Şimdi Ara

PİLOT NASIL OLUNUR TÜM AYRINTILAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
1
Favori
56.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar nasıl pilot olunur detaylar nelerdir ve bunla ilgili konuları pilot maası ne kadar topic'inden daha dogru biryere tasımak hemde forum yeni giren birisi daha rahatlıkla hangi bilgiye ulasacagına baslıktan hemen karar vermesi icin actım.

    Eger admin gereksiz görürse topici kapatabilir.



  • anadolu üniversitesinden yapılan yeni acıklama;

    T.C.
    ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN
    ÖN KAYIT VE ÖZEL YETENEK SINAVI İLE ÖĞRENCİ ALINACAKTIR

    Üniversitemiz Sivil Havacılık Yüksekokulu Pilotaj Bölümü’ne ön kayıt ve özel yetenek sınavı ile 15 öğrenci alınacaktır. Ön kayıt için, 2010 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) puan türlerinden en az birinden (ağırlıklı orta öğretim başarı puanı eklenmeden) 225,000 veya daha fazla puan almış olan lise ve dengi okul çıkışlılar başvurabileceklerdir.
    Adayların şahsen başvurmaları gerekmektedir.
    2010 Öğrenci Seçme Sınavı sonucunda bir fakülte veya yüksekokula yerleştirilmiş olanlar da ön kayıt için başvurabileceklerdir.

    1. ADAYLARDA ARANACAK OLAN KOŞULLAR
    1.1. T.C. vatandaşı olmak.
    1.2. Başka bir yüksek öğretim kurumundan veya askeri ya da sivil başka bir eğitim kurumundan disiplinsizlik nedeniyle ilişiği kesilmiş olmamak. Bu hususa aykırı beyanda bulunanların kesin kayıtları yapılmış olsa bile Sivil Havacılık Yüksekokulu ile ilişkileri kesilecektir.
    1.3. Hava Harp Okulu Öğrenci Seçme Uçuşlarından veya başka bir kurumun (kamu ya da özel diğer sivil havacılık eğitim kurumlarından) uçuş eğitiminden; başarısız olma, disiplinsizlik, hava hastalığı gibi nedenlerden dolayı ya da başarısız olacağını anlayarak kendi isteği ile uçuştan ayrılmış olmamak.
    1.4. 01.01.1989 doğumlu veya daha küçük yaşta olmak Yaş düzeltmesi kabul edilmeyecektir. Düzeltmeden önceki tarih esas alınacaktır.
    1.5. Vücut yapısı düzgün ve her bakımdan sağlam olmak, dilinde pelteklik ve gizli kekemelik, işitme kaybı, renk körlüğü vb. olmamak.
    1.6. 2009-ÖSYS’de, ÖSS puanı veya özel yetenek sınavı sonucu ile örgün yükseköğretim programına yerleştirilmiş adayların ağırlıklı ortaöğretim başarı puanları ile ilgili katsayıları yarıya düşürülecektir. Bu kural açık öğretimin kontenjanlı programları için de uygulanacaktır. Sınavsız geçiş ile meslek yüksekokulları veya açık öğretimin (kontenjansız programları hariç) 2009-ÖSYS’de yerleştirilen adaylara bu kural uygulanmayacaktır.
    1.7. Adayların orta öğretim başarı puanları Yüksekokulumuz tarafından ÖSYM'den temin edilecektir. (Orta öğretim başarı puanı diploma notu değildir.)


    2. ÖN KAYIT YAPTIRACAK ADAYLARDAN İSTENİLECEK BELGELER
    2.1. 2010 YGS Sonuç Belgesi (ÖSYM’den Yüksekokul tarafından alınacaktır.)
    2.2. Nüfus cüzdanı örneği (Noter veya Nüfus ve vatandaşlık İşleri Müdürlüğü’nden onaylı belge)
    2.3. Dört adet vesikalık fotoğraf (Fotoğraflar 4.5x6 cm ebadında, son altı ay içinde önden başı açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır.)
    2.4. Başvuru formu (Bu form ön kayıt sırasında Yüksekokul tarafından verilecektir)
    2.5. Yetenek sınavına katılmak isteyen adaylardan sınav evrak giderleri için KDV dahil 50 (elli) TL sınav ücreti alınacaktır. Ücretler T.C. Ziraat Bankası Anadolu Üniversitesi Bürosu TR 58 0001 0019 0040 0130 7150 13 Eskişehir hesabına yatırılacaktır. Banka dekontu ön kayıt esnasında görevli personele teslim edilecektir. Başvuru ücretleri iade edilmeyecektir.
    2.6. Öğrenci Seçme Programında belirtilen sınav aşamalarını başararak deneme uçuşlarına katılacak olan adaylardan uçuş yer derslerine katılmadan önce KDV dâhil 500 TL uçuş harcı alınacaktır.

    3. SAĞLIK SERTİFİKASINA İLİŞKİN BİLGİ
    3.1. Adayların Pilotaj Bölümüne kesin kayıt yaptırabilmeleri için “JAR FCL MEDICAL–3”e göre geçerli bir Class I sağlık sertifikası gerekmektedir. Adayların bu sağlık sertifikasını alabilmeleri için aşağıda açıklanan iki farklı yöntem önerilmektedir.
    3.2. Adaylar isterlerse Pilotaj Bölümü Seçme Sınavları başlamadan önce Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün pilotaj sağlık muayenesi için yetkili kıldığı ve Tablo-1’de listelenmiş olan hastanelerden birisine başvurarak sözü edilen sağlık raporunu alacaklar ve ön kayıt sırasında yetkililere teslim edeceklerdir.
    3.3. Adaylar isterlerse sağlık sertifikası alma sürecini Mülakat Sınavı sonucuna bırakabilirler. Mülakat Sınavını kazanacak 30 aday 16-17 Ağustos 2010 tarihlerinde, Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün pilotaj sağlık muayenesi için yetkili kıldığı ve Tablo-1’de listelenmiş olan hastanelerden birisine başvurarak ücreti karşılığında JAR FCL MEDICAL–3’e göre Class I sağlık raporu muayenelerine katılacaklardır. Sağlık muayenelerinden geçen ve sağlam raporu alan adaylar uçuş testine tabi tutulacaklardır. Uçuş yetenek testi başlangıç tarihi 19 Ağustos 2010 olacaktır. (Tablo-1’in güncelliğinin SHGMhttp://web.shgm.gov.tr/sektorel.php?page=hastaneler internet sitesinden takip edilmesi adayların sorumluluğundadır.)


    4. SEÇME SINAVLARINA İLİŞKİN DİĞER BİLGİLER
    4.1. Ön kayıtlar 12-13 Ağustos 2010 tarihlerinde 09.00-17.00 saatleri arasında Anadolu Üniversitesi İki Eylül Kampüsü, Sivil Havacılık Yüksekokulu, ESKİŞEHİR adresinde (www.ecas.anadolu.edu.tr internet adresinden sırasıyla Bölümler / Pilotaj kısmından ulaşım bilgileri ayrıntılı olarak görülebilir) yapılacaktır.
    4.2. Belirtilen tarihlerde ön kayıtlarını yaptıran ve mülakatı kazanıp uygun sağlık raporunu belgeleyen adaylar deneme uçuşlarını da kapsayan seçmelere alınacaklardır. Seçimler ile ilgili program ve diğer ayrıntılı bilgiler ön kayıt sırasında her adaya ayrıca verilecektir.
    4.3. Pilotaj Öğrenci Seçme Programının iki hafta (ön kayıt süresi hariç) süreceği göz önünde tutularak, il dışından Eskişehir’e gelecek adayların hazırlıklı olmaları gerekmektedir. Şehir dışından gelen adaylar, istedikleri takdirde Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun yurtlarından faydalanabileceklerdir.
    4.4. Sınava başvuran adayların, Kredi Yurtlar Kurumunda kalma talepleri olması durumunda, SHYO Kredi Yurtlar Kurumunda konaklama konusunda yardımcı olacak formu düzenleyecek ve öğrenciye teslim edilecektir.
    4.5. Kesin kayıt tarihleri sınav sonuçları ile birlikte ilan edilecektir.
    4.6. Pilotaj Bölümünün öğretim dili en az %30 İngilizce’dir. Eğitim süresi, 1 yılı İngilizce hazırlık sınıfı olmak üzere, toplam 5 yıldır, Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı’nda başarılı olamayan öğrenciler için İngilizce hazırlık sınıfı zorunludur. Hazırlık sınıfında başarılı olamayan öğrencinin kaydı silinir.
    4.7. Bu programda uygulamaya yönelik bazı dersler ve stajlar özel ve resmi havacılık kuruluşlarının tesislerinde yapıldığından bu programı kazanan adaylara güvenlik soruşturması yaptırılacaktır. Güvenlik soruşturması olumsuz olan veya bu kuruluşların düzen ve disiplinine uymayan adaylar bu programa devam edemezler.
    4.8. Pilotaj Bölümü ile ilgili her türlü bilgi 0-222-321 35 50 / 6823 no’lu Sivil Havacılık Yüksekokulu (Öğrenci İşleri Bürosu) telefonundan veyawww.anadolu.edu.tr ilewww.ecas.anadolu.edu.tr internet adreslerinden sağlanabilir.
    4.9. Posta yoluyla yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.
    4.10. Adaylar ön kayıt ve özel yetenek sınavları esnasında kılık-kıyafetle ile ilgili olarak yüksek yargı organları tarafından verilmiş kararlarla oluşmuş bulunan hukuki mevzuata uymak zorundadır.




  • Bizim Arkadaşlar 2 Extra İle Pilot Oluyo Çokta Zor Bi Dalga Değil.
  • 50.000€ karşılığında pilot olabilirsiniz. Bu ücret karşılığında altı aylık eğitimden geçiyorsunuz. Başarılı olursanız THY ayda 5000 liradan fazla maaşla sizi bünyesine alıyor. İki yılda ödediğiniz ücreti amorti edersiniz. Param olsa katılırdım.

    Fakat sınavı geçemezseniz paranız ne oluyor bilmiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KuzuXx

    Bizim Arkadaşlar 2 Extra İle Pilot Oluyo Çokta Zor Bi Dalga Değil.


    50 bin lira vermeye gerek yok, 5 lirayada pilot olunabilir.
  • uçMashıNı ßiLirshéN 0LurshuN phiL0t, ishtéMéshiNi ßiLirshéN iNér shaNa hér qhüL0t. -MC Ökkeş stayla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SuMMerMaN

    uçMashıNı ßiLirshéN 0LurshuN phiL0t, ishtéMéshiNi ßiLirshéN iNér shaNa hér qhüL0t. -MC Ökkeş stayla



    Türkçe mi bu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hardcrss

    50.000€ karşılığında pilot olabilirsiniz. Bu ücret karşılığında altı aylık eğitimden geçiyorsunuz. Başarılı olursanız THY ayda 5000 liradan fazla maaşla sizi bünyesine alıyor. İki yılda ödediğiniz ücreti amorti edersiniz. Param olsa katılırdım.

    Fakat sınavı geçemezseniz paranız ne oluyor bilmiyorum.


    6 ayda hava yolu pilotu olamazsın süre minumum 14 ay
  • Masraflı uraş isteyen meslek boşverrrr
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KuzuXx

    Bizim Arkadaşlar 2 Extra İle Pilot Oluyo Çokta Zor Bi Dalga Değil.


    nasıl ayrıntıları aktarır mısın...
    bende ucus okulana gidicem hayırlsıyla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: prenskaan


    quote:

    Orijinalden alıntı: KuzuXx

    Bizim Arkadaşlar 2 Extra İle Pilot Oluyo Çokta Zor Bi Dalga Değil.


    nasıl ayrıntıları aktarır mısın...
    bende ucus okulana gidicem hayırlsıyla

    Ayrıntıya Gerek Yok Üstad Alıyosun Uçuyosun Hepsi Bundan İbaret
     PİLOT NASIL OLUNUR TÜM AYRINTILAR




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KuzuXx


    quote:

    Orijinalden alıntı: prenskaan


    quote:

    Orijinalden alıntı: KuzuXx

    Bizim Arkadaşlar 2 Extra İle Pilot Oluyo Çokta Zor Bi Dalga Değil.


    nasıl ayrıntıları aktarır mısın...
    bende ucus okulana gidicem hayırlsıyla

    Ayrıntıya Gerek Yok Üstad Alıyosun Uçuyosun Hepsi Bundan İbaret
     PİLOT NASIL OLUNUR TÜM AYRINTILAR





  • quote:

    Orijinalden alıntı: KuzuXx


    quote:

    Orijinalden alıntı: prenskaan


    quote:

    Orijinalden alıntı: KuzuXx

    Bizim Arkadaşlar 2 Extra İle Pilot Oluyo Çokta Zor Bi Dalga Değil.


    nasıl ayrıntıları aktarır mısın...
    bende ucus okulana gidicem hayırlsıyla

    Ayrıntıya Gerek Yok Üstad Alıyosun Uçuyosun Hepsi Bundan İbaret
     PİLOT NASIL OLUNUR TÜM AYRINTILAR






  • quote:

    Orijinalden alıntı: quneshlee


    quote:

    Orijinalden alıntı: KuzuXx


    quote:

    Orijinalden alıntı: prenskaan


    quote:

    Orijinalden alıntı: KuzuXx

    Bizim Arkadaşlar 2 Extra İle Pilot Oluyo Çokta Zor Bi Dalga Değil.


    nasıl ayrıntıları aktarır mısın...
    bende ucus okulana gidicem hayırlsıyla

    Ayrıntıya Gerek Yok Üstad Alıyosun Uçuyosun Hepsi Bundan İbaret
     PİLOT NASIL OLUNUR TÜM AYRINTILAR








  • quote:

    Orijinalden alıntı: KaeJx

    Masraflı uraş isteyen meslek boşverrrr


    sende pilotsun sanırım bu kadar net konustguna göre



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prenskaan -- 3 Ağustos 2010; 12:59:24 >
  • hostes ol
  • kimyasal almadan pilot olunmaz. bira ve türevleri hamallık.
  • hava harp okulu
  • @hardcrss

    Bildiklerin kısmen doğru,fakat tam olarak değil.Şöyleki;
    "52.000€" karşılığında özel pilot kursları var 16 aylık bir eğitim sonunda uçuşa hazır hale geliyorsunuz.Türkiye'de çok fazla pilot sıkıntısı var şuan Türkiye'de çalışan 60 dan fazla yabancı pilot var,bu yüzden hem Türk pilotlar değerli.Bu 16 aylık eğitim sonunda direk 3.500-5.000 tl arası maaşla ilk işinize başlayabiliyorsunuz.5 yıllık süre içerisinde buraya dikkat maaşınız "15.000-20.000€"ya kadar çıkabiliyor,hatta geçebiliyor.

    Maaş örnekleri uçuş başına değildir,aylıkdır.Uçuş başına maaş alan pilotların değerlendirmesi ayda kaç kere uçuş yaptığına göre değişir.

    İyi forumlar.

    edit:@prenskaan kopyala yapıştır yapmışsın,yinede sağol bilgilendirme amaçlı olmuş ama pek fazla kişinin okuyacagını sanmam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WoX~ -- 3 Ağustos 2010; 13:04:18 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WoX~

    @hardcrss

    Bildiklerin kısmen doğru,fakat tam olarak değil.Şöyleki;
    "52.000€" karşılığında özel pilot kursları var 16 aylık bir eğitim sonunda uçuşa hazır hale geliyorsunuz.Türkiye'de çok fazla pilot sıkıntısı var şuan Türkiye'de çalışan 60 dan fazla yabancı pilot var,bu yüzden hem Türk pilotlar değerli.Bu 16 aylık eğitim sonunda direk 3.500-5.000 tl arası maaşla ilk işinize başlayabiliyorsunuz.5 yıllık süre içerisinde buraya dikkat maaşınız "15.000-20.000€"ya kadar çıkabiliyor,hatta geçebiliyor.

    Maaş örnekleri uçuş başına değildir,aylıkdır.Uçuş başına maaş alan pilotların değerlendirmesi ayda kaç kere uçuş yaptığına göre değişir.

    İyi forumlar.

    edit:@prenskaan kopyala yapıştır yapmışsın,yinede sağol bilgilendirme amaçlı olmuş ama pek fazla kişinin okuyacagını sanmam.


    kopyala yapıstırda bir sorun mu var ki;

    ayrıca kurs ücretleri degiskendir 55.000 £ duydum ama 52.000 £ hic duymadım tabi indirim veya anlasmayala bu fiyat olmus olabilir hatta 50.000 £ düsebilir
    ancak yaklasık olarak birbirine yakınsada su anda güncel fiyat ortalması 85.000 ila 100.000 tl arasındadır
    kurs dönemleride minumum 14 ay olup 16-18 ayda veren kurumlar vardır
    maas konusunda ise baslangıc maası 3.500-5000 tl den kesinlikle fazladır keza kabin hosteslernin aldıgı maası 3.040 TL dir
    özel kurstan cıkıpta 5 yıl icinde 15.000-20.000 £ kesinlikle yeni baslayan biri icin neredeyse imkansız bir maastır
    ucus basına tazminatta vardır maasındısında yada baska bir degisle X ayda 20 saat ucuyor Y 50 saat maası aynı olabilir mi
    farklı bir örnek birisi ist-yurt dısı calısıyor birisi ist-izmir calıyor maaslar aynı olabilirmi sence kesinlikle HAYIR!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prenskaan -- 3 Ağustos 2010; 13:52:37 >




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.