Şimdi Ara

görev yöneticisi, regediti kapayan virüsü nasıl silinir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.. w7 ve xp yüklü 2 pc yede bu virüsten girmiş. xpde görev yöneticisi ve regedit kapanmıştı. combofix vs. denedim ama düzelmediği için format attım. Şu an sadece w7 yüklü sistemde virüs var. İlk bulaştığında kullanıcı hesabı kontrolünü kapamaya çalıştı ama kapatamadı. Farklı dosyalara girerek(örneğin ses kartı dosyasına ve nero scout dosyalarına)çalıştırma komutu veriyo bende çalışmasına izin vermedim.Hddlerde autorun.inf ve albgsi.exe, adını hatırlayamadığım sonu .pif ile biten dosyalar var.SUPERAntiSpyware ile silmeyi denedim. Silinmiş gibi gözüküyo ama sistemi yeniden başlattığımda gene çıkıyor. Formatta atamam çünkü dosyalarım başka yere yedeklesem bile onada bulaşacak. Yardım ederseniz çok sevinirim.



  • ..

     görev yöneticisi, regediti kapayan virüsü nasıl silinir?
  • Arkadaşım CA Anitvirüs bu konuda en iyisi.
    Kaç gün boyunca bu lanet virüsle uğraştım.
    O dediğin virüs ismi Win32 sality.
    Ben çok uğraştm onunla en son CA antivirüs ile tarattm baya buldu virüsü direk sildim.
    Tabi bu virüs exe'lere bulaştığı için o exeler de silindi.
    Format harici tek çözüm CA antivirüstür kesinlikle.
  • Bu virüs iğrenç bir virus hayatımda bu kadar iğrenc bi virus görmedim ben. Bilgisayara format bile atsan virüslü iken taktığın bi flashı taktığın anda tekrar giriyor. Yada format atarken yedeklediğin şeyleri tekrar yüklemek isteyince tekrar giriyor. Bazı antivirus programları çıkıyor virusu ama virus çıktıktan sonra bile arkasında hasar brakıyor.
  • Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Mecburen exe dosyalarım gidicek. Peki bunun dışında jpg, mp3 yada film dosyalarınada bulaşıyor mu? Bari onları kurtarayım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: skyline334

    Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Mecburen exe dosyalarım gidicek. Peki bunun dışında jpg, mp3 yada film dosyalarınada bulaşıyor mu? Bari onları kurtarayım

    Yok arkadaşım sadece exe dosyalarına bulaşıyor bu meret.Video ve resimlere bulaşmıyor.O kdar virüs sildi program(3000 tane) ama video ve resimler saglam.Özellikle sistem geri yükleme dosyalarına bulaşıyor.Malum orası exe kaynıyor.
  • Bu virüs yüzünden 1 günde 4 kez format attığımı hatırlıyorum.

    XP de çözüm yöntemim şu şekilde olmuştu;

    Büyük ihtimalle NOD 32 kullanıyorsunuz. Bu virüs programı kesinlikle hiç bir halta yaramıyor AVIRA Free bile ondan daha kaliteli emin olabilirsiniz. Öncelikle NOD32 yi sistemden tamamen kaldırın.

    Sonrasında AVIRA yı indirin.http://free-av.com/en/
    Ad-Aware Se Personal Gereken ikinci program


    Denetim Masasından Bilgisayar Yöneticisi yetkisinde yeni bir kullanıcı oluşturun ve bunu oluşturduktan sonra sakın görev yöneticisi regedit veya başka bir yere girmeyin. O indirdiğiniz programları çalıştırmak için Bilgisayarım a tıklayıp indirdiğiniz dizine girmeyin aksi halde virüs tekrar aktif hale gelecek. İndirirken basit bir klasöre indirin. Örneğin;
    c:\indir

    Yeni kullanıcı hesabını oluşturduktan sonra masa üstümüz tertemiz iken başlat çalıştır a girin ve oraya indirdiğiniz dizini yazın. (C:\indir)

    Daha sorna AVIRA yı kurun. avira kurulumdan sonra update yapacak. AVIRA ile scan yapın sonrasında çıkan tüm enfeksiyonlu dosyaları Delete seçeneği ile kaldırın.
    Tüm işlemleri bitince Ad-Aware programını kurun ve tüm bilgisayarı "Scan" yapın.

    5 ile 10 arasında bir dosya topluluğu ortak bir şekilde virüsü meydana getiriyor ve ad-aware bu virüsleri bulabiliyor.

    Sonrasında bu programın bulduklarını da silin.
    Yüksek ihtimalle temizlenmiş olması gerekir. Eğer aynı hatayı tekrar alıyorsanız bilgisayarınızı tekrar başlatarak aynı işlemi tekrarlayın.yeni kullanıcı hesabı açın sonra AVIRA dan taratın sonra Ad-Aware den taratın.
  • combofix
  • selamlar arkadaşlar benim pcmede aynı virüsten girdi adı win/32 sality ama onun yanında

    * auto run fxt
    * auto run .gen
    * sality .nar
    * psw.agent.npt truva atı
    * agent hlu

    da girdi işin kötüsü sadece bilgisayarıma girmedi

    FOTOGRAF MAKİNEM TAKILIYKEN FOTOGRAF MAKİNEME VE 1TB LIK SAMSUNG EXTERNAL HARDDİSKİMEDE GİRDİ VE DOĞAL OLARAK PCMEDE ŞİMDİ BEN NE YAPABİLİRİM ?

    CEVAPLAR İÇİN ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM
  • @aykut

    ad-aware internet security pro yükle bilgisayarına. ardından ad-aware in bütün update lerini çek. sonra ad-aware kapat ve bilgisayar disklerine disk birleştirme yap. sonra bilgisayarını güvenli kip te aç ve ad-aware ile tarama yap. virusten eser kalmaz
  • bir türlü baş edemedm ben bu belayla. sonuç olarakda tüm bellek hdd ne varsa çakıcam formatı başka yolu yok. tekrar tekrar geliyor yoksa.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.