Şimdi Ara

Anahtarı kaybolan Kilit göbeği ( barel ) değiştirilebilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
78.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu konuda bilgisi olan arkadaş var mı bilmiyorum ama yeni evimizin kapısının üst kilidini değiştirmek istiyorum. KALE marka normal bir kilit göbeği mevcut.
    ancak vidayı açtığımda kilidi yerinden çıkaramıyorum.
    Resimdeki çizdiğim bölümden kaynaklı sanırım anahtar olmadığı için o bölüm normal hale dönmüyor ve çıkaramıyorum.
    yeni bareli de aldım ama bunun üstüne bi de anahtarcı çağırıp 20 30 lira vermek istemiyorum açıkçası. Anlayan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.
     Anahtarı kaybolan Kilit göbeği ( barel ) değiştirilebilir mi?







  • 1- Resim görünmüyor.
    2- Eğer kapı açılıyorsa, göbeği çıkarmak çok kolay. Göbek vidasını söktüğünde kilit çıkmıyorsa, içeride anahtarı çevirince dönen göbekteki dil sağa yada sola dönükse kilide takılır ve çıkmaz. İnce bir tornavida yada benzer bişeyle göbekte anahtarın döndürdüğü mili yere dik bir konuma getir. Bu durumda dilde sağa sola değmez ve göbek yerinden çıkar.
  • resim zaten internetten bulduğum bi resim

    http://pic1.resimupload.com/r9/thumb_374252714.jpg

    şeklinde

    anladım sanırım ama anahtarın girdiği yuvadan sokacam sanırım tornavidayı değil mi ?
    elimdeki yedek kilitte en sonuna kadar soktuğumda anca dil serbest kalıyor. birazdan denemeye gideceğim ama sonuna kadar gider mi tornavida bilmiyorum.
  • denedim ama şöyle bi sıkıntı var elimdeki en ince tornavida 1.4 mm lik ama kısa, kilidin en sonuna kadar gitmiyor. bir de bakır telim var anahtar deliğinin en üst kısmındaki boşluktan sonuna kadar sokabiliyorum ama mili hareket ettirmek değil dokunabildiğini bile sanmıyorum
  • vidayı söktükten sonra anahtarı takıp biraz cevirmen gerek sadece
  • selam,
    anlatım sayesinde göbeği değiştirdim, fakat şimdi kapının dili çalışmasına rağmen, kilit kapanmıyor.
    yani anahtarı göbeğe sokup çevirince kapıyı açabiliyorum ama kilitleyemiyorum.

    anahtarı yarım tur çeviriyorum kilit yönünde ama kilidin sadece dili yarım çıkıyor.
    sorun ne olabilir? yardımcı olabilirseniz sevinirim.
  • Anahtarsızken bareli çıkarmak gerçekten zor, arkadaşın dediği gibi barelin mandalını tam ortaya getirebilmek gerekiyor. telle bu işlemi yapamayanlar, bir pense yardımıyla bareli kırabilirler. bu çeşit barellerin orta kısmı kırılmaya karşı dayanıksızdır, aslında hırsızların da sıklıkla kullandığı bir methoddur bu. Bareli buradan kırarlar ve kendi barellerini sokarak kapıyı açarlar. Böyle bir sorunla karşılaşmamak için Kale tuzaklı bareli kullanmanızı tavsiye ederim, bu barelde dışarıda kalan kısım bu kırma işlemi sırasında kopar ve asıl kısım içeride kaldığı için hırsız barelin tamamını çıkaramaz ve ev sahibi sonradan anahtarla yine içeri girebilir. Bence yeni barel alıyorsanız bu ürünü alabilirsinizhttp://www.hirdavatfirsati.com/p-3406-Bareller-(Kapi-gobegi-silindir)-Kale-164-KTB-S-68-mm-Tuzakli-Sistem-Barel-164-KTB-S-.html




  • Zinon kullanıcısına yanıt
    ben bu anlatılanları denedim ve basarısız oldum.
    tasındıgım evin iki kilidi var. ust kilit anahtarını eski kiracı götürmüş, adama ulaşamıyoruz. alt kilit barelini basarı ile degiştirdim ama ust kilidi değiştirmek için çilingi çagirmadan yapacaklarımı yapabilmek istiyorum.
    Eski tarz anahtarlardan, bilyeli falan degil. Tel, ince tornavida ne yaptıysam açamadım. Kilidi çıplak bırakıp (cercevelerini iki taraftan da sokup) pense ile kırmayı denedim o da olmadı.
    Yapacağım şey maymuncuk degil, hepi topu ceyrek tur anahtar cevirmek. nasıl yapabilirim?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.