Şimdi Ara

Bilgisayar ve Ofis Koltukları için Sıcak Fırsatlar [ANA KONU] (287. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
11.252
Cevap
526
Favori
1.126.828
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 285286287288289
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bak sırf bu zamdan dolayı ikea dan soğudum alacaktım almıyorum pislikler. Bürositten bakayım bari yabancıya gitmesin paramız.
  • bilgilendirme mesajıdır

    Geçen senenin şubat mesajlarından beri yaklaşık 1 yıl 2 aylık mesajları okudum.

    Genel izlenimler 6 şekilde oluşuyor.

    -seduna thunder pro gibi anlık gaza getiren ürünler (6oo-700₺)
    -oyuncu koltukları (2000₺ civarları)
    -ikea markus ve jarv (1.200₺-1.400₺)
    -nurus gibi özel dizayn ürünler (3000₺ başlangıç fiyatları)
    -adore , bürosit gibi markalar
    -lokal firmalar (türksit , ofisel vb seduna gibileri)

    Şimdi izlenim , deneyim artık adına ne derseniz diyebilirsiniz.


    Başlıyoruz


    Seduna gibi markalardan başlayalım , forumun aşağı yukarı bir yıl önceki veya 7-8 ay önceki mesajlarında , ilk izlenimlerde çok iyi olup , sonrasında gıcırdama , eğim sabitlenmeme , minder ezilmesi gibi sorunlar oluşmuş. 2-3 ay sonra ben daha kullanmam bunu seviyesine getirmiş. Dh tayfası bir ürünü dibine kadar kullanmayı sever , o yüzden ben direkt eledim kafamda. Zaten trendyol gibi yerlerdeki yorumları okursanız azalan ivme ile devam ediyor.

    Oyuncu koltukları , şu oyuncu koltuğu projesi sefes oyuncu koltuğu projesinde @Batu adlı dh üyesinin güzel bir açıklaması var.


    Alıntıdır
    https://forum.donanimhaber.com/sefes-oyucu-koltugu-projesi--143436940-21

    Bu oyuncu koltukları gelmiş geçmiş en büyük kazıktır. Gerek ergonomik gerek hijyenik açıdan kesinlikle insan sağlığına uygun ürünler değillerdir. Ürün tasarımı anlayışı temelde 2ye ayrılı, birisi "form follows function" diğeri ise "function follows form" yani "form işlevi takip etmeli" veya tam tersi şeklinde çevirebiliriz. Özellikle bu tip son kullanıcıya hitap eden ve insan sağlığıyla doğrudan ilişkili ürünlerde işlevin ve ergonominin önemi çok büyük. Dünyanın en büyük ofis sandalyesi üreticileri istisnasız şekilde fonksiyon, işlev ve ergonomiyi ön plana alarak tasarım ve üretim yaparlar. Son yıllarda ortaya çıkan, şekilci ve bilinçsiz tüketici olan 10-18 yaş grubu gençleri hedefleyen "gamer seating" kategorisi ise insan sağlığını ve en önemlisi gençlerimizin fizyolojik gelişimini ciddi tehdit ediyor. Neredeyse hiç biri uygun açıda oturma pozisyonu desteklemiyor, sırt ve kalça destekleri ergonomik anlamda yanlış ve kullanılan malzemeler nefes alma ve hijyen açısından kesinlikle uygunsuz biçimde üretiliyorlar. Haftada 5 saat, 200-350km/h hızlarda ve yüksek G kuvvetine maruz kalan otomobil yarışçılarına göre tasarlanmış koltuk tipolojisini, dünya ortalamasına göre haftada 21-25 saat bilgisayar başında geçiren ve kemik gelişimi tamamlanmamış gençlere üzerine pavyon ışığı monte ederek satıyorlar. Bunu yapan yerli firmalar İSTİSNASIZ ucuz ve dandik mekanizma, ucuz sünger ve deri/kumaş kaplama kullanıyorlar.

    Uygun çalışma/ofis sandalyesi çok yönlü ayarlanabilir, sırt tarafında tercihen yüksek kaliteli file malzemeden ve bel destekli olacak biçimde, kalçayı uygun şekilde saracak formda hijyenik yüksek kalite sünger ve kumaştan üretilmelidir. Bu oyun sandalyeleri ise ucuz suni deriden, pek çoğunda yeterli ayar mekanizması olmadan, virajları 2-4G force ile dönmesi gereken pilotlara göre üretilmiş kalça ve bel destekleriyle üretiliyor. Bu tamamen sağlığa zararlıdır

    Görece kaliteli malzeme kullanan ithal markalardan bile gençlerimizin kesinlikle almaması gereken bu tip koltukları bir de fason üretim yapan, dandik mekanizmalar ve 2. sınıf malzemelerle üretim yapan yerli firmalar üretiyor ve gerçekten gençlerimizin sağlığını tehdit ediyorlar.

    Benim önerim, en kötü IKEA olmak üzere, ofis sandalyesi olarak satılan, file sırtlı ve bel destekli, kol-bel-yükseklik ayarı mekanizması bulunan sandalyelerden tercih etmeleri. Bunları üreten yerli firmalarımız da var (burotime, nurus, koleksiyon) bunların ucuz muadillerini de elbette bulabilirsiniz ancak sağlığa bu kadar doğrudan etkili bir ürün için bence paraya kıymak gerekli.

    Son olarak, bu iş fason imalathanede demir bahçe sandalyesi yapmaya benzemez. Kaliteli ofis sandalyelerinde kullanılması gereken uzun ömürlü ve sağlam piston, tekerlek ve mekanizmalar bu tip yerli fasoncuların tedarikçilerinde satılmaz. Zaten bu tip mekanizmaların kalitelisi de Türkiye'de üretilmez. Yerli mekanizmaların en iyisine bile 3 yıldan fazla garanti verilmez. Siz fasoncuların "en iyisini biz üretiriz" dediğine bakmayın. Türkiye, mobilya sektöründe bütün dünyaya hizmet veren, dünyanın en düşük kaliteli ama yüksek kapasiteli üretimlerini yapan ülkelerden biridir, fason imalat cennetidir. Son tüketiciye ofis sandalyesi gibi ürünleri geliştirme kapasitesine bu ülkede 3-4 dev marka hariç hiç bir mobilyacı sahip değildir. 500 Liraya da kaliteli sandalye falan alınmaz, eğer maddi durumunuz yoksa gidin IKEA'dan indirimini kovalayın ve 800 liraya Jarvfjallet model sandalye alın, 10 sene rahat rahat kullanın.

    Ben şahsen 6 senedir Herman Miller Mirra 2 model sandalye kullanıyorum, ilk gün aldığım kondisyonda devam ediyor. En az 10-15 yıl daha çıkaracak gibi görünüyor. Elbette ilk alım maliyeti çok yüksek bir model ancak deneyimledikten sonra başka sandalyelerde 2 saatten fazla bel ağrısız oturamazsınız.

    Alıntıdır


    Oyuncu koltukları bana xiaomi pocophone gibi geliyor , hani ışıltılı ama devamı yok. Tamamen algı yönlendirmesi , birkaç kere de deneyimledim , albenisi dışında bir güzelliği yok , genellikle insanlar kendilerini ikna ederek kullanıyor. Yorumlar hep benzer şekilde. oyuncu koltukları vs. derken diğer firmalara doğru kayarken , tabi bunların yaşla alakası da var , ben 35 yaşındayım , fiziken ve ruhen oldukça genç olmama ve gözükmeme rağmen , o göz boyamalar , ben bunu görmüştüm hissini veriyor yemiyorsunuz , o firmalara doğru kayarken dur diyorsunuz bunda bir şey yanlış.


    ikea markus ve jarv[kişisel favorilerim] gözden kaçan büyük gerçeklik bu iki koltuktur. Ama fiziksel durumlar da çok önemli bu koltukla ilgili , forumdan bu koltuktan (jarv) mutsuz olan bir dh'cı arkadaşla konuştum @resurrectionn , kendisine büyük geldiği için sorun yaşıyor. Şunu unutmayın koltukların (türk üretimi olanları kastediyorum ikealar değil) genelde üretim şekli 1,75 standartına göredir veya 1,80 içindir. Bizzat deneyimledim. Üstüne basarak söylüyorum ki eğer , 185 civarında (ben 190) ve çok obez bir yapınız yoksa (Ben 92 civarıyım ama bu iki koltuk 125 kg yi falan kaldırır) direkt seçeneğiniz bu iki koltuktan biri olmalı. Aralarındaki fark jarv geliştirilmiş versiyon , bel desteği oynuyor , minder öne arkaya hareket ediyor ayrı şekilde. Ayrıca kolçakları koltuğun altından geliyor, kolçaksız bile alsanız kolçak yerleri gözükmüyor. Bu jarv için ekşisözlükten bir yazarla konuştum kendisi 185 miş ve dediği şey , en iyi oyuncu koltuğu bu civarlardaki passatsa bu mercedes (adam 5-6 koltuk değiştirmiş.) Ayrıca 10 yıl garantisi var. Enfes. Adoreden koltuk almak için mesaj attım , koltuklar günlük 2-3 saat kullanıma göre tasarlanmış , fazla oturumdan oluşan hasarlar kullanıcı hatasıymış , istediği ücret 1000₺ koltuğa. onu da @n0fx tavsiye etmişti. Alacaktım stok yoktu , o detayı öğrenince iyi ki almadım dedim.

    nurus gibi dizay firmalar home office vb durumlar için ekstrem bir kazanç seviyesindeyseniz konforundan gram şüphe duymadan alınabilir.Yukarıdaki mesaj alıntısı çok şey anlatıyor cevabı orada zaten.

    adore , bürosit ikea konusunda bahsettiğim koltuk yukarıda adorenin bahsettiğim koltuğu [tıkla] , şimdi burada iş dediğim gibi psikolojik sınırlar arasında ve boy posla ilgili olarak değişiyor. Birçok koltuğu inceledim , standart hep dediğim gibi 175 180 civarları. Satın alanlardan , yorum yapanlardan iletişime geçtiklerim , ekşisözlükten konuştuklarım oldu , hep minör yada major , gıcırdama , kolçak sorunu , kilitlenme sorunu , tekerlek sorunu gibi birşeyler çıkıyor. Rastgele sorduğum insanlar bunlar , hiçbiri babamın oğlu değil neyse o. Ayrıca o fiyatlara 100-200 tl ekleyip , ikea tercih etmek çok mantıklı.


    lokal firmalar (türksit , ofisel vb seduna gibileri) şimdi burada basit bir örnek vereceğim , bir tane koltuk hoşuma gitti ofisel'den model bu, renk değil hoşuma giden :) koltuk linkteki , dedim deneyelim alalım gitsin , arada 400₺ fark var (ikeadan bahsediyorum) whatsapptan ekledim, ilgilendiler yalan değil , sonra dedim ki o linkteki koltuğun farklı renkleri (gri ve siyahı görmek istiyorum) sitede olmaması da anormal de belki yenidir vs takılmadım, normalde yazılımla ilgileniyorum , oradaki menüden rengi seçersin o renk koltuk önüne çıkar , takılmadan devam ettim , dediler ki üretim yaptığımız için bunun fotoğrafları yok. E o zaman sen üretmemişsin , satamamışsın bu koltuktan, gelip alıyorum desem alamıyorum. Daha şimdi böyleyse geçmiş olsun , bir parça ihtiyacımız olsa hayırlı işler uğraş dur.

    Alırken , koltukta ucuza kaçmayın ayrıca, sağlığınız söz konusu arkadaşlar , fıtık , kronik ağrı , kıl dönmesi , kalçada kemik batması vs. , bir arkadaş vardı mesela kaliteli bir oyuncu koltuğu sürekli sağ bacağımı ağrıtıyor diyordu, xdrive diye anımsıyorum. önemli de değil açıkçası , şu lokal firmalara devam edelim , zamanında mp3 playerlar vardı böyle silindir , dikdörtgen arası , siyah , kırmızı , lacivert arası renkler, biri sony , biri aiwa , biri planotric , biri vs, aslında herşey aynı sadece üzerlerindeki yazı farklıydı , oyuncu koltukları bana aynı öyle geliyor (deneyimledim.) Duruş (postür) bozukluğu vs dikkat edin. Herkes gidip bir koltuğa 1200 veremeyebilir , gayet anlarım , ama boyunuzu kilonuzu tartın , tişört alır gibi düşünün , boyun desteği omzunuzda bitiyorsa veya kafanızın üstündeyse yanlış alım yaparsınız , lütfen arayın sorun.

    tr ikea sitesi biraz eksik ama , sırpça sitesi çok güzel , aldığım jarv video demo kullanım linkini bırakacağım. Fikriniz olsun , kimseyi yönlendirmiyorum. 15-16 yıldır buralardayım sürekli , maksat abilerimize , kardeşlerimize , dostlarımıza , ailenize yardımcı olmak.

    Link :

    ikea jarv videosu

    *link güncellendi*



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JeamBeam -- 4 Mayıs 2022; 13:19:24 >
  • tam ikea jarvfjallet almaya niyetlendim, zam yapmışlar yav.
    zaten stok yakalayamıyoruz.
  • LynXMaSTeR kullanıcısına yanıt
    stoklar tükenince ve kısa sürede yenilemediklerinde ben zam geleceğine emin olmuştum ama allah var daha yüksek bir zam bekliyordum 100 tl kabul edilebilir geldi şu dönem için. diğer marka ürünlerden herhangi birini alıp da pişmanlık yaşayacağıma 10 yıl garantili herkes tarafından beğenilen bir ürüne 100 tl fazla vermek daha mantıklı gibi.
  • https://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/calisma-alanlari/sandalyeler/10308669/jarvfjallet-kolcak.aspx

    iyi yine kolçaklara zam gelmemiş kolçaksız almıştım. Stoga girince onuda alalım. Millet evde kalınca bu taz ürünlere talep arttı herhalde.

    Bilgisayar ve Ofis Koltukları için Sıcak Fırsatlar [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arteona -- 19 Mayıs 2020; 11:1:17 >
  • Konuyu yeni fark ettim. Bir koltuk siparişi vermiştim yorumları okuyunca iptal ettim. Boyun 1.90 sanırım uzun boylular için IKEA'nın koltuğu uygun sanırım da kargo gerçekten pahalı.

    Şu an nerdeyse 1200 TL görünüyor, koronadan önce ne kadardı acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V2 -- 19 Mayıs 2020; 11:28:38 >
  • V2 kullanıcısına yanıt
    türkiye'de hiçbir şey geriye dönük harekete geçmiyor fiyat konusunda , emin ol aylardır gözlemliyorum. Bulursan al geç , çünkü sürekli pahalanıyor , daha 4-5 ay önce 999₺ooo bekleyelim denmişti , şimdi 1200 ₺, ipad , iphone , tüketici elektroniği , her şey ama her şey yukarı ivmeleniyor , stok zaten bulamıyorsun , ben bile kolçaksız aldım ki hep önceliğim kolçaklıydı , varsa bütçen bekleme emin ol birkaç mesaj üstte uzun bir mesaj yazdım , okursan epey faydalı olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arteona

    https://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/calisma-alanlari/sandalyeler/10308669/jarvfjallet-kolcak.aspx

    iyi yine kolçaklara zam gelmemiş kolçaksız almıştım. Stoga girince onuda alalım. Millet evde kalınca bu taz ürünlere talep arttı herhalde.

    hocam bu ürün kolçaksız mı satılıyor, videoda öyle değil de. memnun musunuz.176 boyum bana uyar mı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BurakLEE

    hocam bu ürün kolçaksız mı satılıyor, videoda öyle değil de. memnun musunuz.176 boyum bana uyar mı

    Alıntıları Göster
    Kardeşim kolçaklı modeli de var kolçaksızda kolçaklı model stokta yoktu bende beklememek için kolçaksız modeli aldım ikisinin arasında 230 tl gibi bir fark vardı. 230 tl kolçaklar ek satıldığına göre sonradan takılır diye düşündüm. Şu durumda etkili oldu masam eski bir masa ve alçak kolçakla olsa sandalye masanın içine tam girmeyeceği için takmayacaktım zaten kullanmayacağım malzemeyede 230 tl vermeye gerek yok. Covid 19'dan dolayı kargolarda aksama var tahmini 10-15 gün sürüyor. Gelen arkadaşlar yorum yaparsa daha sağlıklı olur. ben 180 cm 85 civarıyım.
  • https://urun.n11.com/ofis-sandalyesi/ofis-doner-tekerli-amortisorlu-bilgisayar-ders-calisma-sandalyesi-P312784813

    ben bunu almaya karar verdim saçma sapan oyuncu koltuklarına 700 verceğime enazından dökme süngerli ofis sandalyesi alırım. Satıcıyla konuştum ayağı değiştircek sandalyenin alçak yollıcak böyle cok yüksek oluyor çünkü en düşükte bile
  • Adorede %19 indirim var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arteona

    Kardeşim kolçaklı modeli de var kolçaksızda kolçaklı model stokta yoktu bende beklememek için kolçaksız modeli aldım ikisinin arasında 230 tl gibi bir fark vardı. 230 tl kolçaklar ek satıldığına göre sonradan takılır diye düşündüm. Şu durumda etkili oldu masam eski bir masa ve alçak kolçakla olsa sandalye masanın içine tam girmeyeceği için takmayacaktım zaten kullanmayacağım malzemeyede 230 tl vermeye gerek yok. Covid 19'dan dolayı kargolarda aksama var tahmini 10-15 gün sürüyor. Gelen arkadaşlar yorum yaparsa daha sağlıklı olur. ben 180 cm 85 civarıyım.

    Alıntıları Göster
    nakliye 117 tl mi çıkıyor hocam? bu ne yaw.
  • BurakLEE kullanıcısına yanıt
    ürün fiyatı + %10 standart prosedür.
  • hocam kolçaksız modelin alt kısmında vida delikleri görünmüyor sitedeki görsellerde.
    sizin koltukta var mı vida yerleri?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LynXMaSTeR

    hocam kolçaksız modelin alt kısmında vida delikleri görünmüyor sitedeki görsellerde.
    sizin koltukta var mı vida yerleri?
    Ürün daha gelmediği için bir şey diyemem ama olacağını düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JeamBeam kullanıcısına yanıt
    Konunun özeti olmuş. Durum aynen belirtildiği gibi.
    Hiçbir oyuncu koltuğu ergonomik ve sağlıklı değil ayrıca çok çirkinler.
    Batu adlı kullanıcının dediği gibi; parası olan hermanmiller, daha az harcamak isteyenler yerli muadiller, bütçesi kısıtlı olanlar da ikeadan bakacaklar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JeamBeam

    türkiye'de hiçbir şey geriye dönük harekete geçmiyor fiyat konusunda , emin ol aylardır gözlemliyorum. Bulursan al geç , çünkü sürekli pahalanıyor , daha 4-5 ay önce 999₺ooo bekleyelim denmişti , şimdi 1200 ₺, ipad , iphone , tüketici elektroniği , her şey ama her şey yukarı ivmeleniyor , stok zaten bulamıyorsun , ben bile kolçaksız aldım ki hep önceliğim kolçaklıydı , varsa bütçen bekleme emin ol birkaç mesaj üstte uzun bir mesaj yazdım , okursan epey faydalı olur.
    Hocam selamlar, resmen 2000 sayfanın özetini harika bir şekilde yapmışsınız, teşekkürler elinize sağlık. İkeadan almaya çalışağım stok olursa.

    İyi günler dilerim.
  • LynXMaSTeR kullanıcısına yanıt
    Kolçaksız aldığım Jarvfjallet modelinin kolçak yerleri var. Kolçakları ayrı alıp takabiliyorsunuz.

    Jarvfjallet ile ilgili sırt kısmı biraz fazla sert geldi diğer kullananlar ne düşünüyor acaba?
  • Wadjet kullanıcısına yanıt
    Kulübe hoş geldin hocam

    Her yeri sert maalesef.
  • Resurrectionn R kullanıcısına yanıt
    Hocam oturma yeri gayet ideal, boyun desteği ideal, bel desteğinin ek malzemesi de oldukça yumuşak ve ideal ama file olan bölüm aşırı sert. Bir şeyleri yanlış mı yaptık anlamadım. Bu kadar yüksek memnuniyetle satılan koltuktan bir sen bir ben sorun yaşıyoruz. İlginç.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 285286287288289
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.