Şimdi Ara

Overclock Yaparken Kilitlendi Açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi Akşamlar. Yardımcı olursanız sevinirim, daha önce teknik yardıma açmıştım bu konuyu yardımcı olan olmadı ben overclock yaparken bilgisayarımı kilitledim şimdi açılmıyor artık. Monitöre ekran gelmiyor...

    Benim elimde Amd A-XP-M 2500+ şlemcili DFI Lan Party-B sisteme sahip bir bilgisayarım var. Geçenlerde ramlarim soorun yapıyor diye biosundan bir kaç ayar değiştirdim stabilite sağlamak için uzun süre açıp kapattım bilgisayarı. En sonunda kilitlendi sistemim. Anakartın üzerinde 4 led var onlar daha önce açılış sırasına göre yanıp sönüyordu artık bilgisayarı açtığımda hepsi yanıyor ve bir ilerleme olmuyor.Kitapçığından baktım anakartın ledlerin anlamına "booting the system" anlamına geliyormuş 4 ledin yanması. sistem açılıyor anlamına geliyor anladığım kadarı ile ama hiç bir değişiklik olmuyor. Zamanında bu anakartı kullanan bir çok kişi olmuştur overclock üzerine en iyi kartlardandı. Üstadlarıma ve bu anakartı kullanmış kişilere sesleniyorum bana yardım ederseniz sevinirim bilgisayarım açılmıyor. Bilgisi olan arkadaşlardan da destek beklliyorum.

    Bilgi: Anakartın üstünde 100mhz default hale getirme jumperini çok denedim cmos clear jumperini de çok denedim. eski den işliyordu bende işimi hallediyordum ama artık onlarda işlemiyor pili çıkarıp takıyorum oda işlemiyor. anladığım kadarı ile bios kilitlendi.

    Not: Ben daha önce bu sorunu teknik yardıma açtım ve sonra da overclock bölümüne açtım orada arkadaşlar yardımcı oldu ama çözüm olmadı ve en son bios flaşlama olayını da yaptım arkadaşlar ve o da olmadı. Daha ne yapabilirim. Gerçekten bu anakartı çalıştırmak istiyorum. Forumda da kimse de yok olsa alacağım yenisini.



  • Pili alıp tekrar takın dicem ama denemişsiniz
    Donanımlardan biri zarar görmüş olmalı benzer bi sistemle deneyerek test edin
  • En mantıklı çözüm teker teker denemek olacaktır sorunlu parçayı bulmak için. Tanıdık falan varsa komple sökün bilgisayarı ve diğer sisteme teker teker yerleştirin. Ram, işlemci, ekran kartı vs vs. Eğer ki anakart sorunlu çıkarsa ve cmos sıfırlama işe yaramazsa değiştirmeniz gerekebilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: un4saken

    En mantıklı çözüm teker teker denemek olacaktır sorunlu parçayı bulmak için. Tanıdık falan varsa komple sökün bilgisayarı ve diğer sisteme teker teker yerleştirin. Ram, işlemci, ekran kartı vs vs. Eğer ki anakart sorunlu çıkarsa ve cmos sıfırlama işe yaramazsa değiştirmeniz gerekebilir.


    O dediklerinizi yaptım hocam, bende abit an7 var ona taktım bütün parçaları ram ekran kartı ve işlemciyi an7 de çalışıyor ama dfi da yok çalışmıyor, dfi ya işlemciyi soğutucusuz takıyorum, açtıktan 5 saniye sonra kapatıyor kendini anakart yani anakart çalışıyor diyebilirim. Ama monitöre görüntü gelmiyor aynı ekran kartı ile aynı monitöre an7 den görüntü geliyor ve başka ekran kartı da denedim. psu diyeceğim psu başka anakartı çalıştırıyor sorunsuz. Çözemedim gitti pil de yeni sayılır. 4 led var anakartın üzerinde açıldığında makine 4 led birden yanıyor 4 led sırayla yanması lazım 1 sonra 2 sonra 3 diye ama olmuyor hepsi birden yanıyor açılınca.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Clayns_seco

    Yapılacak şeyleri denemişsiniz genelde, anakartta onboard kart var ise üstündeki mevcut ekran kartını çıkarın, sonra ramleride teker teker deneyek onboard olarak pcyi açın ve öyle deneyin o da olmazsa bana göre büyük ihtimalle anakartınız zarar görmüş olabilir.


    Eğer anakart zarar görmüş ise bunu nerden anlarım. Yani voltmetre bağlayıp üzerindeki hangi kondansatörün ya da direncin bozulduğunu anlayabilir miyim? Ve kondansatörlerde şişme gibi herhangi bir şey yok. Hadi bios u kaybettim dedim bios ta flaşladım an7 de güzek güzel o da yemedi. Acaba şunu denesem olur mu eğer dfi in bios çipi gittiyse an7 nin biosu nu dfi biosu olarak yazayım sonra o biosu dfi ya takayım düzelme olur mu acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Clayns_seco

    Bence olmaz ama denemekte fayda var, voltmetre yerine pcı slotuna takılan arıza tespit kartları var ondan bulabilirsen daha iyi olur büyük ölçüde arızanın nerde olduğunu belirtiyor. Bizim başımıza buna benzer bir olay internet kafede geldi bir anda 20 bilgisayarda çalışıyor ama görüntü gelmiyordu onboard dahil, cmos clear jumperlerini çıkardık öyle çalıştırdık görüntü gelmedi, sonra kapattık pili çıkardık tekrar taktık jumperleride taktık ve biosa erişebildik. Tekrar denemekte fayda var.


    Onu yazmayı unuttum bu anakartta onboard olarak iki adet ethernet ve ses kartı var. spdif çıkışları var. Onboard ekran kartı yok. Olsa denerdim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.