Şimdi Ara

Battle.Net Taktikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar battle net'e yeni takıldım 3 oyun oynadım 1'i zerg 2'si protosla karşılaştım ve yenildim.Adamlar UK olduğundan biz biraz acemi kalıyoruz.Açıkcası eski oyunculardan olarak oyunu stratejiyi unutmuşum.Yeni silah ve donanımlar olunca adamların rushını karşılayamadım.

    Bu konuda bizim türk oyuncular için yabancıların sıradışı taktiklerine karşılık savunma veya saldırı stratejilerini geliştirme bölümümüz olsun.

    Terran olarak girdiğim oyunlarda adamların aniden war faktor çıkarmadan daldıkları atakları zor karşılıyorken tam tank çıkarmışken adamlar feci bir ordu ile üssüme dalıyorlar.

    Terran sc 2 en paspal ırkmı?Yoksa oynadığım adamlar harbi uçuk mu?

    İlk oynadığım oyunlarımı anlatayım.Ve sizden strateji bekliyorum.
    Bu ecnebileri alt etmenin yolu yokmudur?

    Scv standart çıkışında 4 adet daha basıyorum.Sonra supply ve rafineri kuruyorum.
    Sonrasında Barracks kuruyor ve ardından hemen reactor kuruyorumki daha çok marine kasayım.Gelenleri karşılayım.
    DAHA Sonra sıkıcı kısım burası,2 kişilik mapte tek giriş olan kısma 2 adet bunker çaktıktan sonra önlemimi alıp hemen war factor kuruyorum derken adamlar baseme dalıyorlar.
    Hep bu şekilde devam ederken rushtan yeniliyorum.Heriflerin geldiği sürü halinde iken benim elimde toplam 12 marine ve tank ile nakavt oluyorum.

    Battle nette terran olan görmedim ! Sanırım farklı ırka yönelmem gerekecek.







  • Battle.net forumlarında okuduğuma göre çoğunluk protoss sonra terran ve azbir kısımda zerg oynuyormuş

    zerglerin kırpıldığından şikayet ediyorlardı...

    Ben de acemi olduğum için taktik veremiyorum ama youtube'dan pro ları izleyebilirsin...
  • protoss zaten hafiften op olmuş ya
  • simdi dostun yok ecnebilere karsı yok gavurlara karsı hoş degil oyun bu, zaman gelir karsına Türk oyuncu da cıkar
    sen tek baraka mı yapıyorsun sorunun bu olabilir 2-3 tane yapman gerekebilir
    tek ilacın senin yenildigin zaman "replays" kısmından izliyceksin seni yenen adam ne yapmıs vehttp://www.sc2win.com/ buradan terranların maclarını cekip izleyeceksin nasıl oynuyorlar, hangi binadan kac tane yapıp ordularını nasıl sekillendiriyorlar
    burdan replay cektikten sonra masaüstündeyken oyuna girmeye gerek olmadan cift tıklayınca replay acılıyor zaten
  • SC1 e göre düşünmek hatadır. Bende ilk başta öyle başladım, alışmışız medic'e goliath'a gelen geçen parçaladı.

    En son EU Ladder sıralamsına baktım 1v1 de ilk 5'ten 4 ü terrandı.

    Oyunu SC1 in gelişmişi gibi değilde, tamamen farklı, yeni bir oyun olarak algılamak yararınıza olur. Mesela Reactor yapmak yerine, X ile (evet adını biliyorum Hotkeyi biliyorum sadece) yapmanız yararınıza. Zaten 1v1 de terransanız girişi kapamanız yararınıza olacaktır. Replay izlemek en iyi öğrenme yöntemidir.

    Şu anda terranoynarken (2v2 oynarım genelde) rush yapılacaksa Gas toplamadan 2 barracks basıp direk marinelerle rusha gideri allyla birlikte. Öbür türlü X ile barracks upgrade ve reaper peşine marauder ile savunma. Yani duruma göre değişiryor. Kimi zaman ilk supply yaptırdığım işçiyi gas'a yollayıp inşaasını ona yüklerim.

    Yani aşşağı yukarı 4-5 farklı stilde başlıyorum, duruma göre, rakibimin yaptığı hamlelere göre. Bazı toss rakipler mesela, zea yollar sonra hava çıkar, duruma göre ally'a yer bastırıp ben viking e giderim hiçbirşey basmadan. Tekrar etmek gerekirse, bol bol replay izleyerek oyuncular neler yapıyori, nasıl başlıyor herşey öğrenilebilir. Hatta oyun sonunda tek tek hangi saniye, hangi dakika kim ne yaptı gözükebilir. Sc2 de eklemişler :P ilginç olmuş yazıyor böyle 56. saniye scv bastı 1dk marine bastı gibi :D

    Bunun dışında replaylerden sonra öğrenildiğine göre, hani unit'in neye zayıf olduğu neye güçlü olduğu öğrenmeli. Mesela Zerg'in Roach unitesi Zealot'a karşı güçlüdür. Zergling değildir gibi. Bunları da bildikten sonra, üniteleri iyi tanıyıp nasıl taktikler yapılabileceği bilinmeli.

    Mesela Protoss oynayan bir oyuncu karşısında onlarca birimiyle zerg ordusu görebilir. Zaten manyaklar gibi ürüyor zerg. Templarla uygun yapılmış psionic stormlar zergleri ziyan edebilir. Veya karşınızda bir Terran var, adam girişi kapatmış savunma yapıyor birim basıyor, saldırmıyor. Base de güvenlik 0 yolla dark templar dağılsın adam. Mesela SC1 dede kullanılan popüler terran taktiklerinden biride Siege Tank droptur. Expandin veya basein kenarına (genelde expandlerin kenarında yüksek yerler bulunur) oıraya tank drop yapıldımı alttaki birimler yetişemeden hasar verilebilir.

    Görüldüğü gibi :D Bol replay + bilgi+ kafayı kullanma, ileri derecede konsantrasyonla birleşince olay bitiyor :D




  • Ben de şimdiye kadar yaptığım maçların(sanki çok maç yaptım) sadece birini kazanabildim.Zamanla alışacağız artık
  • quote:

    Battle.net forumlarında okuduğuma göre çoğunluk protoss sonra terran ve azbir kısımda zerg oynuyormuş

    zerglerin kırpıldığından şikayet ediyorlardı...

    Ben de acemi olduğum için taktik veremiyorum ama youtube'dan pro ları izleyebilirsin...


    şuana kadar yaptığım 30 maçtan yarısını kazanmış biri olarak 3 ırkla 10 civarı oynadım oyunun en güçlü ırkı kesinlikle zergler 10 -7 lik bir seri tutturdum ve terranda 20 maç kazanmış birini yendim zerglerin neresi zayıfmış çok merak ediyorum doğrusu, terran ve protossun taktik saldırı üniteleri daha iyi reepper ve volid ray çok etkili olabiliyor yanlız alacağınız basit tedbirlerle çok hızlı üreyerek pro bir oyuncuyu yenebilirsiniz (2 kere yendim ) bir defa rakibi sürekli izlemelisiniz protoss ta çok zor teranda bir nebze , sc2 de hedef önce savunma olmalı daha sonra kendinizi yeterince iyi hissettiğinizde taktik bir saldırı yapmalısınız ordunuz rakibin 2 katı olsa bille yeniligi kaçınılmaz olabiliyor.

    0NLARI BEKLEMEDİKLERİ YERDEN VURMAK

    taktik saldırı olarak ilk hedefiniz rakibin işcileri olmalı eğer başarılı olabilirseniz rakip ne kadar pro olursa olsun morali bozuluyor ve savunmada kalıyor veya intikam saldırısı düzenliyor eğer pükürtürseniz zafer sizin . rankin zerglerle son oynadığım 7 maçtan 5 şini kazandım ve sıralamada 3 sıraya çıktım lig liderini ile yaptığım maçtı kıl payı kaybettim emin olun kazanacığım maçı heyecenımdan kaybettim düşmanı çevirin geçiş yollarını tıkayın ve imha edin................




  • quote:

    Terran var, adam girişi kapatmış savunma yapıyor birim basıyor, saldırmıyor.


    genelde terran protosta savunma böyle yapılıyor böyle yapanlara zergle iyice güçlenip bekliyorum düşmanın ikinci üssünü açmasını bekliyorum adamlarımı yarısın toprağa gömüp öbür yarısıyla zayıf durumda acemi bir oyuncu gibi hareketler yapıyorum tapi bir süre sonra zokayı yutup saldırıyor ve süprizzzzzz ve overload trasport larla arkasından işcilere süpriz saldırı .............
  • Zerg lerin zayıf olduğuna bende katılmıyorum. 4 maç falan oynadım zerg le hepsini aldım. Kaldı ki Zerg oynama tarzına yavaş kalıyorum. Taktik sürekli taciz ve map te sürekli hava birimi dolaştırarak exp çıkmasını engellemek.
    Protoss larla oynamaya çok çalıştım başlarda sıralama yapmak için ama SC1 deki Protoss oynayamama sıkıntım burada da devam ediyor.
    Zerg lere benzer taktik Terran larda uyguladım genelde başarılı oldu. Viking + Banshee yanlarına birde medic eklenirse sağlam bir ekip oluyorlar. Viking ler özellikler VoidRay leri patır patır indiriyorlar.
    Kafa karıştırma da iyi bir taktiktir. Bir taraftan yemleyerek asıl darbeyi diğer taraftan vurmak zevkli oluyor. 1 kere denedim ama karşıma sağlam bir oyuncu denk geldi ve yemedi.
    En iyi taktik nedir diye soran arkadaşlar oluyor. Aslında en iyi taktik bol bol replay izlemek.
    Bu arada savunma düşünen karşısındaki zayıf olmadığı sürece kaybeder.




  • az önce 3v3 oynarken terrandan müthiş bir atak yedim, ben hızla gelişirken adam scv yi benim base'e soktu ve gaz birimlerinin üzerine inşaata başladı. gaz ünitelerini scvlerle yoketmek zaman alacağından barracklardan 2 tane yapayım dedim, malum exp için de gaz istiyor. neyse bizim takımdan biri drop oldu da bende 2v3 sıkacağı için çıktım ama eminim sağlam bir atak yerdim. kısaca scv nizi rakibe ve onun gas ının üzerine inşaat yapacak şekilde yollayın, moral olarak bile çökertiyor.
  • rahat oLun beyLer Dota qibi Bu oyunuda eLe qecirecez merk etmeyin 19 aqustos doğum günüm Orjinal aLıcam suan oyunu cözmek icin campain oynuyorum Fet etmeye az kaLdı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: [LL]

    rahat oLun beyLer Dota qibi Bu oyunuda eLe qecirecez merk etmeyin 19 aqustos doğum günüm Orjinal aLıcam suan oyunu cözmek icin campain oynuyorum Fet etmeye az kaLdı

    Gençlik ateşi bu olsa gerek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wampirrr


    quote:

    Orijinalden alıntı: [LL]

    rahat oLun beyLer Dota qibi Bu oyunuda eLe qecirecez merk etmeyin 19 aqustos doğum günüm Orjinal aLıcam suan oyunu cözmek icin campain oynuyorum Fet etmeye az kaLdı

    Gençlik ateşi bu olsa gerek

    wampirr Senin yaşın baya var galiba ???
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.