Şimdi Ara

x264 vs Cuda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, fotoğraf makinamın 720p olarak çektiği mov uzantılı videoların boyutları çok büyük. Bu videoları kalite kaybını minimumda tutarak encode etmek istiyorum. videoları arşivlediğim için "encode için geçen süre" benim için çok önemli değil.

    Mediacoder programını kullanıyorum; programın içerisinde x264 encoder'ı ve GPU'yu kullanan cuda encoder'ı var. Cuda diğer encoder'a nazaran 4-5 kat daha hızlı encode etmekte bir dosyayı. Sorum şu: iki encoderda da aynı video bitrate için en iyi ayarları kullandığımızda, birinin diğerine üstünlüğü var mı? varsa hangisi?

    ayrıca 23000 küsür kbit olan orjinal videoyu ben 5000 kbit'e encode ediyorum.



  • x264 daha iyi bildiğim
  • Nvidia teknolojisi olan CUDA ile daha hızlı rip yapacağın doğru. Bunu da GPU kullanarak yaptığını zaten biliyorsun. CPU ile yapılandan pek farkı olmaz, hatta aynısı. Amaç CPU'ya yük bindirmemek ve daha kısa sürede yapmak zaten
  • kendi testlerimde kalite açsından x264 cuda'ya nazaran daha iyi bir sonuç veriyor ama bunu yaparken de işi cuda'dan 5-6 kat daha geç bir zamanda bitiriyor. Acaba olması gereken mi böyle, yani hız için kaliteden mi feragat edeceğiz? yoksa ayarlarında mı optimumluğu yakalayamadım bunu merak ettim..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.