Şimdi Ara

chevrolet in ambleminin bir anlamı var mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
50.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu amblem acaba haç işaretinden mi esinlenilmiş?



  • el-cevab= Artısı büyük
  • Chevrolet 1911 yılında Louis Chevrolet ve Billy Durant tarafından kutulmuştur. General Motors şirketinin bünyesinden olan chevrolet general motorsun dünyada en çok reğbet gören markasıdır.Ortalama her sene 4 milyon kişiyi aşkın bir rakamla insanlar chevrolet arbalarını tercih etmektedirler.Louis Chevrolet ve Billy Durant tarafından kurulan firma hızla büyümüştür. Hızla büyeyerek güven ve emniyetliliği ile adından bahsettirmiştir. 1911 yılından şu zamana kadar dünyada milyonlarca otomobil üretildi ve yoğun ilgi gördü. Chevrolet dış görünüş ve güvenlik açısından her zaman dünyada öncü bir üretici olmuştur. Chevrolet kelimesinin anlamı kalite, güven, şık tasarım be para anlamına gelmektedir. Chevrolet 44 ayrı ülkede çok geniş bayi ağıyla otomobillerini milyonlarca kişiye ulaştırmıştır. Chevrolet Amerika Birleşik Devlerlerinde üretilmektedir. Firmanın isimi kurucusu louis chevroletin soy isimi olan chevroletten gelmektedir.Chevrolet araba dışında orta düzey kamyonlarda üretmektedir. Amerikanın en geniş otomobil üreticileriden birisi olan chevrolet Dünyanın en büyük şirketi ve otomobil firması olan general motorsun bünyesinden bulunmaktadır.Chevrolet Türkiyede 2004 yılında hizmet vermeye başlamıştır. Herkes tarafından ilgi gören bir arabadır. Chevrolet'in en süratli arabası chevrolet corvette'dir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HP. -- 3 Ağustos 2010; 9:58:49 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakkip

    Chevrolet 1911 yılında Louis Chevrolet ve Billy Durant tarafından kutulmuştur. General Motors şirketinin bünyesinden olan chevrolet general motorsun dünyada en çok rehavet gören markasıdır.Ortalama her sene 4 milyon kişiyi aşkın bir rakamla insanlar chevrolet arbalarını tercih etmektedirler.Louis Chevrolet ve Billy Durant tarafından kurulan firma hızla büyümüştür. Hızla büyeyerek güven ve emniyetliliği ile adından bahsettirmiştir. 1911 yılından şu zamana kadar dünyada milyonlarca otomobil üretildi ve yoğun ilgi gördü. Chevrolet dış görünüş ve güvenlik açısından her zaman dünyada öncü bir üretici olmuştur. Chevrolet kelimesinin anlamı kalite, güven, şık tasarım be para anlamına gelmektedir. Chevrolet 44 ayrı ülkede çok geniş bayi ağıyla otomobillerini milyonlarca kişiye ulaştırmıştır. Chevrolet Amerika Birleşik Devlerlerinde üretilmektedir. Firmanın isimi kurucusu louis chevroletin soy isimi olan chevroletten gelmektedir.Chevrolet araba dışında orta düzey kamyonlarda üretmektedir. Amerikanın en geniş otomobil üreticileriden birisi olan chevrolet Dünyanın en büyük şirketi ve otomobil firması olan general motorsun bünyesinden bulunmaktadır.Chevrolet Türkiyede 2004 yılında hizmet vermeye başlamıştır. Herkes tarafından ilgi gören bir arabadır. Chevrolet'in en süratli arabası chevrolet corvette'dir.






    Soru ile yazdıklarınızın ne alakası var. Yoksa haç işaretini boş verin araç iyimi demek istiyorsunuz.
    Öyleyse siz boş verseniz de boşvermeyecek olanlar vardır.




  • yazılanları anlayacak bir şekılde okumuş olsaydınız eğer bu skılde yorum yapmaya bile gerek duymazdınız
  • hee evet haç o haç. Almayın çok günah!

    siz cola turka için paralarınız coca colaya gidip bomba olmasın, hem ismi tersten okuyunca arapça başka anlamları var.
    ülker yiyin eti gavur malı
    kia kullanın onu müslüman kombasan tr ye getiriyor sevaba girin kia almak sevaptır.

    yeşil sermayemiz büyüsün semirsin...

    haçlı araba mı kullanılır
  • soruyu soran kısıye koca bir ban
    acaba zeka yası kac bu kısının




  • gördüğü her + yı haç sana zihniyet için logonun hiç akla gelmeyecek oldukça basit bir hikayesi var

    Efsane Chevy logosu William C. Durant'ın kalmakta olduğu bir Fransız otelindeki duvar kağıdını gören eşi bunun Chevrolet için çok iyi bir amblemi olacağını düşündüğünü söylemesi üzerine papyon amblemi ilk olarak 1912 civarında Virgina gazetesinde bir reklamda logo olarak kullanmış.

    işaret zaten haç değil papyon olarak geçiyor sayın arkadaşlar.
  • Haç olsa nolur olmasa nolur?Sanki diğerlerini müslümanlar üretiyor
  • hala bu tur konularla kafa yoran insanlar var ya helal olsun bişi demiyorum orda ay yada yıldız olsaydı bu sefer de müslüman mı diyecektik hem ne fark edecek ki neyin hesabı yapılmaya çalışılıyor anla veremiyorum
  • Şile bezi kullanmak lazımdır. Milli ekonomiye destek için.
    Elin gavurunun ürettiği bezi almamak için.
    Şile bezinin üzerine Amerikan bayrağını işletip asınsanıza.
    Bizim Şile bezi ozaman ne anlam ifade eder acaba.
    Sayın çok bilmiş arkadaşlar, kendiniz kullanıyorsunuz elin haç işaretini bişi diyeceğimiz yok. Ama buna hayır diyenlerlede kafa bulmaya gerek yok.
    Coca cola da bilmem neymiş. Siz yarın kiliseden çıkma kutsanmış suyuda coca cola ile bir tutarsınız. Coca colayı içiyoruz bunda ne var dersiniz. İçiniz alıyorsa biz de size saygı duyarız rahat olun.
    Bu gün suudilerin en çok kullandığı marka haç işaretli araba. Onlar kullanıyor diye ben kullanamam. Bayrak bezdir ama semboldür. Artı da bi semboldür de anlayana.
    Anlamayan arkadaşlar kabul edin ki o haç işareti.
    haç diyenleride kendinizce küçümsemeyin bence acınacak haldesiniz... bu davranışınızla. Yoksa arabaya binmeyle değil. Bu tavrınızla.
    Biliyorum karışık bi yazı oldu. Bu da anlayana.




  • Zaten bütün şevroleleri kutsanmış suyla takdis ediyorlarmış. Zinhar günaha girersiniz.
  • Ciddenmiiiiii.
    Kutsanmış suylamı yıkıyolarmış....
    Vay anasını be.
    Sizde yıkayan keşişle ahbab olmalısınız.Memnun oldum tanıştığımıza.
    Bende aşağı köyün İmamıyım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FADNUR -- 14 Aralık 2010; 22:44:53 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FADNUR

    Şile bezi kullanmak lazımdır. Milli ekonomiye destek için.
    Elin gavurunun ürettiği bezi almamak için.
    Şile bezinin üzerine Amerikan bayrağını işletip asınsanıza.
    Bizim Şile bezi ozaman ne anlam ifade eder acaba.
    Sayın çok bilmiş arkadaşlar, kendiniz kullanıyorsunuz elin haç işaretini bişi diyeceğimiz yok. Ama buna hayır diyenlerlede kafa bulmaya gerek yok.
    Coca cola da bilmem neymiş. Siz yarın kiliseden çıkma kutsanmış suyuda coca cola ile bir tutarsınız. Coca colayı içiyoruz bunda ne var dersiniz. İçiniz alıyorsa biz de size saygı duyarız rahat olun.
    Bu gün suudilerin en çok kullandığı marka haç işaretli araba. Onlar kullanıyor diye ben kullanamam. Bayrak bezdir ama semboldür. Artı da bi semboldür de anlayana.
    Anlamayan arkadaşlar kabul edin ki o haç işareti.
    haç diyenleride kendinizce küçümsemeyin bence acınacak haldesiniz... bu davranışınızla. Yoksa arabaya binmeyle değil. Bu tavrınızla.
    Biliyorum karışık bi yazı oldu. Bu da anlayana.


    arkadaş benim yaptığım alıntı offical bir alıntı idi yani adamın gördüğü bir desenden esinlenerek papyona benzeyen logo oluşturmuş, her + işareti haç olsa ohooo. kivarsayalım ki o haç firmanın kurucusunun diğer markaların kurucularından daha dindar olup olmadığını anlama şansımız varmı ? o zaman madem böyle bir hassasiyetiniz var gidip proton alın, samand alın nede olsa müslüman arabaları.

    birkere araç dediğiniz şey teknolojik makinalardır, din öncülüğünü yaptığımızı idda eder durururz biz makina devriminde ne yapmışız allahın kelamı metal makinelerle sıkıştırılamaz diyip teknolojiye sırtımızı dönmüşüz adamlar otomobil die birşey üretmiş biz Pegamberimiz döneminde şöyle iyiydik böyle iyiydik der övürünürüz.neredeyse tüm devletlerimiz övünüp durmuş orada da kalmış hiçbirşey üretmemişiz kendimizi dar görüşlü bir dindarlığa hapsetmişiz oysa Peygamberimiz değilmi ilim çinde olsa gidip alın diyen. ha bu yazdıklarımız chevrolet logosu ile alakası yok ama, yok o hristiyan yo bu yahudi yok bu ataist putperest v.s. takıntılarından kurtulamazsak çinin yaptığı dandik arabaları bile ülkemize sokar satarız kendi markamızı bile üretme girişiminde bulunmayız.

    aynı takıntı değil mi bir türk ile evli hristiyan bir adamcağızın mezarını söktürtmek için uğraşan zihniyet. Siz bu arabaya binerken logoyu görüp kiliseye girdiğinizi düşünüyor olabilirsiniz ama şekil sadece şekildir kocaman bir gerçek haç sembolünü olduğu yerde namaz kılınmaz die bir kaide varmı ? yok yani gördüğümüz objelere anlam yükleyen allah değil biz insanlarız.

    diyeceğim o ki o bir kilise değil o logo da haçı andırıyor olsa bile haç değil sadece haça benziyor diye almayacaksanız bu sizin tercihiniz ama bu gün türkiyede satılan ve logosunda haç yada bariz hristiyanlık sembollerini barındıran markalar var.logosuna haç yada hristiyanlık anlamı yüklemeyen bir marka ile uğraşacağına bariz bu kullanan markalarla uğraşın
     chevrolet in ambleminin bir anlamı var mı?

    Alfa Romeo
    Açılımı gerçekten çok uzun (Anonima Lombardo Fabbrica Automobili) olduğundan birçok ülkede Alfa Romeo, sadece Alfa olarak anılıyor. Afta markası, Romeo soyadını kuruluşun-dan dokuz yıl sonra (1919'da) aldı. Tarihi romanlardan çıkma bir italyan yakışıklısının ismi olan Romeo, markanın adına etkileyici bir yan anlam da kattı. Aslında Romeo, sadece Nicola adlı bir Alfa mühendisinin soyadıydı. Firma 1910 yılında Milano'da kurulduğunda yönetim logo olarak, şehrin iki sembolünü kullanma kararı aldı. Bunlardan ilki, şehrin logosunda yer alan kızıl bir haçlı. İkincisi, Visconti Ailesi'nin flamasından alınan bir yılandı ve bu engerek, bir çocuğu yutuyordu. Bu ilginç logo, ilk Haçlı Seferi'nde Araplar'a karşı kazanılan zaferi simgeliyor. Alfa'nın amblemine, 1925 yılında kazandığı ilk dünya şampiyonluğunun ardından bir de defne yaprağından taç ilave oldu.

    bakınız adamın atıf yaptığı yer neresi biraz ingilizce varsa chevrolet için söylenen 3 hikaye var hristiyanlıkla ilgli bişi varmı bakalım ?

    Legend I
    # There are several legends concerning the origin of the Chevrolet bowtie logo. The most popular has Durant seeing the design on wallpaper in a French hotel in 1908. He tears it off and keeps it in his wallet to show friends, thinking it would make a good nameplate for a car.
    Legend II
    # According to Margery Durant in her 1929 book, "My Father," "I think it was between the soup and the fried chicken one night that he sketched out the design that is used on the Chevrolet car to this day."
    Legend III
    # According to Mrs. Catherine Durant, her husband spotted a similar logo in a Hot Springs, Virginia, illustrated Sunday newspaper circa 1912. Mrs. Durant recalled, "We were in a suite reading the papers, and he saw this design and said, 'I think this would be a very good emblem for the Chevrolet.'"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnTEC -- 15 Aralık 2010; 8:53:57 >




  • Sayın OnTEC;
    Kendi adıma ne teknolojiye karşıyım nede ineğe tapan birinin inancına laf etmeye ve konu bunların ürettiklerini kullanalımmı değildi.
    Bahsedilen konuda arkadaş kanımca bu markadan bi araç almayı düşünüyordu ve kendisi o işareti haça benzetti, acaba diye kafasında soru işareti oluştu bunuda doğal olarak sordu. Buraya kadar anormal bişi varmı? Bizde fikrimizi söyleriz. Kimisi benzetir ben gibi, kimiside benzetmez. Ama iş benzetenlere hakarete varınca -yukarıda yazılanlardaki kendilerince alay edilen ve onlarda benzettiklerinden olsa gerek bu tepkileri, bende tepkimi gösterdim.
    Her artı haç değildir. Her C harfinin islamı temsil etmemesi gibi.
    Bir araç üretin ve amblemi de Cemil Ustanın adının baş harfi olsun.
    Allah aşkına Avrupada Amerikada bilmem nerelerde hangi tepki gelirdi.... El insaf yahu.
    Kendi milletine kendi dindaşlarına hakareti görev sanan arkadaşlara tepki. Yoksa arkadaşların dini hrıstiyanlık olsa banane.
    Bu araçın önündeki amblem haça benziyormu benzemiyormu? Bal gibi de benziyor.
    Alınırmı alınmazmı. Banane değilmi...
    Yada soru.Ya arkadaşlar, haç sembollü aracı alırsam günahmı olsaydı. Ozaman yine kafa bulmadan -siz bulmamışsınız zaten, sizin yazdıklarınız gayet güzel bir örnek olurdu.
    Ama soru bu işaret haça benziyormu.
    Bence benzetmeyen yoktur. Sizce......................................
    Almayın almayın günahtır.
    Adam kendince keşişlik yapıyor değilmi?
    Tepki bu tarza idi.


    Neyse son sözü Büyük şair söylesin -arkadaşlarda aziz valentinden bi sözle cevap verebilirler

    Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem;
    Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.
    Biri ecdadıma saldırdımı,hatta boğarım!...
    -Boğamazsın ki!
    -Hiç olmazsa yanımdan kovarım.
    Üçbuçuk soysuzun ardından zağarlık yapamam;
    Hele hak namına haksızlığa ölsem tapamam.
    Doğduğumdan beridir, aşığım istiklale;
    Bana hiç tasmalık etmiş değil altın lale!
    Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum
    Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum!
    Kanayan bir yara gördümmü yanar ta ciğerim,
    Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim!
    Adam aldırmada geç git, diyemem aldırırım.
    Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım!
    Zalimin hasmıyım amma severim mazlumu...
    İrticanın şu sizin lehçede ma'nası bu mu?




  • Aziz Valentine'den gelsin:

    Din işleri bir bu araba konusuna girmemişti.
    ONTEC oturup ciddi ciddi cevap vermiş. Ciddi cevap istiyorsanız biraz yukarıda kolayca bulacaksınız.
    Buna rağmen hala arabanın önündeki amblemi haç olarak algılayan kişi yavaş yavaş dalga geçme eşiğine girmeye başlamıştır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihsanokur -- 15 Aralık 2010; 21:47:20 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FADNUR

    Sayın OnTEC;
    Kendi adıma ne teknolojiye karşıyım nede ineğe tapan birinin inancına laf etmeye ve konu bunların ürettiklerini kullanalımmı değildi.
    Bahsedilen konuda arkadaş kanımca bu markadan bi araç almayı düşünüyordu ve kendisi o işareti haça benzetti, acaba diye kafasında soru işareti oluştu bunuda doğal olarak sordu. Buraya kadar anormal bişi varmı? Bizde fikrimizi söyleriz. Kimisi benzetir ben gibi, kimiside benzetmez. Ama iş benzetenlere hakarete varınca -yukarıda yazılanlardaki kendilerince alay edilen ve onlarda benzettiklerinden olsa gerek bu tepkileri, bende tepkimi gösterdim.
    Her artı haç değildir. Her C harfinin islamı temsil etmemesi gibi.
    Bir araç üretin ve amblemi de Cemil Ustanın adının baş harfi olsun.
    Allah aşkına Avrupada Amerikada bilmem nerelerde hangi tepki gelirdi.... El insaf yahu.
    Kendi milletine kendi dindaşlarına hakareti görev sanan arkadaşlara tepki. Yoksa arkadaşların dini hrıstiyanlık olsa banane.
    Bu araçın önündeki amblem haça benziyormu benzemiyormu? Bal gibi de benziyor.
    Alınırmı alınmazmı. Banane değilmi...
    Yada soru.Ya arkadaşlar, haç sembollü aracı alırsam günahmı olsaydı. Ozaman yine kafa bulmadan -siz bulmamışsınız zaten, sizin yazdıklarınız gayet güzel bir örnek olurdu.
    Ama soru bu işaret haça benziyormu.
    Bence benzetmeyen yoktur. Sizce......................................
    Almayın almayın günahtır.
    Adam kendince keşişlik yapıyor değilmi?
    Tepki bu tarza idi.


    Neyse son sözü Büyük şair söylesin -arkadaşlarda aziz valentinden bi sözle cevap verebilirler

    Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem;
    Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.
    Biri ecdadıma saldırdımı,hatta boğarım!...
    -Boğamazsın ki!
    -Hiç olmazsa yanımdan kovarım.
    Üçbuçuk soysuzun ardından zağarlık yapamam;
    Hele hak namına haksızlığa ölsem tapamam.
    Doğduğumdan beridir, aşığım istiklale;
    Bana hiç tasmalık etmiş değil altın lale!
    Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum
    Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum!
    Kanayan bir yara gördümmü yanar ta ciğerim,
    Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim!
    Adam aldırmada geç git, diyemem aldırırım.
    Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım!
    Zalimin hasmıyım amma severim mazlumu...
    İrticanın şu sizin lehçede ma'nası bu mu?



    Yanlış anlaşılmasın mesajım, şekil haca benziyormu? evet benziyor. ama haç mı? değil. hristiyanlık ibaresi için mi kullanılmış? yok. Yanlış anlaşılmasın benim chevrolat marka aracım yok ama millet bağnazca atıp tutuyor okumak araştırmak yok ben iyi bir dinadarın araştıran, okuyan, bilinçli insanlar olması gerektiğini düşünüyorum, ama malesef kendini dindar gören insanların çoğu okumadan araştırmadan işin aslı astarı ne analamadan yaftayı yapıştırdıklarını gerçekleri bağtıldan ayırmak için hiç bir çaba sarfetmediklerini görünce dinim adına utanıyorum, yoksa arkadaş almış almamış umurumda değil sinyalini beğenmez jantını beğenmez, marka imajını. fiyatını beğenmeyip almaya bilir ama saçma bir şeye takılıp orta çağ kafası ile sığ bir düşünce yapısı ile buraya gelip o haç çok kaybeder müslüman insanlar haç logolu arabaya binmez gibi saçma ve bu marka aracı beğenen, kullanan insanları dindar olmadıklarıyla itham eden düşüncesini buraya zerk etmelerine de kabul edemeyip kızıyorum.

    herşeyi geçtil o gerçekten yatık değil de dik dursa ve firmanın kurucusu katı bir katolik olduğu için böyle bir logoya sahip olsa ne olur? o mantıkta hiç bir hristiyanın birşeyini kullanmamak gerekir buda sabahki mesajımda yere bizi taşır, yani ne üretiyoruz ki burun kıvırıyoruz malesef hiçbirşey üretmiyoruz. üretiklerimizde o firmaların gelip Türkiyede açtıkları fabrikalar. malesef keşke böyle olmasa idi keşke din ile uzaktan yakından alakası olmayan konuları getirip din eksenine oturtmasak DÜnyevi konuları dünyevi olarak ele alıp nasıl daha iyisini yaparım diye düşünebilsek.




  • evet haçtan esinlenmiş o yüzden siz boşverin chevrolet almayın samand alın.
    vites topuzuna tespih koymayı ve arkasına da maşallah yazmayı unutmayın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FX35 -- 18 Aralık 2010; 10:50:38 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sener35

    bu amblem acaba haç işaretinden mi esinlenilmiş?



    şu kadarcık cümleden neler çıkarmışsınız, helal olsun. vatandaş amblemin nereden geldiğini merak etmiş ve sormuş, almayın dememiş, haç işareti ise kötüdür dememiş, yorum bile yapmamış.

    bu kadar marka fanatiği olup savunmaya gerek yok, bir kişi doğru düzgün cevap verseymiş ilk başta keşke, bu kadar gereksiz kişinin yorum yazmasına gerek kalmazdı.


    viyana'ya gitmiş olanlar bilirler, gitmemiş olanlar için de açıklayayım, türkler 2 kere viyana'yı kuşattığı için, adamlar bizden nefret ediyorlar ve kahve içilen yerlerin eski olanlarının girişinde taşlara ay, ay yıldız işlemişler.

    siz bırakın ucuza satmayı, parasız verseniz üzerinde ay yıldız olan birşeyi onlara kabul ettiremezsiniz.

    eğer biri sırf haç işareti olduğunu düşünüp bu arabayı almıyorsa bunun kınanacak bir tarafı yok.




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.