Şimdi Ara

TP-Link TL-WR741ND Wireless Router (access point) Kurulumu Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
358
Cevap
10
Favori
207.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kablolu modemi wireless çevirmek için aldım.2 gündür uğraşıyorum bir türlü kuramadım cihazı.Cihaz dinamik sitatik ve popoe seçenekleriyle geliyor hangisini seçtiysem seçeyim bir türlü kuramadım kolay kurulum programı router ayarlarını doğularken hep hata veriyor. Sinyal görünüyor fakat internet yok ne yapacağımı şaşırdım ürünü iade etmeden önce birde donanım habere yazayım dedim yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.



  • merhaba bende bugün aldım v e aynı sorunları yaşıyorum...çözebildinizmi acaba sorunu lütfen cevap
  • Şu anda bende aynı sorunla cebelleşiyorum. Yok mu bu modelden kullanan?
  • arkadaşlar..ilgili satıcıyı arayan varmı yada bu konuda bir irtibat numarası bilen..bu nası iş ya..her kesdede aynı sorun olurmu...kolay kurulum cd diyor ama...anladığım kadarıyla çok zor bir iş...
  • bende bu gün spariş verdim. hepsi buradada adamlar kurulum 5 dakka sürmüyo diye yorum yapmış..
  • Tüh bende az önce sipariş verdim. Bakalım kurabilecekmiyiz
  • bende 2 gün önce aldım fakat ne yaptıysam internet gelmiyor makinaya bir çok access point kurdum ama bunu çözemedim kuran arkadaşlar neler yaptıklarını yazarlarsa belki birşeyleri atlıyoruzdur.şimdiden teşekkürler
  • ss koyun ana ekranın yardımcı olabilirim size çünkü ben unuttum nasıl bir arayüzü olduğunu.
  • Kurulum çok basit içinden çıkan ayarları gösteren kağıtta herşey var aynen yapttım çalışyor.
  • dhcp bağlanan bilgisayar ip adresi filan atıyor ama internet gelmiyor çıldırmamak içten değil :) modemin arayüzünden baktığımda TL-WR741ND ip adresi alıyor fakat interneti dağıtmıyor kafam durdu bu konuda :)
  • Uydu net mi var sizde..
  • Merhaba. Bende dün aynı ürünü aldım. naughty_boy'un yaşadığı sorunların benzerini yaşadım. Sinyal vardı ama bir türlü internet erişimini sağlayamıyordum. Bunun nedenide internete bağlandığım ADSL modemin (Pikatel Combomax) ayarlarını yapmak için kullandığım adresin TP-Link Routerin ayarını yapmakta kullandığım adresle aynı olması. Yani ikisininde default adresi 192.168.1.1 şeklinde. Routerin adresini 192.168.X.1 şeklinde değiştirince internet sorunu halloluyor. Bunu router i bilgisayarınıza direkt bağlayıp, tarayıcıdan 192.168.1.1 (name: admin - pass: admin) adresine girip network\lan kısmından değiştirebiliyorsunuz. Bu böyle fakat bende başka bir sorun yaşıyorum. Kablolu internette hiçbir sorun olmamakla birlikte aleti kablosuz olarak kullanmaya çalıştığımda sürekli sinyalde kesinti yaşıorum. Örneğin youtube'dan bir video izliyorum, bir kaç saniyesini yüklüyor sonra kesiliyor. Hatta Wifi bağlantısı tamamen gidiyor. Ama çok sık gidip geldiğinden Windows7 ağ bağlantısını tamamen koparmıyor. Ağ takip programları ile de internetimin durumunu gözlüyorum. Veri akış grafiğindeki kesintileri gözle görebiliyorsunuz. Firmware güncellemesi şu bu denemediğim yol kalmadı. BGN den BG ye düşürdüm o da fayda etmedi. Artık ürünü aldığım yere iade edeceğim galiba. Sorun yaşayıpta çözebilen varsa beri gelsin




  • Kablolu modemi kablosuza çevirecekseniz size TL-WA701ND Access point öneriyorum kendim kullanıyorum hiç bir sorun yaşamadım zaten ürünü değiştirme geri verme hakkınız olduğu kutunun üstünde bulunması lazım.
    Teşekkürler
  • şu an TP-Link TL-WR741ND cihazla bağlı pc den yazıyorum. modemden gelen kabloyu wan portuna takın. quick setupta dinamik ip seçin. otomatik modemden ip alacaktır. modem ip niz 192.168.1.x ise routerdan network-- lan kısmına girip router lan ip sini 192.168.3.1 yapın dhcp serverdan ip leri 192.168.3.5 ten başlatıp 192.168.3.50 de bitirtin

    modeminiz 192.168.2.1 ip li ise hiç bir şey yapmanıza gerek yok .
    dikkat modeminizin dhcp açık olduğuna emin olun routera wan ip si vermesi lazım. ayrıca gateway vermesi lazım modem ip si olarak.



    dikkat : kablo net kullanıyorsanız kablonetten mac adresi tanımlatmanız gerekebilir. 126 yı arayın.

    unutmayın wan kısmında gateway olarak modem ip niz yazmıyorsa router modeme çıkamaz. sizde internete çıkamazsınız.

    başarılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahibitanıdık -- 12 Ağustos 2010; 5:21:32 >
  • Ben access pointi bir türlü kuramadım geri yolladım. Yerine WA701ND istedim. İçinden çıkan broşürlerde bile
    WA701 in acces point olduğunu belirtmiş..
  • gönderdiğin cihaz TL-WR741ND router dir aslında. access point alman iyi olmuş adsl de basit kullanımlar için daha iyi çözümdür. kablo nette router tavsiye ederim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilgisayars

    şu an TP-Link TL-WR741ND cihazla bağlı pc den yazıyorum. modemden gelen kabloyu wan portuna takın. quick setupta dinamik ip seçin. otomatik modemden ip alacaktır. modem ip niz 192.168.1.x ise routerdan network-- lan kısmına girip router lan ip sini 192.168.3.1 yapın dhcp serverdan ip leri 192.168.3.5 ten başlatıp 192.168.3.50 de bitirtin

    modeminiz 192.168.2.1 ip li ise hiç bir şey yapmanıza gerek yok .
    dikkat modeminizin dhcp açık olduğuna emin olun routera wan ip si vermesi lazım. ayrıca gateway vermesi lazım modem ip si olarak.



    dikkat : kablo net kullanıyorsanız kablonetten mac adresi tanımlatmanız gerekebilir. 126 yı arayın.

    unutmayın wan kısmında gateway olarak modem ip niz yazmıyorsa router modeme çıkamaz. sizde internete çıkamazsınız.

    başarılar.

    bende TLWR941N modelinden var modemin ip farklı olduğu için kurulumda hiç sorun yaşamadım fakat ağ paylaşımındaki diğer bilgisayarı daha önce görmeme rağmen şimdi göremiyorum o yüzden router ipsini değiştirdim fakat diğer bilgisayarı göremediğim gibi bu seferde belirgin bir hız düşmesi oldu size sorum dhcp ayarında verdiğiniz ip örnekleri neye göre? bende 192.168.3.100 den başlayıp 192.168.3.199 da bitiyor router ipsi 192i168.3.1 birde gerçekten kablosuzda kopukluklar oluyor aç kapa yapmam gerekiyor ayrıca mesafe olarakta evin içinde karşı odada çekim iyi ama 5 metre uzaktaki oada sinyal yok denecek kadar az bunda bir sorun var sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bices -- 15 Ağustos 2010; 11:14:48 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilgisayars

    gönderdiğin cihaz TL-WR741ND router dir aslında. access point alman iyi olmuş adsl de basit kullanımlar için daha iyi çözümdür. kablo nette router tavsiye ederim..


    Teşekkürler
    Bakalım yenisi gelince kurabilecekmiyiz :)
  • Evet arkadaşlar WR701ND geldi. Sorunsuz kullanabildim. Diğerinde acces point özelliği yok.
  • arkadaslar hepsiburada.comdan tplink tl-wr741nd yerine tp link tl-wr701nd siparişi vermiştim amacım uydunet kablosuz modemimi wirelessa cevirerek hem laptopuma hemde masaustu bılgısayarımı aynı anda kullanabılmekti. tplink tl-wr701 işime yarar mı yoksa mecburen urunu degıstırmek zorunda mıyım bılgısı olan arkadaslar yardımcı olabılır mı?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.