Şimdi Ara

Başkasının Kullanıcı adıyla bağlanmak!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, Superonline fiber 10mps abonesiyim, geçen gün bağlantı hızlarına canım iyice sıkıldığı için (-ki tüm Türkiye'de yaşanıyormuş) biraz superonline iplerini kurcaladım, standart şifreli modemlere girdim ve birkaç kullanıcı adı ve şifreyi ödünç aldım :) (xxxxx@fiber) bunlardan bazılarının test sonuçlarında 100mbps olduğunu anladım, şimdi ben bu kullanıcı adlarından kullansam yasal olarak sorun olurmu?, Aslında kullanmakta istemiyorum çünkü kullanıcının sınırlı interneti var ise kotasını yemek istemiyorum açıkcası sırf bağlantı hızına gıcık olduğum için böyle birşeyi denedim ve meraktan sormak istedim, bilen arkadaşlar cevap verebilirse sevinirim.
    Not: Lütfen abuk subuk "sanane elalemin kullanıcı adından şifresinden" gibi cevaplar vermeyelim, bende biliyorum banane ama 3-5k download canıma tak etti :)







  • Öncelikle 3-5k download hızı alıyorsanız 10mbps ile 100mbit'e çıkarsanız da yine aynı adreste 3-5k download hızı alırsınız fark olmaması lazım.

    Bağlantı hızına gıcık olup insanların modemlerini kurcalayacağınıza, Superonline müşteri hizmetlerini arayıp şikayet açsanız daha iyi olurdu (hoş ne yapacaklarsa).

    Yasal olarak Superonline'dan ömür boyu adresinize ve isminize ban yani yasak yiyebilirsiniz anlaşıldığı anda. Birdaha size hizmet sunmazlar, bütün servislerinden de yasaklarlar. Ayrıca, başkalarının modemine girdiğiniz ve şifrelerini aldığınız loglarla anlaşılır, sanal suçlar kapsamında mahkemeye verilebilirsiniz.

    Girdiğiniz kişiler büyük ihtimalle kotalıdır, kotalı olmasa da adil kullanımı vardır. Gerçek sınırsız 100mbit olma ihtimalleri (600TL) imkansıza yakın, bu parayı veren root şifresini çoktan değiştirmiştir




  • @PhantomX
    Cevap için teşekkür ederim, zaten Superonline müşteri hizmetlerini arayıp sorunu bildirdim fakat oradaki elemanların standart prosedürü izlediğini zaten biliyorum, herhangi bir sonuç alamadım, sanıyorum genel bir sorun var. Araştırılınca loglardan vs. ortaya çıkacağını bende biliyorum sadece yasal olarak ne olabilir diye merak etmiştim, ki başkasının kullanıcı adını ve şifresini kullanmayacak kadar bilinç sahibiyim :) dediğim gibi sadece meraktı.
    Bu vesileyle bu başlığı okuyan ve modem şifrelerini değiştirmeyen arkadaşların acilen şifrelerini değiştirmelerini öneririm!.
  • Teorik olarak interneti hızlandırmak için sifreleri alacağınıza, degistirip bozarak insanları internetten dusurebilirsiniz.

    Toplam 30-40 bin abone var desek fiberde, 5-6 binini internetten indirseniz aşağı, sizin - bizim internet hızlanır. Tabi 5-6 bin tane indirmeye gerek de yok. Pratik olması açısından, size yakın ip bloğundan 100-200 kişiyi indirseniz aşağı, apartman ve bölgesel olarak ufak bir rahatlama olur

    Tabi bu root şifreleri değişti diye söylentiler vardı, doğruysa 5-6 bin kişiyi indirmek zor olabilir.

    Ama bu dediğimi yaparsanız yasal olarak ne yapabilirler bilemem, hırsızlık filan yok sonuçta. "Aaa kendi modemime girip sifreyi degistiricektim yanlışlıkla başkasınınkine girmişim, IPler karışmış dersiniz"

    Dediğim gibi teorik olarak bir mantığı var, çok kişi + az bant genişliği = yavaş internet ise, az kişi + az bant genişliği = hızlı internet

    Özellikle downloada çok abananları, 24/7 indirenleri bulabilirseniz (buyuk ihtimalle cok port aciktir modemlerinde, p2p, torrent, emule gibi), bunları internetten dusurmek boyle yavas gunlerde geçici olarak fiber camiasını hızlandırır

    Not: teorik bir şakadır, uygularsanız mesuliyet kabul etmem


    2. bir taktik olarak, apartmana gelen router'ın odasına inip, sizin daireye gelen kablo dışında bütün kabloların yerini değiştirmek. MAC ID'den tanımlı oldukları için, apartmandaki bütün herkes internetten düşecek, sizin bağlantı online kalacaktır. Özellikle kalabalık apartmanlarda bir nebze olsun interneti ferahlatabilir bu hareket. Tabi mesuliyet kabul etmiyorum yine



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhantomX -- 16 Ağustos 2010; 11:27:46 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.