Şimdi Ara

MİLENYUM KASA HYUNDAİ 1.5 GLS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
23.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar daha öncede böyle bir konu açmıştım ama hala kararsızım.Milenyum Kasa Hyundai 1.5 GLS almayı düşünüyorum.Herkesten farklı farklı yorumlar geliyor...Ben özellikle bu aracı kullanan,kullanmış olan veya bu araç hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum...

    1-Bu aracın konforu,

    2-Yol tutuşu,

    3-Yakıt durumu,

    4-Parça durumu,

    5-Atiklik,serilik

    6-Kronik sorunu,

    7-En önemlisi ben yerine göre ailece binecem(5-6 kişi)yere değer mi?Malum yere çok yakın...

    Yukarıda sıraladığım maddeler hakkında yorumlarınızı,yardımlarınızı bekliyorum...Şimdiden Teşekkürler...



  • kimse yokmu???
  • Bu araca sahip değilim ama yorum yapacak kadar binmişliğim var. Şunu belirteyim bu mesajınıza da bir sürü kafa karıştırıcı yorum gelecek. En iyisi siz araca binin kullanın kararı kendiniz verin.

    konfor
    Bu araç B sınıfı. Konforu da bir sonata gibi değil. Ama bindiklerimden clio,albea,corsa dan daha rahat oturma pozisyonu var. en azından koltukları vir süre sonra sırtınıza batmıyor. Konfor konusundaki eksissi yol sesidir. Tabi bu yol sesi araçaların genel sorunudur.

    yol tutuşu
    bir focus gibi değil. 80 lik vrajı 90 la dönerseniz çok sıkıntı yaratmaz ama 110 la döneyim derseniz o zaman zor olur.

    yakıt ve parça durumu
    Bu arabada kafaya takılacak enson noktalar. yakıt gayet ideal parça zaten hem bol hem ucuz.

    Atiklik serilik
    İnanın bu paralara alacağınız en seri araç.

    kronik sorun
    uzun süre hyundai kullandım.genel kanaatim uzak doğu arabalarının kronik sorunları yoktur.Hele elektrik sorunları min. düzeydedir.

    yere yakınlık
    arabada 6 kişi varken ş.içinde yavaş gidersiniz olur biter. uzun yolda zaten sıkıntı olmaz.

    eğer fiyatı uygun bir araç bulursanız ben tavsiye ederim. Ama içe sinme meselesi. denemeden sadece yorumlara bakarak almayın bence.
  • 6 aydan fazladır 2003 model 1,3 milenyum kasa accent kullanan biri olarak çok para vermedende konforlu ve ekonomik araba alınabileceğini öğrendim..arabam 1,3 ve lpg li olmasına rağmen hafta sonu 5 kişi şile tarafına gittik..duruşve kalkışlarda arabadaki kalabalığı hiç hissetmedim bile..verdiğin paraya değer...
  • komşuda 1.5motorlu modeli var. 101 yada 103hp gibi birşeydi. 80-90km civarı kullanmışlığım var. araç hafif olduğu için çok seri. 1000kg civarında ağırlığı var.

    araç lpgsizdi. 8-9 litre arası tüketimi vardı sanıyorum ancak emin değilim.

    oturma pozisyonunu çok sevdiğim araçlardan. kaputu başına kadar görebiliyorsunuz. görüş açısı falan güzel.
  • boşver arkadaşım hiç alma bizde vardı ben kullandım hiç beğenmiyordum
  • Arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkürler...Yalnız ezbiderli'ye özel bir sorum olacak 5 kişiyle bindiğinizde yere değme,çamurluklara sürtme gibi bir durum söz konusu oluyormu acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ssselcukkk

    Arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkürler...Yalnız ezbiderli'ye özel bir sorum olacak 5 kişiyle bindiğinizde yere değme,çamurluklara sürtme gibi bir durum söz konusu oluyormu acaba?


    Yumurta kasa olanına 8 kişi binildi yine de bir sürtme olmadı hem de dağ yolunda tabi asfalt ama sonuçta dağ köy yoluydu.
  • Öncelikle arabam 2001 Accent GLS 1.5 55000km'de

    Sırayla gidiyorum..

    1-Bu aracın konforu,
    Konfordan memnunum koltukları gayet güzel sırt, yükseklik ayarı var rahat ettiriyor.
    Yüksek süratte yol sesi alıyor. Asfalta göre farkeder de duble yolda anlaşılıyor fark.

    2-Yol tutuşu,
    100+ süratlerde fazla bekleme. Tekerleri biraz ince sayılır şu ana kadar ben fazla zorlamadım ama çok kolay arkası atacakmış gibi durmuyor. Sakin kullanırım genç olmama rağmen.

    3-Yakıt durumu,
    Şehir içi kullanımda 8-9lt yağ değişimini aksattım zaman 10lt'ye çıkıyor. Rakamlarla konuşmak gerekirse 100 liralık benzin ile 400-450km yol gidebiliyor(d)um şehir içi ancak zamlardan sonra depo full olunca o menzili yapabiliyorum bu da 130 liraya geliyor. Yani 3.65 liralık benzin fiyatı ile 30-32 kuruşa geliyor kilometrede yakıtı. Şehir dışı ise full depo ile (130TL) 650km yapıyorum sabit klima açık dolu bagaj 3 yetişkin ile. Bu da 20 kuruş yapar kilometrede.

    4-Parça durumu,
    Parça gerektirecek bir durumum olmadı hiç arıza çıkarmadı klima gazı vs. için gittim servise ama işim düşse cebimin yanacağını düşünmüyorum. Hyundai parçaları bol ve ucuzdur.

    5-Atiklik,serilik
    1.5lt motor ve 102 beygir. Kasası da diğer araçlara nazaran hafif. Bu çok büyük bir serilik sağlıyor 1. vitesi biraz kötü ama 2. ve 3. vitesler gerçekten güzel. Ara hızlanmaları da güzel. Motordan yana sıkıntı olmasın performansı gayet tatminkar olacaktır.

    6-Kronik sorunu,
    Kullanırken hiç sorun yaşamadım şu ana kadar kronik sorun yaşayan da duymadım.

    7-En önemlisi ben yerine göre ailece binecem(5-6 kişi)yere değer mi?Malum yere çok yakın...
    Evet, araç yere yakın gibi gösteriyor ama yumurta kasalar kadar yakın değil. Çoğu zaman tek sürerim ama 4-5 kişi bindiğimde bile (ki ben 1.93-90kg, rkadaşlarım da beni aratmaz) uyuz tümsekler olmadıkça değmiyor. Hele hele arka tekerin çamurluğa değdiğine şahit olmadım. Uyuz tümsekten kastım böyle asfalttan çok sivriler oluyor ya yukarı doğru onlarda değebiliyor yüklüyken. Normal plastik olanlarda hiç sorun yok.


    Ekleme de yapayım. GLS donanım olarak da tatminkar bir araçtır. 4cam otomatik, elektrikli aynalar, koltuk sırt ve yükseklik ayarı vs. Tek eksiği ABS kanımca. O fiyat aralığında alabileceğiniz güzel araçtır. Arkadaşımda 2009 Megane var yanında Extreme yazanlardan arka camları manuel ve elektrikli ayna yok! Ön koltukların arkasında bulunan gazete koyma yeri bile yok! Günümüz araçlarında bile böyle donanım(!)lar olabiliyorken 9 yaşında bi araba için dolu diyebiliyorum. Bazı arkadaşlar bunlar da donanım mı diyecek ama konuştuğumuz arabalar 10.000tl civarı. Kimsenin çöpe atacak parası olmadığını varsayarak elimizdekine alınabilecek en iyisini almaya çalışıyoruz.

    Özet olarak;
    Aracımı severek kullanıyorum sıkıntısız bir araç memnunum.
  • ben 1.3ls milenyum kasa sahibiym ls ler bos model dır ama foyatına gore cok tasmınkar bır aractır.benım aracıma 8-9 kısı bındıyım oldu ısımız gereyı olsun makarasına olsun arac banamısın demıyo altının deymesı yada tekerlerın camurluga surtmesı bı sorun kesınlıkle yok altının dyemesı yada kalkısta zorlanması gıbı bı durum 1.3 de bıle yok 1.5 de hıc sorun etmeye gerek yok zaten hundayların kavrama sıstemını cok sevıyorum adamlar 10 numara debriyaj yapmıslar acemılerınd ahı aracı tıtretmesı ıstop ettırmesı cok asırı derecede zor...
  • bende Hyundai 1.5i GLS 2002 model var. mükemmel araba. yol tutşuda iyi. özellikle süspansiyonu konforu süper. motor sesi gelmiyor. temizini bulursanız üçe beşe bakmayın. yakıtı çok ekonomik. gaza basınca kurşun gibi gidiyor. yakıtı şehir içi veya şehir dışı pek fatketmiyor. 16-17 kuruş yakıyor. atik bir araba. özelliklere debriyajı freni diraksiyonu pamuk gibi hafıf.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.