü bir oyun değildi,kötü bir Silent hill'dı.Hikayesi falan çok derindi,inanılmaz ayrıntılar vardı.Her şeyden önce Walter Sullivan gibi efsanevi sayko bir karakteri vardı.21 sacrements olaylarını ayrıntılarıyla araştırın zevkten dört köşe olursunuz eminim.Müzikler Silent Hill 2 ile birlikte bence serinin en iyisiydi.4'ten sonraki silent hill'lar için silent hill bile demem şahsen.
  • =Solufain=

    Arakadaşım sen ne yapmaya çalışıyorsun tmm sana konusu güzel gelmiş diye herkeze kendi tezini savunacaksın diye bir kayde mi var . yok öyle yok böyle konu dağları aştı tavan yaptı falan filan ... madem oyle bu zaman kadar nerdeydın şimdi mi aklıan geldi konusu ? yok yaşın müsait filan sen kendini ne zanndeiyorsun . da bana öyle trip yapıyorsun konuşmlarına dikkat et !!! oraya muzık fılan koymussun yok bu parcalar oyuna yeter yok oyle yok boyle zaten silent hill parcalarına bişey diyen yokkı konuyu nerden nereye getirdin konunun adı silent hill 4 mü yoksa 8 mi....

    not:
    Yaşın da tutuyor orjinal oyunu oynamaya ama

    Ama sını söylemedin ?

    GÖZÜNÜN YAŞIN A BAKMAM ONA GÖRE.




  • Son yazdığın mesaja da baktım şimdi. Ben tez savunmuyorum gerçeği söylüyorum. Kalanı ise "HERKES ÖÖÖLEEEE DİYOOOO" diye zırlayan bir grup insan. Kişisel görüş başka şey, gerçeği tamamen yok saymak başka şey. 2004 yılının oyununu şu anda savunuyorsam iki sebeptendir. Birincisi bunu hakediyor. İkincisi ise "The Room seviyormuş saldıralım" mantığındakilere hakettikleri cevabı vermek. Eh güzel bir karşı cevap olmadığına göre bu amacıma ulaşmışım demektir. Onun dışında trip nedir biraz araştır. O cümleyi bir kaç kez daha bütünüyle oku.

    quote:

    Orijinalden alıntı: fener1980
    senaryonun sağlam olması pek bişey ifade etmiyor asıl önemli olan oynanış


    Bunu yazan adamla Silent Hill tartışmam baştan hata :D Bir de yazdıkalrımı açıklayarak vakit kaybedemem. Olur da çözemezsen ve derdin varsa Silent Hill 8 konusunu kişisel ihtiyaçların için kullanmak yerine bana özel mesaj yollayabilirsin. Orta yerde artistik yapmak hoş değil :D




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 355GTS

    yazı sh2, sh4 ve shh ile ilgili spoiler içermektedir hala oynamayan var mıdır bilmiyorum ama yine de uyarmızı yapalım

    sh4 ün senaryosunun bi kere silent hill ile uzaktan yakından alakası yok. sh4 te walter ölmüş anasını diriltmeye çabalıyor. olay sh dışında her yerde geçiyor ayrıca. silent hill ise ana tema olarak farkında olarak ya da farkında olmadan yaptığın bi haltın (misal: sh2 de james'in karısını öldürmesi, shh de alex in joshua yı öldürmesi gibi) bedelini ödeme veznesi kısaca. (şimdi demeyin harry nin suçu neydi diye alessa yı kan çekiyor silent hill'e kurbanlar araya kaynayabilir)hatta bunu sana tekrar tekrar ödettirebilir (bkz: sh2 de maria nın tekrar tekrar ölmesi) sh4 ün sh ile uzaktan yakından bi alakası yoktur. senaryosu iyi olabilir, senaryosunu bende severim ama bu o oyunu silent hill yapmaya yetmiyor.

    dağılın şimdi.


    abi inanmıyorum ya sh den başka her yerde geçiyo dedin yaa bu yeterli zaten sen hiç oyun içi notları okumamışsın bir sana sıralamayı saymıcam kendin bul iki water prison nerede ? wish house nerdedir ? neyse ve konu açısından da nerdeyse aynıdır. walter wish house de büyüdü annesi babası terketti fln ayrıntıya girmicem. walter wish house de iken beynine tanrıyı doğurma misyınu yüklendi ( alessa olayı ) ve ona eğer söledikleri gibi yaparsa annesini geri kazanacağını sölediler kim söledi tabi ki de the order tarikatı ve hatta sh 3 te brooke heaven hospital de bu olay hakkında bir not vardır. işte bu amçla zavallı walteri kandırdılar o da annesine okadar düşkündü ki dediklerini yaptı ve sonunda cehhennemin dibini boyladı yani konu olarak tartışıcaksak aynı bunu da kanıtı var .




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.