Şimdi Ara

Geleceğin Mühendislikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
3.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selamlar,

    bilgi üniversitesinde ilginç mühendislikler açıldı bu yıl... Tercih yapacak arkadaşlar için paylaşayım istedim. bölümler hepsi gelecek vaat ediyor.

    Biyomühendislik

    Biyomühendislik, biyoloji, moleküler biyoloji, biyokimya, mikrobiyoloji, hücre metabolizması ile temel mühendislik ve malzeme bilimlerindeki hızlı ilerlemeler sonucu gelişen biyolojik teknikler ve mühendislik ilkelerinin canlı sistemlere ve bu alanlarda karşılaşılan sorunlara uygulandığı bir bilim dalıdır

    Son yılların en hızlı gelişen bilim dallarından biyomühendislik alanında istihdam olanakları alanın ilerleme hızına paralel olarak tüm dünya genelinde artış göstermektedir. Bu çerçevede, Avrupa Birliği’nin mühendislik ve teknoloji bölgesi olmaya aday olan Türkiye’de de yeni yüzyılın mühendislik ölçütlerine uygun biyomühendislere giderek artan bir önemle gereksinim duyulmaktadır. İstanbul Bilgi
    Üniversitesi Biyomühendislik Programı, mesleki formasyonu sağlam, geniş ufuklu, yerel ve küresel sorunlar hakkında bilinçli, etik değerler ve sosyal sorumluluk konularına duyarlı biyomühendisler yetiştirecektir.


    Enerji Sistemleri Mühendisliği

    Ekonomik ve sosyal kalkınmanın temel unsurlarından biri olan enerji, yaşamın sürdürülebilmesi için de vazgeçilmezdir. Enerji sektöründe üretim, çevrim ve taşıma teknolojileri inanılmaz bir hızla gelişmektedir. Tüm dünyada ve Türkiye’de enerji kaynaklarının çok daha verimli ve etkin olarak kullanılabilmesi ihtiyacı enerji sistemleri mühendisliğine artan talebi açıkça göstermektedir.

    İstanbul Bilgi Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Programı, enerji konusunda mesleki formasyonu sağlam ve yeni teknolojilere hakim mühendislerinin yetiştirilmesini hedeflemektedir.

    Bilgisayar Mühendisliği


    Dünyanın herhangi bir bölümünde geliştirilen yerel teknolojilerin çok hızlı şekilde küresel çapta kullanıma sunulması, mühendislerin günümüzde en güçlü ve karmaşık uygulamaları dahi bilgisayar aracılığıyla çözebilmesini mümkün kılmaktadır.

    Ayrıca, kablolu ve kablosuz iletişim alanlarındaki gelişmelerle bilgisayar mühendisleri, ulusal sınırlar içerisinde ya da farklı coğrafya ve kültürlerdeki meslektaşları ile ortak çalışma yapma imkânına sahip olmaktadır.

    Ülkemizde endüstri ve hizmet sektörleri, bu hızla ve sürekli gelişen bilgisayar ve iletişim teknolojilerine uyum sağlayabilmek için bilgisayar mühendislerine ihtiyaç duymaktadır.

    Bu bağlamda, teknolojinin bir adım daha ileri gitmesine öncülük edecek İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin “yaratıcı-girişimci” bilgisayar mühendisleri hem yurtiçi hem de yurtdışında fark yaratacak bilgi ve beceriye sahip olacaktır.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.