Şimdi Ara

üst kapak yapıldı ama hızlanma sorunu....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bundan bi kaç ay önce aracım subap kaynattı ve bundan dolayı üst kapakta revizyon gerçekleştirildi. Yapılan işlemler ;

    -- Silindir kapağı taşlandı. ( 130 tl )
    -- Silindir kapak contası değişti.
    -- Kapağı motor bloğuna bağlayan contalardan 4 tanesi değişti. ( 200 tl )
    -- 16 adet subap değişti. Lastikleri de değişti. ( 700 tl ) Bizim aracın normalde yetkili serviste subap fiyatı tüm takımı ile birlikte tanesi 120 liradır. Parçası pahalı bir araç maalesef. Bizim araçta sadece subap ve lastikler değişti, diğer gayda ve iticilere dokunulmadı.
    -- Triger kayışı söküldüğü için eskisi takılmadı yenisi takıldı. ( 80 tl )
    -- Antifiriz yenilendi ( 30 tl )
    -- El emeği 260 tl tuttu.

    Araç yapılmadan önce 10 000 km de 5 litre yağ ekliyorduk. Araç yapıldıktan sonra bu ekleme 1,5 litreye düştü. Motor bloğu honlama çizgilerine bakılarak sekmanlarda aracın kilometresine göre gereken miktarda aşınma olduğu saptandı. Zaten araç 211 000 km de.....

    Fakat aracın üst kapağı yapıldığı için hızlanmasında daha bir serilik olması gerekiyor. Fakat halen istediğim seriliği yakalayamıyorum. Yine bir terslik var gibi ama bu terslik nedir bilmiyorum......aslında başka bi laguna kullanarak bunu saptamak daha kolay ama "youtube" de benim aracımla aynı özellikteki araçların 0-100 km hızlanmasına bakıyorum adamlar 10 saniyede bu hızı bulabiliyor.

    Bugün işe gelirken 1,6 opel astrayı zor geçtim. Sorun nedir bilmiyorum. Ateşleme sistemi ile ilgili hiç bir sorun yok görünüyor. Aklıma tek bi yol geliyor...aracın ilk sahibi elektronik beyne müdahale ettirmiş olabilir diye düşünüyorum. Daha az hızlansın diye...ilk sahibi bayan...Ama herkes aracın daha hızlı gitmesi için beyne müdahale ederken neden böyle bişi olsun diye de aklımdan geçirmiyor değilim.



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.