Şimdi Ara

Soğan Halkaları (Onion Rings) Nasıl Yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
3
Favori
29.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Tarifi var mıdır? Ya da Burger King'den topluca ucuza alabilir miyiz? Bir oturuşta 30 tane yerim beleşe bulsam. Ama çok pahalı o kadar alınmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih -- 24 Haziran 2010; 2:11:53 >



  • sirf yag , ne bicim kalori var onda .
  • Kalori malori bilmiyorum artık acayip hastası oldum. Bir kaç yerde farklı farklı tarifler var sanırım farklı birbirinden.
  • www.rumma.org/yemekler/salatalar/onion-rings-kizarmis-sogan-halkalari.html

    hocm bu lİnkte var bakalım nasıl oluyomuş ? Söyle bİzede;)
  • ben ingilizce bir sitede seyretmiştim.Aynı şekilde uygulayarak yaptım. fena olmadı aslında eğer soğan acı değilse ki bende acı değildi ketçapla yeyince şekerimsi güzel bir tad bırakıyor ağızda.ama bi patates kızartmasının yerini tutamaz
  • Dışında un var sanırım una batırıp sıvı yağda kızartıyorlar gibi duruyor.
  • galeta unu;)
  • bu aksam yaptım bu tarıfe gore sonuc gayet ıyı
    Soğan Halkaları (Onion Rings)

    Bir veya iki büyük soğan
    Harç:
    1 su bardağı un
    1 bardaktan biraz az süt
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 yumurta
    1 çay kaşığı kabartma tozu..
    kızartmak için yağ..
    galeta unu

    Soğanları boyuna ;1-2 cm aralıklarla dilimlere ayırıyoruz..
    Kırılmamasına özen gösteriyoruz..
    Dilimler zaten rahatlıkla halkalara ayrılıyor;fazla bastırmayınız kırılır..
    Hazırladığımız halkaları;soğuk su dolu kaba koyup buzlukta yarım saat kadar dinlendiriyoruz..
    Daha sonra çıkarıp suyunu süzüp tek tek kuruluyoruz..Islak kalmamalı..

    Süt;un;yumurta;tuz ve kabartma tozunu mikser yardımı ile iyice çırpıyoruz..

    Halkaları önce harca daha sonra galeta ununa en son yine harca bulayıp ; kızdırdığımız bol yağda 1-2 dk kızartıyoruz..

    (Galeta unu fazla olmayacak dağılır ve dökülür..
    Ayrıca harca bulama işlemlerini çatal ve kaşık yardımı ile yapınız )




  • Ben 15-20 gün daha evime gidemiyorum, üni.deyim. Deneyip onaylayan olursa mesajını buraya bekliyorum. Çok hoşuma gidiyor off. Tokat'ta da yok ki Burger King gidip yesek.
  • @mukremin_54 Evime gittiğimde kesin deneğeyeceğim.
    Süt;un;yumurta;tuz ve kabartma tozunun da miktarlarını bekliyorum. Teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mukremin_54

    bu aksam yaptım bu tarıfe gore sonuc gayet ıyı
    Soğan Halkaları (Onion Rings)

    Bir veya iki büyük soğan
    Harç:
    1 su bardağı un
    1 bardaktan biraz az süt
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 yumurta
    1 çay kaşığı kabartma tozu..
    kızartmak için yağ..
    galeta unu

    Soğanları boyuna ;1-2 cm aralıklarla dilimlere ayırıyoruz..
    Kırılmamasına özen gösteriyoruz..
    Dilimler zaten rahatlıkla halkalara ayrılıyor;fazla bastırmayınız kırılır..
    Hazırladığımız halkaları;soğuk su dolu kaba koyup buzlukta yarım saat kadar dinlendiriyoruz..
    Daha sonra çıkarıp suyunu süzüp tek tek kuruluyoruz..Islak kalmamalı..

    Süt;un;yumurta;tuz ve kabartma tozunu mikser yardımı ile iyice çırpıyoruz..

    Halkaları önce harca daha sonra galeta ununa en son yine harca bulayıp ; kızdırdığımız bol yağda 1-2 dk kızartıyoruz..

    (Galeta unu fazla olmayacak dağılır ve dökülür..
    Ayrıca harca bulama işlemlerini çatal ve kaşık yardımı ile yapınız )



    buna ilave olarak orta boy su bardağı un olmalı harc mumkun olduğuca yumusak kıvamlı olmalı harc eğer katı geldıyse gozunuze sut ılave ederek yumusatın ama dıkkat edın cıvık olmasın bu durumda bır cay kasığı daha tuz koyabılırsınız. kızartma tavası da genıs olursa kızarması okadar ıyı olur




  • Çakma kalamar o be nesini seviyosun :D
  • Ben çıtır pane harcı ile yapıyorum güzel oluyor. Ama taze tatlı soğan olacak yeni mahsül yani. Acı soğanlarla hiç güzel olmuyor
  •  Soğan Halkaları (Onion Rings) Nasıl Yapılır?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: red_alert22

     Soğan Halkaları (Onion Rings) Nasıl Yapılır?



    Bunu hiç denediniz mi? Eğer uğraşmaya göre bu iyiyse bunu alırız.

    Edit: Ayrıca fiyatı ve gramajı ne kadar?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih -- 24 Haziran 2010; 2:55:08 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatihhilal

    Ben 15-20 gün daha evime gidemiyorum, üni.deyim. Deneyip onaylayan olursa mesajını buraya bekliyorum. Çok hoşuma gidiyor off. Tokat'ta da yok ki Burger King gidip yesek.


    Bütlere mi kaldın diyeceğim ama 20 günde çok :D

    edit : büt bitmemiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ravenous -- 24 Haziran 2010; 3:06:02 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ravenous

    quote:

    Orijinalden alıntı: fatihhilal

    Ben 15-20 gün daha evime gidemiyorum, üni.deyim. Deneyip onaylayan olursa mesajını buraya bekliyorum. Çok hoşuma gidiyor off. Tokat'ta da yok ki Burger King gidip yesek.


    Bütlere mi kaldın diyeceğim ama 20 günde çok :D

    edit : büt bitmemiş

    Bütler bitecek bu hafta sonu ama biraz da işim var burada.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatihhilal

    quote:

    Orijinalden alıntı: red_alert22

     Soğan Halkaları (Onion Rings) Nasıl Yapılır?



    Bunu hiç denediniz mi? Eğer uğraşmaya göre bu iyiyse bunu alırız.

    Edit: Ayrıca fiyatı ve gramajı ne kadar?


    Ben denedim bunu oldukça güzel,burgerda bir kere yedim soğan halkası ama hatırladığım kadarıyla oradakinin tadını pek bir fark yok arada.Şu anda evdede var 450 gr bir kutu,fiyatını hatırlamıyorum ancak.




  • soğanı yumruğunla parçalara ayıracaksın, tuza banıp yiyeceksin birader. bize gelmez böyle con con işleri.

    illa kızartacaksa delikanllı adam patates kızartır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nevarbe

    soğanı yumruğunla parçalara ayıracaksın, tuza banıp yiyeceksin birader. bize gelmez böyle con con işleri.

    illa kızartacaksa delikanllı adam patates kızartır.

    Adam soğan halkasına bi nefret duyuyo beyler.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.