Şimdi Ara

PIONEER AV RECEIVERS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.041
Cevap
88
Favori
466.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  PIONEER AV RECEIVERS


    Pioneer AVR ları hakkında tüm soru,bilgi,görüş ve haberleri başlık altında paylaşabiliriz arkadaşlar.

    Tüm Pioneer kullanıcıları ve yeni gelecekler için hayırlı olsun diyerek sizleri selamlıyor ve kucaklıyorum





    **MODELLERE AIT INFO LINK ICERMEKTEDIRLER.INCELEYEBILIRSINIZ



    KULLANICI LİSTESİ ve MODELLER




    PIONEER SC-LX71
     PIONEER AV RECEIVERS

    **Pioneer SC-LX71 :headbanger6



    Pioneer VSX-LX70
     PIONEER AV RECEIVERS

    **Pioneer VSX-LX70 :Neo59



    Pioneer VSA-AX10AI-S
     PIONEER AV RECEIVERS

    **Pioneer VSA-AX10AI-S :teknika , kukari , lufubu



    Pioneer VSA-AX5AI-S
     PIONEER AV RECEIVERS

    **Pioneer VSA-AX5AI-S : teknika



    Pioneer VSX 1020
     PIONEER AV RECEIVERS

    **Pioneer VSX 1020 :medulla24



    Pioneer VSX 1019-K
     PIONEER AV RECEIVERS

    **Pioneer VSX 1019-K :girayhan1



    Pioneer VSX 920
     PIONEER AV RECEIVERS

    **Pioneer VSX 920 :D&T&S , by.technics , ulaş3567



    Pioneer VSX 919-K
     PIONEER AV RECEIVERS

    **Pioneer VSX 919-K :Rdegerli , serkanvda , umur BEY , helaxes , jonywayt , ayhifi , digital_man



    Pioneer VSX 915
     PIONEER AV RECEIVERS

    **Pioneer VSX 915:sadays



    Pioneer VSX 519
     PIONEER AV RECEIVERS

    **Pioneer VSX 519:solestar



    Pioneer VSX 515
     PIONEER AV RECEIVERS

    **Pioneer VSX 515 :furai



    Pioneer VSX D711
     PIONEER AV RECEIVERS

    **Pioneer VSX D711 :mekarabulut


    Öyle ise başlayalım;

    Pioneer'ın Kuruluş Hikayesi

    Nozomu Matsumoto,Pioneer’i 1937’de garajında hoparlör üreterek, işitsel ürün üreticisi olarak başlattı.
    1938 yılında Fukuin Shokai Denki Seisakusho tarafından Tokyo da faaliyete geçirildi.

    Bugün Pioneer tüketici lazer diskleri (1979), araç CD playerları (1984), GPS araç navigasyonu (1990), DVD-Video player (1997), yüksek tanımlı plazma görüntüsü (1997) ve organik elektroışıma (OEL) görüntüsü (1997) gibi yenilikleri sunmadaki rolüyle saygı gören, araba, ev ve iş pazarlarında, dünyanın lider elektronik ürünleri üreticisidir. 1986 yılında Dolby Surround ses içeren ilk stereo alıcısını tanıttı.Bugün de Pioneer yenilikçi, yüksek teknoloji eğlence ve elektronil ürünler üretmektedir. 21.yüzyıla daha çok yaklaştıkça, elektronik endüstrisi çok hızlı değişmektedir. Bu değişimin tam ortasında, daha da çok öngörü ve esneklik gerekmektedir, özellikle de araştırma ve geliştirme de. ARGE, Pioneer’in büyümesinde, yaratıcılığında, ve liderliğinde anahtar olmuştur. Gelirlerin %7’sini ARGE’ye geri yatırarak, yeni yüzyılın yaşam biçimlerine en iyi uyan yaratıcı ürünler geliştirmeye devam ediyoruz. İster kristal berraklıkta high definition PureVision plazma televizyon olsun ister arabanız için her büyük bas sesli notayı duymanız için bir ses sistemi olsun, müziğin ve sinemanın ruhunuza dokunması için ekstra bir özellik eklemek istiyoruz. Kurumsal sloganımız bunu birçok yolla söylüyor - sound.vision.soul (ses.vizyon.ruh).

    "Ses" sadece Pioneer’in orjinini değil - işitsel alanı- ama aynı zamanda müşterilerle tınlama hedefimizi ifade etmekte. "Vizyon" Blu-ray Disc teknolojisiyle Pioneer’ın liderliğini sürdürdüğü video alanını ve merkezde gelecek jenerasyon plazmaları ifade etmektedir. Ayrıca şirketin geleceğe ve yeniliğe olan açık bağlılığını çağrıştırmaktadır. "Ruh" Pioneer’ın eğlenceyi safi his boyutuna çıkarma kararlılığının altını çizmektedir. Pioneer sesin ve vizyonunu ‘kalbi hareket ettirme ve ruha dokunma’ gücüne gerçekten inanmaktadır.

    Herkesin bir ruhu var. Hiç bitmeyen meydan okuma, onu daha derinlerde hissetmek için yollar bulmaktır. Pioneer’de, "Kalbi Hareket Ettir ve Ruha Dokun," sloganı kelimelerin ifade edebileceğinden çok daha fazla anlam taşımaktadır. Ses ve görüntünün sonsuza kadar süren mucizesini kullanarak mümkün olduğunca çok hissi ve hassasiyeti hareketlendirebilmek bizim misyonumuzdur.

    Pioneer,bugün için VSX ve LX isimli serilerden oluşan modelleri ile avr piyasasında yer almaktadır.Detaylı anlatımlara geçmeden VSX serileri giriş ve orta seviye,LX serileri ise orta ve üst seviye modellerdir.


    PIONEER AVR KULLANIM KILAVUZLARI

    Pioneer VSX 919 / VSX 1019 User Manual
    Pioneer VSX 918 User Manual



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rdegerli -- 11 Eylül 2010; 23:08:22 >







  • Ben hala 2008 yilinda aldigim AVR'yi kullaniyorum.

    Digiturk 4K yayinlari dogrudan TV'ye bagliyorum. Netflix zaten TV'de var, sesleri de optik ile AVR'ye yolluyorum. Apple TV'de zaten ucuncu versiyon 4K desteklemiyor. Fiziksel medya da uzun zamandan beri kullanmiyorum.

    Ulke olarak o kadar fakirlestik ki hersey bize luks geliyor. Ebay kullanamiyoruz, paypal kullanamiyoruz, uber yasaklandi. Gelismis ulkelerin hayati kolaylastiran bircok sistemi biz de yok. Iyice icimize kapandik.
    Norveçlilerin meclislerinin tuvaletini temizletmeyeceği insanları başımıza Allah yaparsak, daha çok sikâyet ederiz.
    Ateist'im ama Kur'an'da bile "Aklını kullanmayanların üzerine pislik yağdırırım" diye ayet var. Ayetin tutmayan yanı sadece gerizekâlıların üzerine yağması gereken pisliğin, sayıca az olmamız dolayısıyla bizim de üzerimize yağması. Bir kaç sene evvel 80 liraya aldığım konsol oyunu şu an 400TL oldu. Ama benim gelirim o derece artmadı. Halkı düşünen bir hükumet yok. Enflasyonu düşük gösteriyorlar ki, iş insanları yanlarında çalışmak zorunda olan kölelere hakkıyla zam yapmasın diye.
    Umarım bu kâbustan uyanırız.
    Herkese selam,

    Son 9 senelik deneyimlerimi sizle paylaşmak istiyorum,

    YAMAHA A1010
    YAMAHA A2030
    YAMAHA RX V667
    ONKYO TX-NR838
    DENON AVR 3311
    DENON AVR 3313
    DENON AVR 1912
    DENON 4520
    MARANTZ 7005
    PİONEER SC LX73
    PIONEER SC LX 75
    PIONEER SC LX 86

    Bu Anfileri en az 5 ay olmak üzer HECO VICTA 5.1 - jbl ES 5.1- DALI ICON 5.1 ve CABASSE 5.1 serileri ile denedim ve bu deneyimlerimin sonucunu paylaşmak istedim (Bunların bağzılarını YOU..BE kanalında paylaştım)
    https://www.youtube.com/watch?v=0ToBk4bGWfU
    https://www.youtube.com/watch?v=RKM-x0kz5f4
    https://www.youtube.com/watch?v=xejFFnvY604
    https://www.youtube.com/watch?v=xejFFnvY604

    YAMAHA= Şıkır şıkır bir sesi var müzik için ideal ama surround da arkaları çok kullanamıyor ve yüksek ses istiyor bu da film izlerken sürekli sesi açıp kapamanızı gerektiriyor.Sesler şıkır şıkır ama bu şıkırtının içinde detay az kalıyor RX ve AVANGARD serisi çok farklı alırken mutlaka dikkatedin

    ONKYO=Güzel bir amfi beğendim fakat gücü biraz sanal gibi yani 2500 motor 200 BG bir araba gibi değilde 1400 motor 200 BG bir araba gibi teknolojiyle güçlendirilmiş bir gücü var bunu film izlerken bir süre sonra hissettiriyor çünkü güçlü ses vermek için sürekli subwoofera yükleniyor müzikse bira vasat NR3000 ve 5000 serilerini denemedim o nedenle amirallerine bişey diyemem

    DENON=Amfiyi kurarsınız audyssey ayarları yapılır filmi koyasınız ve her hoparlörden gümbür gümbür ses gelmeye başlar SUBWOOFER bile gereksiz kalır bir anda surround muhteşem evin heryerinde ses var amaaaaaaaaaaa... sesteki ayrıntılar kayıp aşırı baslı ve güçlü bir ses var ortada ayarları manual yaptık eq ayarına kadar zorladım ama YAMAHA ve ONKYO dan sonra detaylı ayrıntılı tınılı sesi bir türlü bulamadım bazen güzel gibi gelsi sesi aha dedim buldum ama başka film koyunca yine rahatsız etti beni başka model denedim sonra başka.... yok arkadaş olmadı.Bu arada üst serisiyle alt serisi arasında işte ses bu dedirtece bi farkta bulamadım yani 1912 ile 4311 arasında öyle dağlar taşlar bir fark yok satış politikası yapmışyar ama YAMAHA ONKYO VE PIONEER amiral gemilerini bambaşka bir amfi olarak yapmışlar.Ses kalıtesini ayrıntılarını hiç sevmedim ama sorroundda mükemmel.

    MARANTZ= Çalışma uslubu ve ses karakteriyle DENON dan bir farkı yok ama JAPON üretimlerinde ses çok farklı çin olanlar teneke.Müzikte güzeldi ama sinemada berbattı hiç beğenmedim

    PIONNER= Pionner bu AV serisine girdiğinde hem pazarlama hem de kalite olarak iyi bir giriş yapmadı fakat LX serileri gelince Bi durun dedi ve piyasayı bir sirkeledi ilk olarak LX-73 kullandım Çok beğendim .Görüntüsü heybeti gücü muazzamdı sonra bir kaşıntı geldi sattım DENON
    aldım onuda hemen sattım Sonra YAMAHA ONKYO aldım ama olmadı YİNE PIONNER LX-75 Aldım,maddı bir sıkıntı onuda sattım yine DENON aldım ve ulan bi MARANTZ kaldı onuda deniyim dedim 7005 serisi JAPON du ama zorladım oda olmadı bi türlü PIONEER in sesini ayrıntısını ayar zenginliğini bulamadım ve LX-86 ile bu serüveni noktaladım.Bu amfilerde kesinlikle microfona güvenmeyin başarılı değil oturun ve ayarları kendiniz yapın çok çok çok farkediyor.Yani bu amfide sesi beğenmeme şansınız yok o kadar ayrıntılı ayar varki sadece anlamanız ve oturup uğraşmanız gerek
    LX ve VSX serileri arasında çok fark var alırken göz ardı etmeyin.

    Yani sonuç olarak PIONEER benim için en iyisi tabi LX serisi için konuşuyorum

    Arkadaşlar bu yazdıklarım benim deneyimlerim ve fikirlerim herkesin kulağı farklı olabilir ama çoğu insan diğer markaları dinlemeden kulaktan dolma bilgilerle yorum yapıyor.Bu ürünlerin satışını yapanlarsa hangisini satmak istiyorlarsa onu şişiriyorlar
  • Hadi hayırlısı olsun.
  • AVR'lerini pek bilmesemde dj ekipmanlarında Pioneer'a rakip tanımıyorum diyebilirim.Eminimki avr'lerdede başarıları devam ediyordur.

    PIONEER AV RECEIVERS başlığınız hayırlı olsun.....

    şükrü bey yazım şeklinize çok güldüm böyle ince hareketler buralarda görmek güzel....
  • Valla Denon ile birlikte en kaliteli marka benim için Pioneer amfilerde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuribaras -- 3 Temmuz 2010; 20:32:34 >
  • Teşekkür ederim başlık için iyi niyetlerinizden ötürü.

    Sn.Şükrü hocam,tehlike bunun neresinde?Eleştirmekde hiçbir zaman bişi istemezRahat olabilirsiniz.Ayrıca başlıkta dikkat ederseniz diğer marka başlıklarından farklı olarak RECEIVER yazıyor.Yani diğerleri gibi noktalı değil.Çünkü başlığımın altındada gerektiğinde noktayı ben koyarım.
    En iyi pioneer demenizede gerek yok.Ben burada şakşakçı aramıyorum.Bu markaya ait avr lerin modelleri ile gerek eşleştirme gereksede soru cevap şeklinde gidecek yazılar yazacak arkadaşlar arıyorum fayda sağlansın diye.
    Pioneer kötü diyebilirsiniz.Düşüncenize saygı duyarım.Benim eğitim düzeyim,süslü cümleler ile kamuflajlanmış iğneleyici laflar üretecek kadar yüksek değil.O yüzden, o susano duvardan ne kadar ne çeker bilmem! ama BEN susano değilim...

    Buyrun biraz pioneerden bahsedelim...

    @teknikk,

    Pioneer ın sanırım felsefesi bu.Birşeyi yapıyorsan en iyisini yap ama yapamıyorsan bırak yapabilenler yapsın...Özellikle DJ ekipmanları,görüntü sistemleri ve oto ses sistemleri konusunda bu başarısını sanırım fazlasıyla kanıtlamış olsa gerek ki mendil yerine selpak isterken,bu ürünlerden bahsederkende Pioneer denebiliyor...

    EDIT:Harf hatası düzeltildi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rdegerli -- 3 Temmuz 2010; 21:25:36 >




  • Sayın Rdeğerli, kibarca forumunuza gelmiş hayırlı olsun demiştim, ben en iyisi kibarca uzaklaşayım....kusura bakmayın..
  • Rica ederim.Konuları uzatmayı sevmem ama ilk mesajınızda sizde biliyorsunuzki önceki günlerde,içerisinde yer almadığım tartışmalara ait iğneleyici cümleler kullandınız.Belki kurduğunuz cümlelere direk hedefde ben değildim.Çok açıkki yazdığınız yazının muhatabıda pioneer kullanıyor.Yapmayın lütfen.
    Yazdığınız ilk mesajda benim anlamadığım/yanlış anladığım bir nokta var ise lütfen belirtin.Özür dilemekten kaçınmam.

    Burası Z11 kullanan sizede açık,5007 kullanan Sn.Ahmet beyede açık,varsa cambridge audio kullanan onada açık.
  • Biliriiim.

    Çok kibarsınızdır.

    Zaten kibar bir şekilde, beni de ima etmişsiniz.


    quote:

    Orijinalden alıntı: asukrumercan

    Sayın Rdeğerli, kibarca forumunuza gelmiş hayırlı olsun demiştim, ben en iyisi kibarca uzaklaşayım....kusura bakmayın..
  • Receiver modellerinin belkide en önemli marifetlerinde birisi şu "room calibration" becerisi. Sıradan bir kullanıcının çok zor yapabileceği, belki hiç beceremeyeceği kilit önem taşıyan ayarları kendisinin yapması. Her markanın değişik bir isim verdiği bu otomatik kalibrasyon benim için sırlarla dolu.
    Bazılarına göre bu yazılım Pioneer receverların yumuşak karnı. Pioneer'ın kullandığı MCACC yazılımını nasıl buluyorsunuz?
  • MCACC olayını kullanıyorum.Bendeki placebo etkisimi tam bilemiyorum şuanda.Çeşitli varyasyonları denemem gerekiyor öncelikle.Yanlız teknik açıdan kullanıcıya pratik bir sunum.Birde ayarlar ne derece doğru yapılmış olursa olsun kulak bunu beğenmeyebiliyordaPure direct mode ile stereo dinlediğimde sanki ses perdelenmiş gibi geliyor bana ki pure direct stereo dinleti için tercih edilen bir seçim...
    Temel amacının speakerları izleme noktasına olan uzaklıklarını eşitlemek ve buna bağlı olarak ses tonalini ayarlamak olarak biliyorum.Kalibre ederken sanırım pink noise denen sesi veriyor.Birde White noise var bunuda radyoların kullandığını biliyorum.
    Pink noise kullanılarak oda akustiği konusunda bilgiler alınabiliyor.Ancak MCACC yada diğer kalibrasyon araçları bu pink noise kullanıp oda akustiğini baz alarak bu işlemi yapmıyordur diye düşünüyorum.Aksi takdirde akustik düzenleme yoluna gidilmezdi bu araçlar varken.

    Konu ile ilgili bilgi paylaşılırsa sevinirim.Güzel bir konu Sn.family guy




  • Sn. Rdegerli.

    Kısmen doğru kısmen de yanlış bir bilgi olmuş.

    Biraz daha araştırın lütfen.
  • Yanlış değilde eksik bilgiden dolayı olsa gerek.Düzelteceğim doğrusunu bulup

    Bu arada aşağıdaki linkde elemanların imzalarına baktımda moralim bozuldu yaGerçi Sn.teknika sende oraya üye olabilirsin ama 919 ile beni almazlar oraya

    http://www.avforums.com/forums/pioneer-products/1265493-lx82-lx83-susano-lx90.html

    Şaka bir yana Pioneer LX 90 alınmalı çünkü?Pioneer LX 90 alınmamalı,çünkü?




  • Öncelikle yeni konu hayırlı olsun...

    Ben yaklaşık 10 senelik Onkyo receiver kullanıcısıyım. Speakerlarım ise Infinity marka. Aldığım ses kalitesinden oldukça memnunum. Benim sorunum; şu anda ki receiverımla stereo müzik dinlemek istediğimde ya sadece ön 2 speakerın çalışması ya da 5 speakerın çalışması. 5 speaker çalışırken centerdan gelen müzik maalesef total kaliteyi çok düşürüyor. Sırf bu yüzden arka speakerlarımı önlerle birlikte aynnı girişe bağlamak zorunda kaldım. Bu sayede 4 speaker beraber müzik çalıyor ama bu sefer de dolby digital film seyredemiyorum. Müzik benim için öncelikli tercih olduğundan şu anda böyle kullanıyorum. Ben müzik dinlerken sadece ön ve arka speakerlarımı birlikte çalıştırabilecek bir receiver istiyorum. Almışken hem hdmi girişi olması hemde 3d'yi desteklemesi açısından vsx 1020 K modeli aldığı reviewlerle ilgimi çekti. Acaba bu modeli dediğim gibi hem sadece 4 speakerdan stereo müzik dinlerken hemde 5.1 sinema izlerken kullanabilme şansı varmı?

    Görüşlerini bildirenlere teşekkürler...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cole Trickle

    Öncelikle yeni konu hayırlı olsun...

    Ben yaklaşık 10 senelik Onkyo receiver kullanıcısıyım. Speakerlarım ise Infinity marka. Aldığım ses kalitesinden oldukça memnunum. Benim sorunum; şu anda ki receiverımla stereo müzik dinlemek istediğimde ya sadece ön 2 speakerın çalışması ya da 5 speakerın çalışması. 5 speaker çalışırken centerdan gelen müzik maalesef total kaliteyi çok düşürüyor. Sırf bu yüzden arka speakerlarımı önlerle birlikte aynnı girişe bağlamak zorunda kaldım. Bu sayede 4 speaker beraber müzik çalıyor ama bu sefer de dolby digital film seyredemiyorum. Müzik benim için öncelikli tercih olduğundan şu anda böyle kullanıyorum. Ben müzik dinlerken sadece ön ve arka speakerlarımı birlikte çalıştırabilecek bir receiver istiyorum. Almışken hem hdmi girişi olması hemde 3d'yi desteklemesi açısından vsx 1020 K modeli aldığı reviewlerle ilgimi çekti. Acaba bu modeli dediğim gibi hem sadece 4 speakerdan stereo müzik dinlerken hemde 5.1 sinema izlerken kullanabilme şansı varmı?

    Görüşlerini bildirenlere teşekkürler...


    Teşekkürler Sn.Cole Trickle,

    Pioneer x20 serisini henüz görme şansım olmadı.Ama kullandığım 919 da Front-surround-center-sw ve s.back leri small-large ve no şeklinde manual ayarlamalar yapabiliyorsunuz.Yani tak çıkar yapmadan dilerseniz pure direct mode ile stereo,dilerseniz manual speaker ayararından center iptal ederek 4 ch şeklinde müzik dinleyebilir ve bunları uzaktan kumandanızın bir tuşu ile yapabilirsiniz.Buna istinaden x20 serisindede bunun mevcut olacağını düşünüyorum.Aynı GUI yi kullandıklarını biliyorum.

    İlk x20 serileri hakkındaki haberlere göre 1020 den başlanması gerektiğini düşünüyordum.Ama cihazlar ortaya çıkınca aman aman farklar olmadığını düşünüyorum.Eğer 920 ile 1020 arasındaki fiyat farkı önem arz ederse 920 nin tercih edilmesi bir kayıp oluşturmayacaktır

    1020 de 2x hdmi giriş fazlalığı bulunmakta 920 ye göre.Diğer farklardan bir taneside jitter özelliği.Bu özelliği birebir gözlemleyen birisi değilim.Bu açıdan yaşanan farkı tecrübe etmişliğim bulunmamakta.Bu yüzden alıntı yaparak sizlerle paylaşmak istiyorum bunu.



    Jitter hergün akşam saat 7′de gelmesi gereken kız arkadaşınızın bir gün saat 9′da, bir gün saat 6:30′da, bir gün de hiç gelmemesidir.

    Özel hayatınızda “Jitter”e kız arkadaşınızın geliş saatlerinin bir nevî dalgalanmaya (vibrasyona) uğraması olarak da bakabiliriz. Bu da ilişkinizde kalite kaybı demektir.

    Kız arkadaşınızın geliş saatleri arasındaki değişim ne kadar fazlaysa, ilişkinizdeki kalite kaybı da o kadar fazla olur. Bekle bekle nereye kadar değil mi?

    Yine çok basit olarak bunu audio’ya uyarlarsak, sinyallerin, yani “sample”ların digitalden analoğa çevrilirken birbiri arkasından sıralı olarak gelmesi gerekirken aralarından bazı paketlerin zamanında gelmemesi veya transfer sırasında kaybolması diyebiliriz.

    Bu da bize olması gerekenden daha kötü bir audio kalitesi olarak geri döner. Bir DAC için ne kadar düşük jitter, (yani daha az kaybolan sample paketi) o kadar yüksek kalite olarak düşünebiliriz.

    Tabii konu çok çok daha komplike ve teknik, ama aşağı yukarı anlatabildim sanıyorum.

    Bir DAC’ın kaliteli olması tek başına “jitter”le alâkalandırılamaz tabii, ama çok çok önemli bir faktör olduğu da yadsınamaz.

    Peki düşük jitter bize ne kazandırır:

    yorulmadan daha uzun süre müzik dinleme imkanı
    daha iyi sahne
    daha iyi enstrüman ayrımı
    daha iyi zamanlama
    daha iyi genel audio performansı olarak bakabiliriz
    .

    Ayrıca bu özelliğin lab.oratamında algılanacak sonuçlar verdiği ve marketing bir özellik olduğuda yazılmış.




  • Kullanıcı listesi model numaraları baz alınarak sıralanıyor.Modellere ait sorularda direk muhatap arandığında,ilgilenenlerin kolay ulaşabilmesi adına bu yol izlenmektedir bilginize sunarım.

    Allahtan ki bu başlık altında"listenin en üstünde olmayacaksam çıkarın beni" diyen birisi yok Acaba Pioneer ın 5xxx li model üretmemesi buna sebep olabilir mi
  • Geri dönüşünüz ve açıklamalarınız için teşekkürler. Pioneer'ın yazdığınız şekilde istenildiğinde 4 istenildiğinde 5 kanal çalışması benim için çok önemli bir özellikti. Bu alım kararımda kesinlikle etkili olacak. İnternette 920 ile 1020 arasında gördüğüm farklar: 1020 nin internet radyoyu desteklemesi, iphone remote application denen çok güzel bir uygulamaya sahip olması (iphone sahipleri için) ve 920nin ekranda text 1020nin ise GUI arayüzle gözükmesi...
    Bunlara bakınca aradaki fiyat farkı 125$ olduğu düşünülürse (Amerika bazlı) seçim yapmak gerçekten zor gibi gözüküyor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cole Trickle

    Geri dönüşünüz ve açıklamalarınız için teşekkürler. Pioneer'ın yazdığınız şekilde istenildiğinde 4 istenildiğinde 5 kanal çalışması benim için çok önemli bir özellikti. Bu alım kararımda kesinlikle etkili olacak. İnternette 920 ile 1020 arasında gördüğüm farklar: 1020 nin internet radyoyu desteklemesi, iphone remote application denen çok güzel bir uygulamaya sahip olması (iphone sahipleri için) ve 920nin ekranda text 1020nin ise GUI arayüzle gözükmesi...
    Bunlara bakınca aradaki fiyat farkı 125$ olduğu düşünülürse (Amerika bazlı) seçim yapmak gerçekten zor gibi gözüküyor...


    Rica ederim.

    Sanırım sizde ilk yayınlanan reviews lerden göz attınız.Orada 920 nin text menü kullandığı yazıyordu.Bende bu yüzden 1020 ile başlanabilir diye yorumum olmuştu o yazıyı okuduğumda.Ama cihazlar ortaya çıkınca resmi speclerindede 920 nin GUI ile kullanıcıya ulaştığı bilgisi yer alıyor ki mantıklı olanıda bu.919 da dahi GUI kullanıp daha sonra text e dönmesini yadırgamıştım.
    Internet radyo 920 dede mevcut görünüyor resmi spec de.Iphone remote app ise bluetooth adaptörü ile çalışan ve kullanışlı olan bir uygulama.Yani bu özeliğide 920de kullanabilirsiniz Iphone aracılığı ile.
    Keşke ülkemizdede fiyat farkı 125$ seviyelerinde olsaSeçim aşamasında cihazların fiyatından ziyade sizin verdiğiniz değeri baz alırsanız kolay olacaktır.
    Örneğin 919 ile 1019 arasında tercih yaparken,1019 da bulunan hdmi fazlalalığı ve upscale özelliği benim için ederi olmayan şeyler.Bu yüzden 919 ile arasındaki farkı vermenin anlamsız olacağını biliyorum.Diğer yandan upscale özelliği için avr tercihlerine yön verenlerde var.Yani burada 2 hdmi ve yukarıdaki bahsettiğim jitter özelliği sizin için aradaki fark kadar etmiyor ise 920 tercih etmeniz size kayıp değil kazanç olacaktır




  • bende yaklaşık 6 aydır pioneer lx 71 kullanıcısıyım.klipsch rf 82 ve rc 62 ile harika işler çıkarıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: headbanger6

    bende yaklaşık 6 aydır pioneer lx 71 kullanıcısıyım.klipsch rf 82 ve rc 62 ile harika işler çıkarıyor.


    Listeye ekleniyorsunuzŞu lx 71 in resimlerini burada paylaşırsanız çok sevinirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rdegerli

    MCACC olayını kullanıyorum.Bendeki placebo etkisimi tam bilemiyorum şuanda.Çeşitli varyasyonları denemem gerekiyor öncelikle.Yanlız teknik açıdan kullanıcıya pratik bir sunum.Birde ayarlar ne derece doğru yapılmış olursa olsun kulak bunu beğenmeyebiliyordaPure direct mode ile stereo dinlediğimde sanki ses perdelenmiş gibi geliyor bana ki pure direct stereo dinleti için tercih edilen bir seçim...
    Temel amacının speakerları izleme noktasına olan uzaklıklarını eşitlemek ve buna bağlı olarak ses tonalini ayarlamak olarak biliyorum.Kalibre ederken sanırım pink noise denen sesi veriyor.Birde White noise var bunuda radyoların kullandığını biliyorum.
    Pink noise kullanılarak oda akustiği konusunda bilgiler alınabiliyor.Ancak MCACC yada diğer kalibrasyon araçları bu pink noise kullanıp oda akustiğini baz alarak bu işlemi yapmıyordur diye düşünüyorum.Aksi takdirde akustik düzenleme yoluna gidilmezdi bu araçlar varken.

    Konu ile ilgili bilgi paylaşılırsa sevinirim.Güzel bir konu Sn.family guy


    Bold ile yazılan yerlerdeki yanlışlıkları düzeltmek istiyorum.

    Oda akustiği düzenlenirken pink noise verildiğini görmüştüm.Bu ses ile kalibrasyon esnasında speakerlara gönderilen sesin aynı olduğunu düşündüm.Ancak kısa bir araştırmamdan sonra avr lerin yapmış olduğu (MCACC,audssey gibi)kalibrasyon işlemi sırasında verilen seslerin white noise olduğunu ve pink noise ile arasındaki farkın,pink noise in daha düşük frekansları içermesi olduğunu öğrendim ve önceki mesajımdaki hatayı düzeltmek istedim teknika nın uyarısı sonucu
    Yanlız anlamadığım nokta yani farklılıkları konusunda,pink noise daha düşük frekanslarıda içeriyor ise kalibrasyon esnasında daha geniş uygulama yelpazesi sunuyor olmaz mı?Diğer yandan white noise ampli ve elektronik filtrelemelerde,pink noise ise speaker ve mikrofon gibi dönüştürücüler için kullanıldığı yazıyor.Bu durumda aralarındaki tek fark içerdiği frekanslar değil.Yada içerdiği frekanslara bağlı olarak başka bir farkı daha var.Bu noktayı anlamadım...




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.